Edward Riedl (M)

Vänstern vill höja skatten för de som arbetar ännu mer

För att betala de röd-grönas utlovade skattesänkningar för pensionärerna vill nu Lars Ohly och vänsterpartiet höja skatten för de som arbetar. Jag är inte förvånad. Däremot blir jag mer och mer säker på att en skattechock väntar vanliga löntagare om de röd-gröna vinner valet.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

19 kommentarer

  1. hans

    Du, som ömmar för dom som har ett jobb och lever på en relativt hög standard. Pensionärer som har jobbat hela livet skall däremot få en betydligt högre skatt. Du skriver att dom rödgröna vill ”ta” ifrån dom som jobbar. Vilket lågt resonemang du för. Det är ju ni som har sänkt skatten för dom på bekostnad av pensionärerna. Att ge pensionärerna samma skattesats är bara ett rättvisekrav. Om du anser att det kostar för mycket så sänk jobbavdraget åtm till hälften och ge det till pensionärerna.

  2. och?

    ja vi som har pengar måste ju betala och hjälpa de som INTE har pengar. Är väl inget lustigt med det.
    Det är så osjälviska och oegoistiska människor tänker vet du..

  3. men, men.....???????

    Belamra Dig inte för vanliga löntagare Edward R. Vi klarar det utan att klaga. Skattechocken i kronor hamnar hos dina högersympatisörer, som är helt i
    avsaknad hur vanliga löntagare har det. Ni försöker vara taktiska och ge sken av att vanliga löntagare får det ekonomiskt svårt, men i själva verket gömmer Ni Er bakom vanliga arbetare och tjänstemän. Vad Ni håller på med är att nedmontera välfärden och inget annat.

  4. Dennis

    Conny, varje umebo betalar ca 500 kr mer i skatt varje månad jämnfört med en genomsnittsbeskattad kommuninvånare. Vilken utökad välfärd får varje umebo för denna för mig i allafall stora summa pengar.

  5. Edward Riedl

    Svar till hans (2010-08-21 11:04)
    Men snälla du. Vi har sänkt skatten för pensionärerna två gånger och vid nästa årskifte blir det en tredje gång. Pensionärerna har fått mer i plånboken med alliansregeringen. Att löntagarna fått det ännu bättre kan väl knappast innebära att pensionärerna fått det sämre.

  6. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-08-21 11:32)
    Om det var en relevant frågeställning tror jag alla är beredd att skriva under på det. Men för en sjuksköterska handlar det nästan om 2000 kronor i månaden. Dessutom innebär jobbskatteavdraget att fler får ett jobb och att intäkterna till statskassan ökar. Det är en bra politik.

  7. Edward Riedl

    Svar till och? (2010-08-21 11:57)
    Trots alliansregeringens skattesänkningar har vi världens näst högsta skatter med mest progressiva skattesystem (de som tjänar mest betalar mest). Aatt då säga att det handlar om egosism känns rätt ihåligt. För jag delar grundtanken även om den måste vara rimlig. Annars får vi till slut inga som jobbar och betalar in till välfärdssystemet.

  8. Edward Riedl

    Svar till men, men…..??????? (2010-08-21 13:54)
    Du känner inte att det är lite magstarkt av dig att göra dig till talesperson för ”löntagarna”? Slagord som att alliansen är elaka och att vi nedmonterar välfärden går inte hem. Jag har skirvit det förut och skriver det igen. De flesta genomskådar detta. För vi har satsat 38 miljarder mer (per år) på skolan, sjukvården, äldreomsorgen mm. Hur menar du att det är att skära ner på välfärden?

  9. hans

    Jag behöver inget ”snälla du”……
    Den s.k skattesänkningen som ni har gjort för pensionärerna är en droppe i havet. Att jobbskatteavdraget skulle ge flera jobb är en klyscha som inte går hem. Jobbskatteavdraget gör att inkomstskillnaden ökar men det är ju helt enligt er ideologi. Den som har jobb och tjänar pengar skall ha mer och mest till dom högavlönade. Dom som inte har det (sjukskrivna, pensionärer m.m) för dom ömmar ni inte för ett dugg. Detta är (om du inte visste det) sann moderat ideologi.

  10. hans

    När det gäller att beskatta pensionärerna så lovar Socialdemokraterna att göra den likvärdig med dom som har arbete, så snart som möjligt. Det är skillnad mot era röstfiskerlöften. En ”rödgrön” regering är en garant för detta.

  11. hans

    ”Alla partiledare, utom statsminister Fredrik Reinfeldt (M), skriver på Aftonbladets upprop för Sakineh – som ska stenas till döds i Iran”. Är det sådana regimer som ni ömmar för?

  12. hans

    Citat ur aftonbladet: ”statsministerns eget hushåll ska få skatten sänkt med 125 000 kronor per år. Vår beräkning utgår från hur mycket mindre skatt statsministerns hushåll betalar 2010 jämfört med om 2006 års regler hade gällt istället.” slut på citat.
    Moderat politik i ett nötskal.

  13. hans

    Du skriver att vänstern vill chockhöja skatterna för dom som arbetar. Det handlar inte om detta. Det handlar om att få en neutral beskattning av pensionärerna och dom som har jobb. Man behöver inte höja några skatter, men ger man dom som har jobb en kraftig skattesänkning men låter pensionärerna betala skatt fullt ut så ser man att pensionärerna är ingen grupp som moderaterna ömmar för. Edward- kom tillbaka till verkligheten!

  14. hans

    Men när apoteken privatiserades blev det stopp. Nu har han inte råd.

    ”– Jag kan tvingas välja vilken medicin jag kan köpa, säger han.

    Svårt sjuka som har det ekonomiskt kärvt riskerar att dö på grund av den nya apoteksmarknaden.”

    Saxat ur aftonbladet 31/8 -10

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.