Vi vill inte ha gräddfiler i vården

Av , , Bli först att kommentera 0

Vi vill inte ha gräddfiler i vården. Socialdemokraterna går till val på att stoppa privatiseringar och gräddfiler i vården. Mot det står Moderaterna och Sverigedemokraternas politik för fler privatiseringar och fortsatt vinstjakt i välfärden. Valet den 9 september är en folkomröstning om välfärden.

Under en lång tid har samhället dragit sig tillbaka och låtit marknadskrafter få fritt spelrum i vården. Det har lett till att mångfalden i vården hotas av ett fåtal stora koncerner, att vårdpersonalen tvingas ägna allt mer tid åt administration och att kostnaderna ökar. Plånboken inte patienternas behov styr allt mer.

Vi socialdemokrater vill se ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. I stället för nya privatiseringar vill vi tag i problemen och säkerställa att vården ges efter behov. Medborgarnas skattepengar ska användas till att förbättra och utveckla vården samt personalens villkor inte till stora vinster.

Socialdemokraterna går till val på att stoppa privatiseringar och gräddfiler i vården, och skapa ordning och reda. Därför vill vi:
 
” Stoppa vinstjakten i vården genom att ändra lagstiftning, ersättningssystem och andra viktiga styrsystem.

” Införa en stopplag för privatiseringar av akutsjukhus.

” Stoppa tvångsprivatiseringar genom att ta bort lagstiftningen (den s.k. tvångs-LOV ) som tvingar landstingen att alltid ge privata vårdcentraler rätt att starta oavsett behov.

” Införa ett förbud mot att köpa sig före i kön i offentligt finansierad vård.

” Ge medborgarna insyn i vårdbolagen genom att införa offentlighetsprincipen inom hela vården.

Bli först att kommentera

Vad är det för idioter som tänder eld på bilar

Av , , 2 kommentarer 2

Vad är det för idioter som tänder eld på bilar. I Västsverige men även i Skåne tände man eld på ett flertal bilar men i Göteborg och Trollhättan var det flest, totalt runt hundra bilar. De som gör sånt här och det finns säkert någon ledare bakom kan inte ha allt hemma i huvudet. Vad detta är för nöje är svårt förstå men det är klart tror jag att det är någon grupp som ligger bakom och polisen tror sig ha kännedom om vilka som ligger bakom.

Hoppas att polisen fort får tag i dom och de får ställas inför rätta och får låsas in på long tid. Detta är obegripligt och jag håller med statsministern när han tar i och säger vad fan håller ni på med . Det han sa går att lyssna på för det här var i P1 som ska intervjua alla partiledare. Jag för min del tror på samma medicin som jag sa när det var djurrättsaktivister som gjorde olika former av attentat, de som sysslar med sånt här ska buris in på lång tid lång tid och så måste det bli när det är mordbrand

2 kommentarer

Socialdemokraterna vill höja pensionerna

Av , , 2 kommentarer 1

Socialdemokraterna vill höja pensionerna. Det är de äldres tur att få några kronor extra att leva på. De borgliga har gapat och skrikit om pensionshöjningen att det är de tjänat mer eftersom de inte fatt att det kommer nya pengar till pensionsfonderna. Dels som du senare kan läsa genom att avgiften höjs. Jag är också besviken på att vissa företagare inte vet hur en förhandling går till. Det är löntagarna som får stå detta det räknas av i lön eftersom varje krona tar en del av löneutrymmet. Här kan du läsa lite mer om pensionslöftet och även lite mera runt detta.

Vi vill höja pensionerna vad vill de borgerliga partierna och SD?
I regeringsställning valde alliansen att införda den orättvisa pensionärsskatten. Nu kan de inte säga om de ställer upp på vårt förslag om höjda pensioner eller inte. De borgerliga ledamöterna i pensionsgruppen har gått så långt att de kallar förslaget orättvist. Vi tycker tvärtom att höjda pensioner är moraliskt rätt. I vårt Sverige ska den goda ekonomin komma alla till del, inte minst dig som slitit hela livet för att bygga upp vårt samhälle. Frågan är vad de borgerliga och SD egentligen är beredda att göra för Sveriges pensionärer?

