IS är inte alls besegrad som många tror

Av , , Bli först att kommentera 0

IS är inte alls besegrad som många tror. Det kanske är så i Irak och Syrien men det är många som har överlevt kriget och har flytt. Många IS krigare finns också i olika länder då de kommer från olika håll bland annat Sverige. Enligt FN så förbereder IS attentat i Europa. Trots nederlagen anser man att de fortfarande utgör ett hot. Enligt den här FN rapporten så har man fokuserat på att göra attentat här i Europa. Man har samlat information från olika länders underrättelsetjänster har IS redan särskilda mål i tankarna och att de har börjat placera ut sprängmedel

IS kan enligt rapporten, som samlat
information från olika länders
underrättelsetjänster, redan ha
särskilda mål i åtanke och ha börjat
placera ut sprängmedel. En våg av
attacker kan komma före årets slut. Det kan vara så många som 40000 utländska medborgare som anslöts till IS och kan vara vid liv och många kan även vara på fri fot. Hoppas att säkerhetspoliserna i Europa arbetar tillsammans för att förhindra attentat

Bli först att kommentera

Dags att sätta dit nätterroristerna

Av , , 4 kommentarer 2

Dags att sätta dit nätterroristerna

Dags att sätta dit nätterroristerna. I fredags beslöt Henke Larsson att lämna tränarjobbet i Helsingborg. Han gjorde det för alla hat och hot han utsattes för. Då ska man komma ihåg att Henke har varit van att utsättas för mycket eftersom han spelat i flera storlag i Europa med fans som krävt segrar. Nu är det några år sedan och möjligen har hat, kränkningar och hot ökat. Det är olagligt att hota människor och även att kränka folk. (På bilden ser ni en blomma som jag gillar)

Jag har har fått många kommentarer på min blogg som jag inte publicerat men kommer någon dag i framtiden att publicera detta på min blogg och där kommer det att synas vilken som skrivit. Jag har tagit upp detta med VK,s ansvarige utgivare men inte fått besked hur de tänker göra med den typen av personer som sysslar med kränkningar. VK har en policy som säger att det är bloggaren som ansvarar men det står ändå i nättidningen att den som är ansvarig är VK,s ansvarige utgivare.

Det är trots detta olika typer av hot och kränkningar som man får utstå och då är det polisanmälningar som återstår att använda vilket jag ännu inte vidtagit men har funderat många gånger att göra det. På Facebook är det inte den som äger som kan styra vilka kommentarer som man släpper fram utan där kan vem som helst kommentera. Det skulle behövas en lagstiftning som direkt kunde straffa den som kränker eller hotar.

Lagstiftningen är inte upp to date när det gäller brott på sociala media. Däremot tycker jag att media som värnar tryckfriheten inte ska bidra till att folk hotas eller kränks på VK,s blogg. Vi som får kommentarerna ser ju både email adressen och även om det som skriver dit falska adresser men vi ser också IP adressen och den borde tidningen kunde använda för att stänga av näthatarna och för polisen att utreda detta. Det här med nät hat, när hot och andra beskyllningar är ett problem för demokratin och måste bestraffas. Det är nog en del av de som ständigt skriver saker som även skulle behöva vård för friska kan de inte vara. Som sagt jag kommer i en blogg att visa några exempel längre fram.

4 kommentarer

Idag V75 igen och på Bergsåker

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag V75 igen och på Bergsåker. I går var det också V75 på samma bana. Det har även varit tidigare i veckan både på Jägersro och Bjerke i Norge. Så här har det sett ute och ser ut 17 augusti Örebro, 21 augusti, Jägersro 22 augusti Bjerke 23 augusti
Bergsåker, 24 augusti Bergsåker, 25 augusti Charlottenlund. 5 dagar i rad tycker jag är för mycket spel.

