SD politiker lämnar efter en dag

Av , , Bli först att kommentera 2

SD politiker lämnar efter en dag. Det händer och kommer att hända igen då deras ageranden tidigare granskad. En SD-politiker i Hudiksvall har lämnat sitt uppdrag, en dag efter att han valdes in i en av kommunens nämnder. Anledningen är att SVT Nyheter Gävleborg avslöjat att mannen skrivit på sin Facebooksida att moskéer bör sprängas i luften .

Mannen har även skrivit att personer från andra länder som begår brott i Sverige ska skjutas. I en intervju med SVT säger SD-politikern att han inte står för uttalandena. Jag står inte för att man skjuta människor eller spränga moskéer utan man ska lagföra och stänga dem. Så skulle det kanske stått om vi ska prata svenska.

Det här är SD i ett nötskal. Främlingsfientlighet går som en röd tråd genom hela partiet. Ett sånt parti kan moderatledaren tänka sig styra landet med.

Bli först att kommentera

Djurlivet blomstrar i Öresund

Av , , Bli först att kommentera 0

Djurlivet blomstrar i Öresund. Inte på flera decennier har mängden
ansjovis, sill och makrill varit så
stor i Öresund som den är just nu, enligt SVT Nyheter Helsingborg. Det
har också inkommit rapporter om flera, på våra breddgrader, ovanliga arter.

Jättestora tonfiskstim, delfiner,
koncentrationerna av makrill och sill.
Inte på 20 år har vi sett så stora
ansjovismängder. Fiskare i Öresund har inte sett så stora exemplar av makrill som nu på 40 år, säger Jens P. Jeppesen, havsbiolog på Öresundsakvariet.

Man tror att de höga temperaturerna och de stora mängderna föda är en förklaring. Det är ju alltid så att finns det gott om mat ökar antalet djur och fisk. Risken blir också att säl och skarv ökar vilket skulle vara en olycka och jag tycker det är bättre alternativ att öka fiskekvoterna. Men man får inte heller dra för stora växlar av detta för det brukar fort svänga

Bli först att kommentera

Är vi nu i en ny tid om kapprustning

Av , , Bli först att kommentera 1

Är vi nu i en ny tid om kapprustning. Tyvärr ser det ut att vara på det sättet. Båda presidentkandidaterna i USA vill att de övriga Natoländerna ska skruva upp sina militära investeringar. Atlantpakten har som mål att medlemsländer ska lägga 2 procent av BNP på försvaret  men endast 5 av 28 länder når dit. Av USA:s BNP går I dag hela 3,61 procent till militären. Däremot är välfärdssatsningarna små i USA små

I ett försämrat militärstrategiskt läge, med hot från både syd och öst, har Sverige och Storbritannien inte råd att vara oense om försvars och säkerhetsintressena. Därför fördjupar länderna sitt samarbete, skriver försvarsministerkollegorna Peter Hultqvist (S) och Michael Fallon på DN Debatt.

Fallon och Hultqvist nämner särskilt terrorismen  som det senaste året bland annat drabbat Paris, Nice och Bryssel  och den ryska annekteringen av Krim. För att bemöta det ryska hotet är vi ståndaktiga i vår uppfattning: Krim är en del av Ukraina och den ryska militära aggressionen mot Ukraina måste få ett slut , skriver de. Jag är orolig för framtiden vad detta kommer att leda till och risken att det blir ett tredje världskrig öka, inte minst om Trump blir president

Bli först att kommentera

Susanne Ackum nekas avgångsersättning

Av , , Bli först att kommentera 7

Susanne Ackum nekas avgångsersättning. Den före detta riksrevisorn Susanne Ackum nekas avgångsersättning, och det måste innebära att hon inte har rätt till den men att hon har ansökt. Susanne Ackum var statssekreterare under Anders Borg (M) vid Finansdepartementet med ansvar för ekonomisk politik och internationella frågor innan hon blev riksrevisor.

