Moderaterna tillbaka till gammelhögern

Av , , Bli först att kommentera 2

Moderaterna tillbaka till gammelhögern. Nu har de åter börjat fingra på turordningsreglerna.. Det här skapar självklart irritation bland de fackliga ledarna. De har reagerat på detta på DN debatt där TCO, ordförande Eva Normark och samtliga förbundsordförande skrev Moderaternas beslut om att partiet ska verka för att turordningsreglerna i anställningsskyddslagen ändras innebär en mycket bekymmersam omläggning av partiets politik.

Beslutet, anser de, skulle få långtgående konsekvenser för deras totalt 1,4 miljoner medlemmar  utan att bidra till att lösa den svenska arbetsmarknadens utmaningar .
De betonar att det inte handlar om en önskan om ideologisk konflikt , men förtydligar uppmaningen till allianspartierna Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna: ändra inte turordningen.

Det här är bara ett av de bevis som finns att de är på väg tillbaka till en klassisk högerpolitik och bort från den politik som Reinfeldt förde och som var så framgångsrik

Bli först att kommentera

Björklöven har förstärkt laget med Roope Talaja.

Av , , Bli först att kommentera 0

Björklöven har förstärkt laget med Roope Talaja. Det är inte någon dålig spelare och han är väl som de flesta finnarna en riktig kämpe. Han har också en gång i tiden spelat med Stefan Öman och han vet säkert vilken typ av spelare det är. Han har utlovat en sak. Jag kommer att spela för klubbmärket varje match, säger den 29-årige forwarden.

Det är synd eller kanske rent utav bara otur att man återigen fått så många spelare på skadelistan. Visst har det var match i stort sett var annan dag och jag tror det sliter men det måste nog vara lika för alla föreningar. Det känns orättvist när man börjat så bra men vi har fått för många långtidsskador. Vi håller tummarna för nyförvärvet och hela laget

Bli först att kommentera

Fy fasen vad jag blir trött på media

Av , , Bli först att kommentera 3

Fy fasen vad jag blir trött på media. Nu har det kommit till en punkt, som visar att media skyddar varandra på ett äckligt sätt. Stora medier som Aftonbladet och TV4 har haft personer som florerat om sexuella trakasserier mot mot medarbetare. Jag har som person blivit beskylld för en brottslig handling av VK om ett uttalande om romer som blev anmäld och där en förundersökningen som blev nedlagd. Det innebär att jag är friad av domstol. Om media skulle granska varandra och att de har meddelarfrihet hade sånt här kommit upp för länge sedan

Jag sa att jag skulle ha anmält om det var de som skrivit som åtalats och det är en sak som måste ses över.
Jag tror inte en ansvarig utgivare hinner kontrollera allt och därför måste ansvaret för vad som skrivs ses över

Men varför i hela världen granskar inte media varandra. Här är ansvaret för kollegor större än allmän intresset. Jag älskar den debatt som kommit fram om personer på media. Nu är det många kvinnor som trätt fram och säger att de blivit sexuellt trakasserade och jobbar inom branschen. Jag är bara förvånad över att det kommer så helt långt efter det skett, det innebär för mig att de varit rädda för att avslöja hur det ser ut i media i de slutna rummen.

Bli först att kommentera

Northvolts beslut är en lyckträff för länet

Av , , Bli först att kommentera 0

Northvolts beslut är en lyckträff för länet. Jag grattar Skellefteå och önskar lycka till. Tyvärr dyker det upp en massa olyckskorpar som medierna alltid lyckas hitta. Styrelsen för Northvolt kommer att lägga fabriken i Skellefteå när pengar och tillstånd är klara. Elbilar och bussar kommer att komma och el ett alldeles utmärkt drivmedel. Visst kommer det att finnas plats för fler drivmedel som exempelvis vätgas, men jag tror inte vi ska slänga så mycket mat som vi gör för att ha ett drivmedel.

Idag kommer mycket av batterierna från Kina och möjligt något annat land i Asien. Men att vara helt beroende av Kina som leverantör känns inte bra i alla fall för mig och nog vill även den Europeiska bilindustrin ha en fabrik i Europa. Jag tror också det kommer fram kapital eftersom det är sånt sug efter elbilar i lite olika former, och omställningen från fossila kommer att gå fortare och fortare i framtiden. Nu gäller det att regeringen skyndar på byggandet av Norrbotniabanan. Jag är säker på att det behövs både järnväg, väg och sjöfart.

Bli först att kommentera

Vart är moderaterna på väg nu då

Av , , Bli först att kommentera 0

Vart är moderaterna på väg nu då. Det är 20 moderater som skrivit en motion om att man borde sätta in militär i särskilt utsatta områden

Polisen har i dag inte den numerära förmågan att upprätthålla allmän ordning. Då faller ögonen snabbt på
militären och försvaret, säger riksdagsledamoten Mikael Cederbratt till tidningen Botkyrka-Direkt. Moderaterna säger dock att man inte står bakom motionen. I vilket fall som helst så är det 20 riksdagsmän som står bakom motionen. Jag tycker det är en skrämmande tanke.

