Edward Riedl (M)

Svenska företag är rekordoptimistiska

De svenska företagen är mest optimistiska i hela Europa enligt en stor undersökning av revisionsföretaget Grant Thornton. De spår både ökad försäljning, ökad lönsamhet och över hälften av de svenska företagen räknar med att anställa mer personal. När det går bra för det privata näringslivet och fler jobbar ökar skatteintäkterna vilket gör att vi kan fortsätta stärka den gemensamma välfärden. Sverige har valt rätt väg med alliansens jobblinje – Allt fler får det bättre.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Conny Forsström

  Fast ni stärker ju inte välfärden. Däremot privatiserar ni mer och mer av den, jag tänker då t.ex. på vården. Se på Sthlm. Inte etablerar sig några privatkliniker i utsatta områden där människor i högre grad har svåra och komplicerade sjukdomsbilder. Nej tvärtom, privatvården ser till att etablera sig där ett annat socioekonomiskt skikt bor, med förhållandevis lätt- och snabbehandlade sjukdomar.

 2. Conny Forsström

  Del II: Kontentan är alltså att privata alternativ har en sak i huvudet, tjäna pengar. Privata alternativ kan, om jag förstår saken rätt, neka de patienter man inte vill behandla, precis som privata skolor ofta helst undviker elever som t.ex. är rörelsehindrade. På det sättet slipper skolorna investera i t.ex. handikappramper och mer personal. Detta eftersom det måste finnas pengar kvar till vinst och aktieutdelning.

 3. Edward Riedl

  Svar till Conny Forsström (2011-01-08 14:01)
  Det varierar hur stödet ser ut på olika skolor. Där tror jag dock att lagstiftningen bör stramas upp och tydliggöra hur stödet till eleverna bör se ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.