Moderatledaren kör med falska nyheter

Av , , Bli först att kommentera 3

Moderatledaren kör med falska nyheter. Tyvärr så verkar pressen inte granska alla hans påståenden och inte heller hur han hanterat skattebetalarnas pengar. Jag tycker att partiet varit dålig på att avslöja honom. Men nu har i alla fall Anders Ygeman gjort detta och så här har han skrivit, vilket även de lokala partiföreträdarna för M läsa.

Moderatledaren kallade sig i partiledardebatten för realistisk optimist, men kunde ändå inte komma på en enda sak som blivit bättre i Sverige det senaste året. Jag tänkte därför hjälpa honom lite på traven.

1100 nya poliser har anställts, och polismyndigheten har fler anställda än någonsin

Sverige har rekordstora elöverskott, aldrig tidigare har vi exporterat så mycket grön el.

Svenska elever lär sig mer i skolan, skolresultaten har stigit och är de högsta sen 2006.

Sveriges pensionärer har fått bättre ekonomi, med upp till 1400kr mer i månaden när bostadstillägget höjts och skatten sänkts.

Fler barn överlever cancer. Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer har ökat från 80 till 85 procent på bara fem år.

Rekordmånga väljer att åka tåg, istället för flyg. Och fler tåg kommer i tid.

Föräldraskapet blev mer jämställt. Papporna tog ut mer föräldraledighet än någonsin tidigare.

Debutåldern för alkohol och cannabis har ökat. Andelen unga som testat alkohol, tobak eller cannabis före 14 års ålder har minskat kraftigt från 63% 1999 till 18% 2019.

Fler har fått bredband på landsbygden och klyftan mellan stad och land sluts.

Rekordfå människor dog i trafiken. 101 färre än året innan och den lägsta siffran sen mätningarna startade på 50-talet.

Fler turister väljer Sverige. Bara i somras genomfördes 30 miljoner övernattningar, en ökning med 5% mot förra året.

Sverige har bäst anseende i världen. Vi utsågs till landet med bästa anseende av Reputation Institute som intervjuat 58 000 personer i G8 länderna.

Ja detta var några exempel men det är en sak som alla glömmer bort är när han i budget lägger pengar på saker där det inte finns personal att anställa. Han drog ner på många utbildningar för att ha råd med skattesänkningar och det är poliser, lärare och sjukvårdspersonal och sist men inte minst militär personal. M fick en försvarsminister som hoppade av. Politiken bör hålla sig till sanningen och vi glömmer inte att Kristersson aldrig skulle samarbeta med SD.

Bli först att kommentera

Björklöven vann hur enkelt som helst och avstängningen av Crandall

Av , , Bli först att kommentera 4

Björklöven vann hur enkelt som helst. Det blev idag vinst med 7-2 mot Timrå hemma efter en väl genomförd match utom några minuter i slutet av första perioden då men glömde bort Dahlén för han lämnar man inte och han gjorde två mål och kvitterade. Sedan såg man inte mycket av honom. Andra perioden gjorde Björklöven 1 mål och avslutade med 4 i sista perioden. Löven var hur överlägsna som helst och vann skottstatistiken med 47-24. Puckinnehavet var Björklöven hela 63% mot Timrås 33%. Och tekningarna vann man med 40 mot Timrås 23. Det fanns dock lite smolk i matchen och det var den fula knätacklingen mot Selin som gav Timrå matchstraff och det blev några fler i samma veva. Jag tycker varken de två domarna och de två linjemännen får godkänt. Men jag tror ingen av de två lagen i efterhand tycker att någon två minuters utvisning skulle ge avstängning.

Sedan måste man fundera vad ishockeyn har domarna till. Vid hemma matchen mot Södertälje tacklade Justin Crandall sent och fick en två minuters utvisning för det och som vi nog alla tyckte var det för det första svårt att se om den var för sen. Alla tyckte nog att det var rätt och såg att den skedde sent. Det var inte en tackling bakifrån och inte en tackling mot huvudet och då är det två minuter enligt regelboken. Södertälje var som vanligt dåliga förlorare och anmälde tacklingen till disciplinnämnden och det blev 3 matchers avstängning. Då tycker jag hockeyn måste fråga sig vad har vi domarna till. Ett domslut under en match går inte att ändra på och att en tackling som kom lite sent ska leda till avstängning kan inte vara rätt.

