Edward Riedl (M)

De röd-gröna tänker överge folket i Afghanistan

På punkt efter punkt ger sig socialdemokraterna och låter vänsterpartiet och Ohly diktera politiken. Nu har Mona Sahlin gett sig när det gäller det svenska engagemanget i Afghanistan. Nu vill de röd-gröna börja ta hem våra soldater redan 2011 om de vinner valet. Att överge utsatta människor som levt i tron att vi tänker hjälpa till att beskydda dem är så osolidariskt det kan bli. Jag trodde aldrig socialdemokrater skulle låta vänsterpartister diktera utrikespolitiken på det här sättet. Istället för att stå upp mot orättvisor och stödja demokratisk utveckling så verkar vänsterns USA-hat numer vara vägledande i utformningen av de röd-ggrönas politik. Att de sedan kommer med tomt prat om att de istället tänker öka det civila biståndet är bara oseriöst. Det är lika dumt som att brandkåren skulle börja dela ut brandvarnare till människor vars hus redan brinner. Fel tajming och fel åtgärder så att säga.

Läs mer här, här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Minna Toivanen

    Det är ju inte bara Sverige som ska ta hem sina trupper och bara för att trupperna försvinner så betyder väl inte det att ”engagemanget” gör det? Eller går det inte att engagera sig utan soldater?

  2. Edward Riedl

    Svar till Minna Toivanen (2010-08-27 10:11)
    Problemet är bara att utan internationell trupp så kommer sannolikt talibanerna att ta över igen. Inte så roligt för de 30 miljoner afghaner som bor där. Det blir rätt mycket svårare att arbeta med bistånd, jämställdhet och fattigdomsbekämpning då. Eller vad tror du?

  3. JonasE

    Skall sverige vara kvar ensam i Afganistan då??, för de andra länderna skall ju också dra tillbaks trupperna till 2014, och det lär innebära att man avveklar närvaron ganska snart.
    De Röd-Gönas motivation om att Svensk trupp är i de lugnaste områderna så kan dom dras tillbaks innan 2014, är klart rätt tajming och rätt åtgärder!!.
    Strävan måste väl ändå vara att kunna ta hem trupp snarast möjligt( eller?? ), och de Röd-Gröna har ju också reservationen ”i mån av möjlighet”, så blir läget sämre så blir trupp kvar längre.
    DU!! gör en höna av en fjäder Edward, men det är ju inga nyheter där!!

  4. Viktor S

    Att (S) skulle gå ge vika för Vpk trodde jag inte. Speciellt efter Sahlin resa till Afghanistan och de svar hon gav intrycket att de inte skulle rubba sig en millimeter. Ack så fel jag hade.
    Ska jag vara cynisk så måste de rödgröna få fram pengar till försvaret, på grund av alla skattehöjningar(Höjd bensinskatt, kilometerskatt och höjd skatt på människor under 26). Detta ska kompenserats har svaret blivit och här har vi svaret
    Det allvarligaste är att det skapas ett vakuum mellan 13-14 då igen har ansvaret i området som Sverige har.

  5. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-08-27 17:22)
    Sverige kommer självfallet inte att bli kvar själva. Hitintills har Holland tagit hem sina soldater. Däremot ändrar insatsen karaktär vilket vi svenskar välkomnar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.