Edward Riedl (M)

Lennart Holmlund (S) i diket igen

Umeås kommunalråd Lennart Holmlund (S) går nu till het attack mot Anders Borg (M) och Fredrik Reinfeldt (M) i sin blogg. Han går så långt att han anklagar dem för lögn. Han menar att regeringen via sina prognoser lurat honom och alla andra i sina prognoser som nu till följd av det som sker i omvärlden nedreviderats.

Det kanske då är på sin plats att någon förklarar för Lennart vad en prognos är. Det är ingen given sanning utan kvalificerade gissningar om framtiden. Om omvärlden hamnar i ekonomiska svårigheter till följd av växande underskott och skenande statsskulder är det inte den svenska regeringens fel – Även om den består av andra partier än socialdemokrater.

Jag förstår om det är jobbigt att vara i opposition när det går så bra för Sverige jämfört med nästan alla andra länder i vår omgivning. Men att påstå att regeringen lurats för att vi skriver ner prognoserna inför nästa år med hänsyn till det som sker i omvärlden är bara fantasilöst. Inte tror Lennart att begåvade väljare köper sådant trams?

Edward Riedl (M).

19 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Otroligt obalanserad, men han har ju tydligen blivit ansatt (”attackerad”) av Media också, vilket renderade illa förtäckta hot om vedergällningar när hans tystnadsplikt (?) så gav utrymme då han slutar med politiken.

    Dessa avslöjanden skulle vad jag förstod rendera skador på företag å ”skvallerbyttorna” skulle få- och han har gjort ”tester” för å se läckorna då….

    Och detta SAMTIDIGT som han säger att det INTE FINNS några ”intriger” som SVT Västerbotten felaktigt vill göra gällande enligt honom?

    Skojig farbror…Mmm, fast det där osammanhängande flaxandet med vokabulären gör en som läsare åxå medlidsam.

  2. lf

    Nä,ER det är nog du som kört i diket.
    Den 30 juli hade du en blogg som lydde ”mer pengar till pensionärerna”. Det var ingen prognos.Det var ett konstaterande.
    Om framförhållningen hos regeringen är 15 dagar,då är det oroväckande.

  3. Lennart (inte Holmlund)

    Du är minsann ingen formuleringskonstens mästare, Edward. Du är rent av oförskämd, skulle jag vilja påstå. Åtminstone mot oss som röstade på det största partiet i stan (och landet). Du tycks tro att vi tror på trams… men då tror du väldigt fel.

    Nog om det. För att hålla oss till fakta frågar jag igen (eftersom du aldrig svarat på frågan när du fått den förut): Kan du nämna något annat land i världen som beskattar pensionärerna högre än löntagarna?

  4. RWR

    Kan någon förklara hur den mannen kan få några som helst röster? Hans blogg är fylld av faktafel, antaganden, fördomar och en hel del övrigt att önska både i språkbruk och i mb!

    När jag läser hans blogg ibland känns det som om någon av hans kamrater från Afa med pupertetsfjun på hakan, hackat den …

  5. lf

    Jag kan ju notera hur snabbt du skickar in Maria Skiddis kommentarer.
    Tycker du att hennes kommentarer är bra?
    Jag är förvånad att du är så positiv till denna streber.
    Jan Nilsson i Vännäs har svårt för henne.All heder åt dig Lennart.
    ”osammanhängande flaxande med vokabulären”.
    Man tar sig för pannan.

  6. Krister Klermalm

    Snälla du själv att du hanterar kommentarerna i en klump varann vecka. Hur ska man känna till om detta om någon ska kommentera? Om Nolia veckan kan du skriver mera om än att ni har varit där. Det räcker väl en gång av bloggartikeln att ni ska vara där. Jag sammanställde här nedan om de två områdena som jag hade kommenterat om tidigare av replik tillbaks.

    Sociala skyddnätet

    När du kommunerna inte följer lagar och regler, varför görs det inga åtgärder då ifrån politikerna. Nä, då skyfflar ni erat ansvar på att beskylla med att inte kan gå in på enskilda fallet trots det är upprepande felaktigheter som förekommer i kommunerna.

