Edward Riedl (M)

Hur blir det fler jobb med höjda skatter?

Nu säger även Mona och socialdemokraterna att jobben är viktiga. Bra så. Men problemet är att deras gemensamma röd-gröna politik är ett program för precis det motsatta. Höjda inkomsskatter, Ungdomsskatter, kilometerskatter och mycket mcyket mer är att vänta om de vinner valet. För fler jobb behövs en riktig jobbpolitik där företagen vill anställa fler.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer

  1. Wotan

    Högre skatter ger finanser som kan satsas i offentlig verksamhet, t ex sjukvården och omsorgen, där mer personal sannerligen behövs.
    Ingen rocket science direkt.

  2. Edward Riedl

    Svar till Patrik Hockum (2010-08-19 12:11)
    När skillnaden mellan att arbeta eller inte arbeta blir lite större är det fler som söker sig till arbetsmarknaden. När ansträngningar lönar sig gynnas vi alla av det.

  3. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-08-19 14:50)
    Uppenbarligen är det precis vbad det är. för om fler arbetar och betalar en något lägre skatt så blir det mer pengar till vår gemensamma välfärd.

  4. Rolle

    Om du ska kommentera något, så håll dig till sanningen då.. Ja, höjd inkomstskatt (slopat jobbskatteavdrag) för de som tjänar 40.000 kr/månad eller mer, men de kanske ”inte har råd” med det? Ungdomsskatt? Vad menar du då? Socialförsäkringsavgifterna? Ute och cyklar igen, oppositionen har förklarat att de snarare vill SÄNKA avgifterna för företag som anställer ungdomar, så där bet du dig i tummen igen..

  5. Arbetare

    ”är det fler som söker sig till arbetsmarknaden”
    Skapas fler jobb med fler sökanden? Så enkelt?
    Du menar alltså att problemet är att för få vill jobba, medan i snitt 450 000 söker jobb?

    Därför ska skatten sänkas så att ännu fler söker jobb?
    Är det vad du menar??? Hur tänker du då, vilka fler ska söka jobb?
    Blir det fler jobb om ÄNNU fler söker jobb?
    Klarspråk, tack?

  6. Conny Forsström

    Edward, ditt svar till sign Patrik Hockum där du säger att ”När skillnaden mellan att arbeta eller inte arbeta blir lite större är det fler som söker sig till arbetsmarknaden.” är en aldrig så tydlig indikator på moderaternas och den övriga alliansens syn på människor. Denna syn innebär i klartext att ni anser människor vara lata (även om du antyder det snarare än säger det rent ut). Jag och många andra håller inte med denna arbetarfientliga syn som moderaterna har. Är sjuka människor också lata i er värld? Det verkar onekligen som om ni anser det med tanke på alla som utförsäkrats.

  7. Wotan

    Jaha, jag svarade på frågan du ställde i rubriken, och du börjar prata om sänkta skatter istället. Det var visst rocket science, ja.

    Precis som de andra kommentarerna tror jag att de som kan arbeta, men väljer att inte göra det på grund av skattenivån (!) på ett teoretiskt jobb, kan räknas på ena handens fingrar.

    Eller tror du att det idag finns jobb åt alla, och alla arbetslösa egentligen bara är för lata för att gå ut och ta dessa? Och att en förändrad skattesats skulle få dessa fuskare att kliva av sofflocket?

    Förtydliga gärna.

  8. Johan Karlsson

    Till kommunisterna nedan: Lägre skatter ger billigare arbetskraft och större köp för de som arbetar. Det leder till lägre priser vilket ökar möjligheten till export. Altt detta leder till högre efterfrågan vilket i sin tur ger nya jobb. Någon ska ju trots allt producera det som konsumeras.
    Detta är väl ändå inte så svårt att begripa?

    Dessutom minskar vinsterna med att flytta produktion utomlands, vilket många företag gjort.

  9. Wotan

    Nä, ditt resonemang är betydligt trovärdigare än Edwards. Det var hans kommentar ”När skillnaden mellan att arbeta eller inte arbeta blir lite större är det fler som söker sig till arbetsmarknaden” som jag hade invändningar mot, om du läser vad jag skrev.

    Iofs är jag inte kommunist, så det kanske inte var mig du syftade på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.