Edward Riedl (M)

11-åring kastas av tåget

Vad får en tågkonduktör att kasta av en 11-åring från tåget? Storasystern, 22 år gammal, var på toaletten och hade hennes biljett. Dessutom kunde flickan inte svenska. Tack och lov hittades flickan morgonen efter och det hela kunde sluta lyckligt. Men frågan kvarstår – Vad får en tågkonduktör att slänga av ett barn från tåget?

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

23 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Det är mycket tragiskt. Än mer tragiskt att ingen annan ombord på tåget reagerade. Solidaritet, medmänsklighet och empati..är de begreppen försvunna i dagens samhälle? Lever vi mest i en extremindividualistisk sköt-dig-själv-och-strunta-i-andra-anda?

  2. Maria Skiddi

    ja Conny, det gör vi- annars hade din ”vän” som du beskriver i många inlägg, som inte skulle kunna äta i slutet på denna månad redan fått löfte av dig om en middag eller två. Hur kan du bara strunta i honom så där?

  3. Conny Forsström

    Maria Skiddi, del II: jag struntar inte i min vän, men det där du säger är typiska högerargument. Istället för en offentlig välfärd som vi gemensamt och solidariskt finansierar så anser högern att de fattiga ska vara utlämnade till sina vänners godtycke. Vad händer om den fattige inte har vänner som kan hjälpa? De kanske själva är lika fattiga. Tänkt på det? Den frågan riktar jag lika mycket till dig som till hela högern.

  4. Frida

    Det är förmodligen riktlinjer från arbetsgivaren som ligger bakom detta sätt att bemöta en människa. Det blir inte direkt varmare i vårt land!

  5. Annevi Linder

    Du har rätt Edward!

    Det är tragiskt att inte vi människor ska kunna förmedla respekt mot varandra, ödmjukhet, och vandra i gemenskapen. Istället är vi elaka.
    Det är avskyvärt hur vi beter oss vi Homo sapiens.

    Men det var tur att det ordnade sig för tjejerna.

  6. lf

    Jag måste förvånas av att du skriver om självklarheter.Det är ju förfärligt om denna flicka. Men detta vet ju hela svenska folket om.
    Men du kan ju hellre kommentera uppdrag gransknings reportage om asbetsskandalen.Men jag tror att du inte kommenterar detta program på bloggen.

  7. Conny Forsström

    Jag hittar ingen annanstans att skriva denna kommentar som inte handlar om ämnet i ditt blogginlägg, Riedl, så jag skriver här då: vad har Riedl och moderaterna för kommentar till att cancer- och diabetessjuka från 2013 ska betala ur egen ficka för morfin- respektive insulinpump? Allt medan man sänker skatten för friska och subventionerar städhjälp för rika? Är det detta som är välfärdens kärna? Det verkar onekligen så.

  8. Maria Skiddi

    del 1 wow, här vare mycket ”Maria Skiddi” å ”ni inom högern”.

    del 11 Conny, jag har förstått att du inte förstår ironi, men när du klagar på att man ”inom högern” inte bryr sig om andra blir det ju LIIITE konstigt med din följetång kring din ”vän” som är ngt så fruktansvärt lidande utan mat- å det enda du gör är att skriva på Edward Riedls blogg?

    Du tillhör ju ett kollektiv Conny, å då liksom i andra sammanhang HJÄLPER man ju den/de som lider.

    del 11 ”Samhället” Conny, det är vi.

    del 1111 Sen glömmer man så lätt bort i den verklighet du befinner dig i att skatt redan betalas i massor. Det är ju inte så att den ”onda” enl dig- högern INTE vill att det ska betalas skatter.

    Saklig tycker jag man bör vara.

    och, lf- det stora intresse du har av vad Riedl ska tycka och/eller tänka om mina kommentarer är rörande. En väldig beundran skönjes för honom och det är han verkligen värd!

    Men jag förmodar att jag producerat tillnärmelsevis i underkant av ”kommentarer” jämfört med tex dig å CF, så jag liksom försvinner i ett brusande oändligt eko av del 1, del 2,del 3,del 4 osv – av era inlägg.

    Ha en bra dag!

  9. JonasE

    Maria Skiddi tycks a undgått det faktum att det är bristerna i Alliansens politik/trygghetssytem som gör att Cönny Forsström måste engagera sig i sin väns väl och ve !!.

  10. Edward Riedl

    Svar till Annevi Linder (2011-08-03 17:32)
    Det sker också mycket gott som vi inte får glömma. Goda handlingar som uppväger allt det negativa. Kan bara hålla med dig om att det var skönt att det löste sig till slut.

  11. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-08-03 22:15)
    Nej av tidsskäl hinner jag inte kommentera alla händelser i världen på min blogg. men jag tackar för din tilltro till min förmåga.

  12. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2011-08-04 12:13)
    I vanlig ordning är du inte så noga med sanning eller fakta. I fortsättningen kommer landstingen själva att köpa in insulinpumpar. Patienterna ska självklart inte stå kostnaden själva för detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.