Jag håller med vad Kenttä sagt att det kan aldrig vara en avstängning. Disciplinnämnden måste ha fått någon redigerad bild eller någon propp eller något annat som slagit slint. Det här lär vara första gången någonsin som ett lag beter sig och klagar i efterhand. Man har haft en överenskommelse om detta. Jag är helt säker på att Södertälje hade flera tacklingar och slag som var regelvidriga och skulle lika gärna kunna bestraffas. Visst har man sett sämre domaruppträdanden men ska man nu vara konsekvent ska dessa domarna inte få döma mer eller avstängas för att de gjorde fel. Disciplinnämnden och överklagande för lagen måste bort. Det ska vara domaren och ingen annan som ska kunna anmäla en förseelse till nämnden, något annat ska aldrig kunna ske.

Södertälje får jag verkligen hoppas ramlar ur serien för ett lag som är så dåliga förlorare har inget i Allsvenskan att göra och vad fan har man domarna till nämligen att döma matchen och visst kan de göra fel men ett felaktigt beslut på isen i övrigt inte att överklaga . Hur som helst ska sådan möjligheter att ett lag kan överklaga måste bort. Då finns det många andra felaktiga beslut som måste gå att överklaga som om en förening överklagar tex en felaktig utvisning vilket man inte kan. Disciplinnämndens befogenheter måste med det snaraste göras om. De har i alla fall om jag fattat det rätt att utvisningen var rätt dömd. Tala om anarki som disciplinnämnden bidragit till.

Bli först att kommentera

Då var det dags för Timrå hemma

Av , , Bli först att kommentera 0

Då var det dags för Timrå hemma. Det lär vara i stort sett utsålt i kväll. Det som hänt med Björklöven sedan man anställde en riktig sportchef gentemot Grönberg som man anställt flera gånger, den sista obegripligt eftersom han hade misslyckats förut. Nu har Kenttä sett till att han format ett lag och då är det även lättare för Fagervall och jag tycker även det blev bra när han tog hand om försvaret. Man har släppt in minst många mål av alla och det är tack vare backarna och målvakten främst. Alla har gjort sitt jobb på ett bra sätt.

Nu är det Timrå hemma och då gäller det att försvaret har ögonen på Dahlén för han tycker jag är Timrås bästa spelare. Jag tror Timrå har några viktiga spelare på skadelistan men den ser mycket bra för tillfället. Laget ser nog ut som senast. Men man måste höja kvalitén betydligt de första perioderna. Idag är det kamp som gäller liksom att man drar upp tempot från början. Jag avstår från att tippa idag och när jag skriver bloggen har det inte kommit vilka som dömer i kväll. Jag tror det har stor betydelse vilka de två huvuddomarna är. Jag ska även i kväll hjälpa till att sälja 50/50 lotter för att försöka dra in så mycket pengar som möjligt till ungdomsverksamheten. Matchstart som vanligt kl 19:00

Bli först att kommentera

Det sprids en massa falska nyheter om S

Av , , 4 kommentarer 5

Det sprids en massa falska nyheter om S. Jag har läst en sida skriven av Olle Thorell som är Socialdemokratisk riksdagsman. Han har uppmanat att dela den men det kan jag inte göra till VK. Så då delar jag den på detta sätt. Jag fattar inte att man sysslar med en massa lögner och en del liknar på vilket sätt Mussolini kom till makten och grundad Fascismen som parti i Italien men nog om det så skrev Olle Thorell så här.

