Vet media vad som är akutvård , jag tror inte det

Av , , Bli först att kommentera 2

Vet media vad som är akutvård , jag tror inte det. Jag tycker det visar sig när man pratar om vårdköer. Kommer man till och varit med om någon typ av olycka eller akut sjukdom så kommer du inte att stå i någon kö alls utan du blir omhändertagen. Jag är säker på att många som klagar på köer inte är behov av akutvård på ett sjukhus utan vårdcentralen som man borde besöka först.

Det är behovet av medicinsk hjälp som styr och inte hur sjuk jag själv upplever det. Jag tror ,efter lång erfarenhet att de flesta som söker akut vård har kunnat vänta. Jag vet också att det är mycket folk som tror att det är bättre att vänta tills vårdcentralen stänger och i stället åker till ett universitetssjukhus akut i stället för en vårdcentral, i tron till att de kommer till en specialist. Så är det inte

Bli först att kommentera

Det blev trots allt silver i damstafetten

Av , , Bli först att kommentera 0

Det blev trots allt silver i damstafetten. Det är omöjligt att vinna när man tappar så mycket på första sträckan som nästan en halvminut. Calla fick jaga för mycket på andra sträckan i stället för att bädda för ett försprång för Stina så Björgen fått jaga Stina. Nu gjorde Norges Astrid Jacobsen en dålig andra sträcka men jag tror inte att Hanna Falk tappt så mycket på första sträckan med beslutet att Anna Haag skulle åka första sträckan kan man inte skylla på henne utan det är ett ansvar för ledningen. Nu vet vi inte hur det gått med Falk på första sträckan men de flesta experter har nog samma uppfattning som jag

Bli först att kommentera

Guld för Frida Hansdotter i går morse

Av , , Bli först att kommentera 0

Guld för Frida Hansdotter i går morse. Var så trätt efter att ha varit uppe och sett tävlingar flera nätter så jag orkade inte skriva nya bloggar i går. Nu är det inga spännande tävlingar förrän på förmiddagen idag. Jag är inte alls förvånad över att Frida tog guldet i går. Hon är ju hur säker som helst i slalom och åker aldrig ut vilket jag trodde skulle vara en stor fördel när medaljerna skulle fördelas och så blev det. Jag tycker inte Schiffrin varit lika stabil i OS starterna även om hon har ett guld och hon spydde också före starten i andra loppet. Frida åkte säkert och låg 2:a efter första och hon kom ned som ledare och det kunde inte Holdener slå utan var på mållinjen 5 tiondelar för sent. Anna Swenn-Larsson gjorde också ett bra lopp och blev 5:a och Emile Wikström 12:a. Bra jobbat av slalomtjejerna och främst Frida Hansdotter och guldmedaljen.

Herrarnas fristil blev det ingen medalj även om främst Marcus Hellner spurtade bra och var 15 sekunder från pallen som 8:a. Calle Halvardsson in som nia, Daniel Rickardsson 11:a och Jens Burman 19:e. Man får konstatera att herrarna ligger inte lika bra till som damerna.

Idag är det damstafett och här finns en chans på ytterligare en medalj även om jag har svårt att förstå laguttagningen när Anna Haag startar på första sträckan och att hon togs ut före Hanna Palm som gjort bra lopp under OS vilket även Ida Ingemarsdotter gjort. Jag trodde att någon av dem skulle starta. De andra tre var givna, Calla, Emma och Stina. Det blir nog medalj om inte Anna tappar för mycket.

Jag tror att det finns även medaljchans för damerna i skidskytte 12,5 km masstart för Hanna Öberg kan kanske ta ytterligare en pallplats. Det blir en spännande lördag förmiddag innan det är dags för V75.

Bli först att kommentera

Viltolyckor orsakar att tågen försenas

Av , , 1 kommentar 0

Viltolyckor orsakar att tågen försenas. Den största orsaken till att tågen försenas beror på de kör på vilt som befinner sig på järnvägen. Ser att Norrtåg nu tagit upp för en tid sedan nämligen det behövs mycket mer viltstängsel. Det är märkligt tycker jag är att tågbolagen får böta  när inte tågen kommer i tid. De flesta förseningarna och inställda tåg beror på trafikverket både snö och vilt.

