Överraskningar i slutspelet i Ishockey

Av , , Bli först att kommentera 0

Överraskningar i slutspelet i Ishockey. Malmö leder med 3-1 mot Växsjö som vann serien och Malmö var på 8,e plats men som sagt Malmö leder och 3 av matcherna har till sudden. I morgon kan Malmö vara klara för semi om de vinner borta. Vem hade trott detta

Vem hade trott att Skellefteå skulle ha ledningen med 3 matcher mot 1 mot förra årets Svenska mästare Frölunda och även Skellefteå kan avgöra borta i morgon. Ska Frölunda gå till final måste de vinna de tre matcherna som är kvar. Skellefteå tror jag har stora chanser att nå semifinal. Frölunda serie 3a och Skellefteå serie 6a

Serie tvåan HV71 kan däremot säkra en semifinalplats genom att vinna i kväll i Karlstad mot Färjestad då de leder med 3-0 i matcher.

Jämnast är det i den andra kvarten mellan seriefemman Brynäs som möter seriesjuan Linköping där Brynäs leder med 2-1 i matcher och spelar hemma i kväll.

Lite förvånad över hur det ser ut även om jag tror att både Frölunda och Växsjö har kunnandet för att kunna vända. Däremot tippar jag att både HV71 och Brynäs vinner sina kvartsfinaler

Bli först att kommentera

Karolinska sjukhuset ett skandalbygge

Av , , Bli först att kommentera 0

Karolinska sjukhuset ett skandalbygge. Igår fick vi ny information nämligen att en av underentrepanörerna på Karolinska var ett företag som jag tycker ska vara helt utestängda från den Svenska marknaden. Hur ett företag som Skanska nedlåter sig till att anlita en entreprenör som detta företag är helt obegripligt.

Med den kunskap Skanska har borde de ha vetat att det företag de anlitat inte följer de regler som finns på Svensk arbetsmarknad. Den typen av företag som inte följer de regler som finns på svensk arbetsmarknad är ett direkt hot mot dem själva eller vill de bara hålla på att pina andra företags arbetare. Det har framkommit att det inte bara är jobbarna som fått slita man har också gett fasen i att betala skatter och antagligen stoppat pengar i egen fick. Jag trodde i min enfald att Skanska skulle följa de regler som finns i Sverige på arbetsmarknaden.

Det här visar på att vid offentliga upphandlingar ska man i anbudsunderlagen kräva att alla ska teckna kollektivavtal. Det finns många fördelar med detta och då är det fackens som har att se till att de följer ingångna avtal. Nu ville inte alliansen och Sverigedemokraterna inte ha det så och det drabbar landstinget i Stockholm med mindre intäkter till landstinget då flera löntagare i stället jobbade svart. Skanska har skämt ut sig ordentligt men det har även allianspolitikerna som inte hade en riktig kontroll på bygget. Filippa Reinfeldt är den som hade det yttersta ansvaret för hur upphandlingarna gjordes och det problemet finns på fler områden.

Jag tillhör de sossar som inte är emot entreprenader i offentlig sektor men gör man det måste man kunna veta vad man vill ha och kunna beställa. Hela alliansen har tjänat på att det ska finnas kollektivavtal på arbetsplatserna då har man sluppit att pengar runnit ut i Sverige på en svart marknad.

Bli först att kommentera

Det går fortfarande utför för Moderaterna

Av , , Bli först att kommentera 1

Det går fortfarande utför för Moderaterna. I Svt/Novus undersökning tappar de 1,1 % sedan den förra undersökningen de gjorde och hamnar nu på 18% eller 1,2 % efter Sverigedemokraterna. De är därmed inte längre Sveriges näst största parti. Såg att Anders Sjölund som var ett av M,s oppositionsråd här i Umeå och för att vara ärlig tycker jag han slår huvudet på spiken när han på Facebook skriver följande ” Dagens fråga! Hur långt sträcker sig gräsrötternas och kommunalpolitikernas tålamod med dagens moderata ledarskap och politiska besked?” Slut citat Sjölund.