Mikael Cederbratt (M), heter den riksdagsledamot som går i spetsen för detta. Jag tycker att trots Moderaterna sagt att de inte stöder förslaget att sätta in militär i utsatta förortsområden i bland annat Storstockholm är en strömning som är inom 20 av moderaternas riksdagsmän.

Bli först att kommentera

Skadehelvet har drabbat Löven igen

Av , , Bli först att kommentera 1

Skadehelvet har drabbat Löven igen. Jag vet inte om det är otur eller inte eller för många matcher på kort tid. Enligt uppgifter ska ju Löven vara bättre tränade än någonsin. Nu när skadorna ökar jan det bero på för tätt mellan matcherna så kroppen får tid att hämta sig för en trött kropp sliter hårt på kroppen.

Samma sak för arbetare som jobbar i tunga jobb som byggjobbare och inte minst om man börjar för tidigt efter skada eller en förkylning. Det ser ut som om man ska större trupp att rulla runt på. Risken pm inte såren får läka ordentligt kommer skadorna igen. Jag hoppas att läkarteamet vet vad de gör. När jag läser skadelistan och ser den och den tid spelarna är borta blir jag mycket rädd att man jan harva i botten om fem matcher om inget görs.

Jag tycker att det värsta är att Tobias Hage fick en ska en som man kallar underkroppaska vad det nu är som han fickunder träning och man tror att han blir borta ända upp åtta veckor. Han som jag tycker är en av de viktigaste spelarna och som startat säsongen så fantastiskt bra.
Tobias Hage.

Mattias Granlund är en annan spelare som börjat mycket har också en ”underkroppsskada” Hur länge han är bort är oklart men det kan ta minst en månad. Ett problem ja självklart.
och är tillbaka först om en månad.

Jag saknar även Cody Murphy som fotbesvär och har inte spelat många matcher och det dröjer minst 14 dar innan han är tillbaka

En av mina andra favoriter är Mikko Pukka och ska vara med igen och hoppas att han även i fortsättningen får vara frisk och kry och han har varit bra sedan han kom hit till Umeå

Jonas Emmerdahl har ytterligare två till tre veckors rehabilitering innan han är klar för spel.

Isak Stenlund-Ädelgran har ännu inte spelat en match än och är fortfarande flera veckor från spel.

Emil Wikström tränar lite på is men är borta minst till jul.

Skadefronten ser långt ifrån bra ut men vad beror det på att Löven blir så skadedrabbat.

Bli först att kommentera

Vilka enorma satsningar på besöksnäringen

Av , , Bli först att kommentera 0

Vilka enorma satsningar på besöksnäringen. Vad jag talar om och fick uppleva de satsningar som görs i Trysil i Norge knappt 20 mil från Oslo. Vi hade ett möte där och jag och Mattias Larsson var där i egenskap av styrelsemedlemmar i Kvarkenrådet. Det handlar om arbetet som alla nordiska gränsregionala samarbetsorgan jobbar med. Där vi både lär och diskuterar vad vi ska göra och gör samt de gränshinder som finns. I Trysilsområdet finns det nära samarbete med kommuner på den svenska sidan.

Jag ska inte gå in närmare på vad det handlar om men visst är det intressant att norska hotell och skidföretag är med och finansiera bygget av en flygplats i Sälen. Man tror att man inom tre år efter färdigställande ska få massor med skidturister främst från Storbritannien och Tyskland uppemot 100 000. Många kommer att åka just till Trysil för det finns det hur gott om skidbackar som helst och gott om bäddar men som ska byggas ut det spiller självklart över till bland annat Sälen.

Vi fick också se en riktig stormarknad inte långt från Trysil i en by med 3 hushåll. Den låg på svensk mark några meter från den Norska gränsen men man planerar fler i närheten av flygplatsen. Jag rekommenderar att googla på detta både vad som händer på den norska och svenska sidan. Lillehammer som hade skidåkningen när OS gick i Sverige ligger inte långt ifrån.

Det är små kommuner på den Norska sidan och det behövs arbetstillfällen och mera folk som bor i området för man vill ha fler som bor och verkar och har heltidssysselsättning. Nu är det många unga som jobbar under vintersäsongen. Men även i Trysil hade man en enorm äventyrscykelbana där det var gratis att åka men motivet var att få flera hotellnätter. Cyklar fick man hyra om man inte har cykeln med sig.

Jag blev oerhört imponerad om hur förtagen gick ihop för att skapa attraktivitet som självklart skulle gynna orten och en flygplats närmare orterna än de ca 15 mil som det är till Oslos stora flygplats Gardemoen. Nu får de en flygplats som främst är till för chartertrafik. Sådana intiativ skulle vara intressant att se i Sverige. Som jag uppfattade det var SKI-star en av nycklarna för framgången.

Jag blev mycket imponerad över det driv som fanns.

