Edward Riedl (M)

SD argumentation

Sverigedemokraterna har ett speciellt sätt att debattera som kan vara bra att känna till. Dels kommer de med påståenden som ofta inte stämmer. De hoppas givetvis att ingen skall genomskåda deras påståenden. Blir de påkomna med dessa felaktigheter går de likt en mytoman vidare till nästa påstående som om inget hade hänt. Att de sedan bygger hela sin politiska idé på sådana felaktigheter verkar inte heller störa dem. Om en motdebattör inte hinner kolla upp siffrorna när de kommer med sina orimliga påståenden blir deras försvar motfrågor. T.ex. om nu inte invandringen kostar ex antal kronor: Vad kostar den då?

Med sådan debatteknik försöker de få ihop felaktiga siffror, orimliga påståenden och en tråkig människosyn till ett trevligt packeterat politiskt alternativ. Men det är dags att andra politiker istället anstränger sig för att visa på deras felaktigheter. För när detta är gjort återstår inget annat än en rutten människosyn hos Sverigedemokraterna.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

11 kommentarer

 1. Bertil

  Rutten människosyn det är väl alliansens och moderaternas egen hemmaplan?

  M misstänker Sveriges befolkning för att vara ”fuskare” som inte gör sin plikt att arbeta in pengar för de ”besuttna” Edward Riedl med flera högermänniskor.

  Jag är defibnitivt inte anhängare av SD eller dess närliggande parti moderaterna men en realist som ser den närliggande positioneringen mellan dessa partier och övriga högerpartier.

 2. Isak

  Bäste Herr Riedl, du anklagar SD för den debatteknik som
  du själv har använt dig av under många år. Vet inte hur många gånger som jag avkrävt dig på faktaunderlag på alla
  dina påståenden. För att inte tala om din osanna rubrik-
  sättning. Vet inte heller om du likt SD bygger din polit-
  iska ide på just det du anklagar dom för. Men man kunde
  kräva mer av en politiker som har ambitioner av att sätta
  sig i Sveriges riksdag.

 3. Edward Riedl

  Svar till Isak (2010-02-25 22:27)
  Att du och flera med dig inte gillar alliansen i allmänhet och moderater i synnerhet är inget nytt. Det tråkiga är däremot att ni hjälper de främlingsfientliga krafterna i vårt samhälle i er iver att smutskasta regeringen.

 4. Nils

  Edward Riedl du är otroligt ”enögd” och väldigt ”simpel” i din politiska retorik, i dina svar till både Isak & Bertil så hävdar du att de är vänstermänniskor och att de smutskaster alliansregeringen och därmed ”hjälper” främlingsfientligheten i landet.

  Sanningen är nog en annan, din egen och moderaterns syn på SD är det som det som skapar ett utrymme för ett parti som inte borde finnas i ett demokratiskt land, man måste bemöta dem med fakta och inte med,som du gör, med samma dåliga motargument med ej underbyggda siffror samt ”löst” snack om folkvandringen under århundraden- skärpning Edward

 5. Jonas E

  När du beskriver SD sätt att debattera så kan man inte annat än konstatera att den är förvillande lik din egen debattteknik.
  Du avkräver källa för de som ifrågasätter dina påståenden, förringar källan som ges, eller bara avfärdar den hela som felaktigt.
  Men för dina egna påståenden så lyser trovärdiga källhänvisningar oftast med sin frånvaro.

  SD är ett extremhögerparti, hur man då sammakoppar dessa med de Röd-Gröna som du gärna vill göra, när hela Alliansen är åt höger, frångår all logik, men logik och politik må rimma, men mer än så har dom ej gemensamt.

  (M)ytomani är visst smittsamt

 6. Ärland Johansson

  Här kastas pajer åt alla håll! din retorik bygger på pajkastning. Inte nånstans i dina blogginlägg kan man läsa om vad Herr Riedl själv tycker. varför ska jag rösta på dig? Allt jag läser här i din blogg har någon annan författat. Ge oss en chans att veta vad du själv anser, inte vad partipiskaren tycker

 7. Edward Riedl

  Svar till Nils (2010-02-26 09:37)
  Jag delar inte din uppfattning på någon punkt. När tonläget mellan de etablerade och rumsrena partierna skruvas upp på det här sättet spelar vi de främlingsfientliga krafterna i händerna.

 8. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-02-27 01:37)
  När har jag klumpat ihop de röd-gröna med de främlingsfientliga? Nämn ett tillfälle…

  Jag har precis tvärtom sagt och skrivit att vi inte skall blanda korten och dra in dem i sansade resonemang. När en del sossar skriver om centerpartiet eller moderaterna som främlingsfientliga partier blir SD ett mer accepterat parti vilket jag menar vi skall undvika.

 9. Åke Malmros

  När jag röstade på moderaterna 2006 så trodde jag aldrig att de skulle fortsätta den galna invandringspolitiken, men uppenbarligen hade jag fel.
  Jag tycker att moderaterna har skött politiken bra, förutom just invandringspolitiken, som är en sådan katastrof att den hotar hela landet.
  Dessutom är det inte okej att köra över t.ex. Vellinge kommun eller behandla ett demokratiskt politiskt parti såsom SD behandlas.
  Därför är min röst på SD given i nästa val, jag vet dessutom fler som resonerar likadant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.