Edward Riedl (M)

Människor som arbetar och betalar skatt är grunden för välfärdssamhället

Människor som arbetar och betalar skatt är grunden för vår gemensamma välfärd. Skola, sjukvård och trygghetssystemen kostar pengar – Pengar som först måste arbetas ihop tillsammans. Det finns inga genvägar. Blir det för få som arbetar och betalar skatt kommer det att bli mindre pengar till välfärden. Därför är arbetslinjen med full sysselsättning som mål det enda som kan garantera välfärden. Därför måste vi se till att fler arbetar och inte färre. I höstens val står de nya moderaterna mot de gamla socialdemokraterna. Det nya arbetarpartiet mot det gamla. Arbetslinjen mot bidragslinjen.

Etiketter: , , , , , , ,

26 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Upprepning ska tydligen göra att folk verkligen tror att ni står för arbete och vänstern för bidragslinjen (vad nu det innebär, något ni aldrig förtydligar). Vänsterblocket vill ha en fungerande välfärd, byggd på arbete. Så många som möjligt ska arbeta. Men ni har missat att ta in många miljarder i skatt. Skatteverket borde fått jaga skattefuskande företag istället för att administrera RUT-avdraget. Ni har t.o.m. avskaffat revisionskravet på små och medelstora företag. Så företagen får gärna fuska enligt er, men ingen annan. Företagsvänlig kan man vara utan att tillåta fusk!!

  2. johan Söderling

    Den första delen av ditt inlägg är något som socialdemokraterna alltid stått och även fortsättningsvis kommer att stå för. Vår politik är en välfärdspolitik byggd på solidarisk skattefinansiering. Resten av ditt inlägg är trams! Borgerlig politik är och förblir en politik riktad mot 10% av befolkningen. Er kärna av välfärd är en betydligt lägre nivå än vad allmänheten vill ha. Vår politik är välkänd och bygger på solidaritet och fördelning. Det nya i er politik är att ni använder begrepp som förvillar och förleder. Jag är säker på att väljarna kommer att genomskåda detta.

  3. lf

    Det finns bara ett ord ”skitsnack” ni är inget arbetarparti i ordets rätta mening.Svenska folket har alltid arbetat och gjort rätt för sig.Att en liten del har utnyttjat ett solidariskt system är naturligtvis fel men att säga att socialdemokraterna stimulerar ett bidragssystem är ”skitsnack”.

  4. Pelle

    Edward jag hade tänkt att kommentera din blogg med nedanstående kommentar men din ”man” på webbredaktionen på VK hittade någonting som inte stämde med KV:s grundläggande krav – vilet det var berättar de inte!

    ”Papegojargumenten” är tillbaka i din blogg – arbetslinjen mot bidragslinjen – det mantra som högkvarteret vill att ni hamrar in som ”tankelösa” pepegojor!

    Valet 2010 står mellan två tydliga alternativ:

    Alliansen: EGOISTERNAS LINJE

    Röd/gröna: SOLIDARITETENS LINJE

    Tydligare har det aldrig varit i ett val trots M:s ordvrängeri som vissa fastnar för!

  5. Rent vatten mänsklig rättighet i Sverige?

    Generalförsamlingen, FN:s centrala organ för rådslag och beslut, slog på onsdagen fast att tillgång till rent vatten och sanitär utrustning är en grundläggande mänsklig rättighet. Resolutionen antogs av 122 nationer och ingen var emot. Däremot lade 41 länder ned sina röster, däribland Sverige. Varför Edward?

  6. Allians i Vännäs önskas!

    Johan Söderling, If, Pelle, Conny Forsström: Det är er politik som misslyckats sen många decennier. Det håller inte att färre ska arbeta och betala skatt samtidigt som man sätter i system att förtidspensionera människor som ett sätt att dölja en massarbetslöshet i brinnande högkonjunktur som er f d partiledare, numera godsägare Persson, gjorde. Alliansen har utfört ett utomordentligt gott arbete under de fyra år som man haft makten. Er rödgröna röra med kommunister och diktaturkramare kommer däremot att ställa till kaos och ökad socialisering. Europa jublade när kommunismen föll, inte Ohly…

  7. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-08-01 10:37)
    Bidragslinjen som ni står för har vi förtydligat många gånger. Ni vill med era förslag göra det mer lönsamt att inte arbeta.

