Donald Trump saknar sjukdomsinsikt

Av , , Bli först att kommentera 1

Donald Trump saknar sjukdomsinsikt. Det tycker jag är hur tydligt som helst När Han i nattens debatt fick frågan om han skulle acceptera valresultatet gav han ett vagt svar. Ni får sväva i ovisshet. Nu ör det annat ljud i skällan för på ett valmöte i Ohio säger Trump nu att att han kommer att acceptera resultatet, om han vinner.

Jag lovar mina väljare och anhängare och hela USA:s befolkning att jag absolut kommer att acceptera resultatet av detta stora och historiska presidentval… Om jag vinner. Det här visar på att han är långt ifrån frisk

Bli först att kommentera

Vinproducenter fuskar med lagar/regler

Av , , Bli först att kommentera 1

Vinproducenter fuskar med lagar/regler. I går var det ett intressant program i uppdrag granskning av vinodlande ”godsägare” från Australien. Tala om att flera av de som granskades betedde sig som riktiga svin mot sin personal som har lagligt stöd för minilöner och regler för arbetsmiljön både när det gifter som sprutades på druvorna och arbetstidsregler.

Systembolaget har en kod av vad man ska kräva med lagar om minilön och fackliga rättigheter. Det fanns en organisation som skulle se till att de koder som finns skulle följas. Det gjorde man inte och endera var de mutade och brydde sig inte om hur de anställda hade det och om de följde inte följde de lagar och regler som finns men inga straff mot de fuskande företagen.

Deras behandling av de anställda var fruktansvärda att, se programmet om det kommer i repris. De förföljde och kastade ut de som gick med i facket och fackliga ombud och ombudsmän stängde företaget ut. Hela reportaget visade för mig att det var stora vinproducenter som betedde sig svin.

Man måste från systembolaget ställa de lagliga kraven på vett och etikett slå till hårt mot alla fuskare. Egentligen skulle man inte köpa vin av de som betedde sig långt bortom alla regler som fanns på arbetsmarknaden. Det här tycker jag även visar på att alliansen de tänker helt fel med sin politik när det gäller en ny lag om offentliga upphandlingar.

Bli först att kommentera

Trump fortsätter med att valet är riggat

Av , , Bli först att kommentera 0

. Trump fortsätter med att valet är riggat. Det tog han upp i den sista debatten mot Clinton. Det har fått många i Susa att oroa sig för att det ksn bli v Trump dömer ut presidentvalet som riggat. Det har fått många att oroa sig att våldsamheter kan bryta ut efter valdagen. I går vägrade han svara på om han kommer att respektera valresultatet. Det här visar vilken typ han är och motivet till att vägra svara säger han är att han vill hålla spänningen uppe. Självklart har det spridit Chockvågor i USA.

Donald Trump har hela tiden upprepat sin anklagelse om att valet skulle vara riggat. Men timmarna innan debatten sa hans dotter Ivanka att hennes far skulle acceptera valresultatet oavsett utgång. Jag tror att min pappa kommer att göra det rätta. Det är sådan han är sa hon.

När Trump själv fick frågan i debatten mot Hillary Clinton lät det annorlunda. Han vägrade att acceptera valresultatet villkorslöst. Jag kommer att titta på det i sinom tid, svarade han.Låt oss var på det klara med var han säger och vad det betyder. Han svartmålar vår demokrati, sa Clinton.

Nu är det slut med debatterna och han kommer säkert under den tid som är kvar att fortsätta sprida lögner. Jag tycker man i USA måste börja se över hur de har det med demokratin. Kan det vara rätt att man kan köpa sig en nominering till presidentkandidat för det är det som sker då kandidaterna måste finansiera sin kampanj. Vi har tycker jag ett bättre system där partierna talar om vilken som är statsministerkandidat och i Finland är det partierna själva som nominerar. Hoppas Clinton går väljarnas förtroende och att pajasen Trump var en parantes

Bli först att kommentera

Staden som nu är som i helvetet

Av , , Bli först att kommentera 0

Staden som nu är som i helvetet. Det är Mosul som har varit intagen av terrorister där de bland annat haft tvångsäktenskap. Nu är Irakiska styrkor före före sin tidsplan efter första dagens offensiv för att ta tillbaka staden från terrornätverket Islamiska Staten, IS.

