Det som byggs inom Stockholm blir dyrare

Av , , Bli först att kommentera 1

Det som byggs inom Stockholm blir dyrare. Nu har vi just tagit del av hur det blir med nya Karolinska och dess oerhörda kostnad och fördyringar, samtidigt blir en tunnelbanelinje 9 miljarder dyrare. 9 miljarder dyrare låter fruktansvärt mycket pengar dyrare. Där har man börjat redan innan alla tillstånd var klara och det överklagades. Men vet inte om den är färdig behandlad nu. S nya regionråd i opposition Aida Hadzialic (S)ser rött när hon får reda på hur det ligger till och Omni har skrivit så här om detta

”NYA TUNNELBANELINJEN I STOCKHOLM
Beskedet att tunnelbaneutbyggnaden i Stockholm blir nio miljarder dyrare än planerat får oppositionsborgarrådet Aida Hadzialic (S) att se rött.

Hadzialic säger till DI att hon inte fick se rapporten innan den presenterades i dag och tycker att det är anmärkningsvärt  att Moderaterna undanhöll den.
 Man pratar om en nationell kriskommission men jag hade nog börjat med en regional kriskommission med tanke på att stockholmsmoderaterna misslyckas med Stockholms ekonomi igen, säger hon till tidningen. Slut citat Omni.

Bli först att kommentera

Idag är det hemmamatch för Björklöven

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag är det hemmamatch för Björklöven. Motståndet det står AIK för. Ett lag som var nära spel i SHL och idag ligger man sist i Allsvenskan. Laget har tappat många spelare och några finns hos Björklöven. Jag är borta idag så det blir inget besök i A3 arena men matchen kommer jag att se på Sportkanalen. Det är inte många matcher jag brukar missa när man spelar hemma. Idag spelar även Emil Lundberg come back efter sin skada och Fagervall möblerar om lite i laget. Om Löven lyckas hålla uppe skärpan bör man vinna men det är skillnad mellan bör och vinst. Jag tycker att man har alltför många gånger spelar sämre mot sämre lag. Visserligen vann man senast mot Vita Hästen men det var ingen seger som övertygar mig. Den matchen blev seger mycket tack vare den femminutersutvisning som Vita Hästen drog på sig med en tackling som man inte får göra. Jag säger som vanligt att jag hoppas på seger men törs inte tippa seger.

Bli först att kommentera

Mycket bra match av Sverige i fotboll

Av , , Bli först att kommentera 0

Mycket bra match av Sverige. Man vann hur enkelt som helst mot Rumänien. Tyvärr måste Rumänien som land nekas/portas från alla internationella mästerskap i fotboll. Även i matchen mot Sverige betedde publiken sig som de fascister som de verkar vara. Det kanske inte är så onaturligt att de beter sig som de gör, från en kommunistisk diktatur.

De har länge levt under kommunistiskt förtryck under Sovjet tiden och deras egen diktator Nicolae Ceausescu en kommunistisk diktator och styret sedan 1947. Han styrde med ett svårt förtryck som kommunismen alltid gjort mot folk flertalet. Han den diktatorn styrde mellan 1965 och 1989 när landet blev en demokratisk republik. Vad man ska kalla det är att man beter sig som kommunisterna och fasisterna tidigare har gjort.

Märkligt är att flera länder så har extremhögern vunnit förtroende vilket är ett hot mot allt oliktänkande utom arvet efter nazityskland där vi måste lägga in Sverigedemokraterna även om de gör allt i sin makt att tvätta bort den stämpeln men det kan inte ske eftersom de har sin vagga där. Rumänien bör ställas ute från det internationella samarbetet inom fotbollen så länge de diskriminerar folk på grund av deras hudfärg. Svensk fotboll har en ljus framtid så länge Janne Andersson är förbundskapten.

