Edward Riedl (M)

Använd flytväst

Sommaren är en fantastisk tid och en vanlig svensk sommar tillbringar cirka 2,5 miljoner svenskar en del av sin tid i en fritidsbåt. Många har flytväst – Men inte alla. Om olyckan är framme kan flytvästen betyda skillnaden mellan liv och död. Många har svårt att bedömma avstånd på vattnet och de flesta tror att de utan större problem kan ta sig in till land utan flythjälpmedel. Men ofta är det betydligt längre än man tror. Varje sommar dör människor i onödan till följd av att flytvästen saknas. Så njut och ha trevligt på sjön. Men glöm inte flytvästen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. GUNNAR VIKLUND

    Hej på dig Edward
    tror att att du måste ha på dig flytväst dig innan valet 2014 då händer det saker och ting lycka till

  2. Uffe N

    Jag vill påstå att flytvästen ibland kan vara skillnaden mellan liv och död. Ibland är den bara skillnaden mellan at man hittar liket eller inte.

    Om man håller sig nära land så kan flytvästen vara det som ser till att man orkar simma i land om man fallit överbord och inte kan ta sig upp i båten igen.

    Men om man är tillräckligt långt ut på havet hjälper inte flytvästen, man hinner frysa ihjäl ändå. Då är flytvästen det som gör att liket kan hittas, istället för att ”bara” försvinna.

    —–

    Om någon nu tycker att jag målar upp en dyster bild vill jag ställa följande fråga: ur varmt tror du att det är i vattnet två kilometer från land? Hur lång tid tror du att du överlever i det vattnet om du ramlar i och inte kan ta dig upp i båten igen?

    Mina egna svar på frågorna ovan är: cirka tio grader och med tur så mycket som en timme.

  3. Edward Riedl

    Svar till Uffe N (2012-07-09 09:27)
    Du beskriver varför det är viktigt att ha respekt för havet och vara väl förberedd. Flytväst hjälper dock de allra flesta om olyckan är framme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.