Edward Riedl (M)

Våldsvänstern

I samband med demonstrationerna mot girighet i företag och banker som spridit sig från USA ser vi direkt våldsvänsterns ansikte. Både här hemma i Umeå och i Stockholm. Med slagord som "vi ska äta de rika" till "häng direktörerna i fallskärmssnörena" visar dessa krafter att våldet är deras väg. Med total avsaknad av demokratiska värderingar påstår de sig företräda folket.

Självklart är vi många som upprörs av att skattebetalrna ska stå för notan i dåliga tider samtidigt som bankdirektörer och aktieägare tjänar pengar i goda tider. Det är därför glädjande att alliansregeringen i Sverige inte gjort som många andra länder på det här området. Vi har inte öst in pengar i privata företag på ruinens brant eller villkorslöst hjälpt krisande banker – Även om sådana krav med jämna mellanrum framförts från oppositionen.

Genom praktisk politik demokratiskt förankrad fortsätter alliansen att ta ansvar för Sverige.

Edward Riedl (M).

21 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Tragisk att du fördömer demokratiska utövningar av demonstrationer. Den praktiska politiken är dålig förankrad hos folket. Här är det kapitalismen som styr, inte det politiska systemen. Demosnstrationerna påvisar detta som ni inte tar allvar på att lyssna till verklighetens folk som ser hur Coca Cola tar vatten ifrån jordbrukarna, olje bolag som kör över mänskliga rättighetterna. Detta stödjer du alltså via så kallade ”Genom praktisk politik demokratiskt förankrad fortsätter att ta ansvar”.
    Jag är inte mot företagandet dock inte på bekostnad av annat. Stödjer inte överkonsumtionen för att få till tillväxt och rovdriften av tillgångar såsom kapital ifrån länder som behöver dessa resurserna för sin demokratiska prossec av att utvecklas.

  2. Bengt Johansson

    Våldsvänstern. Ja det låter nåt det.
    Edward, när du offentligt kritiserat din partikollega Carl Bildt för (ja vad ska jag nu välja i den stora högen?) t ex de våldsförhärligande flygblad han författade som ung politiker gällande vietnamkriget, med rubriker som:
    ”Bomba Vietnam tillbaka till stenåldern” (jo det är faktiskt sant att han gjort detta), så ska jag kanske ta dig på större allvar.

  3. Arbetare

    Och knappt 3 mån efter massakern på 77 Sbarn i Norge, så har du mage att skriva sådana ord i din blogg!
    Skrämmande, mycket skrämmande kallt!

  4. Conny Forsström

    Republikanerna i USA liksom många moderater jag diskuterat med, tycks mena att marknaden själv ska reda ut krisen men jag tror att vi alla andra inser att marknaden själv inte är kapabel eller intresserad av att ta ansvar. Som jag alltid sagt..marknaden kan ackumulera kapital men aldrig ta socialt ansvar.

  5. Alejandro Caviedes

    för dig är allt som vänster gör våldsamt. Man undrar vilken demokratisyn du har när du kallar fredliga demonstrationer för ”våldsvänster”. Vi hade själva en demonstration i helgen på rådhustorget.. såg du ngn kasta stenar? såg du ngn ägna sig åt förstörelse?

  6. Micke

    Ursäkta våldsvänsterns ansikte ? Jaha så man måste tillhöra våldsvänstern för att kunna se girigheten som pågår runt om i världen ? Jag råkar faktiskt stödja Moderaterna sedans länge men till och med jag erkänner att egoismen runt om i världen har blivit så stor att du ser länder som faller samman.Och kom inte och neka det där kolla bara Spanien eller USA.Och en annan sak sedans har vi dom stora direktörerna som inte ens skattar i sina egna länder utan skickar alla sina tillgångar till ställen som grand cayman för INTE SKATTA (INTE BIDRA TILL SAMHÄLLET) utan för att få mer pengar till sin ficka.Och samhället då ? Idag ser Sverige bra ut jämfört med andra länder men hur kommer det se imorgon om girigheten fortsätter att växa ?

    Men här har du redan generaliserat till alla demonstranter för att tillhöra våldsvänster ! Jaha så bara för jag tycker att girigheten börjar urarta och var med och stödde demonstrationen då jag tycker också girigheten hos många företag har gått ur styr. Men här stämplar du mig som våldsvänster trots att jag röstar på M och skrek inga slagord.

    Det var ett väldigt dumt och väldigt obildad svar som grundar sig helt utan någon kunskap.Och du vill att folket ska rösta på dig när du själv dömer ut folket helt utan grunder och kunskap ?

