Edward Riedl (M)

Alliansen måste vinna kvinnorna

Svenskan har gjort en opinionsmätning där det visar sig att alliansen är svagare bland kvinnliga väljare. Endast 41,9% av de kvinnliga väljarna kan tänka sig att rösta på något av allianspartierna om det vore val idag. Det är en viktig arbetsuppgift för oss i alliansen de kommande månaderna – Att förklara varför allianspolitiken är bra även för kvinnor.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

6 kommentarer

  1. C-major

    Inte ett försök till förklaring, bara ordern att det måste göras. Kvinnorna ska vinnas. Det låter som en grupp med särskilda egenskaper. Om herr Riedl börjar tänka i termer av människor och medborgare så kommer är nog valsegern spikad. Det här handlar inte om att vinna kvinnorna utan att befria stora delar av befolkningen från låglönefällor. Och att de som hamnar under detta streck ska bli en ny strykklass. Tänk om det faktiskt handlar om rättvisa?
    Vad är rättvisa för herr Riedl? Lika lön för lika tid? Lets begin the begin.

  2. Conny Forsström

    I ett internt dokument erkänner moderaterna att man vill skapa ett låglönesamhälle där människor jobbar MYCKET till LÅG lön, med andra ord, ett nytt USA. Läs gärna min blogg, för en länk till Expressen där avslöjandet gjorts (intressant att Expressen är en högertidning, så källkritiken torde vara en kontrollerad variabel!). Vad säger Riedl och övriga moderater om detta? I och för sig lär ni knappast erkänna det öppet, det vore politiskt självmord.

  3. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2010-03-08 13:29)
    Det är nog en kombination av politikutveckling och en bättre kommunikation av befintlig politik som är receptet för framgångar på området.

    Men att påstå att vi kommer fem i tolv känns som en felaktig beskrivning då hela mandatperioden ägnats åt att utveckla politiken och möjligheterna att som kvinna komma fram i mitt parti. Varvade listor är ett sådant internt framsteg. De tusentals besöken i sjukvården, skolorna och äldreomsorgen som moderater utfört landet runt för att utveckla politiken är ytterligare sätt att möta kvinnodominerade arbetsplatsers önskemål och krav.

  4. Edward Riedl

    Svar till C-major (2010-03-08 13:41)
    Jobbskatteavdrag, hushållsnära tjänster och en fungerande jobbpolitik är några viktiga delar för stora grupper kvinnor. Så till stor del finns en bra politik redan på plats. Inom andra områden återstår utvecklingsarbete. Men oaktat är jag övertygad om att du och jag inte kommer att se samma lösningar utan möjligen ibland samma problem.

  5. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-03-08 15:15)
    Ditt inlägg är ett typexempel på negativt kampanjande. Man tar ett område där de politiska motståndarna här låg trovärdighet och så använder man detta för att ytterligare underblåsa detta.

    Dock tror jag det kommer att slå tillbaka när ni inte gör annat än bedriver negativa kampanjer.

    Ditt påstående har inga belägg i praktisk politik eller i praktiska förslag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.