Donald Trump har inte alla polletter hemma

Av , , Bli först att kommentera 2

Donald Trump har inte alla polletter hemma. Det har åter varit skjutningar på skolor då en person sköt ihjäl , jag tror det var 17 personer som dog. Först Sas att Trump funderade på någon liten lagändring som skulle försvåra för skjuta människor att köpa vapen. Idag har det kommit nya besked. Nu tycker han att Lärarna kan utrustas med dolda vapen och skjuta tillbaka.” Det här tycker jag visar att han lever i en förgången tid samt att är i behov av vård. Det är även så han tänker om Nordkorea. Han är den mest våldsamma personen man kan tänka sig men nu har det som tur är kommit igång demonstrationer mot dessa skjutningar och hoppas att USA vaknar

Bli först att kommentera

Statsskulden har minskat med 10%

Av , , Bli först att kommentera 1

Statsskulden har minskat med 10%

Statsskulden har minskat med 10% . Det är under tiden vi haft en S-regering. Det är bra för räntorna kommer att stiga och då ska de betalas. Mindre skuld mer välfärd

Bli först att kommentera

Inte förvånad över att Björklöven förlorade

Av , , Bli först att kommentera 2

Inte förvånad över att Björklöven förlorade. Det går inte att vinna en match när man börjar med att ta så många utvisningar i andra perioden efter att man i första perioden förlorat skottstatistiken i första perioden med 16-3. Många två minuters och en femminuters även om Pantern drog på sig en Femminuters när perioden var slut. Den trend Löven är inne tycker jag är märklig och nog finns det mycket att fundera över när det gäller uppträdande och ansvarstagande från spelare och ledare i laget.

Bli först att kommentera

Inte går det så bra i OS för Sverige idag

Av , , Bli först att kommentera 0

Inte går det så bra i OS för Sverige idag. Undantaget är Damerna på längdskidor där Kalla och Nilsson ordnade en silvermedalj och det var bara 17 hundradelar från guldet. USA överraskade med att vinna med en riktig rökare till spurt av Diggins. Notera att Marit Björgen nu är den som har flest medaljer på vinter OS när norrmännen tog silvermedalj.Däremot klagade Falla på Stina Nilsson vilket är obegripligt för hon är inte den som kör utan att störa medtävlande. Dålig förlorare kan man säga.

Att våra herrar skulle ta medalj var inte något som jag trodde på. Jag tycker Hellner gjorde ett bra lopp och Halvardsson var för trött på slutet för att kunna ta medalj. Heller har sagt att han åker hem nu då han inte är rätt tränad för en tung 5 mil. Calle Halfvarsson har också planer på att stå över 5 milen och det kan jag nästan förstå. Herrarna har inte varit nära medalj och det är länge sedan det gått så dåligt. Vi måste få fram en ny grupp av duktiga herrar som kan slåss i världstoppen.

Bara för en stund sedan var OS över för Tre Kronor efter att de avgjort i förlängningen och jag tyckte det såg i reprisen som att det var ett självmål av målvakten.Efter att ha haft 13-0 i skott drog man på sig en utvisning som Tyskarna gjorde mål på och 30 sekunder senare ökade man på till 2-0. I tredje perioden reducerade Sverige men Tyskarna ökade på ledningen direkt till 3-1. Sverige kom igång ordentligt i slutet av perioden och kvitterade till 3-3. Men den offensiv som gav 3-3 mojnade av och Tyskarna fick senare 4-3 som jag tycker var ett självmål.

Bli först att kommentera

Det är oroligt i Vänsterpartiet

Av , , Bli först att kommentera 0

Det är oroligt i Vänsterpartiet. Det kommer avhopp på avhopp. I dagens Omni pekar man på ytterligare avhopp och det kommer från Uppsala län där distriktsordförande hoppar av. Så här skriver Omni
Konflikten inom Vänsterpartiet har lett till ytterligare ett avhopp. Distriktsordföranden för partiet i Uppsala län, Lars Thor, har meddelat att han lämnar sin post. Orsaken till avhoppet är partiets beslut att ge riksdagsledamoten Emma Wallrup fortsatt förtroende, trots de anklagelser om trakasserier som riktats mot henne från riksdagsledamoten Jens Holm.

