Edward Riedl (M)

Sverigedemokraterna har försvårat invandrar och flyktingdebatten

Ibland får jag höra att det minsann är bra att sverigedemokraterna kommit in i riksdagen så vi andra nu vågar prata om invandrar och flyktingfrågor. Jag vill faktiskt påstå att det blivit nästan precis tvärtom. Ingen vill bli förknippat med deras politik och därför vill man inte prata högt om dessa frågor politiskt. Det är enligt mig mycket olyckligt. Vi måste från de andra partierna våga debattera dessa frågor och vi har ett gemensamt ansvar att inte etikettera all kritik av dagens ordning som rasism och främlingsfientlighet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Benny Fransson

  Bra, ut med dem på banan så de får visa upp sitt rätta ansikte.
  Det har ju nu blivit så att så fort man nämner något som helst i invandrarfrågor så får man en SD-stämpel i pannan. Men ack så fel det är!
  Ta bara en så´n sak som svenska flaggan. Ska det bli en symbol för SD?. Nej, den måste vi ”ta igen” Gissa vem som har TVÅ broflaggor ute på sommaren….alla som känner mig vet att det inte är SD-symbolik i det.

  BENNY

 2. Uffe N

  Det är inte politikernas ansvar, men en del debattörer inom media är väldigt snabba med att etikettera de som kritiserar invandringspolitiken som rasister. En följd av det är att gemene man håller tyst, och säger inget. Det medför att de som hörs i debatten är de som har mer extrema åsikter, åt båda hållen. Om ansvariga inom media har velat polarisera debatten har de lyckats: i stort sett inga röster annat än extremerna hörs, och extremerna (tycker jag i alla fall) är sällan bra utgångspunkter för en fungerande politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.