Det går inte en dag utan grodor från Trump

Av , , Bli först att kommentera 1

Det går inte en dag utan grodor från Trump.,Det senaste är hans påstående om Sverige som han upprepade en dag till. Han är så långt från verkligheten som någon kan vara och för mig ger det inte förtroende att ljuga. Frågan är varför han ljuger medvetet.

Man kan misstänka att det finns massor med lögner även när det gäller diskussionen om valfusk och att hans medarbetare haft band med ryssarna både när det gäller spridande av lögner inför valet men även om man diskuterat politik på annat sätt före han var utsedd. Han har även omgivit sig med affärsmän som haft och har affärer med ryssarna.

Det finns det som tror att ryssarna har skaffat sig hållhakar på honom. Han har även haft problem med sina utnämningar och med kritik mot rättsväsendet där han inte accepterat domslut och sagt att de är så kallade domar. Där ska han komma med nya lagar.

Carl Bild har tagit ansvar för att granska Trumps uttalande och frågade sig vad har han rökt, gjorde som Trump använde twitter. När det gäller Trumps beskyllning om brottsligheten skrev Bild på twitter på engelsks ” Förra året var det ungefär 50 procent fler mord bara i Orlando/Orange i Florida än i hela Sverige ,

Ja listan av grodor och lögner kan göras hur lång som helst och när media tar upp sanningen så är alla medier lögnare. Men kan även hur något media som la ut material med uttalande om intervjuer med poliser som poliserna säger är helt utryckta ur sitt sammanhang. Man kan konstatera att han är extremt främlingsfientlig trots att han är gift med en kvinnlig invandrare. Invandrarhatet riktas främst mot muslimer och mot mexikaner. Vart det här tar vägen törs nog inte någon spekulera i.

Bli först att kommentera

Jag upprepar att ishockeyn dör av dåliga domare

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag upprepar att ishockeyn dör av dåliga domare. Patrik Bjällander som dömde Björklöven mot Karlskoga skötte sig bra första perioden men sedan han hade dömt två utvisade Karlskoga spelare i mitten av andra perioden var det samtidigt slut med att döma enligt regelboken. Det fanns många givna utvisningar som han skulle blåst för men ju mer han avstod ju värre blev det. Det fanns minst en tre fyra tillfällen som en Björklövare brutalt fälldes i anfallszon när spelet vände och de gjorde mål

Precis som jag skrev i en blogg tidigare så tar dåliga domare död på svensk ishockey. Jag delar inte alla rop på utvisning som publiken skrek men det var alldeles för många fel. Man kan tro vad som helst hur man får en domare med på att inte blåsa utvisning. Visst är Karlskoga ett tungt lag som spelar tufft och bråkar och beter sig illa. Det är domaren som har till uppgift att stävja detta. Jag tror domareinsatsen sedan mitten av andra perioden är den sämsta domareinsatsen och i jämförelse med Schilken då är han bra

Dessutom är det märkligt att när Karlskoga avgjort då kom någon utvisning på Karlskoga men han gav tillbaka i Karlskoga i slutminuterna med fördelar. Viset har ishockeyförbundet domarekontrollanter och vad de tycker borde offentligöras. Jag är säker på att jag inte är ensam som tycker Bjällander var en katastrof som domare och där skadar svensk ishockey. Ni som ansvarig för domarna måste sätta er ner och titta på matchen och gör en bedömning om hur domare skötte sig.

Ni måste också se till att det blir två domare per match. Kan också berätta att jag fått ett tiotal mail med följande innehålla” vilka d…la domare. Det kan inte finnas en enda person som tycker att insatsen var bra förutom någon Karlskoga supporter. Släpper man en match så blir det så här och det märkte Karlskoga.

Bli först att kommentera

Så här ska det se ut när det är matchdags…

Av , , Bli först att kommentera 0

Så här ska det se ut när det är matchdags...

