Storbritannien där råder rena rama anarkin

Av , , Bli först att kommentera 0

Storbritannien där råder rena rama anarkin. May har helt tappat greppet och kontrollen över Parlamentet i frågan om Brexit. Avtalet som förhandlats fram har röstats ned flera gånger senast i går. Det är precis som man tror att man kan tvinga fram ett annat avtal. Synd bra att vårt dysterparti har en ledare som inte tar chansen att ta över genom att stå upp för medlemskapet i Unionen. May själv har ju varit för att stanna i EU. Att lämna EU är exakt som avgrundshögern vill. Det är samma höger som styr i flera andra Europeiska högern som driver en linje som har sin bakgrund i den bruna högern. Den här mandatperioden har det hänt stora positiva saker bland annat med fackliga rättigheter som och mot bland annat lönedumpning. Jag lägger ut en sammanfattning som kommer från sajten Omni.

STORBRITANNIENS FRAMTID Premiärminister Theresa May har lidit ett nytt förnedrande nederlag, enligt politiska skribenter i Storbritannien.
Brexit har alltid handlat om kontroll. Nu har regeringen förlorat den , skriver Sky News Lewis Goodall i en analys och tillägger att regeringen nu är åskådare .

I går kväll kördes den brittiska regeringen över av underhuset och tre ministrar  på junior nivå  avgick. Nu kommer parlamentsledamöterna i en serie så kallade indikativa  vägledande  omröstningar få välja vilken typ av utträdesavtal ur EU man vill stödja, enligt BBC.

Händelseutvecklingen beskrivs som historisk i relation till en så stor politisk fråga. The Guardians Peter Walker skriver att May redan klamrar sig fast med fingertopparna. Nu kan parlamentet kontrollera tidsplanen för brexit och möjligen också processen för utträdet, konstaterar han.

BBC:s Laura Kuenssberg understryker i en analys att omröstningarna, som hålls i dag, inte i det här stadiet kommer att tvinga regeringen till någonting då dessa inte är bindande. [...] och premiärministern har indikerat att hon inte kan, och inte kommer att, ge stöd till en plan som inte finns i det konservativa manifestet.  Samtidigt konstaterar hon att gårdagens besked kan vara det första steget i riktning mot en mjukare bexit. Slut citat

Ni måste hålla med om att det som sker liknar ett land som hamnat i anarkin. En regering som inte ens har de egna partiets ledamöter bakom sig i en sån fråga borde avgå och utlysa nyval. Jag tycker och hoppas att folk i vår använder sin tid och ger en röst för den socialdemokratiska gruppen och läser det valmanifest som finns för framtiden i EU och även läser vad vår grupp i EU lyckats med. Vi löser inte den viktigaste frågan nämligen klimathotet genom att stå utanför EU.

Bli först att kommentera

Partikongressen avslutades i går söndag

Av , , Bli först att kommentera 0

Partikongressen avslutades i går söndag. I förra bloggen i lördags avslutades den efter Stefan Löfvens lysande tal. Måste än en gång säga att han är en lysande talare. Han har även haft några kortare tal främst i går söndag. Gå in på nätet och sök efter talet skulle tro att Socialdemokraterna.se är ett bra tips.

Under lördagen höll även LO,s ordförande ett mycket bra och engagerat tal och det innehöll mycket av Samarbetet mellan LO och Socialdemokraterna och det gjorde även kongressen hoppas och tror att även det talet finns på nätet och ta och läsa det. Lördagen handlade i övrigt mycket om utbildning och det program för den som antogs på söndagen. Lördagen avslutades traditionellt av en mycket trevlig kongress med mycket bra underhållning som leddes av Josefin Johansson ett storband och bra mat. Uppträdde gjorde även flera Socialdemokrater med Stefan Löfven i spetsen och sjöng i kör.

På söndag förmiddag avslutades förhandlingarna genom att de beslut som blev kvar sedan lördag togs. Sista delen fram till lunch var valupptakt till EU valet med bland annat S Europas kandidat Zimmerman och höll ett mycket uppskattat tal. Tal men betydligt kortare hölls av EU-ministern Hans Dahlgren inlägg även av Stefan Löfven och korta inlägg om vad vi lyckats få med oss EU bland annat en stor del av fackliga rättigheter och modellen med avtal enligt svensk modell.

