Ånger speglar det som sker i Storbritannien

Av , , Bli först att kommentera 0

Ånger speglar det som sker i Storbritannien. Flera britter uttrycker nu ånger över att de röstade för att Storbritannien ska lämna EU, säger rapporter. Mandy Suthi säger till tv-kanalen ITV att hela hennes familj röstade för brexit men att de nu önskar att de fått göra om sitt val.
 Nu har våra ögon öppnats. Vi ser vad som verkligen händer, säger hon.

En del väljare anser att de blivit lurade.
Jag röstade personligen för att lämna därför att jag trodde på de här lögnerna och jag ångrar det mer än något annat, jag känner mig bokstavligen rånad på min röst , skriver en Twitteranvändare.

Kommentaren kom efter att Ukip-ledaren Nigel Farage i en morgonsoffa i tv erkänt att pengarna Storbritannien tidigare gett till EU inte alls ska gå till sjukvård som utlovat.
Det var liksom huvudskälet till att jag röstade för att lämna, nu önskar jag att jag inte gjort det , skriver en annan Twitteranvändare.

I Skottland agerar man omedelbart och vill lämna Storbritannien bli självständiga och bli kvar som medlemmar i EU. Den skotska regeringen kommer att söka direkta samtal med EU för att utreda alla möjliga alternativ för att skydda Skottlands plats  i unionen. Det uppger den skotska förstaministern Nicola Sturgeon på en presskonferens, efter ett långt morgonmöte med regeringen.

Frågan om en andra folkomröstning om skotsk självständighet är i allra högsta grad på bordet , enligt Sturgeon. Hennes regering är nu överens om att få till en lagstiftning som möjliggör det.
 För att säkerställa att det alternativet är genomförbart inom den givna tidtabellen kommer steg att tas för att säkerställa att den nödvändiga lagstiftningen är på plats.
Dessutom ska en kommitté tillsättas med representation från alla skotska partier, för att utreda möjligheterna för en folkomröstning.

Bli först att kommentera

Nu finns det många som vill ha ett val till

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu finns det många som vill ha ett val till. Över en halv miljon britter har skrivit på ett krav för en andra folkomröstning om EU medlemskapet. Det stora antalet fick underhusets hemsida att krascha.

Valdeltagandet var 72,2 procent i torsdags, för lågt anser de som skrivit på kravet. Initiativtagaren vill ha en regel om att om rösterna
för att lämna, eller stanna, är mindre
än 60 procent, baserat på ett
valdeltagande på mindre 75 procent, bör en andra folkomröstning hållas. 100.000 namnunderskrifter brukar räcka för att få en debatt i parlamentet.

Det är många som är riktigt besvikna. Både i Skottland men även i Nordirland fanns en kraftig majoritet och det finns starka krafter för att lämna Storbritannien. Skottland kommer att ta alla möjliga steg  för att förbli en del av EU, säger delregionens försteminister Nicola Sturgeon i ett tal efter att det står klart att Storbritannien ska lämna unionen.
62 procent av de skotska väljarna röstade för EU. Nu ska det skotska styret redan ha inlett dialog med europeiska parter och förbereder lagstiftning för en omröstning.
 Skottland ser sin framtid som en del i EU och har röstat klart och tydligt för att förbli en del av unionen, säger Skottlands försteminister Nicola Sturgeon i en intervju med BBC.

I Nordirland finns krafter för att man vill återförenas med Irland. Camerons agerande med att lova en folkomröstning om medlemskapet kan få igång andra krafter som kan dra isär Storbritannien, det brittiska samväldet som är en förlegad organisation. Både Skottland, Nordirland, England och Wales räknas som egna länder inom fotbollen vilket jag tycker är mycket märkligt

Bli först att kommentera

Cameron avgår omedelbart

Av , , Bli först att kommentera 1

Cameron avgår omedelbart. Det gör han helt rätt. Varför inte utlysa nyval. Han lovade britterna en folkomröstning om det avtal han förhandlade fram med EU om Storbritannien skulle vara kvar i EU. Det är klart att man röstade för att lämna EU och de som ville lämna fick majoritet. Lämna sidan har runt en miljon fler röster än de som ville vara kvar.

En person som inte kan styra landet utan måste gå till en folkomröstning ska inte sitta kvar. Jag tycker det är en svår fråga att gör folkomröstning, då man inte kan avkräva ansvar av alla som röstat för lämna för det som nu händer i världsekonomin. Lämna resultatet blir en stor börda för alla länder att bära.

Man ser den börskollaps som nu smittar runt hela jordklotet. Segern för lämna-sidan har skapat stor oro på börsen runt om i världen. Det brittiska pundet hade under fredagsmorgonen rasat med nästan tio procent till knappt 1:34 dollar. Det är den lägsta nivån sedan 1985.

Vad säger nu lämna sidan som påstod att de ekonomiska konsekvenserna som stanna sidan sa skulle hända bara var skrämselpropaganda. I Tokyo hade börsen klockan 06.15, svensk tid, fallit med omkring sju procent. Hongkongbörsen har tappat
cirka fem procent. Terminshandeln
inför börshandeln i London och övriga Europa tyder på lika dramatiska ras här, enligt nyhetsbyrån Reuters. Londonbörsen väntas rasa med cirka sju procent. Även i USA väntas börsfall.

