Edward Riedl (M)

Så här bor en riksdagsledamot – Bilder inifrån ledamotshuset

På cirka 20 kvadrat finns det ett litet köksutrymme, säng, soffa, bord, några stolar och en toalett med dusch. Från ledamotshuset precis brevid slottet där jag nu kommer att bo i veckorna finns det en kulvert så att jag kan ta mig till riksdagshuset under jorden. Det kan komma väl till pass senare idag om de utlovade demonstrationerna utanför riksdagen blir av. Dessutom kommer jag snart också att få ett arbetsrum här. Tills vidare går det alldeles utmärkt att jobba i mitt rum.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. Calle

    Är det inte bättre att möta demonstrationer och människor än att gömma sig i en tunnel? Låter inte som en folkvald som jag skulle vilja se i riksdagen.

  2. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    Ah, en Eee! Jag hoppas det inte är Windows du kör på den, även om det verkar sitta en sådan klisterlapp i ena hörnet…

    En stor förhoppning från min sida är att se fler riksdagsledamöter använda sig av fri mjukvara. Känn dig fri att installera t.ex. Ubuntu eller något! Hjälp återfinns för det ändamålet i Umeå om så önskas.

  3. Edward Riedl

    Svar till Calle (2010-10-05 09:33)
    Självklart är det viktigt att sakligt möta människor. Men att möta stora arga folksamlingar när man ska sköta omröstningar i kammaren låter inte som en bra idé enligt mig. Dessutom kan det vara praktiskt svårt att ta sig igenom en stor folksamling. Alla riksdagsledamöter utom två gjorde docks itt jobb i kammaren. Bodström är i USA och en vänsterpartist var ute och fikade och missade därigenom omröstningen.

    Men något säger mig att du oaktat vad som skrivs har en negativ inställning till alliansen i allmänhet.

  4. Johan

    Tydligen viktigare att blogga och fota än att bädda sängen 😉 Får hoppas att det det inte också går ut över riksdagsarbetet…

  5. Calle

    Men snälla nån, vilket trams. Du har väl ingen aning om vad jag har för inställning till Alliansen, och vad tillför det huvudfrågan?

    Stora arga folksamlingar har jag väldigt sällan sett till när det gäller politik, och jag har varit i och kring riksdagen de sista fem åren. Som nybliven 08’a kanske du har tagit fel mellan riksdagen och Råsunda?

  6. Lena Strömberg

    Tja, det verkar väl inte så pjåkigt. Centralt är det ju och en spännande underjordisk gång. Ganska välplanerad så vitt jag kan bedöma. Sen blir det ju rymligare när du får ditt arbetsrum. Man behöver faktiskt inte så mycket plats för att sova.
    Själv har jag en sovplats på knappt 4 kvadrat, arbetsplatsen är i köket ca 4 kvadrat, badrummet liknar ditt så när som att golvet mitt är svart-vitt Skillnaden är väl att jag bor i min pytte-pytte-lya ständigt och jämt…

  7. Edward Riedl

    Svar till Mikael ”MMN-o” Nordfeldth (2010-10-05 11:05)
    Jag kan absolut ingenting om teknik utan är glad när jag kan använda den till det allra nödvändigaste. Det är säkert bra råd du ger – Men jag har tyvärr inte kunskap eller intresse att förändra mig på det här området.

  8. Edward Riedl

    Svar till Lena Strömberg (2010-10-05 23:48)
    Det var inget klagande på små ytor från min sida. Jag beskrev bara hur det ser ut där jag nu under veckorna kommer att sköta riksdagsuppdraget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.