Nu har USA och Turkiet beslutat om eld upphör

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu har USA och Turkiet beslutat om eld upphör. Hur fasen kan man göra detta eftersom Turkiet gått in i Syrien där de tänker ockupera en stor landremsa. Det strider mot alla regler och man har inte haft med Syrien i diskussionerna. De i sin tur kommer troligen att försöka kasta ut Turkarna från sitt land. Nu försvarar jag inte vad Syrien gjort för övergrepp men Turkiet har inte accepterat något eldupphör.

Det är konstigt att USA ska ge sig in i att bestämma vad som är Syriernas land. Enligt nyhetsmedia så har kurderna accepterat vapenvilan. Det har däremot inte Syrien gjort för det är på deras land Turkarna krigat. I sitt första uttalande sedan den turkiska offensiven inleddes säger Syriens president Bashar al-Assad att deras styrkor kommer att besvara intrånget, skriver AFP. Det är så klart att han gör det men vad kommer Ryssarna att göra för de är Syriens vän i detta krig. Det här blir mer och mer infekterat. Först blir man glad när man hör ordet vapenvila men när man tänker till så blir man förbannad både på Turkiet och USA.

Bli först att kommentera

Är det inte dags för män att ta PSA prov

Av , , Bli först att kommentera 1

Är det inte dags för män att ta PSA prov. Eller något annat som kan visa på att man kan ha cancer. PSA är ett prov för att se om
man ev kan ha prostatacancer. Men även om man har för högt värde så är det inte säkert att det är cancer. Socialstyrelsen utvärderade 2018 om allmän screening med PSA-tester ska införas i Sverige för att minska dödligheten i prostatacancer. Men det blev inte så att man införde detta men när man besöker en vårdcentralen kan man be om detta. Jag tycker det är dags att ompröva detta trots att det gamla ställningstagandet är lite drygt ett år. Jag är också säker att även om detta kostar lite men räknar man med att många kan räddas till livet är det en vinst

Jag träffade en gammal vän på ishockey senast som hade han fått beskedet att han har fått prostatacancer och som nu har spridit sig i hela kroppen så det finns inget mer man kunde göra åt detta. Han hade inte testats eftersom han kände sig frisk men helt klart borde de upptäckt detta om han tagit ett PSA prov eller ett annat prov direkt från prostatan.Jag vet inte om det finns någon annan väg att hitta cancern än genom screening. I alla fall måste även männen kunna få kallas till ett PSA prov om det är det bästa sättet att spåra prostata cancer. Det är klart att vännen i fråga känner en besvikelse när han inte testats och så får beskedet att det är kört för honom.

Jag är inte heller säker att alla män vet att man kan begära en test vid vårdcentralen. Cancer är ett otyg det vet vi alla och att det gäller att tidigt upptäcka den för då finns goda förutsättningar att man kan botas. Sverige har nog en av världens bästa kunskap om cancer och på Umeå Universitetssjukhus är man i topp. I kampen mot bröstcancer där kallas kvinnorna till undersökning utan att själv behöva be om en undersökning. Det känns oerhört tråkigt när man får höra att en gammal kamrat kommer att gå bort om en tid då det finns ingen chans till behandling. Än en gång låta alla testas med den metod som är bäst

Bli först att kommentera

Ingen försvarsallians med Turkiet(Nato)

Av , , Bli först att kommentera 3

Ingen försvarsallians med Turkiet(Nato). Det finns partier i riksdagen som moderaterna men även Liberalerna att Sverige ska gå med i Nato och därmed ha ett försvarssamarbete med Turkiet. Att ha ett samarbete med den typen av diktator som Erdogan borde väl besinna till eftertanke. Han fick visserligen klartecken av USA för de anfall han har inlett mot kurderna vilket bara leder till död och lidande och har banat väg för terroristerna i IS. USA stöder öven Saudiarabien som långt ifrån kan klassas som en demokrati. Vi i S är en garanti för ett nej till ett Natomedlemsskap.

Bli först att kommentera

De som sysslar med svartjobb ska ges näringsförbud

Av , , 1 kommentar 2

De som sysslar med svartjobb ska ges näringsförbud. Tidigare i veckan såg jag i någon TV kanal att man visade en person som jobbat tidigare åt ett företag som betalade svart. En man som kommit hit för att få pengar som han skulle använda för att skicka hem för att försörja sin familj. För tusen kronor svart i månaden blev det inga pengar att skicka hem. Nu hade han ett nytt jobb där han fick lön efter det kollektivavtal som gäller.

