Edward Riedl (M)

Lennart Holmlund och hans historielögner

Jag skrev en blogg tidigare idag om krisen i Grekland. Jag konstaterade att det nu är socialister som styr vilket fick många socialdemokrater att vakna till liv. De blev upprörda hur jag kunde påstå att det var socialisternas fel med krisen i Grekland! Jag har aldrig påstått något sådant – Det hade varit rent oärligt av mig eftersom de inte styrde när krisen byggdes upp.Lennart Holmlund (S) undrar dessutom om jag är är opåläst eller till och med en lögnare…

Nu till det mest intressanta och skälet till min blogg – Som jag erkänner kan missförstås…

Det är precis den sortens historielögner som Lennart Holmlund och andra socialdemokrater ägnar sig åt när det gäller den svenska 1990-talskrisen. Den svenska krisen byggdes upp under andra halvan av 1980-talet genom en växande lånebubbla som briserade i början av 1990-talet. Den borgerliga regeringen fick, likt den socialistiska i dagens Grekland, hantera andras misstag.

Nej Lennart och andra historieförfalskare. Jag skulle aldrig likt er förvränga historien på ett sådant sätt. Men jag konstaterar likväl att ni kan både ljuga utan att skämmas och samtidigt uppröras när ni tror andra gör det…

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Fredrik Gustafsson

    Får jag fråga varför du i första hand ens skrev det första inlägget om det inte var för att vilseleda och skylla krisen i Grekland som berodde på den korrupta högerregeringen som mörkat utgifter och inte alls spelat rent. Faktum är ju att Socialistregeringen måste städa upp och Lennart har rätt. Du kan ju ta bra högerexempel i världen istället för att koka ihop lögner kring högerstyrda skandaler och skylla på de som måste städa upp.

  2. Pelle

    Som vanligt så skyller Hr Riedl på någon annan, nu är det Sossarna som ”pratar strunt”, som Edward skulle säga, och att de högerkrafterna som alltid vid sina sällsynta besök vid makten städat upp efter Sossarna, en mycket märklig syn på historien sedd med Edwards ”mörkblå” ögon.

    Nä Edward försök hålla dig sanningen någon enstaka gång.

  3. Johan Karlsson

    ”Kan man lura de dumma blir de smarta tvungna att rätta sig i leden” lär Hermann Göring ha konstaterat. En devis som även andra delar av socialismen verka följa.

  4. LeBe

    Läs vad du skrivit så ser du vad som står. Om du menade något annat än vad som står är det väl endast du som vet, men skriv in så fall vad du menar och inte nått bludder.
    Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta…

  5. Jonas E

    På vilket sätt är detta ett svar på mina tidgare inlägg.
    Du hänvisar till detta som ”svar” på två av mina tidigare kometarer.

    Och vem vad det som till mig i en tidigare komentar ville hålla sig till nutid?, jo DU Reidl.
    Det är nog bäst att hålla sig till nutid för (M), för Högerns historia är minst sagt solkig ur värlfärds och human perspektiv.
    Sen att högerregeringar försöker dämpa en lågkonjunktur efter en annan med skattesänkningar tyder på att ni ej lär av historien.
    Kolla vad Finland gjorde under stora depressionen, som kom undan med 2,4% i arbetslöshet, inte var det skattesänkning

  6. Edward Riedl

    Svar till Fredrik Gustafsson (2010-03-14 17:33)
    Om du läser mitt inlägg ytterligare en gång tror jag det klarnar vad som var syftet.

    Er egen historieförfalskning av vad som skedde i början av 1990-talet är precis lika plumpt som det vissa socialdemokrater trodde jag gjorde med Greklands-krisen.

  7. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-03-14 17:34)
    Att 1990-talskrisen hade något med borgerligt styre att göra är en av de största historieförfalskningarna i svensk politisk historia.

    Krisen byggdes upp i slutet av 1980-talet under socialdemokratiskt styre där en lånebubbla byggdes upp och briserade i början på 1990-talet.

    Anmärkningsvärt är att ingen sosse ens försöker förklara hur det skulle vara den borgerliga regeringens fel att lånebubblan briserade… Men å andra sidan säger det rätt mycket.

  8. Edward Riedl

    Svar till LeBe (2010-03-14 21:55)
    Det står att Grekland har en kris vilket är rätt. Det står att socialisterna styr vilket också är rätt. Jag har inte påstått att det är socialisternas fel att det är kris i Grekland. Den tolkningen får stå för andra.

    Men jag berättar bara att den borgerliga regeringen i början av 1990-talet fick precis samma sits som socialisterna i Grekland.

    Precis vid maktövertagande fick den borgerliga regeringen i Sverige, som den socialistiska i Grekland, hantera en kris som byggts upp under många år av en annan regering.

  9. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-14 23:50)
    Den här bloggen har inget med dig att göra – Jag vet inte ens vem du är… Rubriken borde åtminstone ge dig en vägledning i vem den avser…

    I övrigt delar jag inte dina åsikter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.