Jag frågar mig varför de backar upp henne och jag tror inte det enbart beror på hennes närmande till SD. Hon har svängt totalt i många frågor som var så framgångsrika under Reinfelds och Borgs ledarskap. Jag tror inte det är slutet på tappet för M och deras politik. Centern tog säkert en del röster från M, i övrigt var det små förändringar och det fattas en hel innan Kristdemokraterna ska kunna hålla sig kvar i riksdagen.

Bli först att kommentera

Vad fan gjorde Björklund åt lärarbristen

Av , , Bli först att kommentera 7

Vad fan gjorde Björklund åt lärarförsörjningen? Svaret är enkelt, inte ett enda dugg och nu ser vi resultatet i stort sett över hela landet är det idag är brist på lärare, ja över allt. Nu skyller han på regeringen men en fd utbildningsminister som inte vet hur lång tid det tar att få fram en lärare som har rätt att sätta betyg har dålig kunskap. Ja den personen vet inte vad han pratar om. Media är inte ett dugg bättre för de frågar regeringen vad de ska göra och inte alliansen för varför gjorde ni ingenting. Merida måste också lära sig hur lång tid det tar att utbilda en del personalgrupper Dessutom lät de SD fälla den första budgeten vilket tog ytterligare ett år att förändra bort allianspolitiken och visst finns det problem för nuvarande regering där man tvingas ha med vänsterpartiet i budgetunderlaget. Ett parti som är på väg ännu längre vänster ut och liknar snart gammelkommunisterna. Jag tycker S har gett V för mycket inflytande. Men nu gäller det att ta vara på den personal och de som är över 67 år måste få jobba kvar och det här finns inom flera andra områden i offentlig sektor och även inom det privata näringslivet

Bli först att kommentera

Donald Trump utreds om rysskontakter

Av , , Bli först att kommentera 0

Donald Trump utreds om rysskontakter. Såpoperan om avlyssningar är inte slut. Att Trump utreds om rysskontakter är sant. Det har FBI-chefen James Comey sagt till representatshusets underrättelseutskott. I klarhet gäller det kopplingen mellan Trumps kampanjstab och Moskvakontakterna som utreds Det som utreds är om det har funnits koordination och kontakter
mellan personer inom Trump-kampanjen och Moskva samt möjliga försök av den ryska regeringen att påverka presidentvalet i höstas, enligt Comey.

Donald Trump å sin sida har beskyllt Obama för att ha avlyssnat Donald Trump under valkampanjen. Det känns som om detta var en vilseledande manöver för att dölja sina egna aktiviteter mot Ryssland. Inga bevis för Trumps anklagelser. Comey säger att det finns inga bevis för detta. Trump har ju tweetat om detta många gånger. ”Jag har ingen information som stödjer dessa tweetar, och vi har tittat djupt i vår organisation, enligt Comey. Den här tweet såpan då Sean Spicer som är talesperson från Vita huset påstått att brittisk underrättelsetjänst hjälpt till att avlyssna Trump. NSA-chefen Mike Rodgers förnekar att han varit inblandad i detta.

Bli först att kommentera

Ishockeysäsongen lider mot sitt slut

Av , , Bli först att kommentera 1

Ishockeysäsongen lider mot sitt slut. För Björklöven tog säsongen slut i och med vinsten hemma mot Västerås. Men för Västerås och Södertälje har inte kvalserien till Allsvenskan påbörjats än. När det gäller toppen så blev det klart i går att Karlskoga spelar om en SHL plats mot Rögle medan AIK stannar i allsvenskan. Från Allsvenska möter Mora Leksand om den andra platsen i SHL. Allsvenskan kan bli en mycket intressant serie för nästa säsong speciellt om Leksand blir allsvensk och fick jag välja föredrar jag Rögle i allsvenskan i stället för Karlskoga.

Fagervall fick lite mera tid att börja lagbygget för nästa säsong och som har framgått är det några som skrivit på. Jag tycker det känns tryggt inför framtiden. Det är ju sedan tidigare klart med en av våra unga spelar som har kontrakt. Det är en viktig uppgift att öka försörjningsgraden av egna produkter

I SHL där är det kvartsfinaler som pågår och där Brynäs leder med 2-0 mot Linköping , Hv71 leder också med 2-0 mot Färjestad medan Frölunda mot Skellefteå en seger var liksom Malmö mot Växsjö. Jag tror på HV71 går till semi trots den skada de fick i går på nyckelspelaren David Ullström som missade en tackling och dunkade in i sargen med resultatet att han bröt armen. Brynäs har fått en nytändning i år och även de tippar jag till semi. Vem som går dit av Frölunda eller Skellefteå törs jag inte tippa men tror att Växsjö besegrar Malmö.

