Folk kan inte vara riktigt kloka

Av , , Bli först att kommentera 0

Folk kan inte vara riktigt kloka. Det är många som är inne på järnvägens spårområden och det stör spårtrafiken mycket och detta spring kostar 100 miljoner om året Det här gör att det blir stopp i tågtrafiken i snitt 7 timmar per dag och orsakar förseningar. kostar 100 miljoner/år

Obehöriga som rör sig i spårområdet
orsakar stopp i tågtrafiken i genomsnitt sju timmar per dag, vilket kostar upp till 100 miljoner kronor per år. Det är ett av de enskilt största
störningsproblemen på järnvägen, säger Bengt Olsson på Trafikverket.

Man gör många insatser för att få bort detta men det blir bara mer och mer. Det verkar som att folk tror att man får göra som man vill. Det är dessutom med fara för eget liv vilket man inte verkar fatta. Mer digital övervakning måste till för det är säkert på vissa platser det förekommer mest. De ska också vara med och betala de förseningar som de orsakar. Det är något fel i huvudet som springer inne på spårområdet gör järnvägen

Bli först att kommentera

I Finland talar man från vilket land som brottslingar kommer

Av , , Bli först att kommentera 11

I Finland talar man från vilket land som brottslingar kommer. Nu har man kommit till den slutsatsen att dådet i Åbo utreds som en terrorattack och att den som är misstänkt är en marockansk medborgare

Offren ska ha valts ut slumpmässigt och de som mördats är två kvinnor och är finländska medborgare. Man har gripit ytterligare 4 personer, och även de är marockanska medborgare. En person är efterlyst internationellt och man tror att han är farlig.

Polisen går inte in detaljerat på varför det är ett terrorbrott, men att det beror på hur den misstänkte
uppträdde före dådet. Men polisen säger att han valde ut kvinnor då ytterligare 6 skadade är kvinnor och 2 är män som skulle hjälpa de kvinnor som attackerades. Mannen kom till Finland 2016 och har varit med i en asylprocess, men polisen vill inte gå in på några detaljer. Han har dock inte velat svara på polisens frågor. Polisen lyckades gripa honom efter att man sköt ett skott i låret på honom.

Bli först att kommentera

Nu håller Döda havet på att dö

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu håller Döda havet på att dö. Det visades i ett TV reportage i fredags. Det är sjävklart en stor naturkatastrof när vattennivån sjunker med en meter om året och landskapet förändras helt och snabbt. Jag har själv varit på besök och badat där 1969 när jag gjorde FN tjänst på Cypern. Det sved i småsår av det salta vattnet och man flöt som en kork.

När vattnet försvinner undermineras marken och slukhål bildas. Döda Havet har bara Jordenfloden som tillför vatten och det har idag inget vatten som en flod ska ha utan är mera som en bäck. Vattnet får inte rinna till havet utan det används till olika bevattningsanläggningar. Varmt är det i området och torrt och salt i öknen. Det här betyder med säkerhet att snart finns det inget Döda hav utan det är dött.

Bli först att kommentera

Nu fick Trumps chefsstrateg Bannon kicken

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu fick Trumps chefsstrateg Bannon kicken. De många väntat på har varit att chefsstrategen Steve Bannon sparken. Det gav resultatet att börserna steg lite. Steve Bannon återvänder till den högerpopulistiska sajten Breitbart. Han blir styrelseordförande och det var han före han anställdes av Trump. Bannon säger att han Trump inte alla är ovänner och säger till Blomberg ”Låt mig reda ut vissa missförstånd: Jag lämnar Vita huset och drar ut i krig för Trump emot hans motståndare på Capitol Hill, i medierna och i USA:s näringsliv.

Man förstår utifrån det som hänt att Donald Trump tillhör de riktigt högerextrema krafterna och det visar också Bannon i sina uttalanden. Nu har han lagt ned sina två näringslivsråd då folk från näringslivet inte vill förknippas med en president som inte tar avstånd från extremhögern. Trumps beslut att sparka chefsstrategen Steve Bannon har väckt stor ilska i delar av USA:s höger, skriver The Hill. Bannon är en förgrundsgestalt inom den så kallade alt-rightrörelsen, ett paraplynamn för högerextrema rörelser som förfäktar idéer om vit överhöghet.