Hon avgick den 8 juli, efter att Dagens Nyheter avslöjat att Ackum bland annat lovat bort tjänster som inte hade utlysts. Hon ansökte om avgångsersättning den 25 augusti från den nämnd som beslutar om lön och ersättning till riksrevisorer. När Ackum avgick hade hon arbetat i ett år men riksrevisorerna utses för en period om sju år.

I lagens förarbete så står det att avgångsersättning bara kan fås om riksrevisorn fullgjort sin tjänstgöringsperiod men inte är pensionsmässig och inte heller har nytt jobb, säger nämndens ordförande Anders Lindström till DN. Det innebär att hon har sökt fastän hon inte har rätt till ersättning vilket jag tycker att en riksrevisor borde veta vilka avgångsersättningar som finns. Hon har väl ersättning och fallskärmar från sin tid som högste politiske tjänsteman i finansdepartementet när alliansen förlorade valet för två år sedan

Bli först att kommentera

Vi kan inte köpa för mycket svenskt kött

Av , , Bli först att kommentera 1

Vi kan inte köpa för mycket svenskt kött. Det har länge varit brist på svenskt kött och fler och fler har handlat men samtidigt har detta drivit upp priserna på marknaden. LRF har också klagat på att bland annat Umeå kommun inte köpt svenskt kött.

Nu har den här bristen svenskt nötkött drivit upp priserna så pass mycket att det nu börjar bli svårsålt i butikerna, skriver ATL ( lantbrukets affärstidning) Vad har då detta fått för effekter? Egentligen blir svaret ganska enkelt nämligen att blir det för dyrt slutar folk att köpa. Då händer det som nu hänt för att under första halvåret i år ökade importen av nötkött jämfört med året
innan. Vi ser att det finns mycket svenskt kött i lager just nu. Det är svårt att få det sålt på den här prisnivån, säger Hans Agné, vd för Svenska köttföretagen, till tidningen.

Det här är som alltid att blir det för dyrt så slutar folk att köpa. Vad som skulle vara intressant att veta är om det är bönderna som fått mycket mer betalt eller är det mellanleden eller är det den enskilde butiken som höjt priserna för mycket. Nu tror inte jag att det kanske enbart är ett led utan kanske flera.

Är jag rätt underrättad är köttföretagen en organisation som ägs av de Svenska slakterierna och måhända är de dessa som höjt priset mest men det har inte jag kunnat få reda på. Däremot vet jag att det blir glädjande nog fler och fler gårdsbutiker där bönderna själva säljer sitt kött och de jag träffat tycker försäljningen går bra. På den populära bondens marknad här i Umeå som jag besökte i lördags träffade jag även de som hade gårdsmejeri och tillverkade god ost. Man kan få fundera över om inte dessa bönder känner att de får gör lite del av kakan och att de får bättre lönsamhet om de tillverkar och säljer själva

Bli först att kommentera

S: Inget valsamarbete 2018 med MP

Av , , Bli först att kommentera 5

S: Inget valsamarbete 2018 med MP. Vi går till val 2018 utan något samarbete med regeringspartnern Miljöpartiet. Det sa den nya partisekreteraren Lena Rådström Baastad till Dagens Nyheter.

Vi går till val som enskilt parti. Viser ett rödgrönt samarbete som något väldigt bra för svensk politik. Men vi vill gärna se mer av samarbete i
politiken. Den blockpolitik som varit
tror vi inte är bra för Sverige, sa Lena Rådström Baastad till tidningen.