Efter några dagars betänketid har jag beslutat mig för att omedelbart avgå som distriktsordförande för Vänsterpartiet i Uppsala län , skriver Lars Thor i ett pressmeddelande enligt UNT. Thor blir det tredje avhoppet på kort tid.

Bli först att kommentera

Det är märkligt att man inte gjort något åt mobbingen

Av , , Bli först att kommentera 1

Det är märkligt att man inte gjort något åt mobbingen. Jag tycker man att de som råkat ut för mobbing som barn skulle agerat. Det är faktiskt så många som 7 av 10 eller 70% av vuxna som upplevt mobbing som barn. Siffrorna kommer från Friends som Sifo har genomfört. Fyra av tio ska själva ha utsatts medan en av tio mobbat och tre av tio varit passiva åskådare. Merparten 94 %
uppger att mobbningen har skett i skolmiljö. Man måste fråga sig vad har skolan gjort för att förhindra mobbingen. Jag har svårt att tro att man inte känt till detta från skolans sida.

45 procent, säger att de önskar att de hade gjort mer för att förhindra en mobbningssituation. Den här mätningen har presenteras i samband med invigningen av en konstutställning.

Bli först att kommentera

Media har sagt att Hanna Falk petades. Teodor Pettersson platsar inte

Av , , 1 kommentar 2

Media har sagt att Hanna Falk petades. Jag tycker det är helt fel att säga på detta sätt. Man kan aldrig petas när inte i detta fall Hanna Falk varit uttagen till att köra stafetten. Det var visst många som trodde att hon i alla fall skulle bli uttagen före Anna Haag. Möjligen att striden skulle stå mellan Falk och Ingmarsdotter. Ingen har egentligen någon given plats för att få åka för man är uttagen. Det är flera personer som inte fått starta,man skickar fler deltagare. Skriv inte som ni gör att någon petats det är inte sant,för att petas måste man vara uttagen tidigare.

Visst kan fråga på vilka grunder laget på skidor tagits ut. Nu på morgonen tycker jag det kommer en riktig knall. Teodor Pettersson som varit bästa sprinter hela säsongen ställs över och i stället blir det Marcus Hellener som tävlar med Calle Halvardsson. Calla tycker jag inte gjort några bra sprintlopp och gör många taktiska misstag under loppen och jag vet inte om Hellner gjort något sprintlopp. Roland Grips uttagningar har varit ifrågasatta och om jag ska tippa tror jag inte det blir någon enda medalj för herrarna denna säsong. När det gäller mixedstafetten i skidskytte så tror jag att Wolfgang Pichler gör rätt som ställer över Fredrik Lindström

1 kommentar

Bristande kemikaliekontroller

Av , , 1 kommentar 0

Bristande kemikaliekontroller. Det har jag läst i en artikel i Omni och det låter inte bra. Så här lyder artikeln i Omni. Kemikalieinspektionen anmäler 16 företag för bristande kemikaliekontroller. Bland företagen finns Granngården, Biltema och Rusta, skriver TT. Nästan var fjärde vara som myndigheten kontrollerade hade förbjudna ämnen eller för stora mängder farliga ämnen.

Kemikalieinspektionen har granskat 261 varor, främst hemelektronik, men även sportprylar och leksaker, hos 19 företag. Vanligast har varit att bly använts till lödningar i elektronik.  Det är ingen akut risk för oss människor, men ämnena i sig har olika skadliga egenskaper. Till exempel bly, som kan orsaka skador på nervsystemet, säger Camilla Westlund, inspektör på Kemikalieinspektionen.