När jag då slog upp tidningen Arbetet blir jag riktigt förskräckt över det jag fick läsa. Det är ett ganska långt reportage från ett textilfabrik i Malmö som syr upp gardiner som säljs till svenska kommuner och myndigheter. Det är ett svart textilfabrik (svarta löner) som har papperslösa arbetare som är daglönare och som har 30 kr i timmen när man börjar och som kan komma upp till 50kr i timmen. När myndigheter besöker företag flyr daglönarna genom hemliga dörrar. Lönen betalas ut kontant en gång i veckan.

Orderna som fabriken har fått kommer från grundskolor, lokal förvaltning, skattemyndighet och till och med polisen. På en del ställen kommer även Kinnarps med som köpt produkterna och sålt dem till de olika organisationerna. Kinnarp som sådant har en inriktning mot offentliga verksamheter. I Arbetet finns även intervjuer med Kinnarp. Det här var bra artiklar och som jag tycker är läsvärda.

Det måste bli hårdare regler mot de som sysslar med denna form av svarthandel som säkert finns inom flera branscher och trolig även inom
Byggsektorn. Det här måste bli hårda straff mot den hör typen av brott som även är människohandel där många är utan asyl och är papperslösa.

1 kommentar

Erdogan är en äkta diktator

Av , , Bli först att kommentera 0

Erdogan är en äkta diktator. Något annat kan man inte säga när man ser hur han agerar nu och hur han agerade när det uppstod en revolt mot honom av en person och delar av militären. Det blev en stor klappjakt mot de som hade en annan uppfattning. Det mördades massor med folk och oerhört många greps och sattes i fängelse.

Nu har han påbörjat ytterligare en klappjakt på människor som ogillat och protesterat mot det påbörjade kriget som blir större och större för varje dag. Nu har Syrien mobiliserat militären som ska in och kriga på kurdernas sida och det finns rapporter om att de återtagit städer. Sant eller inte men så sägs det. Antalet skadade och döda ökar kraftigt och jag har sett i TV hur folk ropar på FN med inger ser till någon hjälp för skadade människor där många är barn.

Nu är frågan vem som hjälper vem, vi vet i alla fall att Turkiet är Natomedlemmar men tror att Nato inte vill gå in i ett krig i mellanöstern. USA har beslutat att ta hem sina trupper från Syrien men det verkar nu som att man stannar i regionen. Ryssland har även visat intresse för att få Turkiet bland sina vänner så vi får se vart den det hamnar. Nu har Trump beslutat om sanktioner mot Turkiet och det är tullar på stål som höjs till 50%. Vart det här tar vägen nu är omöjligt att sia om, men det blir ett oerhört lidande för människor som redan idag har det svårt. Ryssland deltar och stödjer Syriska trupper och Turkiet är ett Natoland så det kan bli ett krig mellan Ryssland och Nato.

Bli först att kommentera

Vilken underbar artikel i HockeyNews

Av , , Bli först att kommentera 0

Vilken underbar artikel i HockeyNews. Idag har jag hittat en artikel i ovan nämnda skrift av deras reporter Mattias Persson. Han har bland annat i går sett matchen Björklöven mot Västervik. Jag säger bara det är intressant att en person som deras sportchef som varit Elitdomare tar bladet från mun. Han säger just att domarna i Umeå hade ingen spelförståelse och han har rätt. Nu lägger jag ut artikel i dess helhet mena har tagit bort den reklam som finns i artikeln då jag inte vet om det accepteras. Ta och läs den noga och här har ni den

Sportchefens tunga kritik mot domarkåren: ”Det är pinsamt”
Domarkåren har varit ifrågasatt länge. Nu har bägaren runnit över för Karlskronas sportchef, tillika förre elitdomaren, Patric Larsson. 
– Jag har hållit käften i tre år för att jag själv varit domare och man ska stå upp för sina polare, men nu får det fan vara nog, säger han till HockeyNews.se. 

