Det går inte en dag utan det är något om Trump

Av , , Bli först att kommentera 0

Det går inte en dag utan det är något om Trump. Han som på fredag blir USA,s president. I går var det två saker som jag inte tycker han överhuvudtaget har med att göra. Han tycker Merkel släppte in för mycket flyktingar. Däremot fick vi inte höra hur jan ska ha gjort. Ska de skickas tillbaka eller inte. Det finns konventioner som rör flyktingar och frågan är om han kommer att respektera dessa och andra internationella regler.

Han sa samtidigt att han tycker det är bra att Storbritannien lämnar EU och det kan jag förstå eftersom han är rädd för att han inte kan tvinga EU åt något visst håll medan han har större möjligheter om Europa splittras.

Jag tror dessutom att det är märkligt att han över huvud taget kan lita på Putin mest av alla. Det är starka indicier på att Putin har hållhakar på honom vad de nu består av. Det är självklart mera än att han haft prostituerade på hotellet utan snarare de affärsförbindelser både Donald Trump haft med Ryssland liksom några av han medarbetare.

Jag tror inte Trump blir någon som kan skapa fred ii mellanöstern utan snarare tvärtom. Han gör nog en högersväng för Israel och någon Palestinsk stat kommer han aldrig att stötta. Det blir nog mera bomber i området för om ha lierar sin med Putin kan de bomba skiten ur IS som han sagt. Han har även kommit i konflikt med Amerikanska säkerhetstjänsterna trots deras bevis och verkar ha större förtroende för Ryssland och deras spionorganisation.

Bli först att kommentera

Regeringen upphävde Länsstyrelsen beslut

Av , , Bli först att kommentera 0

Regeringen upphävde Länsstyrelsen beslut. Det var ett planärende i Stockholm som det skedde och det gällde en plan på ett innehåll om 400 studentlägenheter. Länsstyrelsen hade upphävt detaljplanen då länsstyrelsen sagt att att exploateringen skulle göra stor skada på riksintresset Nationalstadsparken det skulle ge irreversibel skada  på spridningsmöjligheterna i parken.

Nu delade inte regeringen Länsstyrelsens bedömning och då gäller planen som stadsfullmäktige antagit. Den här planen antogs i början av 2015 och överklagades i september samma år och i torsdags fattade regeringen sitt beslut. Lite drygt ett år på regeringskansliet känns ändå som en godtagbar handläggningstid. Vi har haft ärenden i Umeå som det projekt som nu pågår i den fastighet där jag bor på Brogatan som under alliansregeringen låg flera år på regeringskansliet då det skickades tillbaka till Länsstyrelsen för fastställelse då kommunen handlagt ärendet korrekt.

Bli först att kommentera

Lyssna på Kommunals ordförande

Av , , Bli först att kommentera 1

Lyssna på Kommunals ordförande. Han heter Tobias Baudin och har sina rötter i Norrbotten. Det förslag som jag gillar nämligen att man ska skrota det förslag som Repalu har lag i det uppdrag han fick av regeringen. Det var vad som kallas välfärdutredningens uppdrag. Tomas och kommunal säger att man ska slopade detta med ett vinsttak inom vården. Kommunal tycker att det är vinsterna inom skola och äldreomsorg där det behöver regleras vinsterna

Jag tycker själv att systemet med att skapa friskolor och det är märkligt att det kan bli så stora vinster där. Ersättningen ska kopplas mot kommunernas kostnader. Jag tycker i stället att ett anbudsförfarande vore bättre. När det så gäller verksamheten inom äldreomsorgen vet jag inte vad det beror på att vinsterna är stora för man ska ju följa det upphandlingsunderlag som kommunen har gjort och det borde vara samma krav som man ställer på den egna verksamheten. Det verkar i alla fall som skolan är företagens vinstmaskin

Kommunal vill att man inte inför ett vinsttak i vården och man ser inte att vinsterna inom sjukvården pressar Kommunals medlemmar lika hårt som inom äldreomsorg och skola. Det förvånar mig lite men säger de så måste i alla fall jag lita på deras bedömning.

Bli först att kommentera

Hur kan man i dagens läge vilja gå med i Nato

Av , , 2 kommentarer 4

Hur kan man i dagens läge vill gå med i Nato

Hur kan man i dagens läge vilja gå med i Nato? Satt och lyssnade på en debatt från folkochförsvar och där diskuterar man även Ryssland och Nato. Många är oroliga över vad som händer när Trump blir president. Nu vet inte vad han har för uppfattning om NATO där han svänger hit och dit om dess roll liksom och hans syn på att kunna använda kärnvapen.