Så här ska det se ut när det är matchdags för Björklöven. Jag blev glad när jag såg den här vimpeln som satt vid ingången till Glasögonmagasinet som ligger på Kungsgatan vid Västra Esplanaden i samma hus dit AC flyttat. Jag skulle dit och justera ett protokoll. Vår nye VD som har ett förflutet i MoDo och han såg matchen i fredags mot Löven var inte nöjd med MoDo efter detta och jag förstår honom. Huset där både AcNet och Glasögonkompaniet ligger kallades Focushuset för där låg ett populärt kondis

Men jag tycker det är bra att företag sätter ut och talar om att det är match idag. Jag hoppas att det kommer mycket folk och hjälper till att heja fram Björklöven till en seger som skulle ge lite säkrare grund att stå på för att slippa kvala även om ett kval gav lite mera intäkter än att det skulle var slutspelat. Men man får inte ta några risker. Såg inte matchen mot MoDo men förstår att stödet från publiken var mycket gott.

Idag ska jag se matchen hemma och hoppas man vinner för då står det 2-2 i matcher. Vi ska även idag jobba med den strategi vi har för framtiden. Den förfinas hela tiden och i år har vi lyckats behålla i stort sett alla riktigt lovande ungdomarna varav Emil Norberg prövat på A-laget. Vi har under många år tappat för många som nu är stjärnor i SHL lag och någon är på andra sidan Atlanten. Vi ska behålla de åldrar som brukar åka iväg genom att garantera att vi ger lika bra utbildning som spelare som de får i MoDo, Skellefteå, Luleå eller andra klubbar

Hej på Björklöven genom att se matchen i kväll och det är som Glasögonmagasinets vimpel säger att det är Matchdag

Bli först att kommentera

Sportsöndag med hyfsade resultat

Av , , Bli först att kommentera 2

Sportsöndag med hyfsade resultat. I Estland dominerade åkare med astmamedicin och de kom från Norge och vinnarna var Sundby och Björgen. Glädjande var att Calla blev två och inte så långt efter Björgen trots att man i SVT sa att hon vann överlägset. Anna Haag gjorde sitt bästa lopp men hade många norskor före sig. Däremot var det underbart att se Stina vinna hur enkelt som helst i går.

Herrarna hade inte mycket att skryta om men Hellner blir nog trots allt räkna med. Svenskarna var lite stela i benen efter hög höjds läger. Men nog beror en del på norrmännens framgångar på att de tar astmamedicin.

Skidskyttet tror jag vi glömmer men vi har lovande tjejer och Fredrik Lindström var inte så långt idag från att ha fått stå på pallen. Damerna har en som är helt överlägsen med fem guld och heter Laura Dahlmeier.

I herrarnas slalom såg det ut som om Hargin var på väg rakt upp på pallen som kom en uråkning. Han hyllades av många efteråt för sin åkning med det hjälper inte. Däremot gjorde Myhrer ett kanonåk i andra och var inte långt från pallen. Dit tog sig i alla fall Frida Hansdotter efter bra och stabila åk.

Vi ligger trots allt bra till inom många idrotter främst under vintersäsongen och nu börjar VM i längdåkning men det känns inte längre lika roligt när man man tar medicin trots att man inte är sjuk

Bli först att kommentera

Vad är det för fel med Donald Trump

Av , , Bli först att kommentera 5

Vad är det för fel med Donald Trump. Något måste det vara när man hörde vad ha sa i ett tal som han höll under sin eriksgata i Florida. Han hänvisade till något som han sa som hände i går. Obegripligt för alla då det inte har hänt något speciellt förutom att Stina Nilsson van sprinten i Estland. Så att Carl Bildt fråga vad Trump hade rökt.

I vilket fall som helst blir man nästan rädd när han far fram med sanningar så vårdslöst. Han har till och med kritiserat domstolar. Nu tror jag när man ser hur han gör och säger att det är inte alls otroligt att han legat bakom smutskastningen av Clinton tillsammans med ryssarna. Den där mannen skyr nog inga medel och han vet nog inte vad det är att prata sanning

Bli först att kommentera

Bristen på grönsaker kommer att fortsätta

Av , , 1 kommentar 1

Bristen på grönsaker kommer att fortsätta. Man tror att bristen finns kvar kanske hela April månad. Det beror på att det varit för kallt i Spanien under främst december månad men det var inget bra odlingsväder heller i Januari. Och det har även blivit problem i de grönsaker som odlas i växthus. Det är även låg produktion i hela medelhavsområdet.

