Edward Riedl (M)

Varför ser sossarna ner på människor inom servicesektorn?

Frågan är berättigad eftersom socialdemokrater använder ordet piga på de män och kvinnor som arbetar inom servicesektorn i Sverige. Det går att vara emot skatteavdraget för hushållsnära tjänster och de jobb som det skapat utan att nedvärdera de människor som arbetar inom området.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

68 kommentarer

  1. Wotan

    Men sluta. Det vet du mycket väl att ingen inom (S) ser ner på de som arbetar inom servicesektorn. De rödgröna är ju betydligt mer förankrade i den branschen än alliansen.
    Jag har heller aldrig sett ordet ”piga” användas i debatten förutom det sammansatta ”pigavdraget”. Och det syftar ju så klart inte till att vara nedsättande till de som arbetar i sektorn, utan är en koppling till de gamla maktstrukturerna där de rika håller sig med fattiga som hemhjälp. Att man dessutom kräver skatteavdrag för att inte skaffa tjänsten svart är bara provocerande.
    Men klart ni märker på ord när det passar er.

  2. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-03-12 10:19)
    Alliansen ser inte ner på sjuka och arbetslösa. Tvärtom har vi anpassat politiken för att ge sjuka bättre möjlighet till sjukvård och arbetslösa bättre chans till arbete.

  3. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-12 10:27)
    Jag ser gärna att du fortsätter både läsa och kommentera min blogg. Men jag föreslår trots det att du läser några sossebloggar så du ser vad jag menar. Ordet piga används på ett nedvärderande sätt. Som jag skriver går det att vara emot avdraget och jobben utan att se ner på de människor som arbetar inom området.

  4. Wotan

    Och tack, jag gillar att diskutera här och uppskattar att du tar dig tid att svara på kommentarer. Trots att jag upplever att du slingrar dig ofta. 🙂

    Men det vet du lika väl som jag, att ”piga” inte används för att nedvärdera de som jobbar i tjänstesektorn utan för att påvisa maktstrukturer – och i viss mån håna överklassen. Man menar att RUT-avdraget är en idé sprungen från att de rikaste billigt ska kunna hålla sig med ”piga”.
    Jag tycker personligen inte det är nåt vidare slagord, men det är också helt felaktigt att vända det till att de rödgröna skulle se ner på sina egna medlemmar.

  5. Vidar

    På Leif fråga så svarar du att ni inte ser ner på sjuka och arbetslösa utan ni har anpassat politiken för att dessa ”myglande sjuka” skall bli friska och dessa ”slappa slöisar” skall få sig ett jobb!

    Pensionärer ”straffbeskattar” ni för att dom redan gjort sin del till samhällets uppbyggnad och inte jobbar längre.

    Det Edward är klassisk HÖGERPOLITIK som den har varit sedan feodalsamhället, den enda skillnaden är att högern bytt namn från högerpartiet till moderaterna och sedan till ”nya” moderaterna i och med senast ”revolutionen” har ni ”slängt slipsen och pärlhalsbanden” huvva!

  6. Jonas E

    Sossarna ser definitivt inte ner på RUT tjänster, men som rubkiken visar så börjar Alliansen tappa argument för dess förträfflighet, och börjar med sina vanliga förtalskampanjer när fakta inte längre räcker till, nu när siffror som 11.000 nya jobb visar sig vara uppenbart felaktiga.
    Jag har sett siffror på nätet från 11.000 nya jobb ända ner till bara 400 nya jobb.

    Hur kan man kalla det anpassat politiken för att ge sjuka och arbetslösa bättre möjlighet, när det är uppenbart hur ni misslyckats.
    Ökade försörjningsstöd och klyftor är ju ett bevis i sig själv.

    Reidl sva(M)(M)lar.

  7. Conny Forsström

    Riedl, att låta människor jobba hemma hos en, till låg lön dessutom, DET är vad borgarna vill. DET är att se ner på människor, att utnyttja lågavlönad arbetskraft till att städa hos en. Det är det jag menar att högern vill, skapa en låglönemarknad där överklassen utnyttjar detta på bekostnad av den offentliga sektorn (ja, pig-avdraget är en del i högerns plan att nedmontera den offentliga sektorn, skatteavdragen en annan, men det är en annan diskussion).