  8. Edward Riedl

    Svar till johan Söderling (2010-08-01 11:15)
    Men era politiska förslag med vänstern och miljöpartiet innebär att ni lämnat era gamla värderingar och istället vill göra det mer lönsamt att inte arbeta och betala skatt.

  9. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-08-01 19:10)
    Dina problem med censuren får du ta med VK och inte mig. Det är de som sköter detta.

    I övrigt har vi olika uppfattningar återigen.

  10. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-08-02 17:00)
    Den som inte arbetar betalar inte skatt på sina arbetsinkomster då denne inte har några sådana. Vad är det som du inte förstår?

    Arbetslinjen handlar om att alla som kan skall vara med och arbeta och betala skatt till vår gemensamma välfärd.

  11. Arbetare

    ”Er rödgröna röra med kommunister och diktaturkramare kommer däremot att ställa till kaos och ökad socialisering.”
    Och herr Riedl reagerar inte alls!
    Dvs du accepterar det som skrevs utan invändning!!!
    Snygg!!!

  12. lf

    Nu ser vi högerpolitik som vi har varnat för.De som av någon anledning mist sina jobb för att företaget lagts ner eller blivit uppköpt,de skall kastas på sophögen.
    Solidaritet är förmodligen ERs värsta skällsord.
    Det skulle vara förvånande om en sån blir riksdagsman.

  13. Allians i Vännäs önskas!

    ”Arbetare”, vad är det som Edvard Riedl ska reagera över? Det är ju sant! Fatta att vi är många bara här i länet som fått nog av socialdemokratiskt styre! Det behövs ett fortsatt alliansstyre i landet Sverige men även maktskifte i Vännäs samt landstinget.

  14. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-08-02 20:42)
    De betalar givetvis skatt på sin ersättning vilket du självklart vet. Men eftersom försökringen till 90% är finansierad via skatten och inte via avgiften så blir en arbetslös en kostnad och ingen intäkt till statskassan vilket jag gissar att du också vet. Enkelt uttryckt så kan vi inte finansiera välfärden genom arbetslösa som betalar 30 kronor i skatt på varje 100 lapp de kvitterar ut från skattesystemet. Den matematiken verkar bara de röd-gröna tro på.

  15. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-08-02 21:05)
    Vilken kommentar. Så allt dumt jag inte besvarar står jag alltså bakom. Vilket trams. Gå då in på tex Lennart Holmlunds blogg, han besvarar inga kommentarer, och se allt tokigt han står bakom i sådant fall.

    Jag står för det som jag själv skriver och inget annat. Det som ni i kommentarerna skriver får ni själva stå för.

  16. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-08-02 21:21)
    Men hur läser du vad jag skriver nu? Det du i din kommentar skriver är resultatet av din egen skeva uppfattning av andra och inget som har med verkligheten att göra.

  17. Edward Riedl

    Svar till Allians i Vännäs önskas! (2010-08-02 23:10)
    Jag tror han reagerade över språkbruket snarare än innehållet i sig. Men vad vet jag. Fråga honom.

  18. Conny Forsström

    Vad säger ni alliansare, om de 133 miljarder i skatt som staten går miste om p.g.a. skattefuskande företag? (Siffran från Alejandro Caviedes blogg) Nej, istället har alliansen tagit BORT revisionskravet för små och medelstora företag. Att sanktionera fusk är tydligen ok så länge det är företag som fuskar. Jag har inga siffror på hur mycket det kostar staten att enskilda fuskar. För det första så förekommer det inte i så stor omfattning. För det andra så lär det inte ens vara en TIONDEL av företagens skattefusk. Nå, är det nu lika viktigt att stoppa företagsfusket? Eller inte lika intressant???

  19. Conny Forsström

    Del III: Jag citerar Alejandro Caviedes i ett svar han skrev i anslutning till bloggkommentarer i hans blogg:
    ”Enligt de senaste siffror jag fått tag på så försvinner 133 miljarder årligen i skattefusk, och den absoluta merparten (60%) står små- och medelföretagen för. Istället för att skärpa kontrollen har regeringen tagit bort småföretagens skyldighet att tillämpa revision. Utöver det tvingas skatteverket halvera sin kontrollverksamhet för att regeringen gett dem fler uppgifter utan att finansiera dem. GIssa vilka: administrera rutavdraget.”
    Kommentarer?

  20. JonasE

    Med din logik kring arbetlösa och skatten , så…..vem betalar din höga lön!!…..blir du skattebetalare , eller bidragstagare nu när din lön kommer från det allmänna??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.