Det sprids så mycket lögner, myter och allmänt struntprat om oss sossar, regeringen och en överhet  som vill blåsa folket . Det är inte alls konstigt att det finns motståndare långt ut på högerkanten som vill smutskasta oss och sprida myter.
Det underliga är att så många går på smörjan! Här är några myter som är lätta att slå hål på.De är helt enkelt inte sanna:
1. Nej. Regeringen tänker inte förbjuda folk att ha ved på sin tomt.
2. Nej. Göran Persson stal inte 252 miljarder från pensionärerna som aldrig betalats tillbaka trots löfte om det.
3. Nej. Sverige har inte världens högsta skatter.
4. Nej. Ingen vill förbjuda: lucia, pepparkakor, julskinka, julmust, midsommar, svenska flaggan, nationalsången eller dalahästen.
5. Nej. Public Service är inte styrt av vänsterkrafter som vill undanhålla sanningen  från folket .
6. Nej. Muslimerna har inte en lömsk plan att ta över Sverige från svenskarna. Inte globalisterna  heller. Inte heller Bilderberggruppen. Inte ens George Soros har det faktiskt.
7. Klimatförändringarna är verkliga, de är orsakade av människan och Greta Thunberg är inte en naiv marionett styrd av andra för att sprida myten om en påhittad klimatkris. Hon förmedlar vetenskapliga fakta.
8. Nej. Välfärden är inte i ruiner och totalt förfall. Även om det finns brister är Sverige ett välfärdsland i världsklass.
9. Nej. Socialdemokraterna var inte nazister under kriget.
10. Nej. Barcelonaavtalet är ingen lömsk plan för att sälja ut Europa till den islamska världen.
Se där 10 myter spräckta. Slut citat Olle

Jag håller med Olle till hundra procent i dessa 10 men det finns många fler långt ute på högerkanten. Det är så Missolini kom till makten och han hade en elev som började på samma sätt och det var Adolf Hitler i Tyskland. De arbetade på samma sätt med en massa lögner och obegripligt fick man med sig folket och i båda fallen slutade de med krig som var och skulle bli den slutliga segern och både Hitler och Mussolini så fackföreningarna som pesten. Programmet som visar på hur diktaturer finns på Kunskapskanalen och i går var det Mussolini som det handlade om. Sevärt och tänkbart när extrem höger skördar framgång i många länder.

4 kommentarer

Propulsion osäker på start i Prix d Ameriqe

Av , , Bli först att kommentera 0

Propulsion osäker på start i Prix d Ameriqe. Han fick stryk av Elina Webb på V75 när det senast gick på Bergsåker. Det var ett mycket tufft lopp där han fick gå utvändigt i stort sett hela loppet och blev tvåa. Det tog hårt på hårdingen och det bekräftades när han fick träffa sin massör. Han var sliten och han hade inte fått tillräckligt med fäste och enligt Daniel Reden så var han sliten i leder och ligament. Så nu är det 50/50 om han kommer att starta. Nu ska han testas i två jobb och efter det avgör man om han startar. Visst skulle det vara roligt att se honom i loppet men självklart måste han vara på topp till 100 %. Nu är det bara att vänta på om Reden kommer att anmäla honom till loppet. På distans såg det märkligt ut när han under hela loppet lågt utvändigt och pressade hela tiden och den typen av lopp är det sällan någon brukar vinna ifrån. Tänk på vad som är bäst för hästen Daniel Reden och det gör han säkert.

Bli först att kommentera

Ågren (M) hyllar den nya lagen om kameraövervakning

Av , , Bli först att kommentera 0

Ågren hyllar den nya lagen om kameraövervakning. Det gör han helt rätt problemet han har han tackar inte den socialdemokratiska lagen som
Infördes 1 augusti 2018. Under alliansens tid i regeringen som var i 8 år kom inget om det. Det är ständig olika krav när moderaterna sitter i opposition och ett annat sätt är utbildning av poliser som man drog ned på för att kunna sänka skatterna.

