KD,s Caroline Szyber hade mera lik i garderoben

Av , , Bli först att kommentera 3

KD,s Caroline Szyber hade mera lik i garderoben. Nu har Aftonbladet avslöjat att hon rest ännu mera än vad som avslöjats tidigare rest privat på skattebetalarnas bekostnad. Efter avslöjandet fortsatte hon att ändå säga att det var tjänsteresor men betalade tillbaka en del. Hon hade åkt till både Rom, Venedig och Fiskebäckskil på Västkusten. Hon fick förlåtelse av Ebba Busch Thor. I går avslöjade Aftonbladet att resan till Fiskebäckskil gick till ett privat bröllop.

Det sas också att resan var planerad sedan länge vilket bröllopsresor brukar vara.nu går hon ut i ett blogginlägg och säger hon gjort fel och ska betala tillbaka alla pengar för resorna. Hon har till och med modet att säga att hon inte haft för avsikt att lura skattebetalarna. Tro det den som vill men andra i KD som avslöjades före valet fick gå men hon stannar kvar. Dessutom var hon ordförande i civilutskottet. Så går det till i kristna högern

Bli först att kommentera

Moderaterna kommer att krypa ihop med SD

Av , , Bli först att kommentera 3

Moderaterna kommer att krypa ihop med SD. Jag har som ni sett hela tiden trott att moderaterna vill styra med SD. Batra var inne på den linjen men hon fick gå. Det skiner också igenom hela tiden på Kristersson när han säger att vi är större än de rödgröna trots ett mandat mindre. Jag tror att moderaterna har varit inne på den linjen eftersom de har KD med på denna vagn. Centern kommer också att vika sig vad tiden lider bara för att få vara med och då lämnar man Liberalerna i sticket. Då tror man sig vara säker på att få styra en längre tid. Jag säger jag tror de gör så för höger som höger. Jag lägger här in två notiser från Omni som visar detta och i kommunerna söderut blir det nog så

”SPELET OM REGERINGSMAKTEN Drygt hälften av de 609 moderatpolitiker runt om i landet som svarat på en enkät från Expressen vill att Moderaterna ska ta makten med hjälp av SD-förhandlingar om det krävs. Enkäten skickades ut i måndags.

Liknande röster har höjts från kända M-namn som Maria Abrahamsson och tidigare partiledaren Ulf Adelsohn.
Jag hade kanske sagt att jag ville samtala med SD ändå… någon gång måste detta sluta, säger Adelsohn till tidningen och tillägger att det inte finns 18 procent fascister i riksdagen .

%Ï SPELET OM REGERINGSMAKTEN Flera tunga M-toppar i Skåne vill att partiledaren Ulf Kristersson ska söka Sverigedemokraternas stöd för en Alliansregering, skriver Sydsvenskan som pratat med 20 av Skånes tyngsta M-politiker.

Kommunalrådet i Staffanstorp, Christian Sonesson, menar att man måste släppa beröringsskräcken .
Jag tycker vi ska sätta oss ner med SD och se vad som är möjligt att komma överens om, säger Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för M i Skåne, till tidningen.

Slut citat. Så förbered er på att snart börjar välfärdens nedrustning. Vi får då höra vad de LO medlemmar som röstat på SD kommer att säga. Det här är också en chans att Moderaterna får styra med de gamla M:arna som gått över till SD

Bli först att kommentera

Storsjöskolans kök nominerad till priser

Av , , Bli först att kommentera 0

Storsjöskolans kök nominerad till priser. White guide Junior har nominerat Storsjöskolans kök i Holmsund i två kategorier, Sveriges bästa skolkök 2018  samt Årets skolkock 2018 .

Det är roligt och tacksamt att få vara med på den resa de gör på Storsjöskolan. Det är ju själva poängen med att vara enhetschef att se folk och verksamheter växa. Att de lyckas som de gör och får nationell bekräftelse gör det hela lite extra häftigt, säger Ida Milton, enhetschef Måltidsservice.
Storsjöskolan har arbetat kring White Guide i flera år vilket har gett resultat. Jonathan Nyberg,kock på

Storsjöskolans kök i Holmsund, har arbetat i köket sedan 2017 och lagar mat till ca 850 elever i Storsjöskolan och Skärgårdsskolan.
Det är en stor ära att vara nominerad. Vi är ett bra och ambitiöst gäng som är noggranna med att allt som serveras ska smaka riktigt bra. Det är jätteroligt att få ett kvitto på att det vi gör är uppskattat, säger Jonathan Nyberg.
White Guide Junior ska bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige.

De personer som placerar sig högt i Årets skolkock har med stor lyhördhet, hög kompetens och god förmåga att kommunicera lyckats sätta matgästen i centrum.
Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Vinnarna presenteras i Göteborg den 18 september 2018.