Vi vet att många äldre oroar sig över sin ekonomi och om pensionen kommer att räcka till. Vi socialdemokrater tror på ett starkare samhälle, där alla ska få en pension som går att leva på. Där den orättvisa skillnaden i beskattning mellan löntagare och pensionärer avskaffas.

Mot detta står alliansen, som införde pensionärsskatten i regeringsställning och som nu inte kan säga om de ställer upp på vårt förslag om höjda pensioner med upp till 600 kronor per månad, eller inte. Alliansens ledamöter i pensionsgruppen har gått så långt att de kallar förslaget orättvist. Vi tycker tvärtom att höjda pensioner är moraliskt rätt. I vårt Sverige ska den goda ekonomin komma alla till del, inte minst den som slitit hela livet för att bygga upp vårt samhälle.

Därför vill vi socialdemokrater:

” Höja garantipensionen och bostadstillägget för de pensionärer som har det allra tuffast ekonomiskt.
” Höja pensionen med upp till 600 kronor i månaden för dem som har en inkomstpension på 9 000 17 000 kronor per månad. Det handlar om personer som slitit i ett helt yrkesliv i lågavlönade jobb.
” Avskaffa pensionärsskatten helt till 2020.
” Förstärka det allmänna pensionssystemet genom en höjning av arbetsgivarnas inbetalningar.

Vi har hittills sänkt skatten för över 1,7 miljoner pensionärer. Vi har också höjt bostadstilläggen och fördubblat tandvårdsbidraget två gånger. I genomsnitt har pensionärernas ekonomi förbättrats med 13 000 kronor per år. Det är viktiga pengar för de med lägre pension.

Detta är en bra början. Men det är ändå bara en början. Vårt långsiktiga mål är att pensionen ska vara minst 70 procent av lönen. Alla förtjänar en trygg och värdig pension.

Pension ska vara något att se fram emot, och inte betyda fattigdom. Den 9 september kan du ta ställning för en rättvis pension  valet är ditt! (

2 kommentarer

Folkomröstning om välfärden

Av , , 2 kommentarer 0

Folkomröstning om välfärden. Det är det valet handlar om. Jag är helt säker på att de flesta bloggläsarna förstår att mindre pengar ger mindre och vise versa. Den moderata skattesänkningar kommer att slå mycket hår mot välfärden men de har av taktiska skäl inte talat om var de ska skära ner. Sänker man inkomstskatten måste de höja någon annan skatt. Det är inte bara välfärden som kommer att drabbas utan skolan, sjukvården eller annan verksamhet som kommer till kommunerna via statsbidragen. Pensionssystem ska vi också tillföra nya pengar för pension till låginkomsttagare. Det är inte som de borgliga säger att det ska tas ur de fonder som redan är avsatt till var och av oss som jobba.

I stunder då livet är ömtåligt behöver samhällets stöd vara starkt. Det här valet kommer att bli en folkomröstning om vår gemensamma välfärd. Som en del av det största trygghetsprogrammet i modern tid går vi till val på att förbättra arbetsvillkoren för de som jobbar i kommuner och landsting.

Det är välfärdens hjältar undersköterskor, vårdbiträden, barnskötare och fritidspedagoger som bär upp välfärden i Sverige. Men framöver ser vi en betydande brist på personal med rätt utbildning, samtidigt som många fortfarande har otrygga arbetsvillkor.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har investerat i välfärden, istället för att sänka skatterna. Det har lett till 100 000 fler anställda. Dessutom ska alla kommuner införa rätt till heltid och fasta anställningar för nyanställda, tack vare kollektivavtalet mellan Kommunal och SKL. 