Jag har var på en del partikongresser genom åren och tycker att vi hade en bra kongress och med en mycket bra stämning i partiet och att partiet ser ljust på framtiden och det samarbete som nu även sker med C och L och att vi därmed minskar de blåbrunas krafter att förstöra vad Sverige lyckats uppnå för välfärden och tryggheten. Vi ser vad som hänt där SD,s systerpartier syssla med som att hindra media från att spegla det som händer, även dess nedmontering av rättsstaten och att föra en politik där inte människor är lika mycket värda. Vi måste ta ett ansvar för kommande generationer genom att för en politik som inte slår sönder den svenska samhällsmodellen. Det tror jag även att vi kommer att lyckas med. Sen är det trevligt att träffa gamla kommunala kollegor, partisekreterare, regeringsledamöter ja listan kan göras lång och det blir när man i stort varit med i nästan 30 år på heltid

Bli först att kommentera

Partikongressen fortsätter idag

Av , , Bli först att kommentera 3

Partikongressen fortsätter idag. Den började i går och det blev en riktigt lång dag. Hämtades av flygtaxi 5:25 hemma för flyg till Arlanda och sedan buss till Örebro där kongressen hålls denna gång. I går blev det även en lång dag med kongressförhandlingar som inte slutade förrän strax för kl två i morse lördag. I går hade vi på dagordningen en allmänpolitisk debatt där 3 representanter från varje län fick framföra åsikter. Det mest tydliga var infrastrukturen, dvs järnväg och vägar och hela landet ska leva. Så var det även i det politiska avsnittet Det politiska samtalet utvecklar demokratin. Det var inga hårda ord heller mot Januariöverenskommelsen utan full förståelse att i kompromisser får man ge och ta men det var viktigt att hålla de mörka högerkrafterna utanför politiken.

När jag skrivit detta har Stefan Löven anlänt efter att i går ha varit på EU och toppmötet där. Nu har han hållit ett fantastiskt bra tal men även påmint om den historia vi haft genom att samarbeta. Jag är säker på att ni som söker Stefan Stefans tal på nätet kommer att finna det om inte annat på Socialdemokraternas hemsida. Nu fortsätter vi med ett stort och tungt avsnitt om utbildning. Jag har varit på många kongresser och det är även roligt att träffa alla gamla bekanta men ingen nämnd och ingen glömd. Digitaliseringen används men det har inte varit lätt att följa med i texterna och de förändringar som yrkas och ska beslutas om. Nu blir det att koncentrera sig på det som ska beslutas om men under tiden har det även kommit de som tycker Stefan Löfvens tal och sett det på TV och kanske finns på någon playkanal

Bli först att kommentera

KD tänker sig ett samarbete med SD

Av , , 6 kommentarer 3

KD tänker sig ett samarbete med SD. De skulle till och med kunna samarbeta med SD. Vi kan se att KD ljög i valrörelsen där hon sa att inget samarbete med KD. Men de och M lade en budget i dec som fick stöd av SD. Redan då var samarbete md SD ett faktum och ett bevis för samarbete. Nu i går sa hon precis att det kunde göra med KD. Jag fattar inte hur Kristdemokraterna samarbetar med ett parti som har sin bakrund i främlingsfientlighet och rötterna i nazismen som bland annat hade en rasideologi och utrotning av judar. De har en syn som inte ser att och tycker att alla människor har ett lika värda.

Nu ser att i dagens media att även moderaterna kan tänka sig uppgörelser med Sverigedemokraterna. Det innebär att även moderaterna kan tänka sig uppgörelser med SD. Inga betänklighet har Kristersson.

