Edward Riedl (M)

Hur mycket skatt betalar du under en livstid?

Jag läste idag att genomsnittssvensken betalar cirka 7 miljoner kronor i skatt under sin livsstid. En stor del är omfördelning under livscykeln men en annan del är omfördelning mellan de som tjänar mycket till de som tjänar mindre. Vi har i grunden en samhällsmodell som fungerar väl där ingen lämnas åt sidan. Det är en modell vi skall vara rädd om. Men samtidigt betalar vi så mycket skatt under en livstid att det faktiskt för de allra flesta av oss är den i särklass största utgiften under livet. Det är därför viktigt att ni som väljer i höst vet att det är rätt politiker som ska ta hand om era pengar och omvandla dem till bra välfärd.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Håkan

    1984 hade vi ett val där det vinnande alternativet var att man skulle avveckla all kärnkraft innan 2010.nu står vi här 2010 och ni högerpolitiker har kört över oss. folkomröstningen hade ingen betydelse. samma år som det skulle vara borta, beslutar man tvärt emot demokratin, att investera istället. ett slag i ansiktet.
    Är detta din syn på demokrati? att pissa på en folkomröstning? Att totalt strunta i vad svenska folket sagt?
    Kommer ni vid en valförlust att vägra släppa ifrån er makten?
    Det positiva är dock att ni slog in sista spiken nu. Tack det blir regeringsskifte i september!! underbart

  2. Conny Forsström

    Hur en bra välfärd ska behållas samtidigt som man sänker finansieringen (skatterna) är en ekvation som inte går ihop. Men ni har heller inte avsett att den ska gå ihop. Bara att läsa vad Reinfeldt och Borg skrivit för att man ska förstå det icke utsagda budskapet: välfärden är något gammaldags som vi inte längre kan ha kvar…”.

    Men som jag sagt tidigare; att från moderaternas eller övriga alliansens sida erkänna något sådant vore inte politiskt gångbart. Alltså fortsätter alliansen med flosklerna om välfärd SAMTIDIGT som man nedmonterar densamma.

  3. Edward Riedl

    Svar till Håkan (2010-06-18 08:25)
    Jag tror inte det blir något regeringsskifte och dessutom är stödet för kärnkraften starkare än vad ni kritiker vill medge. Dessutom måste frågan hanteras realpolitiskt och alla alternativ på bordet. Jag tror få är beredda att hantera de kostnader en snabbavveckling av kärnkraften utan vettiga alternativ skulle innebära.

  4. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-06-19 19:58)
    Om vi blir fler som betalar en något lägre skatt ökar skatteintäkterna. 10% av 1000 är mer än 20% av 100. Räkna själv så får du se.

  5. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-06-19 20:00)
    Människor genomskädar osanningar som du skriver. Faktum är att alliansregeringen tillfört mer pengar till välfärden än den gamla s-regeringen. Att ni på vänsterkanten inte ens kan utgå från verkligheten i era påhopp är inte så lite skrämmande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.