Statistiken visar att under december och januari har det skett 80 viltolyckor gentemot samma period för ett år sedan då de skedde 24. Det beror på att det är så mycket snö och då är det lättare för djuren att gå på järnvägen

Enligt tågbolagets statistik har 80 viltolyckor inträffat under december
och januari. För samma period förra
året var motsvarande siffra 24. Det är unikt att ha viltkollisioner i den här omfattningen, säger Maria Höglander, vd för Norrtåg. När tågen krockar med en älg eller annat vilt så går tågens front sönder och då blir långa avbrott och tågen måste in på på verkstad och lagas. Det här är enkelt att åtgärda genom att bygga viltstängsel. Såg en artikel för ett tag sedan då Trafikverket skulle ha ett projekt där man skulle sätta upp stängsel och göra övergångsställen för djuren. Men som vanligt glömde man bort Norrland. Det är inte bara förseningar som sker utan man drabbas även av kostnader

1 kommentar

Avstängd elev sköt 17 personer till döds

Av , , Bli först att kommentera 0

Avstängd elev sköt 17 personer till döds. Det skedde i en skola i Florida. Polisen har grep en tidigare elev på skolan, en 19-åring som heter Nikolas Cruz. Han hade tidigare stängts av från skolan av disciplinära skäl .

Han gick från klassrum till klassrum, säger eleven Matthew Walker, till ABC News. Skoldagen var nästan slut på gymnasiet i Parkland, sju mil norr om Miami i delstaten Florida, när brandlarmet gick. Samtidigt startade skjutandet, och eleverna stängde in sig i klassrummen eller sprang i panik ut från skolan.

Bland dödsoffren finns både ungdomar och vuxna. Ytterligare över tio personer vårdas på sjukhus med skottskador. Skolan hade inte mottagit något hot om att skjutningen skulle ske.
Vi har redan börjat granska sajter och inlägg han gjort på sociala medier, säger Israel, och kallar flera av inläggen väldigt, väldigt oroande , säger den lokale polischefen Scott Israel. 

När ska USA vakna och begränsa antalet vapen. Trots många skjutningar det senaste året har det inte hörts ett enda ord från presidenten att något måste göras. Det ser ut som att den viktigaste frihetsfrågan i USA är att bära vapen för att ta död på andra

Bli först att kommentera

Skidskytte har blommat ut för Sverige

Av , , 1 kommentar 0

Skidskytte har blommat ut för Sverige. Ett guld och ett silver skäms inte för sig. Hanna Öberg vann guld idag efter att inte ha missat ett skott. OS började med en plats runt femton nästa tävling strax utanför pallen och idag guld . Även de andra damerna gjort det bra Förutom Öberg var det en riktigt bra svensk dag överlag. Linn Persson blev 11:a med bara en bom och Mona Brorsson 14:e med två bom. Det är mycket bra.

Herrarna gör det mycket bra och framför de unga herrarna och inte minst Sebastian Samuelsson som blev och och efter målgången var han missnöjd över en bom i sista liggande för annars har det varit guld. Så nära var det. Fredrik Lindström gjorde det bra och blev till sist 8:a. Han lång länge bra till men så kom en bom. Jesper Nelin var länge med och slogs till och med om guldet fram till sista skjutningen då han inte haft en enda bom, men i sista stående blev det 3 bom och slutligen en 22 plats. Men samtidigt hade han sett sin sambo vinna damernas guldmedalj. Skidskytte är en bra och spännande sport ända till man nått målflaggan. Jag tycker också man ska berömma Wolfgang Pichler som har fört skidskytte till nya höjder sedan han kom tillbaka till Sverige och våra skidskyttar.

1 kommentar

Äntligen en seger på straffar och lite OS

Av , , Bli först att kommentera 0

Äntligen en seger på straffar.(lite OS) Ja det var efterlängtat men det är ingen bra klass på straffläggningen från Lövens sida och ännu sämre gjort av MoDo. Som jag skrev i går förstår jag inte varför man inte har ett högre tempo och tar skott. Men trots berömmet gav man ändå bort en poäng. Det är oförlåtligt hur man släpper till 1-1 målet med en man mer på isen när det är 1:47 kvar. Helt obegripligt hur man slumrar till.

Det är också om man tittar på tabelläget att man tagit 21 poäng mot MoDo och Leksand och inte ligger bättre till i tabellen. Sedan höll inte domaren David Bergman allsvensk klass. Det spel som MoDo spelade i igen zon med tjafs, fasthållningar på Löven spelare tillhör inte ishockeyn och sånt måste en domare bestraffa. Lövens powerplay har mycket att önska. Jag tycker att flera av de som tidigare hållit uppe laget har kommit i en djup formsvacka. Adam Werner han håller klass och honom bör man försöka behålla nästa säsong.

