Edward Riedl (M)

Väderkoaset

Runt om i vår värld sitter miljontals resenärer fast på grund av vädret. Tåg, flyg, buss och biltrafik har drabbats av det svåra vädret. Hemma i Sverige så beskyller den politiska oppositionen förseningarna på alliansen – Undra vems fel det är att vädrets makter hindrar trafik i andra länder?

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

12 kommentarer

 1. Skogsägare

  Det är nog också regeringens fel, precis som den globala finanskrisen. Vi minns ju alla hur regeringen tvingade statliga amerikanska bolåneinstitut att låna ut enorma summor till människor utan betalningsförmåga.

 2. Karl-Gustav Sjöström

  … och alliansen skyller det hela på dåligt underhåll genom åren under Socialdemokraterna styre, eller hur? Inget av de båda lägrens argument förbättrar för den spårbundna trafiken. De lägger bara ett löjets skimmer över vad som politiker ofta sysslar med, nämligen att skylla ifrån sin på andra och annat.

 3. Edward Riedl

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-12-28 07:11)
  Vi har höjt anslagen för underhållet från 3,8 miljarder (när s styrde Sverige) till 5,3 miljarder kronor per år. Men det kommer att ta tid att komma ikapp det eftersatta underhållet. Till detta har antalet resande på våra järnvägar formligen exploderat – Vilket är riktigt bra samtidigt som det ställer helt nya krav. När det på detta också blir riktigt dåligt väder skapar det en hel del utmaningar.

 4. Edward Riedl

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-12-28 07:12)
  Det väderkaos i princip all internationell media rapporterar om. Åtskilliga miljoner resenärer sitter fast lite varstans på vårt jordklot just nu.

 5. Isak

  Allt ska nog inte skyllas på socialdemokratiska regeringar.
  Vi har ju även haft ett antal borgerliga regeringar som också har ställt till det. När det gäller det globala kli-
  matet hade ju Herr Reinfeldt möjligheter att vid Köpen-
  hamnskonferansen göra något åt det hela. Att Reinfeldt och
  den borgerliga regeringen totalt misslyckades var ju inte
  annat att vänta. ”Man kan ju inte sätta en bock till träd-
  gårdsmästare”. Därför så kommer inte Reinfeldt att bli den
  statsman som nu Moderaterna och medierna försöker göra hon-
  om till. Undrar hur mycket Herr Riedl har undrat egentligen

 6. Karl-Gustav Sjöström

  Löjligt av mig, men jag ville bara uppmärksamma dig på att du kastat om bokstäverna i rubriken på ditt inlägg så att där står ”SnöKOAS” i stället för ”SnöKAOS”. Så klart jag förstår vilket kaos du syftade på. Så insnöad är jag inte att jag har missat det.

 7. Edward Riedl

  Svar till Isak (2010-12-28 13:56)
  Att beskylla den svenska regeringen för att inte alla världens länder kom överens i klimatfrågan visar med all önskvärd tydlighet hur du och andra argumenterar.

 8. Edward Riedl

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-12-28 17:25)
  När man är för snabb på tangenterna blir det så ibland. Numer går det inte att korrigera rubrikerna när det väl blir fel. Men en och annan kan säkert roas med stavfel lite nu och då…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.