Bli först att kommentera

Vänsterpartiet är inte moget att leda en kommun

Av , , 3 kommentarer 20

Vänsterpartiet är inte moget att leda en kommun. Det visar Ulrika Edmans agerande i konflikten med ekonomidirektören. När den typen av tvister uppstår finns ingen anna utväg än att finna en förlikning. Det vet jag för jag har hanterat liknande tvister som förhandlare under mer än 10!år i Byggnadsarbetareförbundet, men utifrån löntagarperspektivet. Eftersom ekonomidirektören inte var fackligt organiserad är det tingsrätt arbetsdomstol som är den väg man går.

Jag ser att andra vänsteranhängare ger sig ut och uttalar sig i ett ärende som han inte vet ett enda dugg om. När det gäller den här typen av ärenden som handlar om personliga skäl ska de skötas helst under sekretess. Det är det som är gängse princip. Nu blev den en i uppgörelse både med ekonomidirektören och ekonomichefen och då man från parterna är eniga i en överenskommelse då är båda parter nöjda.

Att vänsterpartister inte vet något om personalärenden har jag sett många gånger tidigare. Men ställde enhälligt upp på Tamara Spiric när hon kränkte personal på ekonomikontoret och kränkte också ekonomichefen som själv var aktiv i vänsterpartiet. Då var det kränkande behandling mot ekonomikontorets personal om deras kompetens och de inbillade sig att de hade manipulerat budgetunderunderlaget. Det är fakta rakt upp och ner och en sak som då ingen hade gjort tidigare Sverige. Då deltog inte vänsterpartiet i de utbildningsårgärder som vidtogs. Ett sånt ärende mot politiker skulle hanteras annorlunda än om det rörde sig om kränkningar från anställd.

Det här är nu andra gången vänsterpartiet är ute när det gäller kommunenens ekonomikontor inkl ekonomidirektör. Den här gången verkar de ha tagit ställning för ekonomidirektören trots att personal på ekonomikontoret varit sjukskriva av arbetsmiljöskäl.

Nu är det så att när det uppstår tvister i en kommun som Umeå är det inte politiker som förhandla utan den professionella organisationen som finns på personalkontoret och ytterst ansvarig är och har alltid varit förhandlingschefen. Att peka ut Ågren och Lindberg är bara till för att misskreditera personerna. Än en gång har det visat sig att vänstern är så långt i från det går att vara som företrädare för arbetsgivarna och det måste också vara omöjligt att ge information till dem från personalavdelningen när man är inne i tvisteförhandlingar från arbetsgivarens sida. De beter sig inte som arbetsgivare och hoppas att de hålls utanför de förhandlingar om poster som nu sker. Jag tycker media inte heller gått riktigt till botten i ärendet samtidigt som det är svårt att få personal att yttra sig

3 kommentarer

Idag blir det en dag utan politik

Av , , Bli först att kommentera 4

Idag blir det en dag utan politik. Orsaken den här tiden på året är som vanligt att ta upp pären . Hjälp får jag av familjen Holmlund från Yttersjö och Sandström från samma by. Det ser ut att bli en bra skörd trots den värme och torka det varit. Nytt utsäde från Entre väst och Håkan Eriksson. Mandeln är mycket fin men även de runda är bra. Efter upptagningen blir det kräftor men det gäller även att ha lite tabletter mot ryggont. Jag brukar också kalka potatislådorna för det är bra mot brunröta om den kommer då blir det inte en djävla sörja om det finns en sjuk pära med utan de torkar ihop som ett russin

Bli först att kommentera

70 år av trafik över kvarken Umeå -Vasa

Av , , Bli först att kommentera 5

70 år av trafik över kvarken Umeå -Vasa. Det har skett många turer även för mig över Kvarken med Wasabåtarna en helt nödvändig trafik. Idag firas detta på Wasaline både på turen som snart anländer från Wasa och så mellan halv ett och fem ombord på båten. Nu är en ny färja snart beställd och sedan tar det några år innan den är färdigbyggd. Ny och modern och miljövänlig.

Tyvärr har inte Svenska staten varit beredd att hjälpa till men på finsk sida får man stöd. Obegripligt att inte regeringarna ser samhällsnyttan för denna färja som ändå har större nytta än de flesta åtgärderna på vägnätet. Staten får stora intäkter från momsen för varje krona som man handlar för i respektive land. Förutom mycket stora nyttor för näringslivet och miljön är det också en viktig turistinvestering. Själv glömmer jag aldrig min första båttur till Vasa då jag klev ombord på båten Korsholm vid kajen mitt i stan nedanför Stora Hotellet. Det var en liten båt och sedan blev det flera båtar med namnet Korsholm

Bli först att kommentera

Vem eller vilka bildar regering

Av , , 1 kommentar 4

Vem eller vilka bildar regering. I vilket fall som helst måste det bli en överenskommelse att endera alliansen eller de rödgröna måste lägga ned sina röster och inte rösta med Sverigedemokraterna. Jag fattar inte hur alliansen agerar som de nu gör eftersom alla partier i den sagt att de inte vill ha med SD att göra. Som det ser ut idag har de rödgröna 2 mandat mer än alliansen och lik förbaskat ska de rösta bort Lövfen. Är de bara sura för att de inte kunde få fler röster och är de dåliga förlorare. Kristersson blev i alla fall inte den store räddaren för moderaterna och hans hånflin åt andra gick inte hem. En överenskommelse där KD är med ska man inte träffa för de är inget att lita på.