Anders har också sagt att de vill göra en högersväng. Det vet vi vad det kan innebära utförsäljning av energibolaget vilket de skulle göra i Helsingborg men folket sa nej. M hade det förslaget i många år och många budgetar men till slut sa centern ifrån. Jag ska inte nämna fler högersvängar än ta reda på hur man gjorde i Karlstad när man sålde gamla kommunhuset mer hur man gjort där man har makten är i Sölvesborg med SD där kultur och fritid fått stryka på foten. Jag tycker att bra att S tog tag i kameraövervakning och det gjorde man förra mandatperioden men det tog lite lång tid på alla remisser och hur lagen skulle utformas och hur den skulle utformas när polisen hade fritt fram att fatta veslut. Nu är den på plats och till och med Anders Ågren blev nöjd. Så här var innehållet i lagen

” Den nya lagen kommer bara att vara tillämplig när kameror används på ett sätt som innebär personbevakning.
” Kravet på tillstånd begränsas till myndigheter och vissa andra som utför uppgifter av allmänt intresse.
” Det blir lättare för Polismyndigheten och kommuner att få tillstånd till kamerabevakning på offentliga platser, i brottsbekämpande eller trygghetsskapande syften.
” Polismyndigheten och Säkerhetspolisen får utökade möjligheter att tillfälligt använda kamerabevakning utan tillstånd vid risk för allvarlig brottslighet.
” Möjligheterna att få tillstånd till kamerabevakning bland annat på tåg och stationer samt inom hälso- och sjukvården förbättras.
” En upplysning införs om att det vid arbetsgivares kamerabevakning av arbetsplatser finns bestämmelser om förhandlingsskyldighet i lagen om medbestämmande i arbetslivet.
” En och samma myndighet ska pröva frågor om tillstånd och utöva tillsyn enligt lagen.

Bli först att kommentera

Björklöven vann trots allt i går

Av , , Bli först att kommentera 1

Björklöven vann trots allt i går. Det såg inte bra ut i två perioder. Första perioden då fick Björklöven ett mål som sällan blir så billigt. Då tänkte man att nu börjar detta att gå som på räls men det dröjde inte länge förrän Södertälje och fick ett mål på ett billigt sätt. Ett mål som man inte trodde Canatta skulle släppa in. Björklöven gick till ledning i första men det small bara till så var Södertälje i ledningen i andra och inget i spelet talade för att de skulle vinna. Det var resten av andra ett grinigt spel med för många utvisningar. Men så i tredje kom Björklöven ut som ett helt nytt lag och med bra vilja small det bara till så var man i ledningen som senare utökades till 5-3 och då gav man inte Södertälje en chans och de såg också uppgivna ut. Slutet gott allting gott och nu får de komma ut mot Timrå på samma sätt som i tredje perioden

Bli först att kommentera

Så är det dags för Löven idag mot Södertälje

Av , , Bli först att kommentera 1

Så är det dags för Löven idag mot Södertälje. Enligt uppgifter i VK blir det i stort sett samma lag som senast och förändringen är att Cannata står i målet och William Eriksson går in i fjärde kedjan och Kristoffer Söder blir extra forward. Södertälje har spelat upp sig en hel del på slutet från ett bottenläge till sista kvalplats (8a) som de ligger på idag. Mot just Södertälje har det varit många härliga matcher mot här i nuvarande A3 arena och jag minns speciellt en match som Löven vann med 7-6 och Tore Öqvist gjorde 5 mål. Två andra spelare i historien är det som gjort 5 mål i en match är, Bengt Lövgren i vinsten mot Piteå med 14-9 75/76 och Ulf Lundström i andra vinsten mot Piteå, med 15-2, samma säsong. Alla dessa tre var duktiga på att skjuta handledsskott och då hann aldrig målvakterna med.

Vi skulle få vara med om en sådan fest en gång till men jag tror aldrig att det kommer att hända men fler mål görs idag med handledsskott än för några år sedan. Jag är säker på att det blir förlust idag om man spelar lika dåligt som man spelade mot Västervik. Det måste till full skärpa mot Södertälje det är jag säker på men såg att en träning hade avbrutits just på grund av att skärpan var dålig. Även om man leder serien stort så är det 16 matcher kvar att spela vilket är 48 poäng. Så inget är klart ännu. Det är också så att det är en fördel att vinna serien för man får 3 hemmamatcher i direktkvalet till SHL.
Så här spelas det när serien är avslutad
Lag 1-2 spelar allsvensk final i bäst av fem matcher, vinnaren spelar direktkval till SHL, förlorade lag spelar Playoffmatch mot vinnande lag i Slutspelserien.
Lag 3-8 spelar Slutspelserien, det bäst placerade laget spelar playoffmatch mot förlorande lag från allsvenska finalen.
Vinnande lag från Playoff mot lag 13 från SHL.
Vinnande lag från allsvenska finalen mot lag 14 från SHL.