    Vi har ett håligt skyddsnät med massor av brister och felaktigheter som förekommer. Förbaskad är också att vi har i jämförelse med andra länder är det bättre. DOCK så förekommer det överträdelser såsom överkörningar etc i rättsäkerheten som ni blundar för.

    Har jag skrivit i frågeställandet att det handlar om mig i ett fall? Nej, utan en ren enkel fråga som du faktiska kan svara på. Dock är du apan här att inte vilja säga i ansvar om hur kommunerna beter sig. Så svara nu var och en av dessa frågor nu här ovan i kursiv stil.

  7. Krister Klermalm

    Svara var och ett av dessa stycken var för sig, det ka ndu göra även med ja och nej i ställningstagande.

    Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar gällande utbetalningarna av försörjningsstöden sker god tid innan dagarna 28, 30 och 31 – då bland annat autogiro dras på kontot? Varför har pensionerna, aktivietts-/sjuk-ersättningarna etc ett viss utbetalningsdag och inte försörjningstödet.

    Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar för sitt handlande kring försenade utbetalningar att kommunen står för alla extra utgifter, kostnader etc – oavsett vad för faktura som gäller i normen eller inte – av följden av detta?

    Utbetalningsdag är inte reglerat. Har du sett detta reglemente så vill jag se den. För finns den varför utbetals inte ändå försörjningsstödet i god tid för autogiro även så jag ansökt själv i god tid att dem ska hinna med det?

    Ska den folkbokförda Kommun ska kunna neka en försörjningsstöd bara för att du vistas i en annan kommun av en låg elräkning för att ha umgänge med barnen eller/och söker jobb?

  8. Krister Klermalm

    Graffiti och respekt

    Om du läser ännu en gång vad Rossana har skrivit så handlar det om att göra konstverken tillåtna i kulturpolitiken. Läser du min bloggartikel ”Graffiti v0.247” ser du att jag inte är för förstörlse av klotter utan ge offerter till graffitikonstnärerna att måla på ett laglig sätt.
    Där finner du även min inställning till seriösa och företagsamma graffitikonstnärer ska ha en plats i kultur-livet och -politiken såsom Rossana skrev i sin debattartikel som du läste fel om vad det egentligen handlade om.

    I bloggartikeln ”Graffiti v1.318 – Art of the streets” skrev jag om att Stockholm stad förbjöd affischering om Riksteaterns konstkonvent Art of the streets. Där borgligheten inte acceptera graffiti som konstform i kultur-livet och -politiken. Vad då frihet att utöva sitt kultur intresse, vad liknar det?

    Bloggartikeln ”Graffiti v2.353 Konst-verk är det!” Ställde jag fråganden – Vad är detta för målningsteknik? Säg mig nu, är inte detta konst?! – som leder till att det är ur betraktarens ögon som avgör vad som är konst eller inte, vad nu det är.

    Vad tycker du om konsten som finns på väggarna i kulverterna och korridorerna på NUS? Vad är skillnad då ifall en grå trist tunnelvägg fylldes med färggrann konstverk istället? Att den väggen är gjort på en offert ifrån en graffitikonstnär är väl inte fel?

    Du kan nog instämma med att en tunnelvägg av estetisk konst är bättre än en grå trist vägg. Den biten missade du och andra i meningen jag skrev som ni betraktade att jag är för olagliga klotter på väggarna. Hur är det med läsförståelsen egentligen av er? Här kommer meningen igen – ”Även det uppstår ett snyggt graffitiverk på en tunnelvägg otillåtet sätt blir resultatet ändå bättre än med en grå vägg eller liknande.”

    Jag har respekt till graffitikonstärena i kultur-livet och -politiken som ni inte har. Så ock, jag respekterar andras egendom och rättstrygghet i skyddsnäten.

  9. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-08-17 20:24)
    Eftersom Maria skriver egen blogg och inte är anonym så är det inte jag som godkänner hennes kommentarer. Starta en blogg och skriv under med eget namn så är det du och inte jag som måste godkänna kommentarerna. Men jag försöker åtminstone ta in kommentarer ett par gånger per dag. Ingen får företräde.

  10. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-08-18 02:02)
    Ditt språkbruk gör det svårt att veta vad du ibland vill förmedla för åsikt. Dina otrevligheter är ingen fjäder i hatten för det parti som du representerar när du skriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.