Företagen kan få betala böter om de fälls.  I början kände vissa inte ens till reglerna eller oss, säger hon.

Mer om granskningen
Kemikalieinspektionen har bland annat hittat brister hos en solcellslampa från Rusta, en minidammsugare från Teknikmagasinet och en batteridriven lanterna från Dollarstore.

Företagen som anmäls:
Ahlberg-Dollarstore
Biltema
Cool Stuff
East Import i Höör
Gilbert Trading
Granngården
Home Shop Scandinavia
Inter Agenturer
Jula
Moon radio
Robetoy
Runsven
Rusta
SBI Sport
Teknikmagasinet
Ur & Penn
Det var så här artikeln i Omni såg ut. Nu är inte alla företag så det finns säkert farliga ämnen i många fler produkter och butiker. Nu är det butikerna som enligt artikeln men varför attackerar man inte grossisterna eller tillverkarna

1 kommentar

Björklöven får förbereda sig på kval

Av , , 4 kommentarer 1

Björklöven får förbereda sig på kval. Spelar man som man gjorde idag finns ingen anan slutsats man kan dra. Jag tycker det är så bedrövligt att jag vill inte uttrycka i klartext vad jag tycker. De vinner skottstatistiken med 44-19 och gör bara ett mål när matchen redan är avgjord och 20 sekunder kvar. De skapar inga riktiga målchanser och det tar alldeles för lång tid innan man skjuter och det bli alltid mitt på målvakten och ingen skymmer eller tar de returer som blir. Det finns inget djävlar anamma i laget. Det tydligaste exemplet är att lagkaptenen drar på dig en utvisning 4 minuter kvar när man jagar kvittering och självklart avgör de matchen och gör 0-2.

Fagervall sa efter matchen att han tryckte på bristen av att vilja ta det smutsiga jobbet. Jag håller med men det är ingen nyhet för så har det varit hela säsongen förutom i några matcher. Men vad gör man åt spelare som inte gör jobbet. Ett sätt är att ställa över de som inte gör det.

Varför tror jag att det kan bli kvarl och det är matcher som samtliga kräver ett man gör jobbet och lite mer. Flera av spelarna som tidigare avgjort matcher där händer lite. Följande matcher är kvar Pantern (b) Almtuna (h) Tingsryd (b) Aik (h) Västervik (h) och Timrå (b). Inget av dessa är några enkla lag att möta och det har hänt tidigare att Björklöven förlorat många matcher i rad. Det är bara 11 poäng till Tingsryd på kvalplats.

Nu behövs skärpning av hela laget och dess ledare annars blir det kval om att vara kvar

4 kommentarer

Björklöven tar emot Vita Hästen kl 4

Av , , 2 kommentarer 1

Björklöven tar emot Vita Hästen kl 4. Det är ingen lätt match, föresten finns det inga lätta matcher möjligen mot MoDo och Leksand där man gjort sin bästa matcher. Jag vet inte vad det beror på för vi är många som säger att man spelar sämre mot sämre lag. Nu är inte MoDo något topplag om man tittar på tabellen.

Men Björklöven har tappat för många poäng mot sämre lag. Idag tror jag det i stort sett samma laguppställning som senast men Frölunda juniorerna är på plats och de borde nyttjas mera speciellt Oliwer Fjellström som har rutin från 17 matcher i år med Frölunda i SHL. Jag önskar att man tar fram kämpatackterna och inte tar onödiga utvisningar eller ger bort poäng som man gjorde i senaste hemmamatchen genom att släppa in ett mål mindre än två minuter kvar med en man mer.

När jag skriver denna blogg sitter jag samtidigt och tittar på Sveriges match mot Finland och det blev nyss 2-1 när Finland tagit över men det är inte slut ännu. Bäst av Svenskarna är Skellefteåkedjan Finland kör hårt för att kvittera och det vete stackarn om Tre Kronor orkar hålla emot.

2 kommentarer