Det uppger det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon. Tidiga indikationer visar att irakiska styrkor har nått sina mål
hittills, och att de ligger före tidsplanen under den första dagen, säger Pentagons talesman Peter Cook.

Han betonade samtidigt att det är okänt hur länge striderna kommer att
pågå.

Offensiven för att återta Mosul
inleddes i början på veckan. Den sedan länge väntade insatsen har väckt oro för de hundratusentals civila som är instängda i Iraks näst största stad, och hjälporganisationer varnar för en enorm humanitär kris.

Landets regering har släppt flygblad
över staden med information till
civila om vad de ska göra under Offensiven. Kriget mot IS i Mosul väntas leda till en massiv flyktingström. 1,5 miljoner människor kan beröras av offensiven enligt FN som varnar för att civila ska fastna i korseld eller bli måltavlor för krypskyttar.

Just nu kommer ingen ut ur Mosul.
Befolkningen uppmanas stanna inomhus, säger Malena Rembe på svenska Röda Korset. Ingen tror att detta är över snart, det vi hoppas på är att civila kan släppas ut ur Mosul, och att humanitära organisationer kan nå dem,

Ryssland utlovar en ”humanitär paus” i Aleppo från klockan 8 till klockan 16 nu på torsdagen den 20 oktober. Detta sedan EU manat Moskva och regimen i Syrien att sluta bomba. Ryska flygstyrkor och den syriska armén kommer att upphöra med alla insatser under den humanitära pausen i Aleppo” meddelade den ryska generalstaben enligt nyhetsbyrån Interfax. Under pausen” utlovas fri lejd för rebeller att lämna östra Aleppo via två korridorer. Ytterligare sex korridorer öppnas för civila.

Det här kommer att bli ett blodbad som blir stort. IS soldater måste utrotas hur det nu ska skulle kunna ske. Jag har sagt det tidigare att ha göra med de som är beredda att dö som självmordsbombare är omöjligt. Dessutom är man beredd på att IS kommer att använda kemiska vapen vilket är troligt. De bryr sig inte om några regler alls, ett liv är inte värt något för terrorgruppen

Bli först att kommentera

Media driver en kampanj om folkomröstningar

Av , , 4 kommentarer 1

Media driver en kampanj om folkomröstningar. Man gör det i regionfrågan som i grunden är olaglig. Märkvärdigt att media inte kollar upp vad som är lagligt eller inte. Mig förvånar det egentligen inte för mediakunskapen vad man får och inte får är lika med noll . Vi har en syn på att det är den representativa demokratin som råder och de ledamöter som valts ska ta ett helhetsansvar för politiken.

Därför har moderaterna och liberalerna bytt syn på demokratin när de vill ha folkomröstning om en Norrlandsregion. Då tycker jag det måste gälla om vi ska ha regioner eller inte. Moderater och Liberaler har i regionfallet tappat fotfästet och blivit populister utan att ha tagit en helhetssyn om hur Sverige ska organiserats. Det är klart att det finns effektiviseringar genom en stor region som ger mer pengar till välfärd i stället för byråkrati.

Men i detta fallet anser jag att det är olagligt med folkomröstning. Jag delar det mesta om vad Smetana skrev i sin blogg och mycket är plockat ur Hans-Inge Smetanas blogg där han beskriver de lagar som gäller.

Enligt lagen om kommunala folkomröstningar, så kan såväl kommun som landsting ha folkomröstning i en viss fråga.
MEN  när det gäller just indelning av landet i kommuner och landsting så bryts denna möjlighet för landstingen (därav önskan från en del i KU att göra om lagen).

I lagen om ändring i Sveriges indelning framgår det att för en kommun som skall ändra sin tillhörighet så kan kommunen höra befolkningen med lydelsen Särskild hänsyn skall också tas till befolkningens önskemål och synpunkter ..