Så tillbaka till matchen som nog var en av de bättre matcherna på mycket länge. Första halvlek var en av de bättre halvlekarna jag sett och jag har sett många sedan 1958. Sedan spelade man bara hem matchen i andra halvlek och en mycket klar seger borta i Bukarest det är bra gjort och inför ett fullsatt stadion. Hela laget spelade bra och jag vill inte nämna någon enskild spelare då det var lagmaskinen Sverige som tog hem segern och får spela EM slutspelet till sommaren. Det var bra gjort att utse Janne Andersson till förbundskapten efter Erik Hamren. Janne har inte varit rädd för föryngringen av laget och nu är det laget Sverige som vann.

Bli först att kommentera

Knarket ställer alltid till det

Av , , Bli först att kommentera 1

Knarket ställer alltid till det. Hur tänker folk i vissa lägen. Jag tänker på det som hände i Vilhelmina i går. SOS fick ett larm där man misstänkte en överdos av droger. Ambulansen åkte inte dit eftersom man upplevde adressen som hotfull då man kände till den. Då visste man säkert vilka som bor på den adressen och har mött de som bor där tidigare. De ville ha polisassistans för att åka dit. Polisen å sin sida åkte inte dit för man ansåg inte det förelåg något hot. Dessutom var hade de två och en halv timmes körning dit och då åker man inte dit för att hjälpa ambulansen. Ambulansen åkte inte dit för att de kände en risk att åka dit.

Jag för min del förstod problemet för båda men det kan inte vara akut då det skulle ta två och en halv timma för ambulansen. Jag såg att sonens mamma var orolig för sin son och det kan jag även förstå. Men om det är hotfullt för ambulansen beror det på att måste ha vetat hur läget var på platsen och nog kunde väl någon ha hjälpt ambulanspersonalen så att de kunde åkt och hämtat den som var misstänkt för en överdos. Han själv kan inte ha varit något hot.Jag lägger inte skulden på varken ambulanspersonalen eller polisen som var långt borta för att åka dit.

Det här är ytterligare ett bevis för att kampen mot knark och droger måste bli intensivare och effektivare. De som tar droger måste få hjälp att komma ur skiten. Det är däremot inte lätt om personen i fråga nekar. Det är därför så viktigt att jobba med förebyggande åtgärder för att så få som möjligt då en person som hamnar utanför kostar minst 30 till 40 miljoner i snitt för skattebetalarna totalt. Det tittade vi på i Umeå kommun och beslöt oss för att vi måste göra något och det gjorde vi. Problemet är att kostnaderna hamnar främst på den kommunala skattebetalarna medan det är staten och kriminalbården som blir vinnare ur ekonomisk synvinkel. Därför bör staten i högra grad sponsra kommuner med låg brottslighet.

Bli först att kommentera

Säkerheten går den att lägga ut på entreprenad

Av , , 1 kommentar 1

Säkerheten går den att lägga ut på entreprenad. Jag blir ärligt talad förbannad när jag ser vart Sverige är på väg. Vi får höra det snart varje dag att det är brister någonstans. Nu har vi gång på gång sett att det inte ens går att SCB. Statistiska Centralbyrån som är ansvarig för underlag nu senast när det gäller arbetslösheten så är den fel.

Det har kommit fram att det är inte SCB som gjort statistiken utan det är entreprenören Evry som gjort fel. De hade haft ansvaret för hälften av undersökningen. När det gäller myndighetsutövning är det fel att det sätts bort. Man kan till och med fundera om inte felet var till för att visa på en högre arbetslöshet. Eftersom SCB,s analyser ska man inte sätta bort, arbetet då är inte SCB,s jobb där hälften utförts av annan är inte SCB,s som. Hur fan kan man sätta bort till ett bolag som inte kan och hur kollar SCB upp detta. Det har funnits fel i flera år. En säker källa har sagt till mig att det är inte första gången Evry gjort fel. Hoppas att de SCB skilt bolaget från vidare jobb och inte betalar för ett felaktigt jobb