Det är klart att många är besvikna på Storbritannien och de problem som de nu är orsaken till. EU-parlamentets talman Martin Schulz
förutsätter att förhandlingar om ett
brittiskt utträde ur EU börjar snabbt, meddelar han enligt Reuters. Storbritannien har bestämt sig för att gå sin egen väg. Jag tror att ekonomiska fakta den här morgonen visar att det kommer att bli en mycket svår väg att gå, sa han till tyska tv-stationen ZDF.

Han tillade att han inte vill att euron ska gå samma väg som pundet, som
rasade efter beskedet om att britterna vill lämna EU. EUparlamentet kommer att samlas på morgonen.

Det finns också mera kommentarer och Socialdemokratiske Sigmar Gabriel som tillika är vice kansler sa
”Damn! En dålig dag för Europa”, på sitt twitterkonto.

Finlands exfinansminister Alexander
Stubb kallar resultatet för en ”mardröm”. Japans samt Australiens
premiärministrar uttrycker samtidigt
oro för finansiella konsekvenser.

Det här är en seger för högerpopulismen i Storbritannien Både i Frankrike och Nederländerna
höjs nu röster från högerpopulister för en egen EU-omröstning. Jag tror och även hoppas att Skottland nu kommer att börja driva en kampanj för att lämna Storbritannien och bli självständiga. Skottarna är stora vänner av EU och vill hellre ha att göra med Norden än med London.

För mig är det inte ett helt oväntat resultat även om valdeltagandet var mycket högt. Populismen har lätt att bli segrare i folkomröstningar där det som regel inte biter med fakta vilket är synd. Folkomröstningar bör inte ske där man har en representativ demokrati. Man kan inte blanda för politiken är en helhet. Folket i Storbritannien bär ett stort ansvar för de ekonomiska följderna av sitt agerande.

Bli först att kommentera

Det här kan inte vara rätt

Av , , Bli först att kommentera 1

Det här kan inte vara rätt. Finansinspektionens (FI) generaldirektör Erik Thedéen granskar för tillfället storbanken Nordea  samma bank han var ansvarig för när han jobbade som statssekreterare på finansdepartementet under den moderatledda regeringen.

Hav hade så hög post som statssekreterare Under den tiden var han statens representant vid flera bolagsstämmor och ska ha sagt 2011 att banken var välkapitaliserad, skriver SVT. Han var statssekreterare med sina kompisar
 Det går naturligtvis inte an, säger Dennis Töllborg, professor i statsvetenskap vid Handelshögskolan i Göteborg.
Tidigare har en intern rapport läckt ut från FI som visar att Nordeas kapitalbrist kan vara mellan 50 80 miljarder kronor.

Bli först att kommentera

Det går bra för skolan i Umeå.

Av , , Bli först att kommentera 1

Vi har valt välfärd före skattesänkningar och satsar mer än de flesta andra kommunerna på skolan

Här kan du läa lite mera om du har lust

Bli först att kommentera

Personalbristen i vården alliansens ansvar

Av , , Bli först att kommentera 0

Personalbristen i vården alliansens ansvar. Vi ser dagligen att det är brist på personal inom sjukvården. Alliansen ledde regeringen och utbildningspolitiken mellan 2006 och 2014. Redan 2006 börjande man se vilka personer som kommer att gå i pension i framtiden. Man visste mycket väl hur lång tid det tar att utbilda läkare och sjuksköterskor och andra yrken som kräver akademisk utbildning

Alliansen inbillade sig att lösningen på detta var fler privata företag skulle lösa detta var inget annat än rent flum. De förslag om vårdval mm gav inte heller fler personer i vården utan man la i stället en massa förslag som gjorde att det medicinska personalen skulle fylla i blanketter i stället för att jobba med patienter.

Man sänkte skatter i stället för att satsa på att utbilda fler personer för vården. Det är där skon klämmer att det utbildas för få och kvalificerad personal ska syssla med byråkrati som de inte är utbildad för. Landstingen har även för lite pengar och man tillförde för lite pengar till dessa. Ny kunskap gör att man botar fler, man får fram ny teknik och nya mediciner som fördyrar vården men inga nya pengar.

Det är staten som måste tillföra resurser för landstingsskatterna slår hårdast mot de med de lägsta lönerna. Alliansregeringen valde sänkta skatter i stället för att satsa på vården och de som fick störst skattesänkningar fick så stora sänkningar som var större än en årslön för en sjuksköterska. Vi ser personalbristen i sjukvården som mycket tydlig men media och de granskade teamen har inte så öppna ögon att de ser att personalbristen nu beror på beslut som togs säg runt 2008 till 2012.

