Helena Lindahl svek sitt parti centern

Av , , Bli först att kommentera 11

Helena Lindahl svek sitt parti centern. Hon gick inte med på att man skulle lägga ned sina röster vid omröstningen på Stefan Löfven utan hon röstade emot partilinjen. Det är märkligt att beteende i en sådan omröstning. Hon delar därför inte sitt partis uppfattning om Sverigedemokraterna och detta visar att hon i stället skulle föredra Ulf Kristersson och bli helt beroende av Sverigedemokraterna.

Jag är inte förvånad över hennes ställningstagande för jag har aldrig förstått varför hon är med i centerpartiet då hon snarare beter sig som moderat. Hon verkar heller inte ha läst den överenskommelse som finns för det är mycket landsbygdspolitik i den. Att en centerkandidat föredrar en moderatledd regering som är beroende av Sverigedemokraterna finns men bara i Västerbotten

Bli först att kommentera

Markägarna vann mot staten

Av , , Bli först att kommentera 2

Markägarna vann mot staten. Nu har Mark och miljödomstolen gett markägarna rätt då man inte fick avverka fjällnära skog. Det är tycker jag en självklarhet att man ska få betalt när man inte får avverka sin skog som staten inte tidigare betalat för ett skydd.
Så här skriver man i Svt nyheter. Tidigare har Skogsstyrelsen sällan nekat markägare att avverka sin fjällnära skog. Men efter den så kallade Änokdomen i Norrbotten 2014 fick flera avverkningsstopp och sedan 2015 har Skogsstyrelsen nekat flera markägare ersättning.
Skogsstyrelsen har nekat avverkningstillstånd eftersom skog som är fjällnära kan innehålla nyckelbiotoper och därmed bedöms skyddsvärd. Men detta gjorde att flera markägare stod med skog de inte fick avverka och blev utan ersättning.

Nu får man den men det är märkligt att man måste stämma staten för att få rätt. Det här har inte staten fixat under alliansregeringen men nu vann man i domstolen. Det kommande regeringen kommer att ta tag i detta och det finns med i den överenskommelse som träffats me C och L. Märk att V inte ogillade detta förfarande av staten

Bli först att kommentera

Väntad förlust mot Södertälje borta

Av , , Bli först att kommentera 0

Väntad förlust mot Södertälje borta. Matchen gick dock till förlängning men man vinner inga matcher med folk i utvisningsbåset. Man vann antalet minuter i utvisningsbåset med 12-2. Det här går åt skogen om ingenting görs. Tippad som ett topplag men i poäng kommer man närmare ett kval. Det här är fruktansvärd dåligt och nu har man bara en på skadelistan. Är det hela tolv spelare som har ytterligare ett år kvar på kontraket så då försvinner ytterligare en säsong och målet att nå SHL kan man stoppa i arkivet. Det är många som bär ansvaret för detta och när kommer man att utkräva ansvar. Vilken skit säsong och det går inte att spela den typ av ishockey man gör. Försvaret skulle vara bra den här säsongen men det håller i alla fall inte jag med om

Bli först att kommentera

Media är numera bara spekulanter

Av , , Bli först att kommentera 5

Media är numera bara spekulanter. Ja inte minst de då kallade experterna som man tar in med anledningen av statsministeromtöstningen. Dessutom kan inte dom eller experterna läsa den överenskommelse om finns mellan de fyra partierna. Jag har bara sett två stycken personer som läst den i sitt sammanhang och det är Veronica Palm och Leif Padgrotsi. Då blir dessa avbruten ofta av Dalalademokraternas politiske chefredaktör som jag dessutom har svårt att se som Socialdemokrat. Han har i minst 10 år bara åkt tunt och kritiserat S. Han är snart i nästan alla TV media och tycker till och tycks vara rätt sosse. Han har inte ett dugg sett till att S varit framgångsrik i Dalarna. Daniel Suhonen är en annan som kallar sig sosse men det gör inte jag.