Bli först att kommentera

Trump trampar på och hotar

Av , , Bli först att kommentera 0

Trump trampar på och hotar. Det är inte heller något nytt. Jag har läst en artikel i Omni som jag citerar ordagrant hur han beter sig. Det som förvånar mig mest är att inte amerikanska folket äcklas av hans beteende men de kanske inte törs utan är rädda för represalier. Här kommer citatet från Omni.

USA:s president Donald Trump skickar en skarp varning till senatorn John McCain genom att säga att vissa personer borde vara försiktiga eftersom i ett visst läge så slår jag tillbaka , skriver flera medier.

Trump tillade sedan att jag är mycket, mycket snäll, men vid en viss punkt då slår jag tillbaka och då blir det inte vackert . Vilket fick McCain att svara med att han har mött hårdare motståndare .

Presidentens hårda ord kommer dagen efter att McCain ifrågasatt den amerikanska utrikespolitiken och konstaterat att den präglas av ogenomtänkt, falsk nationalism .

Bli först att kommentera

Trafikverket ett hot mot bredbandsutbyggnaden

Av , , Bli först att kommentera 0

Trafikverket ett hot mot bredbandsutbyggnaden. Det pågår en omfattande utbyggnad av bredband men tyvärr är trafikverket ett mycket stort hinder. Dels tar tillståndsgivningen alldeles för lång tid till exempel när man dra bredband genom eller under en väg. Det kan ta ända upp till 6 månader och då blir det i de flesta fall att vänta för det har blivit vinter och då är det svårt att gräva. Nu har regeringen satt till en utredning men även den tar tid. Det känns som om det rent ut är en maktdemonstration

Ännu värre är att man får inte gräva i den bortre kanten av dikena utan det ska vara 2,5 meter tror jag från dikeskanten. Det gör att man ska gräva där det är skog och sten som lagts dit sedan den tid då vägen byggdes. Det blir dyrt och krångligt då man ska in på markägarns område.

Ett effektivt sätt att gräva eller rättare sagt ploga är att lägga ner slangarna på bortre sidan av diket. Vägområdet behöver inte vara så stort och brett för i alla fall i Brattsbacka kommer vägarna aldrig att byggs om så det stör aldrig. Skulle trots allt behövs får man väl flytta nätet där det kan störa för vägarna. Svårare är det inte.

Det här är inte ett problem bara för bredband utan även för elnäten. Det åsamkar samhället enorma kostnader helt i onödan det har i bredbandsfallet varit bättre att bygga mer bredband. Det här är ett måste för Tomas Eneroth att ta tag i omedelbart så att bredbandsutbyggnaden sätter full fart när tjälen gått ur marken nästa år. För mig är det helt obegripligt att det tar så lång tid att behandla alla sökningar och att man skickar grävningarna långt in i skogen. Skärpning och det skulle behövas en generell rätt att gräva ner bredband

Bli först att kommentera

Är Mats Knutsson på Svt opartisk

Av , , 4 kommentarer 7

Är Mats Knutsson på Svt opartisk. Det tycker inte jag, och har aldrig tyckt eftersom han inte har fakta för sina påståenden. Han gör att man inte längre kan påstå att Svt är opartisk i sin granskning, tyvärr. Vad jag grundar mina påståenden på finns i följande artikel i Omni.

Att Stefan Löfven tillmötesgick Alliansens krav på att avsätta Anders Ygeman och Anna Johansson har en enkel förklaring:( lögn och förbannad dikt eftersom det var alliansen som riktat misstroende och då valde de själva att avgå)

 I grunden handlar det om att han vill sitta kvar som statsminister. Och då inser han att han måste offra några, säger SVT:s politiske kommentator Mats Knutson i Aktuellt. Inom parantes mitt påstående om hur jag bedömer Knutsson. En partsinlaga främst för moderaterna.

För att ändå rädda ansiktet låter han Peter Hultqvist sitta kvar.( samma lögn och dikt då han anser att inte gjort något fel enligt konstitutionen och då misstroendet går ut på att man gjort något fel)

 Då tar han strid, samtidigt som han försätter Alliansen i ett besvärligt läge, säger Knutson.( det är alliansen själva som satt sig i detta läge)
Om Alliansens besked att nya omständigheter om Hultqvists agerande kan leda till att man inte väcker misstroendeförklaring i september skriver Aftonbladets Lena Mellin: Jojo. Det kan rinna hur mycket vatten som helst under broarna under de nära sju veckor som återstår tills dess. .

Artikeln i Omni säger att Knutsson tagit ställning och att Svt för fram hans åsikter och granskning visar att han är partisk i detta. Han har aldrig belyst hur upphandlingen gick till och vem var ansvarig för den.

Knutsson är inte objektiv och kan inte anses var detta utifrån sina artiklar och reportage Början av denna artikel hade jag skrivit för någon vecka sedan. Låt en oberoende granska så att i alla fall Svt kan anses oberoende studera om public service är oberoende. Det tycker jag vore bra för alla partier.

Det är min uppfattning och jag har samma uppfattning av K.G Bergström som jobbat på Svt innan han gick över till Expressen som ett led i deras propaganda för alliansens borgliga politik även på nyhetssidor. Hans politiska hemvist är väl känd

4 kommentarer