1 kommentar

Alliansen respekterar inte valutslaget

Av , , Bli först att kommentera 7

Alliansen respekterar inte valutslaget. Så är det och det visar deras agerande. Den som respekterar det minst är moderaterna och Ulf Kristersson. Svaret är egentligen ganska enkelt. Alla allianspartier har sagt att de ska inte göra upp med Sverigedemokraterna. Då har det inget regeringsunderlag för då är de rödgröna det större blocket oavsett om V sitter i regeringen eller inte då man har sagt hur tydligt som helst att de stöttar Stefan Löfven som statsminister.

Centerpartiet och Liberalerna har sagt att de sätter sig aldrig i en regering som är beroende av Sverigedemokraterna och de säger att de kommer att rösta nej till en regering om de inte får något gehör för sitt förslag om att för att begränsa invandringen. Så där är dörren stängd. Nu är ju alliansen enligt det preliminära mandatfördelningen 2 mandat mindre. Då kommer på nytt förslaget från SD att de tycker att Moderaterna ska skippa C och L och bilda regering och det tror jag tilltalar både M och KD men då spricker alliansen. Att C och L skulle ge ett passivt stöd till detta då har man trots allt gett ett stöd till M och KD att ge ett inflytande till Sverigedemokraterna.

Jag tror att Ulf Kristersson sviker sitt löfte direkt efter valet genom att bli beroende av Sverigedemokraterna och den uppfattningen har jag haft hela tiden då många moderater vill det. Han respekterar inte valresultatet då de rödgröna är större och det visar att han respekterar inte valresultatet och i andra länder är det bara diktatorer som inte gör det och det gjorde inte heller inte nazister.

Bli först att kommentera

Jag blir trött på alliansen

Av , , 1 kommentar 7

Jag blir trött på alliansen. De kräver att alliansen ska bilda regering och det motiv man har är att alliansen är större än Socialdemokraterna. Använder man samma motiv omvänt så är Moderaterna mindre än Socialdemokraterna. Det är märkligt att man inte respekterar väljarnas utslag nämligen regeringsunderlaget och där är de rödgröna större än den löst sammansatta alliansen. Varje parti i alliansen har gått till val på vad man ville göra efter valet. Nu är inte valet färdigräknat så först tycker jag man ska vänta på valresultatet. Alliansen kommer inte till makten utan stöd av SD och det har Centern och Liberalerna sagt nej till. SD är väl större än flera av allianspartierna

1 kommentar

Det är hög tid att gå och rösta

Av , , Bli först att kommentera 4

Det är hög tid att gå och rösta. Rösta på Socialdemokraterna, i Kommunen, Regionen/Landsting och till Riksdagen. Vi kan styra och det har vi visat i 24 år bland annat här i Umeå där jag varit kommunstyrelsens ordf i 20 år . Vi har format en mycket bra kommun där det finns goda möjligheter att utvecklas. Sätt gärna ett kryss på mig och jag finns på en valsedel till kommunen där Janet Ågren toppar listan. Har du redan förtidsröstat kan du gå till vallokalen och ändra din röst.

I går var det en duell mellan Stefan Löfven och Ulf Kristersson och jag tycker det var mycket bättre än de stora partiledaredebatter. På riksdagsnivå där delar jag Anders Borgs och Stefan Löfvens uppfattning att det behövs ett blocköverskridande system. Det har ju varit många blocköverskridande uppgörelser där jag är mest nöjd med de energiöverenskommelsen. Många av alla olika stöd bör man ha överenskommelser om regler och där kan man ha regler som man är överens om men ersättningsnivåerna kan vara olika.

Nu tror jag det kan ta lite tid att sätta ihop överenskommelse på riksnivå kanske mer än en månad men så är det i många länder. Jag måste komma tillbaka till de många partiledaredebatterna som varit mycket tjafs i. De avbryter varandra och talar i mun på varandra och håller sig inte till ämnet. Jag tycker det varit ett annat inslag som jag ogillar i högsta grad men har inte med politikens innehåll. Det gäller Ulf Kristerssons sätt att bemöta andra genom att hånflina åt allt som han inte gillar. Alex Schuman tog också upp detta i en krönika i gårdagens Expressen.

Gå och rösta i morgon är det för sent.

Bli först att kommentera