Trumps uttalanden efter demonstrationerna i Charlottesville i Virginia  där en bilist med nazistsympatier körde ihjäl en kvinna och skadade flera andra  har fått presidentens kulturråd att avgå.
I ett brev till Trumps rådgivare till klargör de att de inte stillatigande kan se på utan att säga ifrån mot dina ord och handlingar . Om vi ignorerar din hatiska retorik  blir vi delaktiga, skriver medlemmarna i rådet vidare. Även Röda korset har ställt in arrangemang som skulle ske tillsammans med honom.

Det går inte en dag utan att man får höra vilken sorts människa han är. Frågan är hur mycket han hinner ställa till med innan han försvinner från presidentskapet. Han kan inte ha stärkt sin ställning efter sina uttalanden i Charlottesville. Han visar inte ett dugg ånger för det han sagt.

Bli först att kommentera

Pressmeddelande från Umeå kommun

Av , , Bli först att kommentera 1

Pressmeddelande från Umeå kommun. Det går bra för befolkningsutvecklingen bostadsbyggandet med mera. Så här ser det ut.

Halvårsplus för Umeå förtredje året i rad
Umeå kommun – 2017-08-18 13:15 CEST
Efter en ökning med 490 personer under det första halvåret 2017 uppgår Umeås befolkning till 123 382 invånare. För tredje året i rad uppvisar Umeå positiva siffror vid halvårsskiftet, trots att många studenter avslutar sina studier under vårterminen och då flyttar härifrån.

Antalet födda (771) ligger marginellt högre än de senaste åren medan antalet döda (453) är högre än tidigare år. Detta har att göra med att Umeå har en åldrande befolkning och alltfler kommer in i åldrarna där dödsriskerna är större. Sammantaget ger detta ett födelsenetto som är något lägre än de senaste 10 årens resultat.

I ett längre perspektiv har befolkningsförändringen under första halvåret ofta varit negativ. I år redovisarUmeå en flyttningsvinst som i kombination med ett positivt födelsenetto ger en ökning.

Bostadsbyggande
Under det första halvåret färdigställdes 514 nyabostäder. Dessa fördelar sig på 79 villor, 378 hyreslägenheter, 42 bostadsrättslägenheter samt 15 lägenheter genom ombyggnationer i befintligt bostadsbestånd. Uppskattningen i dagsläget är att det under helåret 2017 kommer att färdigställas cirka 1 100 lägenheter i Umeå kommun.

Länet i övrigt
I Västerbottens län visar flera kommuner en befolkningsökning. Efter Umeå ökar Skellefteå mest med 205 personer uteslutande beroende på överskottet från utlandet. D

Bli först att kommentera

Hedersrelaterat våld är en varböld

Av , , Bli först att kommentera 1

Hedersrelaterat våld är en varböld. Hur många fall som göms bort går det nog bara att spekulera i. En 46-årig man uppges ha vägrat lyda en släktings order att döda sina två äldsta döttrar. Det är helt förståligt att en pappa skulle göra det men troligen inte anmält hoten. När han vägrade lurades han ut på en fisketur på en sjö utanför Falun och höggs ihjäl med en sax. Det framgår av förundersökningen när släktingen nu åtalas, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.Åklagaren hävdar att konflikten är hedersrelaterat. Släktingen nekar till detta och säger han blev påhoppad av flickans pappa

Vilka bevis som finns men han lever ju inte utan har dödats. Man kan inte försvara sig med att döda den som hoppar på en, om det nu har skett då det inte finns några vittnen på händelsen. Hur man nu säkerställer att inte flickorna mördas av någon annan släkting har inte beskrivits men man kan tro att i släkten finns den gamla synen om hedersrelaterat våld då man inte finner sig i svenska lagar.

Bli först att kommentera

Företagsledare har ett helvete i USA

Av , , Bli först att kommentera 0

Företagsledare har ett helvete i USA. Turbulensen kring Donald Trump har gjort amerikanska företagsledares liv till ett helvete, skriver Bloomberg.
”Vd:ns liv har politiserats, säger Charles Elson på John L. Weinberg Center for Corporate Governance.
I veckan har flera toppchefer lämnat Trumps ekonomiska råd som en reaktion på att presidenten inte bemötte våldet i Charlottesville genom att fördöma högerextremism och nynazism. Nu har Donald Trump upplöst detta råd då de inte gjort som Trump velat. Han verkar tro att han får göra som han vill.