Idag torsdag när jag skriver detta har det dykt upp flera brister och det är en vapenstöld och det ur ett låst kassaskåp i regeringskansliet då fungerar inte säkerheten. Om det har skötts av egna anställda eller inhyrda vaktbolag har inte kommit fram. Det har även idag kommit fram brister även på Arlanda vilket är också illa. Det är inte länge sedan det även kom fram brister hos Transportstyrelsen. Listan kan göras hur lång som helst med djävligt dåliga upphandlingar. Jag tillhör de som tycker att man köpa in entreprenader men då måste man vara noga med underlagen för upphandling och kontrollera att man fått det man beställt.

I kväll(torsdag) på TV4 nyheterna hade de information att bolaget som gjorde jobbet åt SCB hade fejkat samtal och vad de gett för resultat. Än en gång var syftet att visa på en högre arbetslöshet En mycket stor upphandlingsmiss är Karolinska och upphandlingen av leverans av medicinerna till sjukhusen i Mellansverige. Där kan man konstatera att det företaget inte hade kompetens att leverera och det borde ha varit hur enkelt som helst att få att fungera. Staten och dess ansvariga myndigheter måste lära sig att beställa och ha kunskap att utvärdera inte bara anbuden utan framför allt om man får det man beställt. Hoppas att det som nu hänt leder till att man är noga med vad man ska beställa och vad ska man utföra själv. Så här får det inte fortsätta och jag funderar över hur det fungerar på andra statliga myndigheter och det är en hel del.

1 kommentar

Ökat missbruk av marijuana i USA

Av , , 1 kommentar 0

Ökat missbruk av marijuana i USA. Det förvånar inte mig ett enda dugg. Användningen har ökat i flera åldersgrupper och det är för att flera delstater har legaliserat bruket. Det borde vänsterpartiet tänka på och skaffa sin kunskap om. Jag hoppas men tror inte att man tänker om i USA,s delstater där flera har legaliserat bruket. Det är helt fel att gå. Forskarna i USA håller på att inse att legaliseringen av Cannabis är ett hot mot folkhälsan

1 kommentar

Vänsterpartiet ute på hal is

Av , , Bli först att kommentera 1

Vänsterpartiet ute på hal is. Det brukar det vara men att de ville bli ett knarkliberalt parti det har jag aldrig trott. Svenska Dagbladet har avslöjat att de vill avkriminalisera narkotika bruket. Man blir förvånad när man hör Jonas Sjöstedt säga Vi tror inte att det går att straffa bort narkotikamissbruk. Vi ser det som att kriminaliseringen kanske gör att
man inte söker hjälp  har partiledaren Jonas Sjöstedt till tidningen. De vill dock att det ska vara olagligt att handla med narkotika.

Jag tror inte en sekund att det är rätt väg att gå. Varenda en som grips i framtiden kommer att säga att det enbart är för eget bruk. Hur ska då polisen agera. Det kommer att bli en ännu bättre marknad för försäljningen om det inte finns någon risk att bli straffad, marknaden ökar och den kommer att få fler försäljare. En följd blir som jag säger att de som knarkar måste på något sätt få tag i narkotika och det kommer genom den organiserade brottsligheten och E handel. Jag tycker detta gör att vänsterpartiet blir ett liberalt parti när det gäller drogfrågor. Är det tillåtet att bruka följer att det är tillåtet att bära och köpa, och det är försäljaren som kan straffas. Jag tror inte ett dugg på att brukaren blir villigare att söka hjälp för idag kan man göra det utan att straffas.

Bli först att kommentera

Tingsryd borta för Björklöven i kväll

Av , , Bli först att kommentera 0

Tingsryd borta för Björklöven i kväll. Tingsryd är inget dåligt lag och ligger före Vita Hästen med 3 poäng. Jag tror man tänker fel om man tror att det är bara dit för att hämta 3 poäng. Spelar man inte bättre än hemma mot Vita Hästen då tror jag hemmasegern är mycket nära. Det enda som var bra i förra matchen var att man gjorde 4 mål i power play. Har men inte gjort detta tror jag det har blivit förlust.