Karlskronas sportchef, Patric Larsson, har precis bevittnat det allsvenska mötet mellan Västervik och Björklöven under tisdagen när HockeyNews.se når honom… han är fullständigt rasande i tonen. 
– Vad fan är det för spelsinne domarna har? Det är helt sinnessjukt. Jag sitter som en helt vanlig Svensson och tittar på mötet mellan Björklöven och Västervik som jag inte har ett skit med att göra och blir så jävla upprörd. Jag blir irriterad för att de går in och förstör matchen, säger Patric Larsson och utvecklar:

– Vad är det för jävla utvisningar de åker och letar efter? Om du ska ta några utvisningar ta då för hakning och andra grejer, istället för två som åker på varandra eller någon som råkat få upp klubban 20 meter från spelet. Sex spelare ska vi inte ens prata om, när någon åker och tar burskydd och byter, då blåser man för sex man på isen. Det var inte i dag utan förra omgången.

Mycket kan man göra, men det går inte att köpa spelsinne på ICA. 
Patric Larsson har själv varit elitdomare i tolv år och menar att problemen har uppstått sen fyrdomarsystemet infördes. 
– Jag skiter i om jag blir nerringd eller hatad för det här. Det är ändå mina polare som åker där och dömer, men någonstans måste det få ett slut. Det finns inget positivt med fyra domare, det kostar bara en massa pengar och skapar oreda.

Det är ingen som gnäller på att det inte är fyra domare i Division 1. Vad är det positiva med fyra domare? Jag hade aldrig dömt i ett fyrdomarsystem. Om du inte synkar med vederbörande ser det katastrofalt ut, säger han och fortsätter:
– Om det är en hakning vid blålinjen och domaren står två meter i från. Då är det domaren nere i hörnan som tar den. Hur är det möjligt? Ska vi ha fyrdomarsystem måste vi dela upp områdena lite. Det ser så jävla dumt ut. 

Vad tycker du att man bör göra åt det?
– Jag fattar också att det behövs domare, men det blir inte bättre av att vi har fyrdomarsystem. Det är som att flera bilmekaniker skulle undersöka en bil samtidigt och en konstaterar att det är bakaxeln det är fel på, medan den andra tycker att det är fläktremmen. Det funkar inte så. Om du och jag skulle döma hockey ihop skulle det förmodligen inte funka så bra.

Vad är det som säger att de ska funka så bra ihop bara för att de gått en domarkurs? Den ena har tolv rätt på provet och den andra har 22, det säger mig ingenting.

KHK:s sportchef menar att problemen uppstått sen fyrdomarsystemet infördes. Foto: Bildbyrån
Patric Larsson poängterar själv att han gjort misstag som domare och fått utstå kritik, men han tycker att dialogen mellan spelare och domare måste bli bättre. 
– Jag dömde för tio år sedan, men avsaknaden av spelsinne och dialog idag, det är helt otroligt. Varför ska man sätta upp en tia för att det är någon som ifrågasätter någonting? Vad är det för respekt? Om vi säger att jag skulle vara polis och du kommer och säger ”Jag blev lite hotad här nu för någon sa något åt mig”. Ska vi anmäla det då?

Det är pinsamt.
– Om jag säger ”Fyfan vad kass du är idag” kan man svara med ”Ja, men hur bra är du själv?” Det måste få vara gott snack och känslor där ute. Nej, då skickar man på straff i stället. Spelarna är sjukt irriterade på domarna som ska åka runt och spela poliser. 
Han fortsätter:
– Man måste få ha lite dialog ute på isen. Jag var inte den bästa domaren enligt regelboken men jag hade fan glimten i ögat, det vinner du på. Det är ytterst få, jag tänker inte nämna några namn, som har lite finger för det. 

Du som ändå har varit domare och fått utstå krittik. Kan du förstå hur domarna känner sig när kritiken öser över dem?
– Det skiter jag i ärligt talat. Har du bestämt dig för att bli domare måste du förstå att du kommer få kritik. Det är likadant som när jag gör en dålig värvning, inte fan springer jag och gnäller ute i media och ska bli skyddad för det. Då får du fan stå för det, säger han och är kritisk till att domarna låser in sig efter matcherna:

– Det är alltid skyddad verkstad. De ska låsa in sig i en jävla kuvös i 15 minuter efter matchen för att de inte kan stå för sina misstag. Det är bättre att man pratar om det och reder ut saker. Jag har gjort dåliga matcher och fått kritik, men då kunde folk komma in och prata om det och säga ”Du har respekt och kan prata om saker”. Domarna idag har ingen respekt överhuvudtaget. 
HockeyAllsvenskans domarbas Björn Wettergren blir förvånad när han får höra om kritiken. 