Historien har blottat en spricka inom det amerikanska näringslivet, menar Rick Claypool på tankesmedjan Public Citizen. Å ena sidan finns en ovilja inom vissa delar av näringslivet att accocieras med Trump och hans politik. Å andra sidan finns en utbred rädsla för att företagen kommer att förlora om de inte sitter med vid Trumps förhandlingsbord. Men dessa företag vill göra affärer även med resten av världen men att bli sammanblandad med en president som inte lyckats bra med sina anställningar kan inte vara någon som helst merit och det verkar inte heller bli någon klarhet som handlar om Rysslands inblandning i amerikanska valet.

De handelshinder som drivits igenom mot Ryssland kan inte gynna de som vill göra affärer. Det kan inte heller gynna affärerna det ordkrig som pågår med Nordkorea där atomvapen florerar i diskussionen. En konflikt med Nordkorea kommer definitivt inte vara till någon fördel för handeln med Kina och även där vill han syna handeln med Kina. USA har väl forfarande stora skulder till Kina. Undra på att företagare lämnat hans ekonomiska vilket gav effekten blev att det upplöstes. Kritiken på Donalds Trumps uttalanden har gjort att flera av hans närmaste medarbetare nu öppet kritiserar honom för hans uttalande.

Donald Trumps topprådgivare Steve Bannon säger i en intervju med den vänsterinriktade sajten the American Prospect att USA befinner sig i ett ekonomiskt krig med Kina. Det eskalerande ordkriget med Nordkorea är enligt Bannon bara ett stickspår. Det finns de som tror att Bannon har kort tid kvar på sin post

Bli först att kommentera

Trafiken på Arlanda stoppades igen

Av , , Bli först att kommentera 0

Trafiken på Arlanda stoppades igen. Nu är det en vecka sedan man tvingades stoppa flygtrafiken på Arlanda men i går kväll hände det igen och stoppet varade i 20 minuter och det var vid 19 tiden. När man stoppar trafiken blir det självklart förseningar vilket det blev. Så här får inte drönarna hindra trafiken utan här måste man ta till krafttag för att få bort dem.

Bli först att kommentera

Donald Trump har fått problem efter uttalande

Av , , Bli först att kommentera 0

Donald Trump har fått problem efter uttalande. På tisdagskvällen kom ännu ett tungt avhopp från grupp av rådgivare från näringslivet. Nu har Richard Trumka som är fackbas hoppat av efter att Trump inte tillräckligt fördömt högerextremisterna vid demonstrationen i Charlottesville i helgen där en person dödades. Han är den femte som gjort detta och hans motiv är att han kan inte sitta i ett råd för en president som tolererar hyckleri och inhemsk terrorism: Han är den femte som lämnat in nu.

Han har även andra problem och det är om han ska behålla eller ge Steve Bannon kicken eller behålla honom. Han svarade i går ”Vi får se vad som händer med honom.” Han tycker att Bannon är en bra man  och inte rasist . Han har rådgivare som vill ta strid mot Bannon tex den tidigare kommunikationschefen Anthony Scaramucci har sagt till ABC News att presidenten måste komma bort från  Bannon och Breitbart.

Det verkar för mig som om han inte har klart för sig vilka han anställer. Det är många som fått kicken och det kommer säkert att bli fler. Det verkar pågå en maktkamp runt USA,s president som samtidigt får nya problem med både Nordkorea, Kina och Ryssland med handeln. Dessutom problem med medierna bland annat CNN.

Bli först att kommentera

Alliansen hotar med lagstiftning om lönerna

Av , , Bli först att kommentera 3

Alliansen hotar med lagstiftning om lönerna. Nu beter de sig som extremkommunisterna nämligen att de ska föra en statlig lönepolitik och lagstifta om sänkta ingångslöner för nyanlända och för de som inte har gymnasieutbildning.

Det är alliansen som försämrade gymnasieutbildningen så att alla linjer inte var berättigande för eleverna att söka in på universitet och högskolor. För de som skulle gå vissa yrkeslinjer gav detta brist på kunskaper hos elever när de var färdiga med sin utbildning.

Näringslivet var emot att gymnasieutbildningarna försämrades. Nu vill man lagstifta och därmed införa en statlig lönepolitik. De vill slå sönder den svenska modellen där parterna på arbetsmarknaden har tagit det ansvaret. Något sådant var otänkbart under Fredrik Reinfeldts ledning, och resultatet blir att förtroendet för moderatledaren sjunker vilket inte jag har något emot

Bli först att kommentera