    Blir grymt besviken på dig du har inte bara förlorat min röst till M utan du har tappat min respekt med.

  7. lf

    Kom just hem från en spännade innebandymatch.Jag kollade lite på bloggen.
    Våldsvänstern!Jag har på senare tid berömt ER för vissa bloggar.Men våldsvänstern!
    Fredliga demonstrationer har då accepteras vad jag vet ända sen Ådalskravallerna.
    Kan du ER med berått mod anse att de som demonstrerat i Stockholm och i UMeå tillhöra ”vålgsvänstern”?
    De demonstrerar mot regeringens oförmåga att stävja den girighet som råder och som du kanske inte är berörd av.
    Hur många gånger har Borg sagt att vi måste strama åt bankerna.Senaste tidens repotage visar att vanliga medborgare är grundlurade.Och det bara fortsätter.Jag trodde i min enfald att du har vuxit till dig.Jag är mycket besviken.
    Men till skillnad fråm Micke har jag alldrig röstat på M.
    Tack Micke för en mycket bra kommentar.

  8. RWR

    Många upprörda inlägg men vem skriver under på ”häng direktörerna i fallskärmssnörena”?

    Någon som vågar säga emot åtminstone?

  9. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-10-17 11:16)
    Jag fördömmer politisk våldsromatik som är vanligt i vänsterkretsar och tar sig i uttryck i de budskap som syns på skyltarna.

  10. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2011-10-19 21:46)
    Jag håller med dig till stora delar. Det är också därför vi behöver politiska institutioner som beskattar och fördelar välfärd på det sätt vi gör i Sverige.

  11. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2011-10-19 22:39)
    Jag fördömmer politisk våldsromatik som är vanligt i vänsterkretsar och tar sig i uttryck i de budskap som syns på skyltarna.

  12. Edward Riedl

    Svar till Micke (2011-10-19 23:53)
    Jag fördömmer politisk våldsromatik som är vanligt i vänsterkretsar och tar sig i uttryck i de budskap som syns på skyltarna. I övrigt, om du läser min blogg, delar jag en del av kritiken kring den girighet som fått fritt spelrum. Det är och måste vara möjligt att ha båda dessa tankar i huvudet samtidigt. Jag har svårt att se moderater med banderoller med budskap likt det som jag i min blogg redogjorde för då vår syn på politiskt våld är glasklart. Om du väljar att inte rösta moderat för att du inte delar min syn på problematiken kring den här typen av våldsromantik kan jag bara beklaga.

  13. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-10-22 19:53)
    Jag fördömmer politisk våldsromatik som är vanligt i vänsterkretsar och tar sig i uttryck i de budskap som syns på skyltarna. Våldsvänstern åsyftar just den typ av romantisering av våldet som ger sig i uttryck av att ”hänga direktörer” och ”äta de rika”. Samma problematik finns i vit maktrörelsen där våldet också romantiseras.

    När det gäller sakfrågan har Sverige, precis som jag skriver, hanterat grundfrågan bättre än de flesta andra länder i vår omvärld. Från alliansen genom Anders Borg var vi tydliga. Bankerna kan inte komma och tigga skattepengar om det blir tufft. Då kräver vi övertagande av själva ägandet också i motsvarande utsträckning.

  14. Krister Klermalm

    Du har ingen förmåga alls att kunna tyda eller se vad som står emellan raderna vad det verkligen säger till era girister (flera giriga) som är så främmande att det är främlighet för er.
    På skyltarna står det mer sannkulturellt än vad du kan förstå sig på av er blindo med hur ekonomiska förhållandena inte är hållbart. Mycket klart text med poesi står det på skyltarna, ja det är inte finkultur, bahaa.
    Nu är du allt bortom rimlighet med din resonemang i kritiken. För det drivna politiken syns inte i praktiken, när så fascistisk ”arbeta ska löna sig” får fritt spelrum av översitteri bland myndigheterna.
    Ska ni ha ett hållbart samhälle så behöver vi mottona ”Jämlikt är verklig lönande” eller ”Träglig förtjänt tillvaro är vår vinst”. Just detta säger demonstranterna på skyltarna för du ser bara slagorden framför mottona.

  15. Curre

    Du börjar ha samma svar på alla kommentarer. Varför inte köra med ”Ingen kommentar” Kan man inte försvara sej med trovärdiga svar så tappar man förtroende för en sådan person=du. Synd att du ska företräda ett län som Västerbotten.

  16. Edward Riedl

    Svar till Curre (2011-10-29 15:11)
    Du har rätt till din uppfattning och dina slutsatser. Däremot är det så enkelt att samma frågor och synpunkter hos mig får samma svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.