Idag föreslår vi ytterligare reformer för att göra det mer attraktivt att jobba med omvårdnaden av våra barn och äldre:

Minst 90 % av de anställda inom landets kommuner ska vara tillsvidareanställda. Garanterad tillsvidareanställning på heltid till alla som slutför vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet
Fler utbildningsplatser för undersköterskor och för vidareutbildning på yrkeshögskolan
Låt proffsen vara proffs avskaffa minutscheman i hemtjänsten.
Investeringarna i välfärden ska öka med minst 65 miljarder jämfört med 2014. Välfärden ska alltid gå före skattesänkningar

2 kommentarer

Donald Trump förolämpar folk

Av , , Bli först att kommentera 0

Donald Trump förolämpar folk. Följande fanns att läsa i en artikel i Omi. USA:s president Donald Trump har en stor arsenal av förolämpningar som han riktar mot sina kritiker. Men när det kommer till kvinnor och afroamerikaner handlar förolämpningarna konsekvent om lågt IQ eller dumhet . Det skriver David Smith i en analys i The Guardian och hänvisar till en sammanställning som gått igenom hundratals gånger som presidenten kallat sina motståndare för dumma .

Trump riktar samma kritik mot svarta atleter, svarta journalister och svarta kongressledamöter. Han attackerar deras intelligens. Hans rasistiska tendenser är inte ens gömda längre , skriver Peter Wehner, som arbetat i tre republikanska administrationer, på Twitter som tidningen citerar.. slut citat

Att han använder rasistiska uttalen har satt sina spår. De rasistiska organisationerna har också fått dem att vakna till liv. De har redan gjort manifestationer som lett till våld och sammanstötningar med andra. Det här kommer att leda till stora intärna konflikter framöver och jag tycker att en del tidningar gör det bra som analyserar vad som händer där Trump far fram. Tänk om han går så långt att gör sak av sitt hot att stänga tidningar då gör han som diktatorer brukar göra.

Bli först att kommentera

S vill se integrerad vård

Av , , Bli först att kommentera 0

S vill se integrerad vård. Det här redovisades i Svt text i går.Regeringen vill att sjukvård och äldreomsorg går ihop under samma tak, för att minska kostnader och höja kvalitén. Det rapporterar SR Ekot.

Modellen används i Skottland, och nu vill regeringen att svenska kommuner och landsting går samma väg mot integrerad vård. Annars kan tvingande lagstiftning vänta, säger socialminister Annika Strandhäll (S).

Skotska äldrevårdschefen Joanna Macdonald säger att antalet sjukhusdagar i Skottland minskat med fem procent sedan det infördes. Bara vi slipper en ny skatteväxling kanske det blir bra men erfarenheterna från hemsjukvården kan ifrågasättas

Bli först att kommentera

Kameror minskar inte brottsligheten …

Av , , 7 kommentarer 0

Kameror minskar inte brottsligheten.
Både svensk och internationell forskning visar att kameraövervakning inte leder till minskning av antalet brott. Det visar en ny sammanställning
som Brottsförebyggande rådet (Brå)
gjort.

Från första augusti i år är det lättare föatt sätta upp bevakningskameror brottsbekämpande eller trygghetsskapande syften.
Men enligt forskare minskar inte kameror antalet brott, Enligt Brå finns det säkra belägg för att det inte är en säker metod.

Det här var igår en nyhet från svttext. Jag är inte förvånad då det varit en mycket restriktiv åtgärd som var i stort sett omöjligt på offentliga platser. Vi har sett att det gett effekt på våra resecentra och det har åtminstone gett tryggare miljö och underlättat bevakningen