Dessutom har vi sett i alla fall i delar hur Ryssland försökte skada Clinton men nu har det kommit rapporter om att Ryssland har hållhakar på Trump. Han avfärdar det men är det någon människa som kan tro att Trump får reda på vilka hållhakar Putin och Ryssarna har på honom.

Trumps axelryckningar och närmande mot Ryssland kanske kan vara en indikator att de har hållhakar på honom. Den sista som diskuterats är att han filmats tillsammans med prostituerade på ett hotel, vilket han som allt annat om hans person dementerade med ursinnes attacker. Jag förstår inte hur man i ett sånt läge tänker sig gå med i Nato och med en sådan president från största Nato landet.

2 kommentarer

Åkte hem före matchens slut idag

Av , , 4 kommentarer 1

Åkte hem före matchens slut idag. Jag trodde på vinst speciellt när Timrå efter 57:47 i tredje perioden och ledningen 2-1 för Löven och Timro tog ut målvakten 13 sekunder senare. Då chansade Ekestål Jonsson på att få 3-1 för att säkra segern och bjöd in Timrå till förlängning och det blev 2-2 Självklart en förlust förlängningen i ett lag i poängkris

Vad gjorde jag. Då åkte jag hem för tänkte direkt det här går åt helvete med den utveckling vi har. Hann inte mer än sätt mig i bilen för att matchen var slut och då började man den fjärde perioden som den tredje att direkt släppa in ett mål, och då hade samma Ekestål Johnsson dragit på sig en utvisning och efter 19 sekunder fick Timrå sitt första mål. Efter att Björklöven fått 1-0 skötte de sig bra och inte minst Målvakten Fernström var jättebra och ännu bättre när vi fick 2-0 i andra och sedan mer eller mindre dödade av Timrås spel.

Sedan kom mål ett för Timrå i tredje perioden och då var det hett tills Timrå fick sin utvisning då bjöd Ekestål Jonsson in Timrå. Jag tycker till dess att Björklöven gjorde ett bra jobb. Men i min besvikelse hur man tar ansvaret på isen och då åkte jag hem.

Matchen i övrigt gav förhoppningar om framtiden men en match är aldrig slut för domaren blåst av matchen. Däremot är jag nöjd över de kontrakt man skrivit idag och inte minst med Filip Åström. Vi har kvar en del att göra för vår ungdomsverksamhet långsiktigt. Men hoppas att vi klarar det för att ta hand om många av våra lovande ungdomar. Trött och besviken men tror fortfarande att vi i början av nästa årtionde kan vara i SHL. Ledning både den övergripande har svårt att ta ansvar för dumheter på isen. Det gäller att tänka från nedsläpp tills domaren blåst av

4 kommentarer

Timrå hemma i T3 Arena i kväll

Av , , Bli först att kommentera 1

Timrå hemma i T3 Arena i kväll. Då gäller det verkligen att spelarna skärper till sig och spelar det spel inte minst i försvaret som man enats om. Jag såg en stor frustation hos Marcus Åkerblom i intervjuven efter matchen mot Karlskoga då man glömt bort hur man ska spela i andra och tredje perioden.

Jag delar Åkerbloms uppfattning fullt ut och vad det beror på att man ständigt drar på sig helt onödiga utvisningar och även släpper till riktiga grodor i stort sett över hela plan där motståndaren hur enkelt som helst gör mål. Tur att Fernström togs in och fick ett kontrakterat för han har i alla fall hållit siffrorna nere, men det är omöjligt att vinna med alla bjudningar man ger.

Även målskyttet har sina brister för i matcher när man skjuter över 30 skott och inte får in en enda puck och inte heller gör mål i power play om jag nu undantar jag senaste matchen hemma mot MoDo då det mesta fungerade bra eller om de var lika dåliga som Björklöven.

Jag hoppas att spelarna tar sig i kragen och visar att man är ett bra lag för det är många matcher kvar. Spelar man som mot MoDo ställer också publiken upp på ett annat sätt. Vi ses i T3 Arena kl 18:30 då matchen börjar 19:00 och vi hoppas på en domare som inte dömer mot Björklöven.

Bli först att kommentera

Influensan ställer till det för många

Av , , 6 kommentarer 1

Influensan ställer till det för många. Jag hörde i radion att det varit mycket besvärligt bland annat för landstinget med personalförsörjningen när många är hemma och är sjuka. Då tänkte jag varför vaccinerar inte landstinget sina anställda mot flunsan om det ställer till så stora problem. Själv har både min fru och jag besökt Dragonens hälsocentral och där var det liknande automatisk vaccinering och det strömmande igenom mycket folk på en timme.

