Edward Riedl (M)

Svensk ekonomi är stark som Pippi Långstrump

Den svenska ekonomins styrka jämförs nu med Pippi Långstrump när OECD:s generalsekreterare José Angel Gurria presenterade en Sverige-rapport. Han säger vidare att Sverige är en framgångssaga och en ö av välstånd i mycket osäkra vatten. Den svenska ekonomins styrka är ett tydligt kvitto på alliansregeringens ansvarsfulla politik med jobb och företagande i fokus. Det har möjliggjort att Sverige idag är mycket starkare än innan den globala ekonomiska krisen. I en tid när andra länder höjer skatter, sänker pensioner och raserar välfärden har Sverige kunnat göra precis det motsatta.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Citat; Borg; ”Det är viktigt att kunna hantera bankkriser framöver utan stora påfrestningar på de offentliga finanserna/..

    Det är ett underligt uttalande, kan tolkas som att offentliga insatser ”typ” sjukvård med mera kommer att prioriteras lågt…
    De enskilda människorna kommer att få det tufft framöver med högre låneräntor på sina bolån, samt en hel del annat som också kommer att höjas.

  2. Leif

    Tur man jobbar och kan stå på benen, annars hade ju du kommit och sparkat på mig för att dom som kan stå upp ska få ha det bra. Sjuk politik som du står bakom Eddie

  3. Edward Riedl

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-22 15:12)
    Jag tror du missförstått det hela. Sverige har även under den värsta krisen kunnat satsa ännu mer på sjukvården när andra länder monterar ner sin gemensamma välfärd med skola, sjukvård mm. Att prioritera ordning och reda på de offentliga finanserna som Borg och alliansregeringen gör garanterar att vi klarar våra andra åtaganden inom välfärden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.