Mycket skön seger för Björklöven

Av , , Bli först att kommentera 0

Mycket skön seger för Björklöven. Jag var lite rädd för den här matchen då Oskarshamn är ett bra lag. Nu vann Björklöven med hela 5-1 och man tog vara på chanserna. Fick en tidig ledning och även en 2-0 i början av andra perioden. När man gjorde 3-1 så tror jag att de skjut 11 skott och det är effektivt. Sista perioden höll man i bra och de hade gett upp helt efter 17 minuter och tog därför inte ut målvakten.

Det går inte att lämna den här matchen utan att tala om domaren som idag var en av de sämsta domarna jag sett. Då vet ni att jag menar Pierre Schilken. Det är länge sedan han varit här tack och lov. Det blir aldrig så mycket snack som när han dömmer. Jag har sagt det tidigare och kritiserat honom hårt förra året då jag satt i styrelsen och blev tacksam att jag idag inte behöver ta den hänsynen när vår ordförande fick valberedningen att peta mig. Det var dock inte många på årsmötet mest styrelsen då föreningsmötet i Björklöven och det är bekymmersamt.

Jag ska med spänning se hur det går med den så kallade enkronasmatchen för jag drog ihop många enkronor när den var förra säsongen. Tur att vi har en bra VD och duktiga försäljare. Men har jag varit kvar har jag säkert dragit in en hel del pengar.

Tillbaka till gårdagens match så vill jag påstå att Werner räddade segern. För under matchen bjöd Björklöven verkligen Oskarshamn på minst 10 toppenlägen och jag tror de blev så överraskade av bjudningarna så de glömde bort hur man tar tillvara sådana frilägen. Björklöven ställer till det så hemskt och gör det så dåligt i egen zon och bjuder på så mycket och rättar man inte till det spelet så spelar man i botten av serien.

Hur fasen kan man sätta sig i sådana situationer som man gör i egen zon. Försvarsspelet fungerar inte och har det inte varit för Adam Werners spel har det kunnat varit en förlust i går kväll. Nu tror jag det är Karlskoga borta på lördag och så är nästa hemmamatch på måndag. Vinst borta kan det bli utsålt inför sista matchen inför julledigheten

Bli först att kommentera

Så var det dags igen för Björklöven

Av , , Bli först att kommentera 2

Så var det dags igen för Björklöven. Nu möter man serietvåan Oskarshamn och jag har inte stor tilltro att man ska lyckas besegra dem även om Löven har gjort en del bra matcher. Som jag skrev tidigare så spelar man inte bra hela matcher och slarvar så motståndarna får gratischanser. Jag såg inte matchen senast vilket jag är glad att jag slapp. Idag lever jag bara på hoppet för tilltron till seger har jag inte.

Bli först att kommentera

Transcom står fast vid nedläggningsbeslutet

Av , , Bli först att kommentera 0

Transcom står fast vid nedläggningsbeslutet. Tidigare i höst kom beskedet att de skulle koncentrera verksamheten till Eskilstuna. Nu har man förhandlat klart att så kommer att stå fast med beslutet. Man gör det trots att en konsult som facket anlitat och den har kommit fram till att Umeå är den mest effektiva delen räknat per stol och att det är en hög hyra i hamnmagasinet.

Till Affärsliv har man sagt att de hoppas att folk följer med till Eskilstuna. Det brukar nästan aldrig ske för i de flesta fall är man oftast två och även den andra personen ska också ha jobb. Jag hoppas och tror att de flesta kommer att stanna här i Umeåregionen och andra företag kan säkert erbjuda jobb då många företag har personal brist. Vid andra flytt av verksamhet sa bland annat Volvos flytt av monteringen skulle ge bättre ekonomi och dåvarande chef i koncernen lovade att jag skulle få se resultatet. Han slutade och det gjorde även jag men ingen som jag talat med tror att man blivit effektivare och billigare. Snarare har man haft problem. Det har också visat sig i utredningar hos andra verksamheter att i Umeå är man alltid effektiv och det är lätt att rekrytera kompetent personal.