– Jag får ringa och prata med Patric (Larsson), jag känner inte igen den bilden. Jag har en helt annan uppfattning och tycker fyrdomarsystemet är jättebra. Självklart kan det vara så att domaren som inte är närmast tar beslutet men det är också hela poängen, att man har olika vinklar och kan hjälpa varandra. Emellanåt kan jag förstå att det ser märkligt ut, men det är inte alltid så att domaren som är närmast är ansvarig för situationen.

– Jag tycker fyrdomarsystemet är rena gudagåvan till HockeyAllsvenskan. Fyrdomarsystemet har gjort att vi fångar upp mycket mer på isen och gjort att matcherna blir lugnare. Det kommer helt klart göra att vi kan främja de skickligaste spelarna. Det är en utveckling vi sett både i NHL och SHL och i alla proffsligor som använder fyra domare. Det är nästan inte en åsikt utan fakta, säger han.

Mattias Persson
email
mattias.persson@hockeynews.se

Slut citat och äntligen en person som talar om precis som det är. Det förstör spelet och ishockeyn på sikt med domare som inte kan ishockey. Jag tackar dig Mattias som fått en fd. domare att öppna munnen

Bli först att kommentera

Cyklister kräver Cykelled från Backen till Svingen

Av , , Bli först att kommentera 1

Cyklister kräver Cykelled från Backen till Svingen. Det är en rubrik i dagens VK. Jag ska inte upprepa vad Frostvinge sagt men det finns redan en cykelled ända från Backens Kyrka ned till Strömpilen. Den kan man anslut till och av på många platser och till och med köra upp till svingen. Den är bra standard även om det är en grusväg så att cykla den är inga som helst problem. Så vad som krävs finns redan och det går bra att nå den via Broparken om man kommer Storgatan från väster och det finns gator öst på stan som man lätt når svingen. Det här vet jag för det här har varit mitt promenadstråk länge och många cyklar också.

I går när jag gick till ishallen så gick jag utför Gamliabacken på vänster sida trots det var det en cyklist som knuffade till mig lite när han för det var en han, han körde på mig lite lätt. Det är dålig kunskap både bland gångare och cyklister hur man beter sig på en gång och cykelväg vilket jag tagit upp många gånger. Gångare har vänstertrafik och cyklister högertrafik om det inte är skyltat annorlunda.Det är ofta det kommer tre cyklister i bredd. I går var det många som dessutom saknade lysen på cykeln.

Det här med företräde vid korsningar verkar cyklister tro numera att man har företräde med det är fel. Så här skriver transportstyrelsen Det är inte förbjudet för dig som cyklar att korsa en väg på ett övergångsställe, men övergångsstället är tänkt för gående och det är därför olämpligt att cykla där. … En cyklande som ändå korsar en väg på ett övergångsställe har alltid väjningsplikt både mot gående och mot fordon på vägen. Så det så.