6 kommentarer

Kommunen plogar inte trottoaren vid seniorhusen

Av , , 2 kommentarer 2

Kommunen plogar inte trottoaren vid seniorhusen. Den 2 mars var det en artikel i VK om den oplogade trottoaren på Axtorpsvägen förbi seniorhusen och att man inte fått svar på ett brev till kommunen. Den 4 mars hade jag en blogg om detta och la också förslag hur detta skulle lösas genom ett nytt övergångsställe mot en busshållplats mitt emot husen. Gatukontoret hade avfärdat förslagen från de boende och jag håller med de boende. Den trottoaren rensades några dagar senare när man körde bort snön, men nog var det en balansakt för de med rullator att ta sig ner till övergångsstället vid signalkorsningen där Nydalavägen går norrut och tillbaka till busshållplatsen på norra sidan eller på ICA för att handla. Och nog var det samma balansakt att gå på södra sidan mot Universitetet till den busshållplats som finns där.

Den där smala snöröjningen fungerade någon dag innan det kom mera snö och sedan har det varit omöjligt att gå på den trottoar som är på södra sidan mot seniorhusen. Nu ska gamla med rullator ta sig över Axtorpsvägen till den busshållplats som är mittemot och ta sig över den trafikerade Nydalavägen. De som kommer med en buss som kommer på den södra sidan av vägen och ska kliva av eller på vid den busshållplats som ligger där de har ett alternativ. Det är att gå på vägbanan för om de går över gatan för att gå efter den gångväg som är på den Norra sidan tar sig inte över igen för de finns ingen möjlighet att ta sig över plogkanten.

Jag tycker att folk från gatukontoret borde åka hit och titta och inte sitta på kontoret och titta på en karta. Det vore även intressant om även de som var hit för att skriva artikeln kunde se hur det fungerar och även tillsammans med gatukontoret. Viss har det snöat det fattar jag men att man inte är beredd på att titta på problemet det tycker jag är fel. Det finns lösningar som de boende presenterat och jag kan även stå till tjänst gratis åt kommunen. Den planering som finns måste vara gjord före Seniorhusen byggdes för annars är den under all kritik.

2 kommentarer

Detta meningslösa mördande

Av , , 2 kommentarer 0

Detta meningslösa mördande. Jag förstår inte hur människor kan tro att man förändrar ett samhälle genom mord. Nu har vi inte fått reda på om det är politiska motiv bakom mördandet som skedde på en spårvagn i Nederländerna som har krävt minst tre liv. Det som skedde i Nya Zeeland vet man däremot att det var ett dåd gjort av en person med högerextrema sympatier. Dessa grupper krigar mer själva än vad islamisterna de som kallats IS krigare som skulle bilda ett kalifat där hårda muslimska regler skulle gälla och Boko Haram i Afrika som rövat bort många unga kvinnor där de säljs som boskap och det har även IS sysslat med. I USA händer det ganska ofta att det slår runt i huvudet på någon person och där många människor får sätta livet till. Så här skriver Omni om dagens skjutningar på en spårvagn.

%Ï SKOTTLOSSNINGEN I UTRECHT Nederländsk polis går ut med namn och bild på en man som söks i relation till skottlossningen på en spårvagn i Utrecht i dag.
På Twitter skriver polisen: Håll utkik efter 37-årige Gökman Tanis (född i Turkiet) [...] Närma er honom inte själva .
Bilden släpps några timmar efter att dådet på spårvagnen inträffade och det är inte bekräftat att mannen på bilden är den misstänkte gärningsman som uppges befinna sig i en byggnad som omringats av polis, skriver Sky News.
Det var klockan 10.45 som larmet kom om en skottlossning på en spårvagn. På eftermiddagen bekräftade Utrechts borgmästare att tre människor dödats och nio skadats. Slut citat Omni.

Det är mycket meningslöst dödande och jag har svårt att tro att man kan få några som helst sympatier för agerandet i alla fall den terror som högerextrema grupper utför och som har kopplingar långt ute på högerkanten och Nazismen. Självmordsbombare som härjade ett tag ser det ut som det blivit mindre av även om det forfarande sker. Däremot tycker jag att IS sätt att agera liknande mera ett traditionellt krig där man skulle lägga städer och mark under sig som man ockuperat och där utropade sitt kalifat. De som använt samma metoder som IS och intagit länder där det är kommunister som tagit makten genom revolution och det finns även bra många länder som är olika typer av militärdiktaturer. Våld och dödande är fullständigt onödigt.