Bli först att kommentera

Förlust för Trumps kandidat i Alabama

Av , , Bli först att kommentera 1

Förlust för Trumps kandidat i Alabama. Det blev seger för demokraterna för första gången på 25 år och trots att Donald Trump själv varit i Alabama och stöttat Roy Moore som är anklagad för sextrakasseri. Segraren heter Doug Jones som vann med knapp marginal och tar plats i senaten efter Jeff Sessions som blev Trumps justitieminister.

Det här var oväntat eftersom Jones låg under i oppinionsundersökningarna och är självklart ett hårt slag för presidenten Trump och de konservativa har nu bara ett mandats övervikt i senaten. Alabama har varit en konservativ delstat i USA. Trump har dock twittrat och gratulerat. Det kommer flera val både till senaten och till representanthuset. Det behövs inte många segrar för demokraterna så kan man till stora delar sätta stopp för högerpolitiken.

Bli först att kommentera

Donald Trump har sina duster mot media

Av , , Bli först att kommentera 0

Donald Trump har sina duster mot media. Inte alla men några. För någon dag sedan kunde man läsa följande på Omni.
President Donald Trump rasar ännu en gång mot medierna och kallar dessa en fläck på Amerika , skriver AP. I en tweet på söndagskvällen beskriver han hur fake media  publicerar falska och kränkande historier .

De är utom kontroll  korrekt rapportering betyder ingenting för dem. Omfattande lögner skrivs och dras sedan tillbaka efter att de upptäckts… en fläck på Amerika , twittrar presidenten. Under de senaste två veckorna har ABC News och CNN tvingats rätta artiklar och ge förtydliganden i sin nyhetsrapportering kring nyheter som skulle ha skadat Donald Trump, men inte visade sig stämma. Slut citat Omni

Det är problem många gånger med falska nyheter och det var bland annat sådana nyheter som sas la ut av ryssarna för att skada Clinton i valrörelsen och där man fortfarande undersöker detta som och kopplas ihop med Trumps kontakter med ryssarna. Nu är många runt om i världen att USA och Nordkorea ska hamna i ett kärnvapenkrig. Trump har ju mer eller mindre sagt att han ska bränna upp Nordkorea. Ledarna för USA och Nordkorea är nog två män som kan göra vad som helst. I Nordkorea råder dessutom mer eller mindre en svältkatastrof

Bli först att kommentera

Kaliber har granskat koppleriet i Sverige

Av , , Bli först att kommentera 0

Kaliber har granskat koppleriet i Sverige. Det kom fram att det var 42 personer som har dömts för koppleri eller människohandel för sexuella ändamål i Sverige är 12 rumänska medborgare. Hälften av de som dömts är svenska medborgare.

I en polisrapport från i fjol framgår att den största gruppen prostituerade i Stockholm förra året var kvinnor från Rumänien.
 Önskan om att få ett bättre liv och illusionen om att det kommer vara enkelt är något av det som driver dem, säger Laetitia Dragan från organisationen FREE som arbetar med att hjälpa kvinnor ut ur sexhandeln i Bukarest till SR.

All människohandel ska bekämpas, det är egentligen en typ av slavhandel. Det har kommit rapporter från Burma hur soldater utför gruppvåldtäkter på kvinnor och barna från Rohingyafolket som är ett av världens mest förfölja folk, och l Libyen där säljs forfarande slavar.

Bli först att kommentera

Trafikverket och trafiksäkerheten

Av , , Bli först att kommentera 0

Trafikverket och trafiksäkerheten. Trafikverket använder stora pengar på trafiksäkerheten och det är bra men använder man rätt åtgärder. Jag tycker i alla fall att det är viktigt att vägarna plogas som är en viktig åtgärd. Jag beskrev i en blogg den 24 november hur det var att köra från Nyåker till Umeå den 23 och jag kallade bloggen att jag aldrig kört på djävligare underlag. Läs den där jag kort beskrev att reserv E4 inte var plogad fram till 17 tiden när jag åkte tillbaka från stan och vägen var i stort sett okörbar. Mellan Gräsmyr och Hörnsjö var det några traktorer som plogat upp mitt i vägen och ett möte hade varit otänkbart och ett räddningsfordon eller ambulans hade inte kommit fram.