  8. Fredrik Wirenblad

    AC: Tyckte bara det lät så, sen läste jag lite på din blogg 🙂

    CF: Till låg lön… ”låg” är väll relativt beroende på din egen omgivning? Det är väll på sätt och vis bra om ”reservationslönen”(den lägsta lön som någon är villig att jobba för) inte är tvingat tokhög? Då kommer ju folk att jobba heldre än att gå hemma. En industriarbetare på Volvo eller en person som kör sopbil tycker att han har låg lön, fast han får ut 20+ efter skatt. Det är mer än många högskoleutbildade personer får som inte klassas som låginkomsttagare…

  9. Per-Ola Moström

    283 miljoner har betalats ut på ett halvår av staten i pigavdraget 2009. Med en beräkning på 150 kr/timme blir det max: 2350 årstjänster å 1600 timmar per år. Men då ingår de som hade vit städtjänst före pigavdraget (ca 250 tjänster)! Inte 11000 som Maud Olofsson inbillar oss.

    Enligt Kommunal tjänar en medlem genomsnitt på cirka 16 000 kronor . Hon (eller undantagsvis han) får då ut i snitt 73 kronor i timmen netto.

    För att köpa en timmes tjänst för 175 kronor måste hon alltså själv arbeta i 2 timmar och 24 minuter. Det är med andra ord en riktigt dålig affär. Städerskan själv har inte råd!

  10. lf

    Men herregud har inte folk arbetat inom servicesektorn tidigare innan hushållsnära tjänster kom till.Skillnaden är att med denna reform får de rika ytterligare skattelättnader.Är inte de som arbetar inom socialtjänsten servicepersonal? Nej utöka det behovsprövade bidrag för sjuka och gamla så att de får möjlighet till hjälp.De rika som jobbar 24 timmar om dygnet kan alltid betala för sig.Om de med sin skattemoral vill anlita den svarta marknaden så kan man stämpla de som svartfötter.De namnet fick de som jobbade under storstrejken på 30-talet då vanligt folk inte hade mat för dagen.

  11. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-12 10:55)
    Att förvränga och förvanska sina politiska motståndares avsikter och motiv slår tillbaka. Du och andra på vänsterkanten måste ha låg tilltro till människors förmåga att genomskåda den här typen av negativ kampanj.

  12. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-12 11:07)
    På samma sätt som det finns socialdemokrater som jobbar i tjänstesektorn finns det även moderater som gör det. Men själva poängen är att den retorik som används om det arbete som de här människorna utför inte är särskilt trevligt. Vill man håna och fölöjliga överheten (varför man nu skulle vilja göra det) kan väl knappast det bästa sättet vara att sparka neråt? För det är inte den lilla svenska överklassen som tar illa vid sig när ordet piga används.

    Trevligt att du uppskattar svaren från min sida. Sedan tycker vi inte alltid lika. Men det behöver inte vara att slingra sig.

  13. Edward Riedl

    Svar till Vidar (2010-03-12 11:41)
    Du kanske ger uttryck för dina egna fördomar för jag känner mig inte det minsta träffad varken som enskild politiker eller som företrädare för mitt parti. Dessutom för du fram rena felaktigheter eftersom tex pensionärerna betalade mer skatt när sossarna styrde Sverige oavsett vad du tror. Men fakta kanske inte biter på dig?

  14. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-03-12 11:58)
    Jag läser inte din blogg med någon större frekvens så jag kan inte uttala mig om vad du skriver eller inte skriver. Men om det är som du själv säger kanske du bör fundera på hur du bidrar till synen på de människor som jobbar inom tjänstesektorn…

  15. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-12 12:43)
    Tror du att människor inte genomskådar din retorik? Tror du inte ökningen av försörjningsstödet hänger ihop med den globala finanskrisen med efterföljande lågkonjunktur?

    När det kommer till kritan tror jag de flesta ger ett gott betyg år alliansregeringen som trots denna djupa globala ekonomiska kris har skött Sverige så bra att det finns lika många jobb idag under en avde djupaste ejkonomiska kriserna i modern tid som när sossarna styrde under global högkonjunktur.

  16. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-03-12 14:51)
    Varför kan du inte vara emot RUT-avdraget och jobben i tjänstesektorn som det bidrar till utan att använda en retorik som nedvärderar människor som arbetar där?

