Edward Riedl (M)

Om alliansen och de röd-gröna gör det som de lovade i valet har SD inget inflytande

Det pågår diskussioner om hur Sverige styrs och vem som är beroende av sverigedemokraterna eller inte. Det är i själva verket mycket enkelt. Om både alliansen och de röd-gröna gör det som de lovade i valet kan alliansen styra Sverige utan problem. Alliansen vinner alltid i riksdagen så länge de röd-gröna och SD inte samarbetar. Faktum är att en majoritet av svenska folket röstade på alliansen men att vårat mandatfördelningsystem gör så att vi inte har egen majoritet i riksdagens kammare. Så ser det ut och är i sak inget problem så länge de röd-gröna inte ger SD inflytande över den politiska utvecklingen i Sverige.

Edward Riedl (M).

22 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Med ditt resonemang skulle vi ha en enparti stat i Sverige, för oppositinspolitiken skulle utebli, och alliansen styrs ju av Moderaterna! Är det vad majoriteten av Svenskarna vill ha?

  2. Krister Klermalm

    Ifrån Miljöpartiets sida är linjen klar och tydlig, vi ger inte SD något inflytande och gör det vi ska av det vi sade.
    Jag tror nog att valet blev som det blev är disorienteringen hos S som gjorde att återhämtningen ifrån förra valet kom bort av ingen tydlig ideologisk själ i deras politik och ledarskapet inte fungerade.
    Nu får vi se vilket vägval C gör med sin politik framöver.
    De röda och gröna sidan vinner alltid i riksdagen så länge de Alliansen och SD inte samarbetar.
    Men du Rieidl, samarbete och dialog är skilda saker. Nu försöker du indoktriner folket om att rödgröna sidan samarbetar med SD. Undra vem som är målarmästarn här.

  3. Lars Gidlöf

    Så Sverige ska enligt dig nu sluta vara ett demokratiskt land?

    Om nu regeringen t ex säger att vi ska avskaffa alla sjukhus, och oppositionen är emot detta, ska då de lägga ner sina röster eller?

    Ska oppositionen nu sluta rösta i riksdagen under dessa 4 år, är det demokrati?

    Sen, SD har ju fler röster än både V och KD, så demokratiskt så är ju de mer representerade än vad KD och V är, ska dessa människors röster inte räknas?

    Trodde nog Ni i Alliansen var egoistiska,men att införa diktatur är väl magstarkt

  4. lf

    Så,du menar för eran skull skall socialdemokraterna vika ner sig för att SD inte skall vara vågmästare.Vilken egoistiskt syn.

  5. JonasE

    Faktum är att ni driver en Minoritetsregering, och utan att samarbeta med några andra partier så får ni inte er vilja/politik igenom, vilka ni samarbetar med avgör ni själva, men när SD röstar med Alliansen 9 ggr av 10, så blir er trovärdighet i att påstå att de är opposionen som sammarbetar med SD klart urholkad!!.

  6. RWR

    Någonstans i bakhuvudet ringer en klocka! Jag vill också kunna rösta på ett parti som inte ”förbjuds” att verka i vårt lands riksdag!

    SD är ett skit parti! men:

    ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem”

    Fint från Voltaire om han nu var upphovsman …

  7. lf

    Tala om att försöka flytta fokus.Jag går rätt på:Har du belägg för att socialdemokraterna har diskuterat med SD om valsamverkan i vissa frågor?
    Men numera kan du ju välja vilka kommentarer som du släpper igenom.

  8. Patrik

    Som många sagt, SD och M samarbetar i 90 av 100 frågor.
    Sen är de märkligt då vi i sverige har ett flerpartissystem och Socialdemokratiska ArbetarE Partiet varit de parti som fått flest röster, men som alltid så gör Ni allt för att med fulspel och liknande för att komma till och behålla makten med alla medel!

  9. Edward Riedl

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2011-04-16 13:27)
    En majoritet av svenskarna röstade faktiskt på alliansen. Sedan har vi ett mandatfördelningssystem som gjorde att vi tyvärr inte fick det i riksdagen.

  10. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2011-04-16 13:54)
    När det gäller passivt röstande på regeringen så är det nog lika ofta s, v och mp gör det.

  11. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-16 15:02)
    Nu tror jag du inte riktigt har koll på läget. Alliansen har tre röster ifrån egen majoritet i riksdagen. Så ditt påstående att de röd-gröna vinner i kammaren är rent felaktigt.

  12. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-04-16 17:19)
    Det har jag inte sagt. Däremot kan SD bara få inflytande genom att s, v och mp röstar tillsammans med dem. Om det är rätt eller inte får ni själva svara på. Mona Sahlin var tydlig innan valet att ni inte tänkte ge SD något som helst inflytande. Det löftet sviks varje gång ni tar hjälp av dem.

  13. Edward Riedl

    Svar till RWR (2011-04-17 01:33)
    I en demokrati så är det öppet för alla att samarbeta med vem eller vilka de vill. Jag noterar bara att Mona Sahlins tal om att aldrig ge SD inflytande (vilket är helt enligt demokratins spelregler) inte har hållits efter valet.

  14. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-04-17 18:34)
    Det var det som kom ut från arbetsmarknadsutskottet och so0m socialdemokraterna var snabba att kalla till presskonferens för att förneka.

  15. Edward Riedl

    Svar till Patrik (2011-04-23 05:30)
    Alliansen fick egen majoritet av väljarna. Däremot så gjorde vårt valkretssystem att vi tyvärr inte fick egen majoritet i riksdagen. men trots det har vi tre mandat från egen majoritet. i ljuset av verkligheten blir din kommentar minst sagt märklig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.