Är Edvard Riedl så opåläst , eller använder han Reinfeldts retorik som ingen synar

 

Edvard Riedl lögnare eller opåläst
I sin blogg idag på Vk skyller Riedl den ekonomiska krisen i Grekland och hanteringen av den globala krisen  på socialdemokraterna där. Värre lögner har jag aldrig hört i hela mitt liv. Endera lever Edvard i den nya moderata retoriken där man skyller allt på andra och tar inte ansvar vad högern runt om i Europa gjort.
Under hela den ekonomiska krisen i Grekland styrde högern och Papandreo kom till makten 2009 efter att folket hade blivit missnöjd med den högerregering som styrt och nu ska han städa upp efter högern där man gjort ofinansierade skattesänkningar och hamnat i ett gigantiskt budgetunderskott.
 Vi är på väg åt samma håll i Sverige för den här regeringen har lånat till skattesänkningar som sedan ska betalas men moderaterna har inte trott att de ska sitta kvar och någon annan ska städa eller rasera välfärden

5 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Intressant Lennart. Jag tänkte att ni skulle hugga på denna blogg jag skrev. Självklart går det inte att beskylla den nya socialistregeringen för den inhemska kris som blossat upp i Grekland till följd av den globala finanskrisen.

    Men stanna upp där en stund.

    Hur många gånger har inte du Lennart och andra sossar försökt att beskriva historien om 1990-talskrisen i Sverige på samma sätt. Alla vet att det var den socialdemokratiska misskötseln av Sverige som ledde fram till 90-tals krisen. Den borgerliga regeringen ärvde och redde upp er kris.

    Intressant historielektion på söndagen…

  2. TC

    De djupt skadliga skatter som Alliansen sänkt, såsom fastighetsskatten förmögenhetsskatten och allra viktigast världens högsta inkomstskatten för låginkomsttagare, gynnar i längden svensk ekonomi och dessa skadliga skatter borde givetvis ha avskaffats oavsett vilken konjunktur det är.
    Att höja bidragen påverkar ekonomin lika mycket som att sänka skatterna men innebär oftast en ökad byråkrati o ökat krångel. Lokalpolitiker bör inte kommentera andra länders politik, o Holmlund borde vara vuxen nog att inte sjunka till personangrepp så fort han vill dölja sin egen politiks brister.

  3. Snushane

    Även där har du fel Herr Riedl. Den krisen skapade dina polare Tobbe Fäldin och Per Ahlmark på Slutet av 70-talet, vilket det tog ett visst antal år att finansiera. Sen kom din andra polare Calle Bilt och körde det i botten ett antal år, med räntor på 500%… Så skyll inte på Sossarna, vilket ni har väldigt lätt att göra när ni biter er själva i rumpan!!

  4. betraktaren

    Så här skriver du Lennart:
    ”Vi är på väg åt samma håll i Sverige för den här regeringen har lånat till skattesänkningar som sedan ska betalas men moderaterna har inte trott att de ska sitta kvar och någon annan ska städa eller rasera välfärden”
    Men hur skriver du? Man förstår ju inte vad du menar. Men det kanske är meningen?…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.