  17. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-03-12 15:16)
    Med den argumentationen skall Sverige bara tillverka produkter som alla kan nyttja. Nya Saab-bilar för nästan en halv miljon kronor kan då inte heller passa in i ditt drömsamhälle. För troligen har de flesta som bygger bilen inte heller råd att köpa densamma.

    Dessutom så visar fakta kring vilka som nyttjar hushållsnära tjänster en annan verklighetsbild än den du och andra vänsterpolitiker vill sätta. Men fakta brukar förvisso vara ert minsta bekymmer när det gäller utformning av politik.

  18. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-03-12 16:47)
    Din beräkning av kostnader fungerar inte eftersom en stor del av de som fått jobb inom servicesektorn kommer från arbetslöshet vilket gör varje arbetstillfälle till en samhällsekonomisk vinst.

    Dessutom litar jag mer till riksdagens utredningstjänst förmåga att räkna än din. Du får ursäkta.

  19. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-03-12 18:56)
    Du missar poängen eftersom varje jobb inom servicesektorn är en samhällsekonomisk vinst som genom att de finns gör att staten får mer pengar över till den övriga skattefinansierade välfärden.

  20. Conny Forsström

    Har Riedl läst Alejandro Caviedes’ blogg? Där han med siffror visar att borgarna läst statistiken på ETT sätt och därmed hävdat att lågavlönade använder pigavdraget mer än högavlönade. Men kollar man och analyserar siffrorna mer noggrannt så visar det sig att en större andel högavlönade använder detta avdrag.

  21. Conny Forsström

    Varför inte använda skatteavdragspengarna till att skapa och behålla jobb inom den offentliga sektorn? Fler jobb till samma peng än i att skapa lågavlönade städjobb hos överklassen.

  22. Vidar

    Sanningen som du skriver om Edward, det är sanningen sedd med dina ”blå ögon”.

    Den objektiva sanningen är att en pensionär betalar mer i skatt på samma inkomster än en med jobbavdrag, det Edward är sanningen.

    Att du sedan inte vågar se sanningen i att ni driver de sjuka och arbetslösa till otrygghet med lägre ersättningar är en klar och tydlig högerpolitik.

    Slutligen så tar jag till mig fakta, vilket du inte gör utan du tolkar ”fakta” på ditt eget sätt, det ”mörkblå” sättet.

    Vi får verkligen hoppas att högerns tid vid makten inte heller denna gång blir längre än 1 mandatperiod!

  23. Wotan

    Ursäkta, men vad syftar du till för ”negativ kampanj” när jag nämnde Rivieres och Axens debattartikel? Det var väl de själva som drev en kampanj om något. Vad är det som ska genomskådas menar du?

  24. Jonas E

    ”det finns lika många jobb idag under en av de djupaste ekonomiska kriserna i modern tid som när sossarna styrde under global högkonjunktur”.
    Reidl -det var ca 219.000 arbetslösa 2006 , och prognosen för 2010 är över 500.000, så hur kan det finnas lika många jobb?
    Är det ännu en statistikbluff som Alliansen försöker med, har Alliansen tänkt försöka vinna ännu ett val på suspekta siffror.
    Tex påstods det valet 2006 att det var 20 miljarder som förvsvann i fusk på FK -det medvetna fusket visade sig vara 0,3-0,9miljarder
    Det övriga ”Bidragsfusket” har också visat sig lika felaktigt

    (M)ygel

  25. Wotan

    Och du fortsätter att jämföra hushållsnära tjänster med köp av Saab-bilar. Det enda sättet den jämförelsen håller är ifall du skulle få dra av hälften av bilens kostnad på skatten. Det är inte tjänsten i sig som ifrågasätts, utan skattesubventioneringen. And you know it.

  26. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-03-13 11:51)
    Återigen följer jag inte hans blogg. Precis som alla andra är även min tid begränsad och jag följer därför ett litet urval av andra bloggare.

    Det som du skriver har jag själv skrivit om flera gånger. Det är till antalet fler låg och medelinkomsttagare som använder sig av skatteavdraget, vilket inte är konstigt eftersom de är betydligt fler till antalet. Sedan är höginkomsttagarna flitigare att använda avdraget, vilket inte heller är konstigt eftersom de per definition har mer pengar. På vilket sätt är detta banbrytande?

