Edward Riedl (M)

De röd-gröna vill skära i försvaret

De röd-gröna skall skära ner med ytterligare 2 miljarder kronor om de vinner valet. Däremot vet de inte var eller hur det kommer att slå. Det svenska försvaret har under lång tid tvingats spara stora belopp och frågan är vilka uppgifter det allt mindre försvaret skall hantera. För avskaffandet av allmän värnplikt och internationellt engagemang kostar givetvis pengar. Alliansregeringen har bantat försvarets utgifter under mandatperioden, kanske lite för hårt enligt vissa. Men att i det läget föreslå ytterligare stora besparingar som de röd-gröna nu gör utan att omdefinera uppdraget känns helt enkelt inte ansvarsfullt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Vore intressant att veta vad företrädare för moderaterna tycker om det som framkommit i kvällens dokumentär där det visades hur minst 20 av 100 anställda blivit systematiskt blåsta på delar av sina löner, tvingats jobbat gratis, och tvingats arbeta trots att de är sjuka.

  2. Johan Karlsson

    Det svenska försvaret börjar närma sig vägs ände. Snart kan man lika gärna avskaffa alltihop då en eventuell fiende knappast skulle avskräckas av ett allt för stympat försvar. Kanske ska vi göra som Japan och helt förlita oss på skydd av amerikanska trupper? Eller ska vi göra som under vinterkriget och låta finnarna ta smällen samtidigt som vi bara sänder moraliskt stöd om kriget skulle blossa upp? Att tro på evig fred är inte annat än naivt. Vi såg vad som hände med den tyska demokratien på 30-talet och vi ser hur bräcklig den ryska dito är idag.

  3. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-05-16 22:03)
    Jag ogillar sådant lika mycket som de flesta andra. Varför lever du i villfaralsen att ni socialister har patent på empati?

  4. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-05-16 22:16)
    Vi behöver ett försvar som både kan lösa uppgifter i vår omvärld tillsammans med andra länder samtidigt som vi kan freda vårt land. Det sistnämnda blir allt svårare om försvarets resurser ständigt minskas. Vi bör därför inte skära mer i försvarsutgifterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.