Men för landsting så är det regeringen och kammarkollegiet som avgör frågan  där finns inte angivet rätten att höra befolkningens önskemål och synpunkter . Därför kan man inte bara hänvisa till lagen om kommunal folkomröstning, utan måste också se på lagen om ändring av Sveriges indelning. I kommunallagen, kap 1 § 1 gällande kommuner och landstings indelning så hänvisas till lagen om ändring av Sveriges indelning.

Därav så finns det en tydlighet i hur dessa frågor ska hanteras. Här har inte landstingen möjlighet att göra någon omröstning.
Lag (1994:692) om kommunala folkomröstningar

http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-1994692-om-kommunala-folkomrostningar_sfs-1994-692

Lag (1979:411) om ändringar i Sveriges indelning i kommuner och landsting, Kap 1 § 1 resp kap 2 § 1 och vidare

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-1979411-om-andringar-i-sveriges-indelning_sfs-1979-411

När man lägger samman detta, dels att KU-ledamöter lämnar motion om det, bakgrunden som KU lämnar i betänkandet och den mycket tydliga skillnaden i lagen om Sveriges indelning i kommuner och landsting, mellan 1:a och 2:a paragrafen bör vara tydligt nog att det inte har avsetts eller ger utrymme för landsting att kunna genomföra en folkomröstning i frågan även om landstingen enligt lagen om folkomröstning har rätt att göra folkomröstningar  men inte i detta fall.

Mot bakgrund av detta så måste i så fall en folkomröstning röra nåt annat i sammanhanget annars blir den direkt olaglig. Och min bedömning stämmer till 100% är att en olaglig folkomröstning inte kommer administrerar av valmyndigheten.
Tycker det är märkligt att inte detta är belyst i media så de som inte är insatt i lagar får tydlig information istället för att hela tiden matas med populistiska tankar.

Ja nu har media inte svarat för sin uppgift att kritiskt granska de förslag som kommit om folkomröstning. Att Liberalerna velar är för mig inget nytt men att moderaterna går emot de lagar som gäller förvånar mig mycket. Det gjorde inte de gamla moderaterna förut men nu är det populismen som gäller och inte hur vi på bästa sätt får över mer pengar till välfärd. Ni som följer med har inte sett att M och L vill ge mera pengar till regional eller kommunal välfärd utan i stället vill sänka skatten för de som har gott om pengar. Jag tackar Hans-Inge för hans blogg om folkomröstningar i regionfrågan i Norrland då det är på tiden att det kommer ut och jag delar som sagt hans analys

4 kommentarer

Republikaner tror inte på att valet är riggat

Av , , 4 kommentarer 2

Republikaner tror inte på att valet är riggat. Som Donald Trump försöker dupera det amerikanska folket med. Ska en person som han säga dupera då han inget annat gör.

Flera profilerade republikaner avfärdar Donald Trumps anklagelser om att valet är riggat. Men det verkar inte presidentkandidaten bry sig om och han fortsätter dundra ut budskapet på bred front. Här är dagens valsvep: Som är en sammanfattning från nyhetssajten Omni

” Självklart händer storskaligt valfusk på och före valdagen. Varför förnekar republikanska ledare vad som händer? Så naivt!  skriver Trump på Twitter på måndagen.

” Chris Ashby, advokat för den republikanska kampanjen, säger att Trumps anklagelser är både ogrundade och farliga. Även vicepresidentkandidaten Mike Pence och Paul Ryan, representanthusets talman, har tagit avstånd från utspelen.

” Natten till torsdag, svensk tid, möts Clinton och Trump i den sista debatten före valdagen. Varken Clinton eller hennes vicepresidentkandidat Tim Kaine har några valmöten inplanerade innan dess. Trump träffar väljare i Wisconsin och Mike Pence har två valmöten i Ohio, skriver NY Times.

