Edward Riedl (M)

LO använder miljontals kronor för att svartmåla regeringens företrädare

Istället för att värna arbetarnas rättigheter på arbetsmarknaden använder nu fackförbundet LO sina medlemmars pengar till att smutskasta alliansregeringens företrädare. Förutom det principiellt osmakliga i detta kommer nog många icke socialdemokratiska fackmedlemmar att undra varför deras medlemsavgifter skall gå till detta. Fackföreningar behövs även i framtiden – Men de bör snarast friställas från socialdemokratin och istället arbeta för sina medlemmars bästa.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

12 kommentarer

 1. Lennart Holmlund

  Du ka nväl inte säga att det är svartmålning att tala om sanningen, om jobben, välfärden, fackliga rättigheter, arnetsmarknadens problem, LAS utbildning m.m

 2. Isak

  Nu är det dags för Moderaterna att redovisa hur mycket
  pengar som Svenskt näringsliv och storfinansen pumpar in
  i valrörelsen för dom borgerliga. Jag vet att Herr Riedl
  vet.

 3. ceko

  Varför är inga med trad. LO-yrken på valbar plats på Högerns riksdagslista i Västerbotten? Är inte detta osmakligt om nu Edward R med själ och hjärta värnar om dessa. De som företräder LO-medlemmar är valda till sina uppdrag. Men hur det är det med demokrati och prov-val i ditt högerparti Edward R? Redovisa detta istället för att ge Dig på LO.

 4. Edward Riedl

  Svar till Lennart Holmlund (2010-08-16 08:19)
  När man demoniserar sina politiska motståndare och bara ger halvsanningar så menar jag att det passerat gränsen för svartmålning.

 5. Edward Riedl

  Svar till Isak (2010-08-16 09:32)
  Jag anser att inga partier bör ta emot pengar från intresseorganisationer. Moderaterna i Västerbotten tar inte emot några sådana pengar som du påstår – Som kassör i länsmoderaterna vet jag detta.

 6. Edward Riedl

  Svar till ceko (2010-08-16 11:20)
  I en liten valkrets med två valbara platser (kan förvisso bli fler och då faller ditt resonemang) så kan vi inte få med alla kriterier på två personer. Men det är bra med en blandning av ålder, kön, geografi, sexuell läggning, religion, yrke, utbildning företagare, offentlig anställd, privat anställd mm mm. Men på två personer ryms inte allt detta. Istället är det förhoppningsvis politiken vi företräder som är mest intressant för väljarna även om många olika erfarnheter också är bra givetvis.

 7. Conny Forsström

  En fackförening som inte längre har en vänsterbaserad grundsyn är vad du efterlyser, Riedl. Har jag förstått dig rätt? Låt mig gissa: du tycker det vore bättre med en fackförening som har en borgerlig grundsyn. Med andra ord, ett fack som ENBART existerar på pappret (och alltså jobbar för arbetsgivaren och INTE för arbetarna).

 8. Edward Riedl

  Svar till Conny Forsström (2010-08-16 22:22)
  Försöker du medvetet missförstå eller är det så att du inte förstår? Jag anser att fackförbund bör vara opolitiska och istället företräda arbetstagarnas intressen och inte vara lakejer för ett parti.

 9. Edward Riedl

  Svar till Conny Forsström (2010-08-16 22:23)
  Nu tror jag du inte riktigt förstår. Jag anser att fackföreningar behövs för att tillvarata arbetstagarnas intressen. Däremot menar jag att de bör vara opolitiska vilket flera förbund redan är. menar du att dessa förbund är sämre på att företräda sina medlemmar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.