Här lägger jag ut vad Transportstyrelsen säger om cykling
Trafikregler för dig som cyklar
Att cykla ska vara roligt och enkelt även i trafiken. Här beskriver vi de vanligaste reglerna för cyklister. Om du vill vara säker på att göra rätt när du korsar en väg, ska du alltid iaktta väjningsplikt  den gäller nästan alltid. När du inte har väjningsplikt ska du ändå ta hänsyn till andra. Samtidigt är andra trafikanter i de flesta situationer skyldiga att ta hänsyn till dig som cyklist. Genom att både du och andra trafikanter har skyldigheter tvingas ni båda ta hänsyn till varandra. Då ökar säkerheten. Läs mer i Transportstyrelsens publikation om cykelpassager och cykelöverfarter!
Om du leder din cykel över vägen, gäller bestämmelserna för gående. Du får då endast korsa vägen om det kan ske utan fara för den övriga trafiken
Väjningsplikt
När du har väjningsplikt innebär det att du som cyklist i god tid ska sänka hastigheten eller stanna. Du ska ta hänsyn till fordon som närmar sig och du får bara köra vidare om det kan ske utan fara eller hinder.
Cykelpassage
En cykelpassage är en del av en väg som är avsedd att användas av cyklande eller förare av moped klass II för att korsa en körbana eller en cykelbana och som kan anges med vägmarkering .
Ibland är cykelpassagen upphöjd men den kan också vara utformad på andra sätt. En cykelpassage är bevakad om trafiken regleras med trafiksignaler eller av en polisman och i annat fall obevakad.
Cykelöverfart
En cykelöverfart är ”en del av en väg som är avsedd att användas av cyklande eller förare av moped klass II för att korsa en körbana eller cykelbana och som anges med vägmarkering och vägmärke”.
”Vid en cykelöverfart ska trafikmiljön vara utformad så det säkras att fordon inte förs med högre hastighet än 30 km i timmen”.
Övergångsställe
Det är inte förbjudet för dig som cyklar att korsa en väg på ett övergångsställe, men övergångsstället är tänkt för gående och det är därför olämpligt att cykla där. Om du kliver av cykeln och leder den gäller samma regler som för gående. En cyklande som ändå korsar en väg på ett övergångsställe har alltid väjningsplikt både mot gående och mot fordon på vägen. 
Gågata eller gångfartsområde
När du cyklar på en gågata eller ett gångfartsområde är högsta hastigheten gångfart och du har väjningsplikt mot gående. 
Att svänga åt vänster
Ge tecken i god tid innan du börjar svänga. Då vet andra trafikanter vart du är på väg. Om det är mycket trafik eller om du känner dig osäker, kan du göra den stora svängen . Lägg dig längst till höger och fortsätt rakt fram över den korsande vägen. När det är fritt kan du slutföra vänstersvängen genom att cykla eller leda cykeln över vägen.
Cykla på cykelbanan
Om det finns en cykelbana, ska du normalt använda den. Vid färd med cykel får barn till och med det år de fyller åtta år använda gångbana om cykelbana saknas. Reglerna för placering är desamma som på vägen: du cyklar på höger sida och gör omkörning till vänster.
Cykla på körbana
Du får, om du är särskilt försiktig, cykla på körbanan även om det finns en cykelbana. Detta under förutsättning att du fyllt 15 år och att hastighetsbegränsningen på körbana inte är högre än 50 kilometer i timmen. I övrigt får du använda körbanan endast om det är lämpligare med hänsyn till färdmålets läge. Detsamma gäller för tvåhjuliga mopeder klass II.

Det är lätt att hitta mera regler för cyklister om du går in på Trafikverkets hemsida

Bli först att kommentera

Sara Mediell tycker inte jag ska sluta läsa VKs kultursida

Av , , 2 kommentarer 0

Sara Mediell tycker inte jag ska sluta läsa kultursidan. Det är nog mycket tveksamt för att vara helt ärlig. Jag skrev en blogg efter att ha varit och hört The Cavern Club Beatles på Folkets Hus och fick reda på att man på kultursidan inte ville skriva om Coverband. Jag vet att man fått en förfrågan eller tips att de var här i Umeå och svaret var att Coverband föll inte under ett bevakningsintresse. Jag begrep inte varför de inte kunde bevaka detta band som spelade det som blev den nya tidens musik som kom nästan samtidigt med rocken roll. Jag vet mycket väl att en cover är någons nyinspelning av en annan musikartists låt.

Då skulle man aldrig kunna gå och skriva om någon musik som är gjord tidigare. Classic musik skulle man aldrig kunna skriva om för då måste man ta något som inte finns. Nästa alla artister har någon inspelning av någon låt som någon annan spelat in. Men jag tycker att det är vansinne att man inte gjorde ett besök för att tala om hur ett Coverband som bara spelade Beatles låtar. Jag vet i alla fall att vi som var där var skitnöjda .

Vad som är mera märkligt är att hon inte tycker jag ska få skriva vad jag vill på min blogg som publiceras på VK. Det har vara hänt när det gäller kultursidan. En sådan begränsning liknar snare det gamla kommunistiska samhället. Det finns väl ingen som helst anledning att jag ska skicka in en kopia till Kulturredaktion som ändå hamnar under ansvarig utgivare och som en del av VK. Ni som läser det här inlägget tycker jag ska gå in och läsa hennes blogg i detta ärende. Jag tycker det är mycket förvånande att en kulturredaktör går till den typen av anfall som hon gör på en person som numera är en glad pensionär. I en kulturredaktion om någon ska väl ha respekt för det fria ordet. Det har varit som en ledstjärna i alla tider. Jag tyckte och tycker fortfarande det var svagt att inte bevaka ett band som enbart gör någon sväng utanför Liverpool och ett ställe där The Beatles föddes. Johan Björk såg också till att det blev två uppträdanden i Österbotten. Mitt intresse för kultursidan har falnat helt och ännu mer när jag har läst Sara Mediells blogg.