    Poängen med avdraget är att skapa arbeten och så har också skett.

  27. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-03-13 11:52)
    Du och andra sossar har missat hela poängen. Eftersom en stor del av dem som har fått arbete inom tjänstesektorn kom från arbetslöshet är varje nytt arbete en samhällsekonomisk vinst trots skatteavdraget. Det frigör skattepengar som istället kan användas för att förstärka välfärden vilket också alliansregeringen gjort.

    Fakta är kanske inte det viktigaste i er politik. Men se efter hur stora statsbidrag som den förra s-regeringen betalade till kommer och landsting och så jämför du med nuvarande alliansregering. Då kommer du att se att vi satsar mer pengar på vår gemensamma välfärd.

  28. Edward Riedl

    Svar till Vidar (2010-03-13 11:54)
    Perspektiven må vara olika men sanningen är inte relativ. Pensionärerna har idag lägre skatt med alliansregeringen än vad de hade med sosseregeringen.

  29. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-13 12:33)
    När du och andra försöker demonisera era politiska motståndare tror jag faktiskt att människor genomskådar er. Få människor som engagerar sig politiskt i Sverige gör det med utgångspunkten att jäklas och vara elak med andra.

    Omsorgen om välfärdssamhället kan se olika ut. Men i slutändan måste ansvarsfulla politiker se till att människor som kan arbeta också ges möjlighet att göra det. Annars har vi inte råd med den nivå på skattefinansierad välfärd som vi vill ha.

  30. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-13 12:35)
    Arbetslösheten är högre idag än 2006 eftersom det finns fler i arbetskraften. Antalet arbetstillfällen är däremot idag lika många som under 2006.

    Min poäng är att när övriga världen förlorad drygt 200 miljoner arbetstillfällen till följd av den globala ekonomiska krisen så har vi i Sverige inte förlorat några arbetstillfällen netto.

  31. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-13 12:39)
    Ta ROT-avdraget om du tycker bil-jämförelsen haltar. Det ser likadant ut där som med hushållsnära tjänster och bilar.

    Men det är bra att veta att principerna för de på den röd-gröna sidan i svensk politik är viktigare än arbeten åt människor.

  32. lf

    Jaså, får staten inte in skattemedel från offentliganställda inom servicesektorn.Men du är väl en som ser ned på de offentliganställda,de tillhör ju den tärande sektorn.De som jobbar privat och där bolaget tar ut vinst då det okay.

  33. Wotan

    ”Men det är bra att veta att principerna för de på den röd-gröna sidan i svensk politik är viktigare än arbeten åt människor.”

    Jaha, hur du kan tolka ut nåt sånt från mina inlägg är väldigt konstigt. Och en grov förolämpning, för att vara ärlig. Trodde faktiskt du kunde debattera på en högre nivå. Ska jag sänka min nivå också? Ok:
    Bra att veta att moderaterna tycker det är viktigare att få billig städhjälp än att det finns en trygghet för folk som blir sjuka.

    Du som snackar om att man inte ska demonisera den andra sidan.

  34. Jonas E

    Så är arbetslösheten ökar med minst 300.000 är ett bra betyg i din värld.
    Vilket belägg har du för att antalet arbetstilfällen är det samma nu som då?, och är det i rena siffror eller i procet av befolkning?.
    Kanske är det ännu en ”räkneövning” i Alliansens skola?.

  35. Arbetare

    Varför ser moderaterna ner på människor som jobbar inom offenlig sektor, vård omsorg skola.
    Att tillåta 25000 uppsägningar i en sektor m skriande behov av fler händer, men subventionera hemstädning är inget annat än prioritering av skattepengar till privat nytta före sjuka handikappade gamla.
    Vad än du skriver, så kommer vi ändå till den slutsatsen; privat fördel går före behövandes behov!
    That`s it-over and out!

  36. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-03-13 16:17)
    Människor som resonerar som dig har satt länder som Grekland i den kris de nu befinner sig i. Självklart är alla arbeten i offentlig sektor lika viktiga som de i privat sektor. Men det finns en skillnad. Arbeten i offentlig sektor måste finansieras med skatteintäkter från arbeten i privat sektor. Ekonomisk tillväxt måste skapas innan den fördelas eller konsumeras.

