Edward Riedl (M)

Dags att sluta dalta med dessa förvirrade ungdomar och blivande terrorister

Under 2007 sitter ett par häktade i Etiopien då de rest till Dubai och uttråkade av det exploaterade landet istället väljer att göra en avstickare till laglöst land i Somalia. Kvinnan var gravid och de fick hjälp att återvända till Sverige igen med diplomatisk hjälp. Två år senare väljer samma par att semstra illegalt i Pakistan i al-Qaida styrt område. De har med sig sin då tvåårige son. De hjälps åter hem till Sverige. Jag skriver vid det tillfälle en blogg på temat "Vad heter semsterorten i norra Pakistan" och blir kritiserad för att jag misstänker att de kan vara terrorister med detta beteende. Nu grips mannen ännu en gång misstänkt för att ha planerat en massaker i Köpenhamn. Det här paret (kvinnan, Safia Benaouda, dotter till ordföranden i Sveriges muslimska råd, Helena Benaouda) har inte bara haft otur med val av semesterorter. De har aktivt sökt sig till områden med terrorister.

Det är dags att sluta dalta med dessa förvirrade ungdomar och blivande terrorister som aktivt söker sig till oroshärdar runt om i världen. Det är ormiligt att lägga ner diplomatiska resurser för att gång på gång hjälpa hem dessa personer till Sverige. Det finns inget semesterparadis i norra Pakistan på gränsen mot Afghanistan. Det är ett rekryteringsområde för al-Quaida – Ingen hamnar där av misstag.

Det är dags att vi slutar dalta med dessa förvirrade människor – Inte minst för de 400 000 svenska muslimerna som tar avstånd ifrån detta. Enligt Säpo handlar det inte om fler än 200 individer som lever i den miljö som vi bör oroas över. Fyra av dessa är nu gripna misstänkta för terrorbrott.

Läs mer här, här, här, här, här, här, här, härhär och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

29 kommentarer

 1. leif

  Ja varför kan ni inte hålla efter dom som ni håller efter sjuka människor. Då skulle dom med all säkerhet fly från Sverige

 2. annemarie

  Hej
  Håller fullständigt med dig. Människor som flyr till Sverige skall inte tro att vi tänker rubba något på vår yttrandefrihet. Passar inte vår kultur eller våra värdegrunder vi har byggt upp i Sverige – åk hem!! Även vi som inte röstar på Sverigedemokraterna vill att människor som kommer skall anpassas till vårt samhälle inte vi till dem. Jag är också faktiskt trött på allt daltande med dessa terrorister.

 3. par b

  Jag haller fullkomligt med dej. Det ar orimligt att sveriges gastfrihet gentemot de som sa sej komma hit for att soka skydd mot forfoljelse och deras barn skall leda till att vi nu blir attackerade inifran. Exemplen med terrorister i sverige och england pavisar med sanningens kalla ljus att terrorister ar inte enbart skapade i lander med krig och fortryck. Tydligen kan en terrorist skapas i jakobsberg trots frihet, tolerans och stadig inkomst.

  Sedan verkar det som om vi svenskar ger ut medborgarskap utan att forst kritiskt granska de som vi slapper in och deras syn pa sverige och varlden.

 4. egon

  Nåja, 200 terroristämnen låter ju hanterbart.
  Men för att hålla siffran nere har ju SÄPO uteslutit de som inte är svenska medborgare och har en svensk folkbokföringsadress.
  Beror det på lättja hos polisen (Ringholm) eller total inkompetens (Guillou)?

 5. Edward Riedl

  Svar till annemarie (2010-12-31 17:19)
  Det viktiga är att hålla isär dessa fåtal rötägg från alla de goda människor som kommer till vårt land och berikar vårt samhälle.

 6. Edward Riedl

  Svar till par b (2010-12-31 21:19)
  Terrorister verkar också kunna rekryteras i ett land som vårt. Det är nu som samhällets förmåga att hålla ihop prövas. Ska vi låta 200 personer sätta bilden av 400 000 personer? Slutsatsen måste vara att vi slutar dalta med de extrema krafterna som förstör och splittrar.

 7. Edward Riedl

  Svar till Pär Andersson (2011-01-01 11:10)
  Om du inte ser eller förstår skillnaden kring din kommentar och min kommentar kring det som hänt har jag svårt att tillföra något som kan tydliggöra det ytterligare. Ibland når vi kanske bara inte fram till varandra.