Hon säger även att samarbetet med MP varit ”ett bra samarbete i regeringsställning”. Jag tycker det är helt rätt väg för i annat fall så ska man slå ihop partierna. Samma sak då alliansen fanns fullt ut så blev det oklart vems politik som gällde. Så länge vi har många partier tycker jag att man ska gå fram och tala om vad man vill. Sedan måste man kompromissa. Man lan konstatera att M och KD kan tänka sig samarbeta med SD som har personer som skriver insändare under anonymt och mot varandra och är en säkerhetsrisk

Bli först att kommentera

Det blev stopp för Tre Kronor mot Europa

Av , , Bli först att kommentera 0

Det blev stopp för Tre Kronor mot Europa. I går blev det förlust med 3-2 för Tre Kronor och därmed blir det inget finalspel för Sverige. Det var en match där jag tycker man var försiktiga i överkant samtidigt som två mål var riktiga skitmål där oturen grinade Henrik Lundkvist i ansiktet inte minst det sista målet. Med lite tuffare matchning tidigare i matchen tror jag chansen till vinst varit större. Nu avgjorde Europa i förlängningen och vi fick inte möta Canada i en serie om 3 matcher

Bli först att kommentera

Ett krig som tagit slut efter 52 år

Av , , Bli först att kommentera 0

Ett krig som tagit slut efter 52 år. Det har skett i Columbia där Farc gerillan har skrivit under eller som det heter på finare språk har ratificerat, förpliktat sig till, det historiska fredsavtalet med staten.

I fredags deklarerade gerillans förhandlare Ivan Marquez att kriget är över  på en presskonferens. Det har tagit tid för fredsavtalet slöts efter fyra år av förhandlingar i Havana. Kriget mellan Farc och staten har lett till att en kvarts miljon människor dödats.Tänk vad många människor har fått lida där 250 000 av landets egna invånare har fått sätt livet till. Gerillan är revolutionär , gerillaorganisation som i colombianska inbördeskriget för en väpnad kamp mot landets regeringsstyrkor samt paramilitärer

Bli först att kommentera

Sverige på bronsplats att vara hälsosam

Av , , Bli först att kommentera 0

Sverige på bronsplats att vara hälsosam. Sverige är det tredje mest hälsosamma landet att leva i, enligt en stor metastudie publicerad i den högt ansedda tidskriften The Lancet. Listan toppas av Island strax före Singapore.

I studien jämförs 188 länder mot FN:s mål för hållbar utveckling. Bland de 33 indikatorer som mäts i undersökningen finns fattigdom, tillgång till rent vatten och utbildning, men även jämlikhet och industriell innovation.

Sverige får full pott i många välfärdsrelaterade områden, medan övervikt, självmord och alkohol är de tre områden där Sverige presterar sämst. När man ser vilka parametrar som finns med så blir man inte alls förvånad över att USA saknas på listan. Där har alltid låga skatter varit viktiga och då blir det ingen välfärd. Lägre skatter ger sämre välfärd.

Sverige listas som det tredje mest
hälsosamma landet att leva i, slaget bara av Singapore och Island. Här
lista på topp 20.

1) Island
2) Singapore
3) Sverige
4) Andorra
5) Storbritannien
6) Finland
7) Spanien
8) Nederländerna
9) Kanada
10) Australien
11) Norge
12) Luxemburg
13) Irland
14) Malta
15) Tyskland
16) Danmark
17) Cypern
18) Belgien
19) Schweiz
20) Italien

Bli först att kommentera

Det var inte lite som fällde SD tjänsteman

Av , , Bli först att kommentera 0

Det var inte lite som fällde SD tjänsteman. Så här står det i inledningen till en artikel i Artonbladet. Avslöjandena som fällde SD-tjänstemannen. Efter skandalerna: Alexander Fridback säger upp sig. Han skickade in en falsk debattartikel, han lurade polisen för att få följa med på patrullering, han gjorde en propagandavideo åt hatsajten Apixlat – och han gjorde en miljonaffär med en kriminell affärsman från Ryssland.

Till slut blev avslöjandena om SD-tjänstemannen Alexander Fridback för mycket. Under lördagen valde han att säga upp sig från sin tjänst vid partiets riksdagskansli.

Det är ett sånt här parti som Moderaterna och KD kan tänka sig samarbeta med och som Jan Björklund vill ska bjudas in till överläggningar. Men som centern och Annie Lööf tagit avstånd ifrån.

Här kan du läsa Aftonbladets artikel som talar om viken typ av personer som Sverigedemokraterna anställer

Bli först att kommentera