    Den som vill veta vad er politik leder till kan med fördel studera Grekland och andra länder där den offentliga sektorn byggs ut fortare än vad länderna har råd med.

  37. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-13 16:57)
    Du missar grundpoängen. För att kunna satsa på vår gemensamma skattefinasierade välfärd som skola, sjukvård och äldreomsorg så måste vi ha ekonomisk tillväxt som betalar för detta.

    Alliansregeringens jobbpolitik är en förutsättning för att kunna fortsätta satsa på välfärden.

    Med andra ord utifrån vad du själv skrivit. För att vi skall kunna fortsätta erbjuda sjukvård till alla med dagens höga kvalitet och förhoppningsvis ännu bättre i framtiden så måste vi ha folk som arbetar i privat sektor och betalar skatt. Så städhjälpen ger förutsättningar för välfärdsutbyggnaden.

  38. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-13 17:00)
    Antalet arbetstillfällen har knappt minskat sedan s styrde Sverige. Men som jag skrev har arbetslösheten ökat eftersom arbetskraften växt.

    Men jag anser det vara ett gott betyg utifrån de förutsättningar vi haft. Ca 200 miljoner arbetstillfällen har förlorats världen över till följd av den globala ekonomiska krisen. Sverige har inte förlorat några jobb netto (de jobb som förlorats har i stor utsträckning ersatts med nya). I det läget gnäller du och andra sossar över att inga nya jobb skapats i Sverige. Jag tror människor är klokare än att gå på er billiga retorik.

  39. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-03-13 20:45)
    Som jag skrivit tidigare så måste ekonomisk tillväxt skapas innan den fördelas. En grundförutsättning för att kunna satsa på vår gemensamma välfärd är att mäniskor arbetar och betalar skatt.

    Varje nytt jobb i servicesektorn är en samhällsekonomisk vinst som möjliggör ytterligare satsningar i välfärden.

    Sedan får du gärna dela med dig av var du hittat uppgiften att den offentliga sektorn sagt upp 25 000 personer. Jag har inte själv hittat den uppgiften när jag som hastigast sökte efter den.

  40. Jonas E

    Siffran 25.000 kom upp under en debatt av Mona.S för ett tag sedan , och det är ingen som emotsagt denna siffra så det är väl ett bevis i sig att den stämmer.

  41. Jonas E

    Er billiga retorik är tydligen helt ok enligt dig alltså.
    Förra valåret som kom det en massa retorik från (M) som visat sig ligga långt från sanningen.

    Men jag kan ju ta och citera Reinfeldt lite :
    ”Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion”, vittar om (M):s grundinställning till välfärd, och förklarar alla försämringar av välfärden.
    ”tro inte på bidrag i framtiden-tro inte på politikerna”, alla vet ju hur (M):s bidrag eller försäkrings snack går, tro inte på politikerna gäller väl i högsta grad (M), om man inte är rik då.
    En vanlig ”fattig” har fått nog av (M):s utförsäkringspolitik.

  42. Wotan

    ”Så städhjälpen ger förutsättningar för välfärdsutbyggnaden.” Det där fungerar bara om RUT-avdraget försvinner och branschen ändå rullar på i samma fart.
    Som det är nu så kostar det mer än det smakar. Det staten betalar ut i skattelättnader överstiger det som betalas in av skatt av de som jobbar i branschen. Hur räknar du när du säger att varje jobb är en samhällsekonomisk vinst?

    Visst, det är kanon för de som får jobb, men det är inte så att pengarna som satsas inte hade kunnat ge fler jobb någon annanstans. Därför är det provocerande att de används till att sponsra en lyxtjänst.

  43. Conny Forsström

    Riedl, du skriver att det för välfärd behövs människor som arbetar och betalar skatt. Men ni vill ju sänka skatterna hela tiden. Hur ska man i det läget kunna ha solidarisk, gemensam välfärd för alla? Enkelt, det går inte.

  44. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-14 12:14)
    Just ja. Mona Sahlin (S) verkar ju altid ha koll på läget så siffran måste verkligen stämma. Annars kan det ju vara som för Lars Ohly (V) att hon inte lärt sig skillnaden på att vara varslad och uppsagd.