Man tröttnar helt enkelt och jag tror att detta på sikt skadar travet. Sedan kör man också oerhört mycket reklam inför sändningarna. Kan även tro att det är många som får ekonomiska problem när det är så mycket spel. Sedan tycker jag att det är fel att inte pengarna delas ut i den omgång där tävlingarna sker. Blir utdelningen för låg på 5 rätt går den att föra över till både 7 och 6 rätt. Blir det ingen 7:a kan man föra pengarna till 6 och 5 rätt. Idag kan en ensam vinner får över 100 miljoner om den blir ensam och de pengarna kommer från de som spelat tidigare, och allt läggs på 7 rätt. Fina lopp är det och det ska erkännas och det är rätt dag som V75 körd.

Dagens största favorit har en kusk från Umeå som favorit och det är i SM för Nordsvenskar som Ove Lindqvist kör Pydin. Jag håller på att det kan bli en överraskning även i gulddivisionen då Ulf Olsson kör V75 lopp 6 kör nr 6 Makethemark som alltid är med på målfotot och i det loppet är nr1 stor favorit.

Bli först att kommentera

Bra match av Löven mot Skellefteå

Av , , 6 kommentarer 3

Bra match av Löven mot Skellefteå. Fast nog skulle Löven ha gjort ett mål i andra perioden när man vann skotten med 16-6. Skellefteå hade 31 skott men Canata målvakten som släppte in ett mål i första perioden. Skottstatistiken blev 31-31 men Björklöven hittade inte vägen förbi Skellefteås målvakt. Jag tycker Björklövens målvakt Canata spelade bra vilket också Skellefteås målvakt gjorde.

Det var många spelare i Löven som gjorde fina insatser men det var en taktisk miss som man sällan får skåda genom att plocka ut målvakten när det var 3:12 kvar och då gjorde Skellefteå två mål. Idén måste ha varit att träna på läget men jag tycker det har varit bättre att ta en 1-0 förlust. Det har skapats minst lika bra chans att kvittera med 5 man på isen.Dessutom har det varit rättvisare resultat att förlora med 1-0 i Skellefteå. Spelarna får godkänt och det var roligt att se Hutchings igen som tar skott och spelade med David Lindqvist och Justin Crandall och de tror jag kommer att producera mot sämre lag än Skellefteå när serien börjar. Bra med en publik på över 5000 i Skellefteå

6 kommentarer

Moderaterna och Hanif Bali

Av , , Bli först att kommentera 2

Moderaterna och Hanif Bali. Han petades från vissa uppdrag när han gick till angrepp på Carl Bildt och inte oväntat heller. Han må så vara men han är inte ensam och det gör mig bekymrad. Han tycker jag mer företräder åsikter som finns jos Sverigedemokraterna och dem har Kristersson kommit närmare än vad Fredrik Reinfeldt någonsin kom.

Han skrev ett inlägg på Facebook och där fick han många som hejade på honom och gav beröm till honom. Stå på dig var en vanlig kommentar. Jag blev mycket förvånad när jag såg att Anders Ågren stödde Hanif Bali. Det trodde jag aldrig att han skulle göra. Bra att veta var han egentligen står. När Anders skriver något så är den förste att stötta vad han skrivit är hans fru och då hänger moderaterna i Umeå. Lika dant när hans fru Åsa skriver något. Välorganiserat för att få många gillande , men väl lätt att se. Så här hade Omni en sammanfattning om Hanif Bali

%Ï PETNINGEN AV HANIF BALI Varje gång som moderatledningen har tagit i med hårdhandskarna mot Hanif Balis agerande har det rört sig om frågor inom internationell politik, skriver Karin Eriksson i en analys i DN om Hanif Balis tid i Moderaterna.

Länge sågs Bali som en förgrundsgestalt i partiet, skriver Eriksson men menar att petningen inte kom oväntat:
Mycket talar för att det låg i luften: EU-valrörelsen stärkte partiledningen i uppfattningen att Moderaterna ska fokusera på sakfrågor .

Eriksson pekar också på att partisekreterare Gunnar Strömmar sagt att han ska göra upp om Moderaternas kultur.

