Edward Riedl (M)

Dags för snöskottning på taket

Efter de senaste dagarnas snö börjar det vara dags att skotta taket. Så på en stund bär det åter upp på taket för att få bort snön. Det är fortfarande inte lika mycket som förra vintern men fortsätter det så är vi snart där. Säkerhetslina och en granne till på taket och en på marken gör arbetet lite säkrare för en amatör.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Hur går det om jag ramlar ner från taket och bryter benen, får man sjukskriva sig då? Detta är ingen personlig fråga eftersom jag numera är en glad förtidspensionär med en visserligen helt sjukt låg ersättning efter att ha arbetat sedan jag var 15 år, men mat för dagen och tak över huvudet, det har vi.

  2. Edward Riedl

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-11 13:17)
    Jag vet inte om jag förstår din fråga. Du kan ju knappast sjukskriva dig från att vara sjukpensionär! Den som orkar tung snöskottning (på tak dessutom) bör väl sedan kanske inte vara sjukskriven. Rimligen finns det då i de flesta fall arbetsförmåga som går att åtminstone med stöd hjälpa tillbaka till arbetsmarknaden.

  3. Fru Karlsson

    Sedärja…jo det fanns ju utrymme för missförstånd ser jag nu. Borde ha skrivit att om MAN ramlar…inte JAG..och naturligtvis så menade jag med min undran om ”man” får bli sjukskriven om ”man” bryter sina ben:-)Skrev detta ironiskt som du säkert förstod.

  4. Edward Riedl

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-11 18:46)
    Jag förstår att du försöker föra en osaklig debatt om en för människor mycket viktig fråga. Den som är sjuk eller skadad blir givetvis sjukskriven. Att påstå annat är bara tramsigt. Sverige har troligen världens mest omfattande trygghetssytem vilket gör den här typen av debatt oseriös.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.