2 kommentarer

Björklöven förlorade inte oväntat mot Västervik

Av , , Bli först att kommentera 0

Björklöven förlorade inte oväntat mot Västervik. Jag hade den känslan före matchen att det kunde bli en förlust i kväll. Visserligen kom den efter straffar men förlustnollan är borta. Jag skrev att Björklöven har haft för vana att spela sämre mot sämre lag. Tyvärr fick jag rätt och det var dåligt spel speciellt i första perioden då man dessutom sköt endast 3 skott på mål. Då vinner man inga matcher och ingen spelare gjorde någon riktigt bra match inte ens målvakten Cannata, som borde ha tagit både första och tredje målet. Andra perioden var lite bättre och efter den stod det 3-3. Tredje perioden liksom förlängningen blev mållös så de satte en straff mer än Björklöven.

Energin var bättre i andra än i första. Jag tycker det var dåligt att inte avgöra i tredje perioden när man fick nästan två minuter i fem mot tre men då blev spelet krångligt och gick för sakta. För mig fanns det enbart två saker som gladde mig och det ena var Hutchings reducering till 2-3 då han drog till med en kanonhård handledare rätt upp i taket och William Erikssons första straff som var den enda som Löven gjorde. Jag fattar att det inte går att ladda till direkt i första perioden för det här var en onödig förlust. Sedan kan jag inte ungå att kommentera domarnas insatser. Jag håller med klacken att det var några riktiga tavlor de gjorde.

Jag trodde inte heller på vinst för Sverige utan att Spanien skulle vinna med 1-0. Det var inte ens när utan när jag kom hem efter promenaden stod det 1-0 till Sverige. De höll det den ordinarie speltiden ut men i den 4 minuter långa tillägget lyckades de få in en kvittering. Utur för Sverige då Spanjorerna redan är klara för EM och ska även möta Rumänien hemma som tur är. Vinner Sverige borta mot Rumänien då spelar vi nog EM. Tyvärr kom det spanska målet olägligt men Sverige har detta i egna händer.

Bli först att kommentera

I kväll står det mellan Löven och EM kval

Av , , Bli först att kommentera 0

I kväll står det mellan Löven och EM kval. Det är två bra saker det står mellan. För mig är det helt givet att det är Ishockey live i A3 arena som kommer först och det kan hända att man hinner hem och ser slutet av fotbollen Får se hur det blir eftersom jag går tur och retur till arenan. För mig är det självklart då det i ishockey händer mycket mer och spelet är snabbare. I kväll är det Västervik som är på besök här i Umeå.

De ligger på den nedre halvan av tabellen som gör mig mera oroligt då jag tycker man har svårare att tända till mot sämre lag. Jag är ingen optimist i kväll heller då ni såg hur jag känner. Jag törs däremot inte tippa på vinst och inte heller att det blir förlust. Är man spelare ska man tippa på det man tror annars måste man gardera, så gör jag när jag tippar trav. Ser att man ställer upp med i stort sett samma lag som slog AIK borta vilket innebär att målvakten står. Men tyvärr om man får säga så är Deilert backen som gjort så bra matcher som fortfarande är borta med en huvudskada och tar det ”dag för dag”. Även Emil Lundberg är borta.. Både Alexander Hellström och Lukas Ericsson kommer att vara borta en längre tid men vilken skada det är sägs inget om. Björklöven tycker jag har haft för att få många och långa skador, men jag vet inte om det är så även i andra lag. Vi hejar och hoppas i kväll.

Den andra intressanta matchen det är Sverige mot Spanien som är motståndare i matchen som ingår i EM kvalet. Jag tror att Sverige är mer eller mindre chanslösa. Spanien är bra och ett av Europas bästa lag så det blir svårt och tar de ledningen då är det kört då de är jätteduktiga på att få tiden att gå och är passningssäkra. De har också en av sina nyckelspelare skadad. En sak som jag inte gillar med Spansk fotboll är att de tror att de är på en scen och ramlar hur lätt som helst även om ingen motståndare inte ens är i närheten. Det ser ut som om de håller på att dö. Hoppas att det blir en bra domare och det hoppas jag även på A3 arena och att de sistnämnda har spelförståelse.

Bli först att kommentera