Jag hoppas också att publiken i Umeå ställer upp och stöttar laget som förut liksom att vi får flera som blir medlemmar. Det brukar bli bra stämning hemma men även borta. Det är länge sedan jag sett en borta match som den första mot MoDo. Det är en riktig höjdare att uppleva och det kändes också bra att vi i sista matchen kom förbi MoDo i tabellen

Bli först att kommentera

Skatter betalar allt som det offentliga gör

Av , , Bli först att kommentera 0

Skatter betalar allt som det offentliga gör. Det är alltid en diskussion när nya ska införas. Just nu är det flygskatten som är uppe till diskussion och visst är även jag tveksam om den slår rättvist vilket skatter ska göra.

Det hörs sällan ett ord vart pengarna ska tas. Vi ska ha fler poliser med bättre löner, vi behöver helt plötsligt fler undersköterskor, vi ska satsa mer hela sjukvården och även nya dyra projekt som höghastighetståg. Men allt det här ska finansieras. Vi måste ta in skatter för det finns inga gratispengar.

Flera saker är man överens om och där borde man lösa genom breda överenskommelser utan att låna. Men det går inte om inte rikspolitiken orkar ta tag i frågan och egentligen har alliansen i alla fall inte talat om att höja skatter och den ekvationen går inte ihop. De vill ju minska skatterna, då finns mindre pengar att använda.

Det är bra många år sedan som den breda överenskommelsen kom till. Men den är i stort sätt förändrad från grunden så jag skulle önska att man satte sig ner och tittar över hur välfärden och andra åtaganden som man vill och måste göra. Vi har ett system som jag tycker man måste ta tag i nämligen beskattningen av bostäder.

Hyresrätten är den boendeform som är mest felfördelad med hårdast beskattning vilket gör att de som väljer hyresrätten och som i regel har de lägsta inkomsterna får den högsta hyran. Äganderätten och bostadsrätterna och den utlåning som görs och den enorma skuldbördan som hushållen får gör att Sverige varnats då det kan leda till en bostadsbubbla som spricker när räntan stiger för ingen ska inbilla mig att det går att fortsätta med minusränta.

Jag tillhör de som tror på att momsbelägga hyran med en 6-7% för då får man dra bort momsen på nyinvesteringen och även på den driftkostnad som man har i det gamla beståndet och då är jag säker på att byggproduktionen kommer att ta fart och gör att inflyttningshyran sjunker. Den här politiken borde det gå att träffa en bred överenskommelse om. En fastighetsskatt finns även som en långsiktig del eftersom fastigheter inte flyttas.

Bli först att kommentera

Trump gör som kommunisterna i gamla DDR

Av , , 1 kommentar 0

Trump gör som kommunisterna i gamla DDR. Östtyska kommunister byggde Berlinmuren. Berlinmuren började uppföras under natten mellan den 12 och 13 augusti 1961. Då började över 14 500 östtyska soldater, poliser och arbetare bygga muren genom Berlin.

Den 9 november 1989, klockan sex på kvällen, öppnades gränsen mellan Öst- och Västberlin. För första gången på 28 år kunde människor på östsidan lämna sin stängda stad utan risk för sina liv. Det var ett historiskt ögonblick som inte bara innebar en regims fall utan också slutet på en epok  det kalla krigets. Orsaken till att muren byggdes var att det var så många östtyskar som flydde till väst. Efter murens fall ett knappt år senare den 3 oktober 1990 enades Tyskland

Nu härmar Donald Trump de Tyska kommunisterna och bygger en mur för att mexikanerna inte ska kunna ta sig till USA och för att jobba och inte är flyktingar. Jag är också helt övertygad om att den här muren kommer att falla. Frågan är om Donald Trump faller samtidigt. Man ser samtidigt att många gånger använder extremhögern och extremvänstern samma metoder och flera länder inom EU gör extremhögern samma sak. En ev EU grundlagar säger fri rörlighet så varför inte kasta ut Ungern och något fler land.