Det är klart att det varit ett extremt läge i politiken när vi inte fått en regering efter så lång tid. Det är bra tycker jag eftersom vi tvärt emot alla andra länder försöker begränsa externhögerns (SD,s) möjligheter att få ett stort inflytande över politiken. Därmed är jag nästan helt säker på att om inte V stöttar Stefan Löfven så är det en uppenbar risk att Kristersson blir statsminister med stöd av SD. Jag tycker att när de häller medias bevakning så har i alka fall blivit ett stöd till V. Inte minst tolkningen av en punkt i överenskommelsen mellan de fyra partierna.

De har i stort glömt bort allt annat i överenskommelsen och de har inte FATTAT att i överenskommelsen har ingen fått att som man velat. Där har media bara fört fram V,s kritik. Bore Sköld V ordförande i Västerbotten har fått ge sin syn men han har inte granskats av media om han handlat som man gör i ett aktiebolag enligt aktiebolagslagen när Bostaden sålde ut en del av sett bostadsbestånd. Jag har beklagat för dåvarande ordförande att man inte agerar som man gör i ett bolag. Vi får väl i morgon se om Vänsterpartiet föredrar Kristofferson före Stefan Löfven. Det är det som Vänsterpartiet i Västerbotten vill.

Jag vet att man inte kan ändra på en uppgörelse man gjort med Vänsterpartiet i Umeå medan de kan fara med lögner om oss precis dom man gjorde i valrörelsen 1994. Vänsterpartiet är inget jag litar på efter att ha haft att göra med den i 20 år som Kommunstyrelsens ordförande, även om det är lite skillnad på deras gruppledare. Jag tycker synd om alla som inte får nyheter på sätt än via media och inte minst via TV programmen.

Bli först att kommentera

Åter förlängd för regeringsbildningen

Av , , 2 kommentarer 2

Åter förlängd för regeringsbildningen. Inte heller i går blev det klart vem som ska bli statsminister. Det orsakades av att vänsterpartiet inte kunde tänka sig ställa upp bakom Stefan Löfven. Orsaken var skrivningar om att V skulle stå utanför. Tolkade jag skrivningen rätt var det att de skulle stå utanför när det gällde överenskommelsen. Men det ska ju behandlas i riksdagens utskott så där har de samma möjlighet att påverka som M, KD och till och med SD.

Jag hörde att Jan Björklund hade samma uppfattning som jag att Liberalerna att överenskommelsens punkter står man bakom men i övriga fall kunde man vara opposition. Samarbetet gällde budgeten och de punkter som fanns i den. Däremot var det någon anna liberal som menade att det inte skulle kunna vara inflytande från V i någon fråga. Tolkade jag Sjöstedt rätt ville han ha Löfven och ingen annan som statsminister. Däremot krävde han inga förändringar i dokumentet utan att Löfven skulle uttala sig i vissa av frågorna för han sa att Stefan alltid stod vid sina ord.

Nu får se om det går att få fram en lösning så att V inte trycker på nej knappen. Talmannen uppmanade alla att ta ansvar så man kan få fram en statsminister som riksdagen kan acceptera för det är det som röstningen avser. Politiska innehållet kommer i ett senare läge och det blir när vårändringsbudgeten ska tas. Jag tycker det är dags att man kommer till skott och i riksdagen är det Stefan Löfven det gäller och jag tycker det är bra att Liberalerna insett att alliansen förlorade valet då de rödgröna fick fler mandat än alliansen. Nu tycker jag som talmannen att nu får det vara färdiglekt och man måste se till att vi får en regering. Extraval vill ju ingen ha och då måste man lösa det som är kvar.