Elisabeth Marmorstein, SVT:s politikreporter, säger att Moderaterna visserligen visade att man agerar, men samtidigt inte tog i med storsläggan mot Hanif Bali.
 Man hotar inte honom med uteslutning eller tvingar honom att sluta twittra. Det beror på att Hanif Bali fortfarande är populär bland vissa gräsrötter, säger hon. Slut citat.
Inte trodde då jag att han var populär hos moderaterna i länet. Att de inte skäms.

Bli först att kommentera

Donald Trump är mycket barnslig

Av , , Bli först att kommentera 6

Donald Trump är mycket barnslig. Han beter sig som ett barn i en förskoleklass som inte får som han vill. Nu när han inte får köpa Grönland så då ställer han in sitt statsbesök. Jag trodde i min enfald att när man gör statsbesök så planeras det noga och dess innehåll. Iden till köpet av Grönland var säkert planerat färdigt när han fick en ide om att köpa Grönland som han twittrade om. När han då inte fick diskutera detta då Danmarks statsminister sa helt nej då blev han tjurig som ett litet barn och ställde in mötet. Det är det som jag tycker är barnsligt för nog borde Trump ha något att diskutera med Danmark. Det har gjorts undersökningar i USA som visat hur ofta Trump ljuger.

Expressen skrev i våras att presidenten ljuger 23 gånger om dagen. Aftonbladet skrev följande Donald Trump ljuger inte bara mer utan också långt värre än sina föregångare. Sättet som USA:s president ljuger på påminner om hur ledare i diktaturer agerar  och riskerar att forma om presidentämbetet för all framtid, enligt en forskare. 29 April skrev DN USA:s president Donald Trump har gjort mer är 10.000 falska eller vilseledande uttalanden under drygt två år som USA: president. Vad är det för folk i USA som inte reagerar på en person som far fram med så mycket lögner. I Sverige skulle det bli ett drev så en person med så mycket lögner fick lämna in

Bli först att kommentera

Tala om en falsk politiker Hanif Bali(M)

Av , , Bli först att kommentera 4

Tala om en falsk politiker Hanif Bali(M) Nu när han blivit petat från uppdragen i riksdagens utskott. När han insett konsekvenserna av sitt agerande då ber han Carl Bildt om ursäkt. Den ursäkten tror jag inte ett dugg på som sagt, inte ett dugg. Han har varit i utkanten i många frågor länge så han är säkert medveten om vad han gjorde, trodde nog han skulle få en del med sig.

Då här skriver Omni om detta.
%Ï PETNINGEN AV HANIF BALI M-politikern Hanif Bali ber den före detta stats- och utrikesministern Carl Bildt om ursäkt efter sina kommentarer på Twitter.
Det har riktats hård kritik mot mig från partikamrater och mitt uppsåt har ifrågasatts och det sårar mig självklart djupt , skriver han på Facebook.
Bali fick i dag lämna sina uppdrag som suppleant i riksdagens EU-nämnd och arbetsmarknadsutskott efter beslut i Moderaternas riksdagsgrupp.

I Facebook-inlägget skriver Bali att varje parti själv äger rätten att definiera vilken politisk plattform man vill ge sina företrädare.
Det är mitt ansvar att göra mitt yttersta för att föra debatten på ett sätt som inte leder till att mitt parti tycker att det gör mer skada än nytta , skriver han vidare i inlägget. Slut citat Omni

Bli först att kommentera

Håller Moderaterna att tröttna på Hanif Bali( uppdaterad delvis)

Av , , Bli först att kommentera 4

Håller Moderaterna att tröttna på Hanif Bali. Ja det ser ut så om man ska tro på de notiser som flödar på sociala medier. Ska man tro på dessa är det Balis stor angrepp på Carl Bildt som fått bägaren att rinna över. Till och med Ulf Kristersson lär ha tagit kraftigt avstånd från uttalandena och nu rör det på sig på flera håll.