1 kommentar

Bensinstölderna störst i Umeå 60% av länet

Av , , Bli först att kommentera 1

Bensinstölderna störst i Umeå 60% av länet. Kanske inte helt oväntat då Umeå är störst av kommunerna. Det här är inte bra och man måste finna åtgärder mot detta. De här stölderna kan enbart ske när man går in i butiken för att betala, Att smita ifrån där man betalar med kort ute vid pumpen måste vara ett säkert sätt. Jag ser i artikeln som VF gjort att det är få som åker dit då en som är oärlig finner knep att inte fångas av övervakningskameror.

Men visst borde det finnas knep att med tekniken hjälp förhindra detta. Någon typ av klampning, spärrande av bilen eller till och med bara tillåta kortbetalning skulle duga. I VF,s faktaruta från branschen säger att det stjäls för 25 miljoner om året, fyra av tio stölder anmäls inte vilket jag tycker är synd men kanske förståeligt, då 96% av anmälningarna läggs ner.

Bli först att kommentera

Skönt att vara tillbaka i Sverige

Av , , Bli först att kommentera 4

Skönt att vara tillbaka i Sverige

Skönt att vara tillbaka i Sverige. Vi har varit på besök i Thailand i 3 veckor på Bangtao Beach och Vinghotellet där är ett bra hotell där mycket barnfamiljer bor. Bra ställe helt enkelt. I Bangtao finns också flera fina restauranger, Bistro är den vi gillar bäst och en lång och fin strand

Det har inträffat en del incidenter som gjorde att allt blev förskjutet i över ett dygn. Skulle avgå från Phuket vid fyra tiden lokal tid( Thailand är sex timmar före) och vara hemma vid 22 tiden i Sverige men så blev inte. Vi var ombord på planet och skulle avgå när kaptenen sade att de ser utbuktning på en fena som skulle kollas upp. Till sist kom ett beslut att vi måste ta med oss allt ut ur planet. Då blev det intressant att se hur innefekktivtv den personal som var flygplatspersonal som skulle sköta detta var. Det går inte att beskriva det som skedde i avgångshallen.

Tillslut kom ett besked att vi skulle hämta resväskorna och flyttas till ett hotell i Phuket Town. Uttåg och igenom alla kontroller igen, man fattar inte varför till och med varför väskorna skulle scannas en gång till. Buss till hotellet för att sova men trots att det är nog inte lätt att snabbt få tag i både ett hotell för 330 passagerare och mat för lika många så det lyckades Wing var bra med att ge besked. Även om att checka in dessa människo tar lite tid så ordnade det sig och så småningom fick mat och tröttheten kom smygande och efter mat skulle vi sova.

Wing fick bra info av hela tiden vi sms och vi fick besked att nytt kommer 0:30. Det kom lite tidigare som sa bussen hämtar er kl 4:00. Då blev det inte mycket att sova för mig. Skulle boka om vår övernattning i Stockholm till idag liksom nya flygbiljetter eftersom de jag hade inte var ombokningsbara. Till flyget igen samma processer av kontroller men

Terminalen där överglänser klart vad jag sett i Sverige. Det hände några andra incidenter när det var resandet i Thailand. Den buss vi åkte in med när vi anlände explodera däcket och vi ficka stå ute och vänta ett tag i stekhet sol som man var otränad för.Bussen som tog oss till hotellet fick också bytas ut. Nu i eftermiddag kommer hem efter i övrigt härliga dagar tar nog inte lång stund innan man somnar.

Jag kommer inte att glömma den ineffektivitet som rådde på flygplatsen när vi klivit av planet. Dålig engelska, mycket prat med varandra och lite med oss. Wing och även flygbolaget tycker jag hanterade detta mycket bra när de rådde över situationen. Däremot var både Expressen och Aftonbladet ute med ”nyheter” som inte stämde. Hemma senare idag och får träffa Ebba vår katt och Tilde barnbarnet som ska på Gymnastikens hus och träna.

Bli först att kommentera