2 kommentarer

Vänsterpartiet bäddar för Kristersson

Av , , 4 kommentarer 3

Vänsterpartiet bäddar för Kristersson. Det gör man om man säger nej till Stefan Löfven. Då kommer talmannen inte att pröva Stefan Löfven som statsminister eftersom det inte finns en majoritet för honom som statsminister. Då blir det Kristersson som får tillbaka uppdraget och då kommer ett försök för honom att få ihop alliansen igen. Då kommer hans förslag att innehålla ett lov att inte samarbeta med Sverigedemokraterna och då kommer C och L att anta detta för de vill inte ha ett nyval. Det innebär i praktiken att Vänsterpartiet ser till att vi får en moderat ledd regering och då är Sverige på väg åt fel håll och Sverigedemokraterna blir vågmästare

4 kommentarer

Vänstern vill extraval och en högerregering

Av , , 2 kommentarer 1

Vänstern vill extraval och en högerregering. Ja det är det som blir konsekvensen om de säger nej till Löfven på onsdag. Det finns nu mediauppgifter att de inte tänker släppa fram Löfven. Jag tror inte C och L kommer tillbaka som alternativ efter det som nu hänt med en S regering som stöds av C och L. Då blir det ytterligare en omröstning och då kan självklart inte Löfven komma till baka med en blocköverskridande förslag.

Vad är då alternativet för att få tillstånd en statsminister. Det kan inte finnas något annat alternativ nämligen att C och L stöttar Kristersson liksom Sverigedemokraterna. Blir det nej då eller att inte C och L röstar nej då är det extraval. Då kan det bli så och om Liberalerna åker ur riksdagen liksom Miljöpartiet.

Då kommer det att bli en regering med M och Kd stöttat av SD. Vänsterns agerande nu kommer att ge en mörkblå regering och det blir svårt för någon typ av opposition att röra dem. Vänstern vill ha en mörkblå regering och det svaret får vi på omsdag när det ska röstas om Löfven. Vänsterpartiet har jag sagt tusentals gånger att den ska man inte lita på. En högerregering tar bort Norrbotniabanan och bland annat mer pengar till kommunerna. Det finns mycket mer som slår hår mot kommunerna

2 kommentarer

Björklöven är en katastrof detta år

Av , , 2 kommentarer 5

Björklöven är en katastrof detta år. Detta lag som skulle ha en spelartrupp så många trodde de skulle vara ett topplag. Det är så fel som de någonsin kunde vara. I onsdags var jag ner och såg matchen mot MoDo och då var det laget som var mycket bättre är MoDo. De vann på övertid men de bjöd på två mål och båda hade Lövens Pukka som assist. De som så matchen på TV menade att målvakten också bar ansvaret för baklängesmålen.

Idag var förväntningarna stora att det skulle bli tre poäng mot seriens sämsta lag Vita Hästen. Så djävla illa som de spelade övervägde jag att gå hem redan efter första perioden, jag stannade och hoppades att de skulle vända. Visst vann man skottstatistiken men det ger inga poäng så när andra perioden var slut gick jag hem för jag såg ingenting i spelet som skulle bli vinst.

Det var skönt att slippa se eländet och titta på travet i stället. De släppte in ytterligare ett mål och förlorade med 2-0. Helt väntat efter två perioder. Nu släppte man in två mål på 16 skott och gjorde inte ett på 34 skott. Man gjorde inte ett mål trots 14 minuter en man mer. Det är inte annat än en skam för Björklöven än ett bra spel av Vita Hästen

Nu är man i rask takt på väg mot kvalspel då det bara är 3 poäng ner till Almtuna som ligger näst sist men de har sämre målskillnad än Löven. Det har nu gått långt in i serielunken och det finns inget som gör att man skulle kunna tro något än att tabellen talar sanning liksom trenden. Det är självklart att det är spelarna på isen som bär det största ansvaret även om sportchefen som ansvarig för spelartruppen men även tränarstaben kan inte anses var lyckat då man inte fått spelarna att göra det som förväntas av en av seriens dyraste trupper. Nu är det Södertälje bort och spelar man inte MYCKET bättre blir det ännu en förlust.