Det är inte dyrt att köpa sig en spruta på vårdcentralen och för mig är det märkligt att inte alla äldre går och ta den sprutan för att undvika att drabbas av influensa. Samma måste gälla olika företag som via sin företagshälsovård kan ge sina anställda ett skydd så de är kvar på jobbet dessa flunsa tider och jag tycker även att det är viktigt att själv ta ett intiativ och köpa sig ett skydd. Det är en billig försäkring

6 kommentarer

Riksdagens sprutbeslut obegripligt

Av , , 8 kommentarer 4

Riksdagens sprutbeslut obegripligt. Det beslut jag syftar på är att man tar av kommunernas beslutet att kunna säga nej sprutbyte. Det är ju fel väg att tillhandahålla verktyg för att kunna knarka. Det är inte lagligt att knarka och de som tillhandahåller knarket är personer som får kännbara straff om de ertappas av polisen. Jag tror inte heller att det är rätt väg att få knarkare att sluta knarka. Obegripligt beslut av riksdagen att ta bort det kommunala vetot mot införande av sprututbytningsprogram

8 kommentarer

Alla borgliga media anfaller SSU

Av , , 2 kommentarer 1

Alla borgliga media anfaller SSU. De ger sig på SSU,s ordförande för att han åkte taxi hem från Sälen för han skulle vara på ett annat möte dagen efter. Han åkte denna taxiresa på SSU,s bekostnad och inte på skattebetalarnas kostnad som de flesta av de andra deltagarna gjort och som en resa som för många kostat flera gånger mer för skattebetalarna får betala för andra personers deltagande i konferensen.

Nu vet inte jag om SSU var där på eget intiativ eller om de var inbjudna som föreläsare eller på annat sätt deltagit på uppdrag av arrangörerna för enligt mitt sätt med den av typen av frågor är det arrangören som ska betala den deltagarens kostnaderna inte det parti eller annan organisation som är med.

När drevet kom mot SSU valde han själv att betala den resan. Han gjorde det trots att jag är helt övertygad av att många som var där inte var där för annat än eget nöjes skull. Tro mig eller inte men jag vet att i alla organisationer finns det många som tycker att det är bättre att vara på en konferens i stället för att göra jobbet på hemmaplan.

Däremot inte sagt att SSU gjorde fel som var med där. Däremot ser jag mycket tydligt hur media agerar mot bland annat SSU och det är inte otänkbart att det beror på att SSU har ytterligare en ordförande som har en annan hudfärg eller att SSU inte fått bort alla trotskister eller andra personer som infiltrerat Socialdemokratiska ungdomsförbundet.

Det har bland annat skett förut i Umeå. Var är medias granskning av nyttan med denna samling av folk inom folk och försvar på en skidort som Sälen. I Sälen ska man åka skidor om man kan det i annat fall får man lära sig

2 kommentarer

Vad är det som händer i USA

Av , , 5 kommentarer 1

Vad är det som händer i USA? Just nu har Obama haft ett avskedstal som president och berättat vad han gjort. En bra president men även en svår roll när han inte hade representanthuset och kongressen med sig överallt som när det under en tid var problem med ekonomin och lånetak. USA,s republikaner vill inte heller ha välfärd som en sjukförsäkring vilket han införde till viss del men som troligen Trump river upp.

Samtidigt har man nu börjat förhören med de personer som Trump vill ha i sin regering där i alla fall någon går fram med andra budskap än vad Trump sagt. I samma veva har säkerhetstjänsterna presenterat en rapport om hur Ryssland hjälp till med att sprida uppgifter om Clinton för att skada henne. Men det sägs också att de har uppgifter om Trump.

Han utsåg en rådgivare som var gift med hans dotter och orsaken till att han inte blev minister säger man att det beror på att det varit svårt att få honom godkänd enligt de lagar man har. Det finns även rapporter om stora affärer som gjorts med Ryssland och att Trump därför har en helt annan syn på Ryssland än vad alla tidigare presidenter har och främst republikanska.

Det kommer säkert att bli en helt annan värld med Trump som både kan tänka sig använda kärnvapen och slopa frihandeln. Han har tyckt att amerikanska bilföretag ska bygga bilar i USA och inte i Mexico och har hotat med strafftullar. Amerikansk bilindustri ligger nog efter i teknik. Trump verkar tro att det bara går att USA ska få sälja och inte importera.

Det här var några exempel för listan kan göras mycket längre och vi riskerar att få en mycket oroligare värd och vi får också se om Putin ändrar sig och blir kvar som rysk ledare.

5 kommentarer