Edward Riedl (M)

Medias vinkling av valet i USA

När man följer svensk mediabevakning av det amerikanska valet  slås jag av hur vinklade reportage vi får. Republikanerna framställs oftast i mycket mörk dager jämfört med Demokraterna. Det är därför svårt att förstå valrörelsen och valutgången genom att bara följa svensk media. Inget av dessa partier har något direkt gemensamt med Sverige och de partier som finns här. Demokraterna i USA står i de flesta frågor långt till höger om oss moderater varför jämförelsen höger-vänster mellan USA och Sverige knappst låter sig göras. Våra länder skiljer sig åt alltför mycket. Trots det är bevakningen av valet i USA viktigt för förståelsen av vad som händer i en viktig del av vår omvärld.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Så fel du har! Ta bara strävan att sänka skatter och tron på att detta skall lösa det mesta i samhället. Där skiljer sig inte ”USA-moderaterna” och de svenska Moderaterna inte alls från varandra.

  2. Max

    Är du på riktigt? Har du nån koll alls på de republikanska kandidaterna? De är alla emot frihet, emot tolerans, emot allt som inte är vit medelålders överklass. De hatar aborter, de hatar kvinnor, de hatar jämlikhet, de hatar svarta människor. De är rasister, homofober och xenofober.

    Ingen av dem skulle jag rösta på. Jag skulle inte ens be dem vakta ett utedass för de skulle mest troligt försöka sälja det eftersom de är genomkorrupta.

    Vilket iofs är exakt vad du är, så därför förstår jag ditt vurmande för dem.

  3. lf

    Svensk medias vinkling av valet i USA,säger Ridel.
    Men om du påstår att demokraterna i USA ligger till höger om högern i Sverige då måste det vara svårt att inte ge en nattsvart bild av republikanerna.

  4. Edward Riedl

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-09-07 06:00)
    Jag måste tyvärr säga att jag menar att det är du som har fel. När demokraterna senast styrde USA hade de bara hälften av det skattetryck som Sverige har under moderatstyre. Vad menar du är likheten mellan dessa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.