7 kommentarer

SD ett extremt högerparti skär i välfärden

Av , , Bli först att kommentera 4

. SD ett extremt högerparti skär i välfärden. Vi socialdemokrater vill inget hellre än att fokusera på vår egen politik: Att vi vill se ett starkare samhalle med mer resurser till skolan och sjukva
rden, hogre pensioner och en kompromisslos kamp mot brotten och dess orsaker. Att det är så vi ska bygga ett tryggare Sverige. ( (Men när Sverigedemokraterna ser ut att kunna bli Sveriges näst största parti, och samtidigt felaktigt beskriver sig själva som ett mittenparti, då ser vi det som vår skyldighet att visa deras högerpolitik för vad den i verkligheten är. Därför presenterade vi en granskning av Sverigedemokraternas ekonomiska politik. ( (Granskningen i korthet: ( (- Sverigedemokraterna vill genomföra omfattande nedskärningar och skattesänkningar: ett utpräglat högerparti ( (- Även fördelningspolitiskt har SD:s samlade förslag kraftig slagsida: de som tjänar mest får störst skattesänkningar och drabbas ofta minst av nedskärningarna i välfärden ( (- Sverigedemokraterna vill försvaga facket, luckra upp LAS och därmed försämra tryggheten på arbetsmarknaden ( (- Sverigedemokraterna är det parti som tydligast försvarar vinstjakt i välfärden

Så enkelt är det och vi har tydligare uppgifter. Vad jag tycker eller tror slår hårdast är nedmonteringen av statsbidragen till kommunerna

Bli först att kommentera

Kommer Kristensson att styra med SD

Av , , Bli först att kommentera 3

Kommer Kristensson att styra med SD. Det tror jag säkert att han tänker göra. Det kommer upp gång på gång och om C och L säger nej kommer han och KD att göra det ändå. Igår kom det upp igen och så här speglas det i Omni.

Uttalanden som M:s gruppledare Tobias Billström gjort i Dagens Industri om planerna för hur M ska ta regeringsmakten väcker debatt. C:s partisekreterare Michael Arthursson ifrågasätter varför Billström tar upp att föra samtal med SD i utskotten. Han tillägger att han utgår från Ulf Kristerssons tidigare uttalanden om att inte samverka med SD och att det är ett krav för att C ska ingå i en alliansregering.

 Vi kommer inte bilda regering på premissen att det ska ske en samverkan eller förhandling med SD, säger Arthursson till Aftonbladet.
Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman efterlyser tydliga svar från L-ledaren Jan Björklund och C-ledaren Annie Lööf. Hittills har de tydligt avvisat samarbete med SD. Hur ser de på att släppa fram en M-regering med SD-stöd, säger han till Expressen. Slut citat

Det här visar vad jag sagt många gånger och det är att med Ulf Kristensson har det blivit det gamla högerpartiet och slogan De nya moderaterna betyder att man gått tillbaka till det gamla. Det finns ju ett annat alternativ nämligen en samlingsregering S, MP, C och L. V kommer aldrig att stötta en regering där SD är ett underlag

Bli först att kommentera

Vägarna måste fungera och vara farbara

Av , , 1 kommentar 1

Vägarna måste fungera och vara farbara. Vägtransporter får Sverige att fungera. De sluter klyftan mellan stad och land. Satsningar på vägunderhåll på landsbygden är därför en viktig och självklar del i bygget av ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige.

Sverige är ett av Europas till ytan största länder. Många är beroende av bilen för att kunna resa till arbetet och för att ha ett fungerande familjeliv men också som en frihet och en möjlighet för att upptäcka platser bortom hemstaden.

Vi kan inte skattesänka oss till bättre vägar. Det kräver tvärtom investeringar. Den S-ledda regeringen har gjort flera riktade insatser mot vägunderhåll i landsbygd. Det har varit framgångsrikt men mer behöver göras. Därför vill vi under nästa mandatperiod satsa ytterligare en halv miljard kronor årligen på att förbättra vägarna på svensk landsbygd.

Syftet med förslaget är att höja vägstandarden på landsbygden genom att bekämpa tjälskador, potthåll och öka bärigheten. Med förbättrad bärighet följer också möjligheter till tyngre transporter på större del av vägnätet.

Förslaget i korthet:

500 miljoner årligen till vägar i landsbygd förbättrar vägstandarden, ger fler arbetstillfällen och underlättar arbetspendling.
Trafikverket ansvarar men ska samråda med regionala aktörer så att medlen kommer till nytta så fort som möjligt.
Fokus ligger på bärighet, beläggning och tjälsäkring.

1 kommentar