När jag skriver detta är man inne i slutspurten på OS i storslalom. Synd att Estelle Alphand gjorde en stor miss i första åket men andra åket var en riktig uppvisning där hon var snabbast av alla. Både Frida och Sara gjorde däremot inga bra andraåk och ingen medalj efter att det legat på plats 6 och 7 i första. Nu blev man till slut 6:a Frida Hansdotter och 10:a Sara Hecktor. Norge fick en medalj genom Bovinkel som blev 2:s efter Shiffrin och bronset gick till Brigone

Bli först att kommentera

Dags att möta MoDo i kväll i A3 Arena

Av , , Bli först att kommentera 1

Dags att möta MoDo i kväll i A3 Arena. De tidigare matcherna lagen emellan har Björklöven vunnit alla. Jag hoppas självklart på ytterligare en seger men tror inte det efter spelet på slutet. För mig är det obegripligt hur man kunde förlora hemma mot Troja och mest besviken blev jag över hur dåliga straffar man lade. De åker alldeles för sakta och drar med sig pucken i all den snö som finns på isen. Det ska vara full fart och ett högt handledsskott upp i nättaket precis som Troja gjorde när man sköt in segermålet.

Jag gillar att man lånar in Filip Westerlund och Oliver Fjellström och de spelar också i kväll. Filip tycker jag har skött sig mycket bra men det ser ut som om några av de skadade spelarna kan vara på väg tillbaka och det behövs om man kommer att ligga kvar på kvalplats, men ta inte något för givet. Filip och Jacob Peterson kan även lånas in fler gånger trots att fönstret stänger. Det är inte omöjligt att Murphy och Emmerdal kan vara tillbaka innan grundserien slutar. Som sagt jag hoppas på seger men då får man inte ta några onödiga utvisningar och då måste även domaren David Bergman göra sitt jobb

Bli först att kommentera

Moderata skrytbygget fungerar inte

Av , , Bli först att kommentera 0

Moderata skrytbygget fungerar inte. Det bygge det gäller är Nya Karolinska sjukhuset. Det har blivit fruktansvärt dyrt den konstruktion man valde och tar säkert pengar från vården eller så blir det skattehöjningar. Det som blev ett misslyckat försök från Stockholmsmoderterna med Fredrik Reinfeldts förra Filippa i spetsen som drev igen denna typ av privatisering av ett hus som landstinget ska ha verksamhet långsiktigt i.

Det är är ett värre försök än att sätta bort vården på entrepenad. Nu fungerar huset inte heller utan det är ett mycket stort arbetsmiljöproblem. Nu ska man sälja ut gamla KS och i en artikel i DN skriver man om en aktion som personalen gör. Man har ingenstans att vara om man säljer bort gamla KS. Här är citatet från Dagens Nyheter

Tv-skärmar som kirurgerna inte ser, små rum, oduglig ventilation, glasytor som läcker sekretessuppgifter, svåra odörer som inte kan vädras ut  och it-haverier som riskerar patientsäkerheten. Läkarföreningen har lämnat in anmälan om så svåra arbetsmiljöbrister på Nya Karolinska att de kräver att Gamla Karolinska inte säljs. Och 9.000 namnunderskrifter har lämnats in till fastighetslandstingsrådet Paul Lindquist (M) i protest. Slut citat DN.

Nu tror inte jag att moderaterna bryr sig om vad läkarföreningen säger men man sköt i går upp försäljningen. M vill aldrig lyssna på anställda de hyr heller in konsulter som landstingsrådets make som ska ha köpt konsulter trots att han är jävig. Om de nu byter folk som ska ta ansvar för alliansen så är detta bra en skenmanöver. Jag är helt säker på att de affärer som rört Nya Karolinska inte tål dagsljuset

Bli först att kommentera

USA på väg in i en budget med jättestora underskott

Av , , Bli först att kommentera 0

USA på väg in i en budget med jättestora underskott. Trumps har en budget på 4 400 miljarder dollar för nästa år, och AP som förebådar en era med ett budgetunderskott på 1 000 miljarder dollar. Man bör då hamna i en statsskuld i storleken som Grekland har och som EU aldrig skulle godkänna och frågan är hur finansvärlden reagerar.

Trump kommenterade budgeten genom att fokusera på utgifterna som han gillar, snarare än det ökade underskottet, skriver nyhetsbyrån.
Vi kommer att ha den starkaste militären vi har haft någonsin. I den här budgeten tog vi hand om militären på ett sätt som den aldrig blivit omhändertagen förut 

Trump har begärt att Pentagon ska få ett rekordtillskott på 686 miljarder dollar. Tala om spelet Monopol och man funderar över hur och var han får låna dessa pengar som han aldrig kan betala tillbaka.

Bli först att kommentera