 8. Edward Riedl

  Svar till egon (2011-01-01 14:09)
  Det som du hänvisar till finns i viss utsträckning på sidan 10 i rapporten ”Våldsbejakande islamistisk extremism i Sverige”. Däremot står det längre fram i rapporten att det totala antalet är några hundra. De bedömmer dessutom att mörkertalet är förhållandevis litet. Från Säpos sida finns inget egenintresse i att underskatta problematiken eller göra politik av detta. Vi ska varken underskatta eller överskatta problematiken utan i möjligaste mån agera utifrån fakta.

 9. J-man

  Tycker inlägget är intressant, utöver det har jag bara en fråga till dig:

  Så vad ska vi göra för att minska våra ”svenska”terrorister?

 10. egon

  Du har säkert rätt i att SÄPO inte har intresse av att underskatta problematiken.
  Frågan är då, är det beställaren d.v.s. regeringen som har snävat in sökbegreppen så att endast de som uppfyller samtliga tre kriterier fastnar på radarn, och i så fall varför?

 11. Lennart

  Finns det någon anledning att dalta med någon enda människa eller befolkningsgrupp?
  – Sluta dalta, låter populistiskt när det kommer från en riksdagsledamot, som borde kunna ge konkreta besked på hur politiska problem ska lösas i praktiken.

  Uppmaningen att ”sluta dalta” kan vem som helst ställa upp på, oavsett politiskt problemområde. Det blir innehållslöst så länge ingen talar om vad ”sluta” och ”dalta” står för.

 12. Mr Cool

  Noterbart är att dessa ”svenska medborgare” trots ringa inkomster oftast har mycket dyra resvanor. Men man kanske även skall se över kriterierna för medborgarskap d.v.s. att man tillför landet något. Min egen svåger åkte till Sverige i ett enda syfte och det var just medborgarskapet. När det var klart så flyttade han ”hem”. Även en garantipension blir under en förmodad livslängd mycket pengar och får en Lottovinst att blekna i jämförelse. I hans hemland motsvarar det tre lärarlöner per månad så det är fina extrapengar utan egentlig motprestation. Heder att du inte censurerar likt Lennart H.

 13. Isak

  Herr Riedls raljerande och insinuationer om dom Pakistan-
  ska semesterparadisen är otillständigt. Vi har krig i Irak
  och Afganistan. Genom Wikeleaks avslöjanden så vet vi att
  USA och dom allierade torterar och mördar tiotusentals ci-
  vila oskyldiga människor i dessa länder. Att krig föder hat
  det vet vi. Och för varje mördad muslim så är risken stor
  att vi får tio nya terrorister i stället. Dom allra flesta
  muslimer fördömmer all terrorism och vill leva i fred. Men
  så länge som oskyldiga civila kvinnor och barn mördas, så
  länge kommer hotet för terrorism att öka i världen.

 14. Mrs Cool

  Noterar att du får en hel del smygrasistiska kommentarer som du låter bli att bemöta. Framför allt från Mr Cool. Det blir intressant vad du ger för svar till dem.

 15. Helena Nilsson Springare

  Sant! Det är hårda tider.. Dags att börja anpassa och skaffa strängare syn på farligare brott och kanske kunna skrämmas lite istället för att stryka livsfarliga människor medhårs bara för att vara ”politiskt korrekt” (ett uttryck som jag fö är sjukt less på) Terrorister och blivande terrorister sitter förmodligen och garvar åt vårt lands sätt att hantera dem! Man blir rädd och något måste ju göras!

 16. Isak

  Tror i motsats till Fru Nilsson Springare att dom som vill
  terrorisera Sverige inte skrattar åt oss. Utan att dom i
  stället är så fulla av hat, så dom blir farliga både för
  sig själva och andra. Och i motsats till Fru Nilsson Springare så tror jag att både Säpo och den svenska polisen
  har både resurser och kunskap för att sköta sina uppgifter
  och att vi aldrig med den öppenhet som vi vill ha i Sver-
  ige kan skydda oss från all dårskap. Inte ens dödsstraff
  skulle avskräcka dom hjärntvättade.

 17. Halman

  Ja du må tycka att vi har en närvarande statsminister då du förmodligen kan stöta på honom personligen dagligen men jag tycker att en är uppseendeväckande dåligt att statsministern har hållit sig undan offentligheten en vecka nu sedan det senaste attentatsförsöket av islamistiska extremister med tillhörande svensk anknytning. Det minsta man kan begära är ett uttalande som klargör det aktuella säkerhetsläget i landet och ett kraftfullt fördömande mot nämda religiös extremism. Detta börjar bli ett löjligt så svagt man agerar och definitivt inget jag har väntat av en Moderat statsminister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.