Man gjorde samma fel som mot MoDo att det blir för omständigt innan man kommer till skott och då tar målvakten skotten. Det måste gå snabbare och man måste skymma målvakten mer och vara framför måla och plocka upp returer. Nu när jag lagt ut bloggen ska jag gå ner och tillsammans med några grannar de matchen. Jag ska inte tippa resultatet men som vanligt och som alltid hoppas jag på seger. Såg att laget i stort sett var samma som den senaste matchen förutom att det blir målvaktsbyte och spelar gör då Mattias Pettersson. Han måste ha matchträning om det ordinarie målvakten blir skadad

Bli först att kommentera

Alliansen i Stockholm har jätteproblem

Av , , Bli först att kommentera 0

Alliansen i Stockholm har jätteproblem. Det beror självklart på att man inte klarat av sitt uppdrag att bygga Karolinska universitetssjukhuset. Risken är stor att de inte allt de ställt till med. Så här skriver Omni

. ”UNDERSKOTTEN I SJUKVÅRDEN Aida Hadzialic (S), oppositionsråd i Stockholm, riktar hård kritik mot finansregionsrådet Irene Svenonius (M) för att en tjänsteman får ta ansvaret för vad som händer på Karolinska universitetssjukhuset, skriver DN.

 När ska Moderaterna, som har styrt regionen i 13 år, ta ansvar för situationen? säger hon till tidningen med anledning av beskedet om varslet på sjukhuset.
HSvenonius har tidigare sagt till DN att det är sjukhusledningens ansvar att leda den operativa verksamheten  inte politikernas. Hadzialic tycker det är ett orimligt  resonemang då de högst ansvariga har mer makt än någon annan att påverka både verksamheten och den ekonomiska politiken i regionen.

Bli först att kommentera

Polisen i Västerbottens inland agerar

Av , , 5 kommentarer 0

Polisen i Västerbottens inland agerar. De agerar och har tagit mycket knark i beslag. Det är mycket bra att man agerar mot knarket som inte gör annat än ställer till för brukarna. Polisen har även sagt att det finns ungdomar som bara är en 11-12 år som man funnit som testat droger.
Polisen har sagt sedan mitten av förra veckan har ma upprättat ett 20-tal brottsanmälningar gällande narkotikabrott. En större mängd misstänkt narkotika har tagits i beslag för vidare utredning. Man vet också att det mesta av drogerna har kommit via E-handel, men det förekommer även att narkotika har lever levererats vi langare.

Det har även sagts att det som hänt att polisen har haft kännedom om det mesta. Vad som förvånar mig är att det förekommer narkotika i så låga åldrar som 11-12 år. Man har inte sagt något om hur föräldrarna haft vetskap om att de vet att barnen knarkar. Det som hänt i inlandet är fruktansvärt när unga pojkar knarkar ihjäl sig. Nu måste även politiken se till att man får något att göra annat än att knarka. Vi får hoppas att polisen rensar knarket från Vilhelmina och Dorotea.

Polisen har tagit upp att man borde kolla alla paket som kommer med posten för att se om det går att stoppa näthandeln av knark. Det är nog även fastställt att hantering och försäljning av knarket ligger hos den organiserade brottsligheten. Det är också viktigt att folk tipsar polisen om vart knarket flödar.man tycker att det borde vara rätt att alla paket går igenom kontroll och är det förbjudet så måste man ändra lagstiftningen så man kommer åt drogerna. Västerbotten har trots det som hänt den lägsta brottsligheten. Men man får aldrig dra ner på polisen. Tyvärr så får Västerbotten mindre tilldelning av poliser just på grund av den låga brottsligheten.

5 kommentarer