Edward Riedl (M)

Företag som bidragit till finanskrisen kritiserar svenska banker

Kredivärderingsinstitutet Moody´s menar att de svenska bankerna fortfarande lever farligt. Detta kan givetvis vara helt sant. Men samtidigt har dessa kredivärderingsinsitut hjälpt länder som Grekland att mörka hur misskötta ekonomierna egentligen varit. Tilltron till vad dessa företag lämnar för sakuppgifter kan och bör nog ifrågasättas mer än tidigare. När den globala finanskrisen analyseras om några år bör vi nog inte bli förvånade om det faktiskt kommer att falla ytterliga skugga på dessa företag och deras manipulerande för att få osäkra investeringar, företag och länder att istället se säkra ut.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Pelle

  Det finns fler som lever farligt läs:

  http://www.expressen.se/ekonomi/1.1912489/pensionarer-far-dra-at-svangremmen-igen

  förklara för oss pensionärer varför vi skall betala för er Robin Hood politik?

  Edward, jag vet att pensionsöverenskommelsen är blocköverskridande men er skattepolitik är alliansens egen och ni är ute och cyklar långt, långt ute på högerkanten akta så ni inte kör i diket, om ni kör i diket på valdagen som tillhör jag en av dom som jublar!

 2. Läskunnig

  Håller med Pelle. Tänker närmast på den ekonomi som Landstinget redovisar. Eller hur Edward?

 3. your biggest fan

  Oj, finns det verkligen företag som man ska ifrågasättA? Jag trodde inte du tyckte det.

 4. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2010-03-10 18:33)
  Poängen du ständigt missar är att gruppen pensionärer har fått skatten sänkt två gånger med alliansregeringen de senaste tre åren sammtidigt som socialdemokraterna inte gjorde något för att förbättra pensionerna de åren de hade makten i Sverige. Dessutom har allinsregeringen aviserat ytterligare lättnader för gruppen pensionärer. Det må vara jobbigt för dig och andra med fakta – Men så ligger det till.

  Förhoppningsvis får du annat att glädja dig åt tiden som kommer. För valet i höst tänker vi i alliansen att försöka vinna.

 5. Edward Riedl

  Svar till Läskunnig (2010-03-10 22:09)
  När det gäller landstinget är det kanske dags för västerbottningarna att byta ut socialdemokraterna. Det har fungerat bra på andra håll i landet när så är gjort…

 6. Edward Riedl

  Svar till your biggest fan (2010-03-10 23:38)
  Jag tror på en reglerad marknadsekonomi. De typer av företag jag skriver om har manipulerat och därigenom bidragit till både själva krisen och dess omfattning. Självklart förtjänar både de enskilda företagen och denna typ av kontrollmekanism kritik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.