2 kommentarer

Detta är för djävligt om jag ska vara ärlig

Av , , 8 kommentarer 5

Detta är för djävligt om jag ska vara ärlig. Hur fan kan de som har kontrollen över vilka som får vara vakter ha så många högerextremister få detta uppdrag. Här om någonstans behövs det rättning i ledet. När jag läste artikeln om detta i Omni tänkte jag vad fan är det som pågår i vårt land. Hur kan högerextremister ha tagit kommandot över vilka som är vakter i Sverige ha fått ett sånt resultat som nu vi har fått se . Det kan inte sägas på andra sätt än Att det är för djävligt 
Så här ser artikeln i Omni ut. Vad är det som hänt med våra länsstyrelser som ser ut vakter?

%Ï INRIKES Mer än 170 personer som är anställda på eller nyligen har arbetat för svenska vaktbolag har dokumenterade kopplingar till högerextremism, visar en kartläggning som Expressen och Dagens Arbete har gjort. Flera av dem har varit medlemmar i högerextrema organisationer medan ett tiotal varit medlemmar i rena nazistorganisationer.
Flera i branschen har dessutom spridit rasism och hat på olika nätforum.
Totalt finns 34 000 personer som är godkända av länsstyrelserna för att jobba på bevakningsbolag i Sverige. Slut citat Omni.

8 kommentarer

Extremhögern ett hot mot livet

Av , , Bli först att kommentera 0

Extremhögern ett hot mot livet. De slår till våldsammare mot oskyldiga än vad självmordsbombare gjort. Den senaste är en brutal attack mot människor som tror på sin religion och gjordes under när de hade sin fredags bön där han brutalt mördade minst 50 personer. Attacken lades ut på sociala medier och motivet skickades ut till och med till Nya Zeelands Socialdemokratiska premiärminister någon minut före attacken. Han gick i samma tankar som högerattentatet av Anders Breivik mot norska Socialdemokrater på ön Utöya och först mot regeringskansliet i Oslo.

Säpo har påtalat risken av attentat från högerextrema grupper liksom hoten från IS terrorister. Det finns ju en strömming till fler och fler partier runt om i Europa mot högerkrafter så det är underligt att det även dyker upp folk med terrorintresse där. Den extremgrupper som finns finns all anledning till att kartlägga innan de hinner döda massor med människor och sprida rädsla. Tyvärr har den allmänna debatten handlat mer om islamister än de högerextrema krafterna som finns men ofta utförs av enskilda personer och inte av grupp av människor. Man hör inte heller de högerkrafter som finns i Sverige inom politiken ta avstånd från högerkrafter som utför attentat utan där riktas allt hat mot muslimer.

Bli först att kommentera

Varför gör ICA sina rödbetor i Tyskland

Av , , 6 kommentarer 3

Varför gör ICA sina rödbetor i Tyskland. I går åt vi gräddstuvad pytt i panna och till detta vill vi ha stekta ägg och inlagda skivade rödbetor. Det var ICA,s eget varumärke. Till min stora förvåning var de odlade och inlagda i Tyskland. Det tycker jag var dålig stil av ICA. Har verkligen alla svenska bolag tackat nej till att göra dessa inlagda rödbetor. Det var inget fel på smaken men nog är det ett minus för ICA koncernen. Vi kommer då i framtiden att köpa inlagda rödbetor som är odlade i Sverige. Vi kommer i framtiden kolla ICA,s produkter och ge fasen i dem om de inte är Svenska produkter.

6 kommentarer

Kan man lita på bankerna

Av , , Bli först att kommentera 1

Kan man lita på bankerna ? Det är en fråga som varit het i debatten och det handlade inte denna gång om den skuld de bidragit till på främst bostadsmarknaden. Nu handlar det om hur de försökt maximera vinsterna genom att hjälpa till med att tvätta pengar framför allt från Ryssland. Mär det gäller penningtvätt kan dessa pengar även komma från den organiserade brottsligheten. Det finns regler om penningtvätt och det är för mig obegripligt att de inte kan ana ugglor i mossen när media kan hitta det. Frågan som ingen besvarat är vart tas dessa beslut som handlar om många miljarder kronor. Lita på banken var rubriken och jag hoppas att de som har tillsyn över bankerna hör sitt jobb även om man blir tveksam när man hör alla avslöjanden.

Bli först att kommentera