Edward Riedl (M)

S och LO bör skiljas åt

Idag är det bara 1/3 av LO:s medlemmar som vill att LO ensidigt ska stötta socialdemokraterna. Att LO fortfarande använder medlemmarnas pengar för ge till det socialdemokratiska partiet känns helt förlegat. Det är faktiskt dags att S och LO skiljs åt. Facket har en viktig roll även i framtiden. Men den rollen kommer att försvagas om det fortsatt är så att ett parti ska gynnas trots att medlemmarna inte är av den uppfattningen.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

17 kommentarer

  1. JonasE

    Den dag Moderaterna redovisar var dom får/fått sina pengar helt öppet som Socialdemokraterna gör, så låter du mer trovärdig i detta, nu låter det mer som en kombination av gnäll och avundsjuka på Socialdemokraterna !!.

  2. Isak

    Tycker nog att Herr Riedl skall låta LO:s medlemmar själva
    få bestämma i sina egna angelägenheter. Och Herr Riedls
    fackförening får bestämma i sina, om han nu är eller har
    varit medlem i någon sådan. Och varför är Moderaterna så
    rädda för att berätta om alla miljoner i bidrag och gåvor
    från företag och storfinansiärer. Eller varför är man så
    rädda för lagstiftning med krav om öppenhet.

  3. Nisse

    Det blir utomordentligt svårt för motståndarlaget att tala om för s vad de ska göra! Och pengar tackar väl inga politiska partier nej till eller?

  4. riedelinpiggelin

    varför skriver du inget nytt på din blogg istället för att återanvända dina gamla inlägg? det här har du skrivit tusentals gånger tidigare

  5. lf

    Lo och S bör skiljas åt,säger Ridel.Om Moderaterna och näringslivet bör skiljas åt då uppstår problem.Där har Riedel inga skrupler.Riedel är inte trovärdig.
    Hur som helst,Riedel har det så bra i den moderata verkligheten.Men hur vet du om den verklighet som de sjuka ,arbetslösa och utförsäkrade har det.Har du varit och besökt dessa? LO har och fackföreningensrörelsen har i många fall varit den enda part som den enskilde har haft att luta sig emot.Edvard Ridel du står inte på de svagaste sida.Jag beklagar.

  6. Nisse

    Visst har du debatterat samma fråga tidigare i inlägget ”Det är dags att skilja facket och socialdemokratin åt?” Jag eferlyser förnyelse in inläggen.

  7. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-03-17 12:52)
    Jag tycker alla partier öppet ska redovisa sina intäcktskällor. Däremot bör kanske valhemligheten också skyddas på lämpligt sätt.

  8. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-03-17 17:10)
    Myten att näringslivet stöttar M är just bara en myt. Vi slutade på 1970-talet ta emot donationer från privata företag.

  9. Edward Riedl

    Svar till Nisse (2012-03-17 19:05)
    Jag kommer även framöver säkerligen att återkomma till både det här och annat jag tidigare skrivit om. men det är som sagt valfritt att följa min blogg. Det finns andra bloggar för den som är intresserad…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.