Igår åkte vi hem från Långvattnet vid tolvtiden och det var i stort sett lika dant och svårt att ta sig fram till Hössjö. Det var djupa spår i vägbanan och bilarna tog sig fram och kastades hit och dit. När man kom närmare Umeå möttes vi av en plogbil där vägarna var i stort sett bara med lite slask på vägen. Likadant när vi sedan åkte till Hörnefors för att titta på gymnastikföreningens årliga uppvisning var även plogbilarna ute på E4. Hörde vilka svårigheter en del upplevde som skulle ta sig dit och köra på anslutningsvägarna och det liknade det jag beskrivit. Visst är E4 viktig men även andra vägar måste vara farbara på ett säkert sätt.

Visst förstår jag att det är svårt när det vräker ned som det gjorde men även andra vägar som tex reserv E4 från Umeå över Gräsmyr till Nordmaling måste vara farbara om det tex händer en olycka på E4. Det känns som om man inte har ett helhetsbegrepp. När jag går tillbaka till november körde jag även på det lokala vägnätet i Umeå och det hade plogats under dagen så det gick att ta sig fram även om snön inte var bortforslad. För framtiden måste man se till att de statliga vägarna sköts bättre inte minst för säkerheten för det räcker inte med att säga stanna hemma. Det hade jag gjort om det hade gått i november och igår måste jag hem till Umeå. Ploga vägarna för det är en viktig fråga för trafiksäkerheten

Bli först att kommentera

Det kan komma sanktioner mot USA

Av , , Bli först att kommentera 0

Det kan komma sanktioner mot USA. Det skulle vara lite småintressant att se hur Donald Trump skulle agera men det går självklart inte att ta något sådant beslut i säkerhetsrådet. Tanken om sanktioner kommer från Libanons utrikesminister Gebran Bassil som vill att arabiska länder ska överväga att införa ekonomiska sanktioner mot USA. Det är för att hindra landet från att flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem, enligt Reuters.

Basil sade under ett utrikesmöte i Kairo att man måste vidta förebyggande åtgärder mot beslutet. Till en början diplomatiska åtgärder, politiska, ekonomiska och finansiella sanktioner. Jag tror nog att det kommer aktiviteter som riktas mot USA. Det kan bli ett medel för arabstaterna att vidta åtgärder mot USA och därmed lyckas samla ihop sig och bli mer eniga.

Bli först att kommentera

Kulturen på Nobelpris galan inget speciellt

Av , , 1 kommentar 0

Kulturen på Nobelpris galan inget speciellt. Ja de kulturinslag de spelat var väl inte dåligt men visst var det svenskt ? Men inget som kan förknippas av svensk kultur möjligen gillas av Svenska akademin. Tänk vilket lyft det hade varit om man haft Benny Anderssons orkester med Orsa spelemän det hade visat vilka kulturskatter vi har i Sverige och Vivaldis årstider är inget som få tycker har med Svensk kultur att göra. När det gäller svenska akademin får de väl ordna upp den skit de själva satt sig i.

Jag antar att nobelfesten var planerad före skandalerna kom ut även om det var skandaler som var mer än 10 år gamla. Men Sverige har ett rikt kulturliv och tänk vilken bra kultur det varit i TV om vi haft Benny Andersson och hans orkester där i stället för det vi sett. Benny själv är en person som gett musikkulturen en ansikte runt hela värden så han har varit värt litteraturpriset för allt han gjort är dokumenterat i litteraturen

1 kommentar

Expressens Anna Dahlberg har analyserat alliansen

Av , , 2 kommentarer 3

Expressens Anna Dahlberg har analyserat alliansen. Hon är dessutom ledarskribent och skriver att de har dyrbara vallöften men tre ska samtidigt sänka skatterna. Hon har svårt att se hur det ska gå ihop. Hon tar några exempel som att försvarsanslagen ska höjas, rättsväsendet ska rustas upp och så ska polislönerna höjas. KD, L och C vill också att assistansersättningen höjs och att migrationspolitiken blir mer generös.

Samtidigt är det bara Jan Björklund (L) som flaggat för att det kanske inte går att sänka skattetrycket.
Det är måhända inte häftigt att betala skatt. Men det är inte häftigt att ta springnotor heller , säger hon även i ledaren och jag delar i stort de synpunkter hon har i sin ledare och vill du läsa hela får du gå in på Expressen och läsa

2 kommentarer