Edward Riedl (M)

Fas 3

Nästan 8 av 10 anser att uppgifterna inom fas 3 är meningsfulla enligt Arbetsförmedlingens egen undersökning. De flesta uppfattar insatsen som något positivt. Deras slutsats är att den mediala bilden och hur deltagarna uppfattar insatsen inte stämmer särskilt väl överens.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

15 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Hur var frågeställningarna i undersökning, det kan vara härleddning som om det är bra resultat.
    De tvugna deltagarna kan uppleva det meningsfullt att ha någonting att göra om dagarna som undersökning kan få till det på rätt fråga ställd.
    Detta säger absoluta inte om meningsfullhet överlag i sin livssituation som fråga fanns inte med i undersökningen.
    Det allra minsta belåtenhet finns är det ekonomiska läget inte har varit bättre utan sämre i många fall, särskilt innan desssa som har hamnat i det tredje fasen. Har frågeställningen ställts med detta så är detta inte gynnsam något positiv åtgärd för dessa människorna som har hamnat här med era fas nivåer.

  2. Conny Forsström

    Som Krister skriver, man kan undra hur frågorna är ställda. Som man frågar brukar man få svar. Nu får vi inte veta det men jag vet många konkreta fall där människor utnyttjas (ibland som ordinarie arbetskraft) enbart för den ersättning arbetsgivaren får. Nej, ut med fas 3, då var plusjobben t.ex. bättre.

  3. JonasE

    850 av 1500 svarade på enkäten, men det är ju 36900 som finns i Fas3!!.
    Närmare 50% inte svarade på undersökningen, och bara 0,04% av deltagarna blev tillfrågade = o,o2% som svarade…………det är ingen vidare underlag för att göra en trovärdig undersökning!!.

    Uppdrag granskning gjorde ju ett program om detta, det gav inte en lika smickrande bild om Fas3, men så är ju dom oberoende också, och har ingen behov av visa annat än faktan!!.

  4. Rolf O

    Verklighetsförnekare. Klimatförnekarna har fått sällskap av Krister och Conny som förnekar att det är något gott också med Fas 3. När inte verkligheten är i linje med den politiska propagandan då förnekar man att verkligheten finns. Och då kan Conny och Krister leva lyckliga i sin övertygelse att dom – och endast dom – sett sanningen och ljuset.

  5. Krister Klermalm

    Rolf: du motsäfger precis som Edward Riedl motsäger deras politik om att – Försök möta dina medmänniskor med samma respekt som du själv vill bli bemött – något Moderaterna blanke fullständigt inte har någon alls självinsikt av. Då hade M bemött remissinstansernas, sjukes och uppropens kritik med respekt. Detta är verkligheten där ni beteer er som tre apor – vill inte se, vill inte höra, vill inte tala – i fanatismisk retorik som inte stämmer med sanna fakta i den politik ni för eller har åsikter om i samhället. Här har du en sannbärare som har skarpa ord som ni inte tål att höra eller läsa för den skull. Gärna försöker tysta ned på alla med som ni kan på olika sätt gör det på. Någon insikt om hur illa ni tager emot de facto om ärligheten till sanning och fakta om hur förhållandena är för medborgarna i de sociala skyddsnäten är uppenbart ni har svårt med.

  6. lf

    Såg du uppdrag granskning om asbestkatastrofen? Där svenska arbetare dog och skadades i Sveriges största miljöskandal.Jag blir upprörd,hur kan ledningen för företaget mörka detta!Och hur kan facket göra en förlikning med struntsummor.
    Man ryser när man ser fd.arbetare som inte nästan kan andas.
    Edward Riedel,har du någonsin kommenterat detta elände?

  7. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-08-03 12:39)
    Att media visat det negativa råder inget tvivel om. Kraftigt påhejade av socialdemokrater som vill göra politik av detta. Men det är precis poängen med min blogg. de som är i fas 3 verkar inte vara lika missnöjda som du, media och socialdemokrater i opposition…

  8. JonasE

    Det spelar för vissa ingen roll vilken fakta som presenteras – Deras världsbild består ändå………sten i glashus Edward!!.

  9. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-08-03 13:59)
    Du är både otrevlig och osaklig i dina kommentarer. Din tro på att du sitter inne med den enda sanningen är besvärande för ett logiskt och trevligt samtal.

  10. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-08-03 21:09)
    Nej jag har inte kommenterat detta. Jag tror även du förstår att jag inte kan kommentera alla händelser i världen på min blogg. tiden räcker inte till för detta. Det innebär inte att jag inte tycker något eller är ond som du vill påskina gång efter gång genom den här typen av retorik.

    Om det som du skriver stämmer låter det hemskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.