Edward Riedl (M)

Insändare publicerad i VK

Självklart ska friska unga vuxna som vill ha extra pengar arbeta för dem. I det här fallet garanterades de dessutom sex veckors sommarjobb.

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Varför kan du inte besvara mina frågorn som är solklara att kunna göra det. För det handlar om rättsäkerheten för individen i nyttjande av sociala skyddsnäten att inte hamna i ekonomisk knipa av kommunernas offentfliga uppgift åtaganden. Svarar ni inte på frågorna innebär att ni accepterar att kommunerna ställer folk på bar backe som frågorna handlar om.

  2. Helena Nilsson Springare

    Håller med dig! Det är riktigt illa att när det kommer till ansvar så är man ett ”barn” men när det kommer till nöjen så ska man ha pengar att spendera som en ”vuxen”

    Illa illa.. det här tycker jag förresten tyder på att vi ska ställa fler krav på dem som kommer hit. Helt rimliga krav så som att man ska prestera för att FÅ! En helt naturlig ekvation!

  3. Helena Nilsson Springare

    Till ”Job”: Om det dyker upp ett arbete där man ska plantera träd.. Till exempel.. Så ska man såklart tacka JA! Man ska arbeta för att få lön. Det är väl inget konstigt med det?

    Och rimliga krav är: Ta jobb när det erbjuds, acceptera samhället som det ser ut, rätta dig i ledet.. osv.. Eller hade du andra varianter på samma fundering?

  4. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-08-13 11:45)
    Snälla du. Jag svarar i snitt på kommentarer varannan vecka i klump. Du får bara ett svar oavsett hur många gånger du än ställer samma fråga. Så snälla du – Ställ inte samma fråga i varje blogginlägg jag skriver.

    Vi har ett bra skyddsnät i Sverige jämfört med alla andra länder i världen. Trots detta finns det ibland skäl att se över både regelverk och rutiner för att människor inte ska fara illa. I just ditt fall kan jag inte uttala mig då jag inte vet mer än vad du skriver.

  5. Edward Riedl

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-08-13 11:51)
    Dina åsikter delas av många i det här fallet. men jag tror det är viktigt att vi säger att det är så vi vill ha det också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.