Riksdagsgruppen är inte heller nöjda och det förvånar inte heller. Enligt uppgifter ska han tvingas lämna två utskott. Jag tror däremot inte att man tänker utesluta honom för då är de nog rädda att han blir Sverigedemokrat för det är nog många som tycker att som han framträder passar han bäst där. Vi får vänta och se med det var förvånande att han gjorde så hårt angrepp på Carl Bildt. Jag tror inte man gör det ostraffad.

Nu har man fattat beslut i riksdagsgruppen och att han mister sina uppdrag i utskotten. Motiven
– Ja, skälet till det här beslutet är upprepade övertramp i debatten och nu senast då ett personligt angrepp på Carl Bildt, säger Billström till TT.
Jag tycker det är mycket märkligt att det bara är i utskotten han petas och jag hoppas att media grillar ledningen och även han hur man tolkar beslutet. Är det moderaternas syn på riksdagen och dess funktion som beslutsform. Han kan ju bli politisk vilda om man tvingar honom men är han kvar i riksdagsgruppen kan han agera där och ge igen på olika sätt. Vi får väl se om han inte blir SDare inför nästa val

Bli först att kommentera

Poliskoll mot cyklande på Kungsgatan

Av , , Bli först att kommentera 3

Poliskoll mot cyklande på Kungsgatan. I dagens VK finns en artikel där polisen säger att de ska kolla upp den olagliga cyklingen som sker på Kungsgatan i city på dagtid. För de som cyklar när det är förbjudet kommer det att kosta 500kr i böter. Jag tycker det är bra för förbudet är till för att det vissa tider enbart ska vara en gågata.

Det är nog inte bara här man måsta ta tag i dåligt trafikvett på cykel och nu går vi in i mörkare tider då man ska lyset på. Det är också ofta cyklister tror att de har företräde vid alla övergångsställen vilket också är fel. En av VKs krönikörer har också påstått att skyltningen är otydlig. I det inlägg som polisen skrivit om detta och som finns beskrivit i VK säger polisen att skyltningen är korrekt. Hoppas att det blir slut med att vilseleda cyklisterna om vad som gäller

Bli först att kommentera

Vuxenvärlden beter sin illa mot Greta Thunberg

Av , , 2 kommentarer 9

Vuxenvärlden beter sin illa mot Greta Thunberg. Hon är idag 16 år och började förra året med att sitta utanför riksdagshuset med ett plakat med orden Skolstrejk för klimatet  Hon har blivit en riktig förespråkare för att politiken måste agera för klimatets skull. Det är inför många stora församlingar hon har blivit inbjuden för att tala och just nu är på väg till USA och FN för att hålla ett tal och ett land till. Hennes mamma är sångerskan Malena Ernman. Hon gör ett utmärkt jobb för miljön och framför sitt budskap på ett sätt som gör att folk lyssnar. För allt utsätts hon mycket för det hon gör främst av klimatförnekare. Jag tycker vi ska vara glad i stället för att djävlas och trakasseras och ifrågasättas. Sverige skulle behöva flera ambassadörer och inte minst världen av hennes kaliber om världen ska lyckas med det klimatmål som man satt upp. Jag tycker hon är fantastisk en duktig och kunnig ambassadör för Sverige och miljön. I Omni fanns nedanstående artikel om Greta

%Ï OPINION Expressens Lars Lindström skriver i en krönika om att de negativa attityder som sprids om klimataktivisten Greta Thunberg samtidigt är ett 100-procentigt erkännande  av henne.
Hon sprider inget hat, fejkar ingenting, hotar ingen, vädjar att vi ska besinna oss. Hon är en god människa, helt enkelt, och dessutom ung tjej och öppen med sin autism, och därmed enligt naturlagarna i sociala medier fritt villebråd. Klappjakten är ömklig att betrakta , skriver han.

På norska NRK skriver samhällsdebattören Paul Omar Lervåg om hur Greta Thunbergs meningsmotståndare använder hennes asperger-diagnos mot henne, en diagnos även han själv har:

Det är på tiden att vi tar tag i fördomarna (…) Om vi ska ha en röst i offentligheten kan vi inte vara rädda för de som sprider fördomar om oss , skriver han. Slut citat och bra analyser

2 kommentarer