  45. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-14 12:43)
    Nu tror jag du medvetet blandar ihop förra valrörelsen med vad en ung Fredrik skrev. Dessa ungdomssynder som han inte längre står för kommer knappast (även om ni ständigt drar fram dem) att avskräcka människor från att rösta på det enda fungerande alternativet i svensk politik.

  46. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-14 13:15)
    Eftersom en stor del av de som får arbeten i tjänstesektorn till följd av avdraget kommer från arbetslöshet blir det en samhällsekonomisk vinst.

    Det möjliggör för alliansregeringen att satsa mer pengar på vår gemensamma välfärd än den tidigare socialdemokratiska.

  47. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-03-14 13:18)
    Jag är för högskattesamhället och den omfattande välfärd vi har därigenom. Men blir skatterna för höga skadar de tillväxt och antalet jobb i ekonomin.

    Trots att alliansregeringen sänkte skatten för de som jobbar genom jobbskatteavdraget så fick staten in mer skattepengar (innan den globala finanskrisen). Matematiken är enkel. Statens inkomst på löneskatter beror på två saker: Storleken på skatten och hur många som arbetar. Därför kan lägre skatter (när det leder till fler i jobb) leda till större intäkter för staten.

  48. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-03-14 13:20)
    Jag passar. Konspirationsteorier har aldrig intresserat mig. De som går att rösta i september är nog mer intresserade av vad de två blocken faktiskt vill med Sverige. Kan din och andras försök att få debatten att handla om annat bero på att ni inte har så mycket att komma med?

  49. Arbetare

    Enligt SCB sjönk antalet anställda under 2008 i kommunerna med
    2,5 procent. Det innebär att antalet anställda minskade med 21 000
    personer.
    Under 2008 redovisar SCB att sysselsättningen i landstingen sjönk
    med 0,7 procent. Det motsvarar 1 700 personer.
    SCB skriver vidare. ”Inom offentlig sektor minskade antalet anställda
    inom alla delsektorer. Den största minskningen skedde inom
    kommunal sektor där minskningen uppgick till 2,5 procent
    2009 kommer
    http://www.kommunal.se/KommunalSE/Press/V%C3%A4lf%C3%A4rden.pdf

  50. lf

    Jag blir helt ställd!Menar du att de som jobbar inom privat tjänstesektor inom vård och omsorg inte finansieras av skattemedel? Alla som läser denna blogg måste se hur Ridel försöker nedvärdera de som arbetar inom offentlig sektor.Hur kan du möta dessa människor och se de i ögonen.
    Skäms tamme fan!

  51. Wotan

    ”Just ja. Mona Sahlin (S) verkar ju altid ha koll på läget så siffran måste verkligen stämma.”

    Skönt försök till ironi, Edward. Men där är glashuset framme igen. Vem var det som drog helt felaktig statistik i tv-debatten härförleden?

  52. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-03-14 19:25)
    Jag tror du missat en väldigt grundläggande skillnad mellan offentlig och privat sektor som gör att vi inte når fram till varandra. Först och främst är ett jobb i offentlig sektor precis lika viktigt som ett jobb i privat sektor. Sjukvård, skola, äldreomsorg mm mm är livsviktiga verksamheter.

    Men:

    Det är skatteintäkter från företag och anställda i privat sektor som ger möjlighet att använda våra pengar till skattefinansierad verksamhet som sjukvård, skola, äldreomsorg mm mm.

    Ekonomisk tillväxt måste skapas i privat sektor för att kunna konsumeras i offentlig sektor.

  53. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-03-14 19:25)
    Del 2:

    Om du inte förstår den grundläggande skillnaden så kommer vi inte att nå fram till varandra.

    Men inget av det jag skrivit handlar om hur vi skall värdera olika arbeten. Utan bara att det ena är en förutsättning för det andra.

  54. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-15 08:24)
    Ingen är ofelbar. Fredrik erkända snabbt att han fått fel siffror och bad om ursäkt för detta. När bad Mona om ursäkt för någon av alla sina felaktiga siffror senast?

  55. Arbetare

    Enl SCB; sätt att räkna ger det 2008 22700 personer-
    Då är ännu inte 2009 medräknat.
    Tror inte att så många fler anställdes, att siffran precis minskar, v d tror du?
    J återkommer med totalen 08+09

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.