Så det gäller att ligga i hela säsongen.
Åter till kvällens match. Jag hoppas verkligen att man vinner i kväll för på fredag är det Timrå hemma och snart är det MoDo borta. Men ska man vinna måste man visa stor vilja och köra för fullt och jag ska inte tippa då jag så ofta tippar fel men ska gå och lämna in vårt lottosystem som vi är 10 andelar i. På lotta är det enbart turen man får lita till. Även i kväll ska jag hjälpa till att sälja 50/50 lotter som bidrar med pengar till ungdomsverksamheten i IF-et. Vi syns på A3 efter kl 18 och håller tummarna

Bli först att kommentera

Vänsterpartiet blir beroende av Sverigedemokraterna

Av , , 1 kommentar 0

Vänsterpartiet blir beroende av Sverigedemokraterna. Det trodde jag aldrig skulle hända. Han säger den där Sjöstedt att han ska förhandla med M och KD för att få mer pengar till välfärden. Då vet jag inte hur han räknar utan att ta stöd av Sverigedemokraterna. Han måste väl veta att D,Mp,C och L har en överenskommelse om budget
Det ser ut så här när det gäller mandaten till Riksdagen
S 100 M 70
MP16 KD 22
C 31 V28
L 20 Totalt 120
Totalt 167 SD 62 totalt 182
Som ni ser så har ytterst vänstern och högern funnit varandra och både Sjöstedt, Kristersson och Ebba Buch Thor har räknat med stöd av Sverigedemokraterna och SD är beredd att gå över lik för att tvåla till S,Mp,C och L eftersom de var den konstellationen som var emot ett beroende av SD.

Nu vill då Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt slå sig ihop om innehållet i den ekonomiska politiken. För mig är det inte alls oväntat att V som sysslar med hot för att få igenom sina förslag ett arv från kommunisterna och Sverigedemokraterna som har sina rötter i nazismen och både V och SD har aldrig haft sin politik där alla människor är lika mycket värda

Om jag nu sett på de intervjuer som hållits idag är det inget media som frågat Sjöstedt om att har har blivit beroende av Sverigedemokraterna. Det tycker jag har varit svagt av både Journalister i Svt och TV4 för att få igenom sina förslag. Ni har sett räkneexemplet som jag visar.

1 kommentar

Blir Jan Björklund ny ambassadör

Av , , 2 kommentarer 0

Blir Jan Björklund ny ambassadör. Tidningen Fokus är det som kommit med den nyheten att Jan Björklund blir ny ambassadör i Italien och i huvudstaden Rom. Jag tror regeringen gör ett klokt val om det är han som blir ny på posten i Rom. Något jobb borde en politiker ha som slutat som väl känner till Sverige och våra synpunkter på EU och andra frågor som rör tex flyktingfrågor för Grekland har en svår roll som en nation där båtflyktingar anländer.

Nu ska även Västerbotten ha en ny landshövding i vår när Margareta Andersson slutar. Jag vill ha en person som väl känner det politiska systemet och haft kontakter även inom EU. Mer om vem jag både tror och önskar men namnet på han eller hon avslöjar jag inte nu. Länsstyrelsens roll har också förändrats sedan det blev region av landstinget som nu har ansvaret för den regionala utvecklingen och det är regionpolitiker som beslutar av de statliga pengarna liksom EU finansiering. I Västerbotten såg vi helst en storregion bland annat för regionerna söderut är så stora befolkningsmässigt. Länstyrelsen har dock en roll i att samordna de statliga intressena och därför vore det ändå bäst med en som redan kan länet

2 kommentarer