Bli först att kommentera

Det är Svenskar som deltar i kriget med IS

Av , , Bli först att kommentera 0

Det är Svenskar som deltar i kriget med IS. Det är egentligen för djävligt men glädjande nog är det numera brottsligt. Hur människor kan bli så förvridna i huvudet att de ställer upp och deltar med alla dessa grymheter som dessa jihadister utför i kriget Det blir allt vanligare att svenska medborgare grips i Turkiet misstänkta för terrorbrott, enligt Ekot. Gripandena bedöms vara kopplade till resor till och från grannlandet Syrien.

Enligt Utrikesdepartementet handlar det om ett 20-tal fall det senaste året.
 I de här kortare ärendena ser vi vanligtvis inte att ärendena går till domstol, utan man utvisas efter relativt kort tid, berättar Helena Wahlström som är kansliråd på UD:s konsulära avdelning. Det här innebär att de med säkerhet endera fortfarande är och krigar eller befinner sig i Sverige. Vi får hoppas att man byter information med Turkiet och att personerna i fråga får stå till svara inför en domstol

Bli först att kommentera

Äntligen en helt korrekt analys av Hamren

Av , , 1 kommentar 0

Äntligen en helt korrekt analys av Hamren. Nu hänvisar jag till en artikel jag läst på nyhetssajten Omni som jag dessutom kan rekommendera. Så här ser artikeln ut ordagrant i Omni.

Inför Sveriges ödesmatch mot Belgien i fotbolls-EM på onsdag anlägger förbundskapten Erik Hamrén ett pragmatiskt perspektiv. Under en presskonferens pekar han på att Belgiens lag är rankat tvåa i världen medan Sverige hittas 33 platser ner.
 Det vore en fotbollskatastrof om Belgien förlorar mot oss. Vi ska försöka vinna matchen, vilket jag tror är möjligt, men att tro att vi ska gå ut och spela ut Belgien… Då är man väldigt naiv i så fall.

Hamrén menar att Belgien har Europas bästa offensiv och att det blir en utmaning att klara av den.
 Men gör vi det har vi bättre möjligheter att skapa målchanser mot Belgien än mot Italien som har Europas bästa defensiv. Slut citat

Personligen tror jag Sverige är helt utan chans. Jag tror det är många inte minst media som inbillat folk att Sverige är ett mycket bättre lag än de i verkligheten är. Däremot förstår jag inte Zlatans resonemang att han slutar. Han har ju helt på topp nu trots sin ålder och är en av världens bästa fotbollsspelare.

Visst har Sverige en chans att vinna men den är liten. Visst ska jag se matchen i kväll men det blir nog att ganska ofta byta kanal och se om Lagerbäck lyckas med att få Island till slutspel för första gången. Jag tror att Island har större chans att gå vidare till åttondels spel än vad Sverige har. De har dessutom Lagerbäck som ledare och förbundskapten som har lyckats bra att få Island till att bli ett lag ett riktigt bra lag.

1 kommentar

Hur många farliga flyktingar finns i Sverige

Av , , Bli först att kommentera 4

Hur många farliga flyktingar finns i Sverige. Jihadisten som anlände till Sturups flygplats utanför Malmö i veckan är långt ifrån den enda potentiellt farliga personen som nått Sverige. Antalet personer som klassas som säkerhetshot har ökat, och alla kan inte utvisas.

 En fråga som komplicerar det hela är att många av de här personerna kommer från länder där dödsstraff och tortyr tillämpas, säger Oskar Ekblad, chef för Migrationsverkets särskilda insatser till TT. Det betyder enligt honom att personer som har kommit till Sverige och utgör ett hot ändå kan vara kvar i landet.

När Migrationsverket misstänker att en asylsökande kan utgöra ett säkerhetshot skickas ärendet vidare till Säpo. Under 2015 hände detta vid 460 tillfällen  en ökning från 120 ärenden året innan, och en siffra som ser ut att bli än högre i år.

Det här visar på att jag varit rätt ute att det är många som kommit in i landet och kan vara personer som har helt andra syften än att ha flytt från något land till Europa

Bli först att kommentera

Helt väntat hoppade alliansen av…

Av , , Bli först att kommentera 2

. Helt väntat hoppade alliansen av bostadspolitiken. Hur kan jag säga det. Svaret är att de vill inte göra något. Nu säger de att det är för lite åtgärder. Jag tycker det bara är snack som de sysslar med. De gjorde inget annat än gjorde det besvärligare att bygga under sina åtta år vid makten. De förändringar de gjorde i lagstiftningen gjorde att det blev krångligare och tog längre tid. Har det funnits en vilja har till förändringar har man självklart genomför det under sin tid i regeringen. Marknadshyror ger inga fler bostäder utan bara dyrare lägenheter.

Jag är rädd att regeringen inte heller lägger något förslag som sätter riktig fart. Vill man få fart på hyresrättsbyggandet är det bäst att momsbelägga hyran säg med 7% då får fastighetsägarna dra av byggmomsen men även momsen på att driftskostnader. Det driver inte heller upp hyrorna utan det går att få neutralt beroende på vilken momssats man lägger på hyrorna. Ett sånt förslag jämställer också hyresrätterna med ägande och bostadsrätterna som har sina ränteavdrag

Bli först att kommentera