Vi har ju Hällnäs i Västerbotten som har en hel del grönsaker men det är främst kryddor. Det här visar att vi behöver en strategi för ökad självförsörjning då vi inte kan lita på att andra länder odlar åt oss. Finland är ju duktigare än oss på att odla lokalt och tittar man på det som sker i Närpes kommun i Österbotten

1 kommentar

Norge jublar när de får fortsätta köra dopad

Av , , Bli först att kommentera 1

Norge jublar när de får fortsätta köra dopad. De får ju ta astmamedicin och höja prestationsförmågan och självklart är det doping som nu får fortsätta. Det verkar som om de även styr internationella skidförbundet. Att få ta medicin mot astma när man är frisk då är det doping.

Man anpassade även avstängningen så hon kan få tävla för fullt i OS. Alla avstängningar är för korta. Det är många som varit avstängda i 2 år och sedan får tävla igen. Nu drog hennes skidfabrik in sponsringen i alla fall tillfälligt. Längre avstängningar för doping är ett måste om man ska få en ren idrott.

Bli först att kommentera

Störa partiers möten ett angrepp på demokratin

Av , , Bli först att kommentera 9

Störa partiers möten ett angrepp på demokratin. I går hade Sverigedemokraterna ett möte som stördes så att det inte kunde genomföras. Det är väl ingen hemlighetet att jag ogillar den politik som partiet står för, och kommer att agera mot den. Det är ett högerparti med många olika inslag inte minst med främlingsfientlighet. Jag tror inte att man genom att störa deras interna möten får väljarna att avstå från att rösta på dem, snarare tvärt om. Partiet är inte förbjudet och sitter i riksdagen, landsting och kommuner. Politiska idéer ska inte bekämpas med våld oavsett var de dyker upp.

Vi har åsiktisfrihet och mötesfrihet vilket finns i vår grundlag. Det som hände i går tycker jag är allvarligt och helt fel väg att bekämpa deras politik. Att störa möten på det sätt som gjordes tycker inte jag stämmer med ett demokratisk samhälle utan är ett grovt påhopp på demokratin. Låt oss i stället bekämpa deras politik och de idéer de har för sin politik.

Bli först att kommentera

Nu har Trumps säkerhetsrådgivare slutat

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu har Trumps säkerhetsrådgivare slutat. Med tvång eller inte men han satte sig i den sitsen genom att diskutera de sanktioner som USA utfärdat. Han hade sina kontakter före han blev utsedd. Enligt uppgifter hade han pratat med den ryske ambassadören. Efter detta har han nu tolkats som en säkerhetsrisk. Samtalet ska ha handlat om detta med ryssarnas agerande inför valet. Det är ingen hemlighet att Trump har sett en framtid med ryssarna.

Eftersom han gjorde detta som privatperson var det olagligt. Han var också en person som stod Donald Trump närmast sedan lång tid. Hur många flera lik finns det i garderoben och Pentagon säger att det ser som om ryssarna mycket väl vet vad som händer, säkerhetsrådgivaren kan ha utsatts för utpressning. Nu har vi inte fått se Trump twittra om detta

Bli först att kommentera

Trumps tilltänkte minister hoppar av före

Av , , Bli först att kommentera 0

Trumps tilltänkte minister hoppar av före. Det är Puzder som det handlar om som handlade och hoppade av. Han är ytterligare en som ljuger när han säger då här” Efter noggrant övervägande och diskussioner med min familj, drar jag tillbaka min nominering

Han skulle börja utfrågas redan i morgon ochden utfrågningen tror inte jag att han hade klarat av. För att vinna behövs det 50 röster och flera republiker har sagt att de kommer inte att rösta påhonom. Han behöver 52 röster att bli godkänd. Han har fått kritik och tappat stöd hos republikanerna och det är mellan fyra och tolv som har tänkt röstaemot. Han blir inte vald och då hoppar han av

Bli först att kommentera