Edward Riedl (M)

Socialdemokrater lever inte som de lär

I den offentliga debatten kallar sossepamparna hushållsnära tjänster för pigavdrag. Företagare och anställda inom servicesektorn kallas vid nedlåtande namn av dessa sossar. Men aftonbladet kan nu visa att  större delen av sossetoppen använder sig av skatteavdraget trots att de offentligt är emot det och menar att det är fel använda skattepengar. De lever inte som de lär – Dubbelmoral är ett annat ord.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

22 kommentarer

  1. Lennart

    Samhällets regler gäller även sossar, och det är med sossar som med alla andra… man finner sig i de regler som gäller trots att det finns regler som man ogillar.
    Sossar är m a o som moderater och kristdemokrater. De kan vara för friskolor men ändå ha sina barn i den kommunala skolan, de kan tycka att barn ska vara hemma hos föräldrarna, men ändå ha dem i det kommunalt daghemmet, de kan vara för privat sjukvård, men ändå utnyttja landstinget.

    Att sossetoppar har råd med RUT kan knappast ens förvåna moderattoppar. Det vore mer överraskande om de fattigaste sossarna hade råd med RUT.

  2. Johan Karlsson

    Visst är det fascinerande? Hur var det egentligen med den där ideologin som sossarna brukar hänvisa till men som de har så svårt för att definiera? Är det vackra talet om ideologi bara ett sätt att försöka värva röster och framstå som folkliga? Att snacka om att finna sig i samhällets regler är bara svammel i detta fall, detta avdrag måste man ansöka om att få, det sker inte per automatik och man påtvingas det inte.

  3. Lars Gidlöf

    Så Ni borgare Ni betalar mer än maxtaxan nu på dagis då? Ni var ju emot det när den infördes?

    Så din ATP pension, får vi andra ta den,eftersom Ni var emot den då den infördes?

    Eller hur funkar det?

  4. Johan Karlsson

    Skillnaden, som bl a Lars Gidlöf tydligen inte ser, är att RUT-avdraget är något man aktivt måste ansöka om. Det är inte som den subventionerade bussbiljetten som kostar 25 kr att lösa för alla. Facket påstår att jag tjänar på att betala medlemsavgiften, vilket jag ändå inte gör av ideologiska skäl. På samma vis är man inte trovärdig om man hävdar att RUT-avdraget innebär att de fattiga subventionerar de rikas lyxkonsumtion och samtidigt själv gör detta avdrag.

    ATP-systemet var för övrigt en skandal som närmast kan jämföras med ett gigantiskt sms-lån. Men den diskussionen hör väl inte hit?

  5. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2010-03-03 13:44)
    I debatten kring skatteavdraget för hushållsnära tjänster så använder socialdemokraterna en retorik där de menar att ingen skall behöva ha som arbete att städa i andras hem. Sånt kan överklassen minsann göra själv utan statligt subventionerade pigor. Så låter debatten från samma sossepampar som sedan visar sig vara de som själva nyttjar avdraget.

    Det är dubbelmoral enligt mitt sätt att se det. Men självklart skall de nyttja skatterabatten och vara med och skapa fler jobb. Det är bra. Men det vore ännu bättre om de också i retoriken övergav jantetänket.

  6. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-03-03 14:44)
    I debatten kring skatteavdraget för hushållsnära tjänster så använder socialdemokraterna en retorik där de menar att ingen skall behöva ha som arbete att städa i andras hem. Sånt kan överklassen minsann göra själv utan statligt subventionerade pigor. Så låter debatten från samma sossepampar som sedan visar sig vara de som själva nyttjar avdraget.

    Det är dubbelmoral enligt mitt sätt att se det. Men självklart skall de nyttja skatterabatten och vara med och skapa fler jobb. Det är bra. Men det vore ännu bättre om de också i retoriken övergav jantetänket.

  7. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-03-03 16:31)
    Skillnaden är att skatterabatten måste sökas. Dessutom av sossepampar som säger sig vara emot att någon skall behöva städa i överklssens hem.

    Men mest intressant är att vanligt folk som du själv med sådan iver försvarar sossepamparnas leverne… Det får en att undra en del kan jag säga.

  8. Pär Andersson

    Eller kan det vara så här: En av hörnstenarna i socialdemokratin är att med hjälp av utbildning skapa möjligheter för de som pga av bristande kunskaper är hänvisade till att jobba med renhållning efter de bättre bemedlade. Nu nedmonteras vuxenutbildningen. Istället hänvisas de som har svårt att etablera sig på en kunskapsberoende arbetsmarknad till att åter ta plats där högern tycker att de hör hemma.

  9. Wotan

    ”I debatten kring skatteavdraget för hushållsnära tjänster så använder socialdemokraterna en retorik där de menar att ingen skall behöva ha som arbete att städa i andras hem”

    Visa gärna ett exempel på detta! Vad jag sett så är det skattesubventionen som ifrågasätts, inte tjänsten i sig.

  10. Lennart

    Nu håller du på att bli en fullblodspolitiker, Edward. Svarar på fråga efter fråga, och struntar ibland fullständigt i om ditt svar har något med frågarens framförda åsikt att göra.

    Upplysningsvis kan jag berätta att ditt husorgan Svenskan tydligen har samma åsikter idag, som jag framförde till dig igår!

  11. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-04 09:50)
    Jag är väldigt glad att du tillhör min trogna läsarskara och att du dessutom kommenterar väldigt flitigt på min blogg. Men svaret på din egen fråga får du enklast om du läser någon av de röd-grönas bloggar. Ali Espati (V) följer jag, en annan är en av våra socialdemokratiska riksdagsledamöter från länet och några av hennes kollegor i riksdagen. Där finns alla de svar du behöver på frågan du ställde.

  12. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-03-04 16:16)
    Trevligt att vi båda läser svenskan. Nu stod det mer än vad du skriver i ledaren… Sanna Rayman skrev en artikel om att lära som man lever (inte leva som man lär). Förklaring: Hon menar att de sossepampar (och de är många) som faktiskt själva nyttjar hjälp i hemmet pga en stressig vardag borde lära sig att förstå att även andra människor kan behöva hjälp för att få livspusslet att gå ihop. Om du tror att du och Sanna har samma uppfattning i frågan bör du läsa hennes ledare igen…

  13. Wotan

    Ali Espatis blogg verkar schysst. Men ingenstans där hittar jag nåt som tyder på att man ser ner på hushållsnära tjänster som jobb eller på de som utför dem.

    Vore ju rätt konstigt faktiskt, eftersom vänsterrörelsen är djupt förankrad i arbetarrörelsen och väldigt många kommer från lågavlönade jobb, t ex inom städning.

  14. Lars Gidlöf

    Ja,måste sökas och de gör helt fel, att skattepengar ska subventionera dessa jobb är skandal,vilka som än använder dom. Varför subventioneras inte bilarbetarnas jobb, pappersindustrin?

    Sen svarar du inte som vanligt, Ni kan ju skänka er ATP ju, Ni kan ju betala enl tidigare taxa till daghem, tex ge pengar till forskning

  15. Conny Forsström

    Jag håller med om att det är dåligt när socialdemokrater själva använder något som partiet är emot. Å andra sidan kan vi gå tillbaka till moderaterna som röstat emot exempelvis införande av semester och a-kassa en gång i tiden. Då kanske ni inte borde använda er av de företeelser ni röstat emot? Men nej, ni tar ju ut semester, och ni använder a-kassa för att bara nämna lite av allt det ni röstat emot men som ni ändå drar fördel av!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.