Edward Riedl (M)

Alliansen vann valet

Moderaterna gjorde ett historiskt bra val i Västerbotten och Umeå. Det känns verkligen skönt att vårt hårda arbete gett utdelning. Jag har precis kommit hem från vår valvaka som varit den mest glädjefyllda sedan jag blev politiskt aktiv. Smolket i bägaren är självklart att sverigedemokraterna kom in i riksdagen och att vi ser ut att bli ett par mandat kort från egen majoritet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

14 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Först vill jag gratulera till valsegern! Tyvärr är känslorna lite blandade såhär efter valvakan.
    Att bli beroende av miljöpartiet känns inte så lockande heller. Man kan undra vilka krav de skulle ställa. Hur skulle det bli med kärnkraften? Bensinskatten? Väg/järnvägsprojekt? Rovdjurspolitiken? Det hade känts betydligt tryggare att gå till sängs och veta att alliansen skulle leda en majoritetsregering än vad som nu blir fallet.

  2. Fredrik

    Hur tror du att jag känner mig som röstade Röd/grönt?
    jag vill inte ha den här skit regeringen, jag har ingen lust att slussas fram och tillbaka mellan åtgärder som ni har inom arbetsmarknaden.

  3. Helén Pettersson

    Själv har jag aldrig känt så mycket sorg vid en valvaka, trots att jag upplevt några förluster tidigare. SD i riksdagen som vågmästare är tragiskt. Förvånar mig att du är gladare än någonsin. Men å andra sidan, inte mycket förvånar mig efter att ha haft dina partikamrater inspringandes på vår valvaka, sjungandes nedvärderande sånger om sossar. Lågvattennivå är bara förnamnet. Hoppas du inte tycker det beteendet är ok.

  4. Halvar Sivertsson

    Vinna valet gör man väl om man får egen majoritet! Det har inte ni i nuläget utan ni får allt ta och söka stöd där ni kan finna det. Åt höger lockar såklart, men det vore nog alltför magstarkt efter allt prat om SD, till och med för ditt parti.
    Jo förresten….
    Lycka till i Riksdagen Edward! Stå upp för Västerbotten som du har lovat!

  5. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-09-20 01:14)
    Jag delar dina känslor i stort. Trots det måste vi moderater i Västerbotten få känna glädje då vi gjort vårt bästa val någonsin.

  6. Edward Riedl

    Svar till Fredrik (2010-09-20 01:24)
    I en demokrati vinner den som samlar flest väljare för sin politik. Men det är givetvis viktigt att vi fortsätter vara en regering för hela folket och tar allas problem på största allvar.

  7. Edward Riedl

    Svar till Helén Pettersson (2010-09-20 01:54)
    Glädjen handlar givetvis om att vi moderater i Västerbotten gör vårt bästa valresultat någonsin. Sedan är det precis som jag skrev djupt beklagligt att SD kommer in i riksdagen. När det gäller moderata ungdomsförbundets besök på er valvaka får du gärna förklara för mig hur det var värre än när ssu hälsade på oss valet 2002 sjungandes nedvärderande om moderater? Sluta framställa er som offer Helén – Det är inte klädsamt.

  8. Edward Riedl

    Svar till Halvar Sivertsson (2010-09-20 02:27)
    Jag lovar att stå upp för hela Västerbotten – Det kan du lita på. Jag och mitt parti kommer inte att samarbeta med SD under några omständigheter.

  9. Helén Pettersson

    Jag ser inte oss som ”offer”, lägg inte ord i min mun. Och jag var inte med 2002 här i stan, så du kan inte lägga ansvaret för den kvällen på mig. Jag tycker aldrig att det är ok med dåligt beteende, och det går inte att försvara med att folk betett sig dåligt förr i tiden. Jag tycker bara att vi kan behandla varandra med repekt, och tycker det är märkligt att det ska vara så svårt.

  10. Edward Riedl

    Svar till Helén Pettersson (2010-09-20 09:40)
    Självklart ska vi alltid behandla varandra med respekt. Däremot förefaller det märkligt att du upprörs över hur ungdomsförbunden hälsar på varandra när erat eget gör likadant. När SSU hälsade på vår valvaka efter vårt katastrofval 2002 tog vi det med glimten i ögat. Dock verkar ni ha väldigt svårt att vara goda förlorare. Men vi ska se till att ni får träna er på att just förlora – För vi tänker vinna fler val.

  11. Sara

    Ingen vann valet alla – hela svenska folket är förlorare – med ”blåvingar” och främlingsfientliga i riksdagen blir det en dj… soppa!

  12. Edward Riedl

    Svar till Sara (2010-09-20 15:11)
    Alliansen vann valet eftersom vi blev största regeringsalternativ. Sverige har en lång tradition av majoritetsregeringar de sista 30 åren med undantag av den alliansregering som de sista fyra åren regerat i majoritet. Sedan var det djupt beklagligt att Sverige numer har ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Låt oss i lugn och ro analysera hur det kunde bli så.

  13. Viktor

    Grattis till eran valseger!
    jag höll hela tiden på er och hoppas dett blir bra 4år till.
    Men jag är också väldigt besviken att ni inte fick en egen majoritet.
    jag fattar inte hur svenska folket kan rösta in ett främlingsfientligt parti somm sverigedemokraterna.
    Lycka till nu i riksdagen.

  14. Edward Riedl

    Svar till Viktor (2010-09-20 16:05)
    Tack. Vi ska nu göra vårt bästa för att på ett klokt sätt förvalta det förtroende vi fått. Jag är lika bedrövad som dig över att SD kom in i riksdagen och att vi inte fick egen majoritet även om vi var snubblande nära.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.