Edward Riedl (M)

Idag gifter sig kronprinsessan Victoria

Senare idag gifter sig Sveriges kronprinsessa med Daniel Westling. Massiv inhemsk nyhetsbevakning tillsammans med stort internationellt intresse visar att den "otidsenliga" monarkin ändå kan fylla en viktig roll i vår moderna demokrati. Stort lycka till och grattis.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. bort med skiten

    ”Massiv inhemsk nyhetsbevakning tillsammans med stort internationellt intresse visar att den ”otidsenliga” monarkin ändå kan fylla en viktig roll i vår moderna demokrati.”

    Är det en viktig roll att bli skriven om i tidningar och få synas på tv? Är det viktigare än att få pengar till hyran eller till räkningarna? Att påstå att monarkin fyller en viktig roll är som att äta folie.
    Om vi kunde avskaffa kungahuset och låta dom tjäna pengar som alla andra så skulle vi slippa se dom. Det var många hundra år sen man körde adelsman – kung- bonde- präst.

    Fy och usck

  2. Bertil Örjestad

    Jag är ganska övertygad om att skulle man ha en folkomröstning om monarkin så skulle den få behållas med råge.Det är bara att titta hur många som såg bröllopet igår.
    En trevlig (s)ommar!

    Bertil Örjestad

  3. Ja snälla

    ge oss en folkomröstning.

    Jag skulle tro… 70-30 till ”avskaffa skiten och lägg pengarna på vårt land istället”

    Utan tvekan. alla dagar i veckan.
    Kung, adelsman och bonde… nee det var längesen det var så.

  4. Edward Riedl

    Svar till bort med skiten (2010-06-19 12:12)
    Det finns många skillda uppfattningar om kungahuset och den svenska monarkin. Vi tycker olika men än så länge finns inget stöd för att avskaffa monarkin. Så länge vi lever i en demokrati kommer folkviljan att avgöra vilket statsskick vi kommer att ha i framtiden.

  5. Edward Riedl

    Svar till Ja snälla (2010-06-21 16:24)
    Presidentval är inte billigare. Dessutom använd mycket av pengarna för att behålla slotten och andra kulturarv som ändå skulle kosta pengar oavestt kung eller ej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.