” Wikileaks anklagar Ecuador för att ha stängt av Julian Assanges internet. De hävdar att det stängdes det av efter att organisationen publicerat Clintons Goldman Sachs-tal.

4 kommentarer

Terrorister finns på många platser

Av , , Bli först att kommentera 1

Terrorister finns på många platser. Inte undra p det då självklart en terrorist kan vara en flykting. Italiensk polis grep i söndags en man som misstänks sympatisera med terrorgruppen Islamiska staten. Vid gripandet hittades tre egentillverkade granater, två anordningar för att kunna aktivera sprängladdningar på distans, 146 stubintrådar, tändrör och en fjärrkontroll.

Inrikesdepartementet uppger att mannen greps i Neapel efter att utredare hittat en IS-video på hans Facebook. Mannen hade även skrivit inlägg om att stödja den mäktiga italienska maffian Camorran.

Bli först att kommentera

Dopingreglerna i Norge är hårda

Av , , Bli först att kommentera 0

Dopingreglerna i Norge är hårda. Förra året ändrade Wada och Norska idrottsförbundet sina regler. Användande av exempelvis clostebol, som norska skidstjärnan Therese Johaug fick i sig via en läppsalva, straffas sedan dess hårdare. Det rapporterar VG.

 Utgångspunkten är fyra år för ett förbjudet ämne. Man kämpar i brant uppförsbacke om man försöker minska avstängningen till under två år, säger advokaten Robin Mackenzie-Robinson till tidningen. Varför vidtar man inte åtgärder och stänger av Johaug när hon hade ämnet i kroppen. Det kan inte få finnas några undantag på vilket sätt man fått ämnet i kroppen

Bli först att kommentera

Hallandsposten bedrev nazistisk propaganda

Av , , Bli först att kommentera 2

Hallandsposten bedrev nazistisk propaganda. Den här veckan behövde inte nazisterna arbeta med sitt informationsarbete själva. Det jobbet gjorde tidningen Hallandsposten åt dem. Det skriver Dagens Nyheters ledarskribent Amanda Björkman. Hon kritiserar tidningen för deras intervju med en man som beskriver sig som en stolt nationalsocialist  och medlem i Nordiska motståndsrörlesen.


Men i stället för att förklara för läsarna att det är en nazistisk grupp, skriver reportern att organisationen beskriver sig själv som en kamporganisation för att samla motstånd mot den folkmordspolitik  som bedrivs  .

Bli först att kommentera

Norsk skidåkning är i gungning

Av , , Bli först att kommentera 3

Norsk skidåkning är i gungning. Två fall av doping på de bästa åkarna Sundby och Johaug. Nyheten att skidstjärnan Therese Johaug fastnat med spår av en anabol steroid i en dopningskontroll har skakat om norsk skidåkning. Nu har den även letat sig in på tidningarnas ledarsidor. Det är den stora norska morgontidningen Aftenpostens ledarsida som tar upp fallet.

Therese Johaug ska behandlas som alla andra, slår tidningen fast. Det är avgörande att reglementet nu följs till punkt och pricka för att bevara resterna av trovärdighet inom norsk skidsport. Nyheten kommer kort efter att Martin Johnsrud Sundby även han testats med ett förbjudet ämne. Den trovärdighet skid-Norge haft genom årtionden har förstörts på mindre än tre månader , menar Aftenposten.

Det är bara att hålla med de norska tidningarna. Jag tycker det är märkligt att en läkare går ut och tar på sig ansvaret. Enligt reglerna är det idrottaren som bär hela ansvaret. Det är klart att många tidigare har frågat sig hur det är ställt med norsk skidåkning när man sett Johaug och Sundbys framfart i spåret och att de aldrig blivit trötta.

Det verkar som om flera åkare har astma och får den medicinen och den är klassad som doping. Vad som hänt får vi nog aldrig reda på men Johaug hade i alla fall anabola i kroppen det är helt klart. Vi får väl se vad Norska skidförbundet gör. Såg en notis från internationella förbundet som menade att norska förbundet hade ett val och det var att fatta veslut om avstängning

Bli först att kommentera