2 kommentarer

Kristdemokratiskt dåligt beteende

Av , , 2 kommentarer 9

Kristdemokratiskt dåligt beteende. Ja idag har vi fått se ett beteende som jag inte trodde skulle få se. När Anne Lööf presenterade att centerns partistyrelse beslutat att föreslå förtroenderådet att stötta Stefan Löfven kom deras verkliga ansikte fram. Följande ord kom från Sara Skyttedal. Det var hon som körde över decemberöverenskommelsen som fick KD att kliva ur den och därmed föll den. Så här fina ord använder ledande kristdemokrat när de inte fick som de ville

Klåpare. Bedragare. Quislingar. Vi glömmer aldrig , skriver Sara Skyttedal, kristdemokratiskt kommunalråd i Linköping, på Twitter. Tänk vilket ordval. Att kalla centern som nazist vilket Quisling blev efter att I början då de förespråkade partiet en kristenkonservativ politik. Det är ju det som KD är idag, en mörkblå höger som kan samarbeta med Sverigedemokraterna

Jag har sett att M och KD jobbade med ett system för att stänga ute Sverigedemokraterna inför den förra mandatperioden. Hon har varit ute i andra ärende även mot pressen men förlorade. Decemberöverenskommelsen kom till för att stänga ute. Nu skulle M och KD göra samma sak, trots att det i praktiken inte går. Det ska inte gå enligt min uppfattning då det är väljarnas val som ska råd. Det är det som hänt nu är att det måste till överenskommelser över blockgränserna. Det har aldrig varit någon tanke för Kristersson, det är klart.,

2 kommentarer

Nu pågår spelet om regeringsmakten

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu pågår spelet om regeringsmakten. Det har kommit fram hur spelet ser ut enligt Omni men hur tillförlitligt det är har jag ingen uppfattning om. Först vad Kristersson ger för bud.

%Ï SPELET OM REGERINGSMAKTEN Under helgerna har C och L parallellförhandlat med de rödgröna partierna och med M och KD. M-ledaren Ulf Kristersson ger nu C och L ett motbud att ta ställning till, uppger DN. Förslaget som tidningen har tagit del av går ut på att C och L ska tolerera en regering bestående av M och KD. Det ska bland annat innehålla ett löfte om att regeringspartierna inte kommer att förhandla eller samarbeta med SD.
M och KD lovar dessutom att genomföra hela Alliansens reformagenda om L och C släpper fram Ulf Kristersson. Huvuddragen i förhandlingarna mellan M, KD, C och L ska ha varit klara i helgen men det var först i går som innehållet stod klart, uppger SVT

Det verkar lite löjet skimmer över detta. Ska han genomföra det man gemensamt var överens om före valet. Vad säger det, hade KD och M inte tänkt genomföra det man gick till val på? Men att lova att de inte ska förhandla eller samarbete det innebär att man inte kan få igenom en budget och varför vill han inte ha C och L i regeringen om man ska genomföra vad man var överens om. Vi får väl se men det räcker ju inte med C och L om Kristersson ska röstas fram som statsminister då de rödgröna är större och är det någon som tror att SD släpper fram honom utan att få betalt för det

Så har Omni en artikel där C och L stöttar Löfven.
%Ï SPELET OM REGERINGSMAKTEN Överenskommelsen mellan S, C, L och MP ska enligt källor till Aftonbladet gälla frågor som skola, arbetsrätt och hyresreglering. S ska ha gått med på betydligt mycket mer än vad man gjorde i december då förhandlingarna bröt samman.

En källa med insyn uppger att S har gått C till mötes i frågor som arbetsrätten och hyresregleringen, skriver Aftonbladet. Enligt uppgifter ska L ha fått igenom att ett förslag ska tas fram om hur skolan kan förstatligas.
MP har enligt källan fått igenom att flygskatten återinförs och rätt till familjeåterförening för flyktingar.

I ett dokument som rör överenskommelsen som DN har tagit del av står att förslagen i denna överenskommelse kan handlingskraftigt låsa upp gamla knutar och åstadkomma systemförändringar . Slut Omni

Nu får vi vänta och se vem talmannen föreslår som statsminister. Alla detaljer tror jag inte kommer upp på bordet varken från S eller M. Det torde vara en del viljeinriktningar för det måste vara osäkert vad som går igen i riksdagen. SD har också folk som sitter i riksdagen och det kan säkert uppstå heliga allianser framöver men hur M kan säga att de inte måste få med SD låter för mig helt obegripligt

Bli först att kommentera