Edward Riedl (M)

Skärpning Holmlund

När det socialdemokratiska kommunalrådet i Umeå, Lennart Holmlund (S), jämför förtrycket i Sydafrika med vad centerpartiet vill i Sverige gör han ett av sina grövre övertramp. Det är många som upprörts över detta med all rätta. Jag hoppas verkligen att vi slipper ett sådant politiskt klimat i framtiden.

Jag säger det återigen. Lennart Holmlund är ibland värsta sortens dyngspridare.

Edward Riedl (M).

13 kommentarer

 1. Robert S

  Att den politiska makten i Sydafrika dessutom innehas av det socialdemokratiska ANC, som för övrigt är medlemmar av samma Socialistinternational som Holmlunds eget parti, är väl inte mer än en radanmärkning i sammanhanget.

 2. lf

  Visst ordval kan betraktas som missvisande och ger upphov till kritik,det håller jag med om.
  Jag noterar att du inte med ett ord kommenterar situationen i Sydafrika.
  Du tar återigen ordet ”dyngspridare” i din blogg.Men sen säger du att du hoppas på ett bättre politiskt klimat i framtiden.I och med att du tar ordet dyngspridare i munnen en gång till, har du medverkat till ett sämre politiskt klimat i framtiden.
  Eller är det kanske så att du som riksdagsman och moderat anser att du kan uttrycka dig som du vill.
  När du för ett antal år sedan påstod att jag (en enkel pensionär)sympatiserade med terrorister så var det ett övertramp.Jag försökte under lång tid få dig att bevisa var jag hade sagt det.
  Det slutade med att du sade ”ja har jag gjort något fel så ber jag om ursäkt”.
  Det är en moderat riksdagsmans sätt att be om ursäkt.

 3. Lennart Holmlund

  Du läser ¨vad Ågren skrev , din herre, men det var ett syftnigsfel som jag gjordenoch det står jag för men centern har varit mer löntagarfientlig den sista tiden än ni. Jag är glad om att ni vaknat till lite

 4. Bergis

  Jag brukar säga: Jag saknar en svensk dröm. Vad är den svenska drömmen? Kanske svårt för många att sätta ord på vad det är. Brukar vara olika åsikter från år till år. Vi hade faktiskt en ganska stolt dröm i Sverige i början på 1900-talet. En dröm om att skapa ett samhälle byggt på solidaritet , respekt för individen och en beredskap att hjälpa den svage som inte kunde klara sig på egen hand. Det var en politisk vision, en politisk dröm. När den väl var genomförd så var det inte längre en politisk dröm utan den var ett kulturfundament för vårt land. Ägd av ingen men ägd av alla. Och varför jag berättar om den drömmen är att den har betytt mycket mer för svenskt ledarskap och utveckling i vårt näringsliv och i våra organisationer än någon kan tro. I amerikansk litteratur kunde man tidigare läsa om ”The Scandinavian Model” alltså den svenska modellen. Den där vi verkligen visar respekt för individen och inte bara dirigerar och kontrollerar kollektivet i våra verksamheter och organisationer. Så jag saknar den drömmen, en dröm som är värdig det här landet men som inte finns kvar idag. Jag tror att Lennart Holmlund ville värna den här drömmen och politiska visionen i sitt blogginlägg. Centern gör det uppenbart inte.

 5. Bergis

  Jag tycker det är tragiskt att centern valde att introducera Stureplanscentern i ett försök att vinna storstadsröster. Det gamla bondeförbundet är blott bara en fossil numera. Kvar i partiet har vi Stureplanshögern utan förankring i vanliga människors livsvillkor. Som verkar tro att folks föds med en F-skattsedel och som tror att sänkt lön för unga och en urholkad LAS skapar flera jobb. I Sydafrika praktiserar man redan centerns politik. Lantarbetare som exempelvis producerar vin har dåliga löner och dålig arbetsrätt. Lennart Holmlunds liknelse om centerpolitik och apartheidpolitik är ändå ganska bra för det handlar ju om diskriminering på arbetsmarknaden. Gäller inte bara arbetsmarknaden, gäller också hur regeringen behandlar våra pensionärer, sjuka och arbetslösa.

 6. Bergis

  Ulf Kristersson: ”Den svenska modellen är som apartheid”

  http://www.dagensarena.se/innehall/ulf-kristersson-den-svenska-modellen-ar-som-apartheid/

  1994 håller Sydafrika val efter att apartheidregimen fallit. Den frisläppte fredspristagaren Nelson Mandela väljs till president. Samtidigt skriver den då 30-årige Ulf Kristersson böcker för Timbro. Sedan 2010 är Kristersson socialförsäkringsminister och leder också Moderaternas arbetsgrupp om barn- och socialpolitik. 1994 är han riksdagsledamot för Moderaterna.

  I sin bok ”Non-working Generation” levererar Kristersson då analysen att Sverige lever under apartheidlagar.

 7. Edward Riedl

  Svar till Robert S (2012-08-17 17:10)
  Jag tror inte socialdemokraterna står bakom det som hänt lika lite som centerpartiet. Det visar bara det märkliga i Holmlunds utspel.

 8. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-08-17 17:27)
  Jag tror inte vi kommer längre i detta samtal som du menar har ägt rum. Jag ber dig då visa det. Jag har inte raderat ett enda inlägg i min blogg så det bör vara tämligen enkelt för dig att leta reda på var det du påstår skulle inträffat.

 9. Edward Riedl

  Svar till Bergis (2012-08-18 17:28)
  Har du verkligen lyckats hitta en moderat som kan ha sagt något för 20 år sedan…. Är detta försvaret av Lennart Holmlunds övertramp i nutid?

 10. Helena Nilsson Springare

  Mycket av hans grodor och verbala knasigheter gör ju att hela partiet tappar i trovärdighet. Sen tycker jag att en av de värsta sakerna är att han inte verkar ha en gnutta ödmjukhet och sällan erkänner dumheterna som slinker ut alltför snabbt.

  Jag tycker att det är så synd för partiet tappar i trovärdighet varje gång det händer sådant här.

  Att vägra att medverka i svt-webbens debatt angående politiker och dess bloggande tyckte jag nästan var löjligt. Jag och många med mig hade gärna tittat och försökt förstå lite mer om hur han tänker när han låter grodorna hoppa alltför ofta i både tal och skrift.. men näe, då blev det inget!

  Jättetrist för alla oavsett parti! Och kanske ett bevis på att han ändå VET att han har för många grodor på lut..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.