Edward Riedl (M)

Fackförbunden bör bli opolitiska

Undersköterskan Helena Ternehäll utsågs till arbetsplatsombud på ett äldreboende i Stenungssund. Men när det på en facklig utbildning framkom att hon sympatiserade med moderaterna så fick hon sparken från sitt uppdrag. På den fackliga grundkursen fanns en socialdemokratisk politiker som pratade illa om regeringen och försökte värva medlemmar till socialdemokraterna. När ett arbetsplatsombud då framförde sina egna åsikter fick hon sparken. Jag tycker inte det känns som ett framtidsorienterat fackföbund. Jag anser att det blir allt tydligare att fackförbunden bör bli opolitiska och företräda sina medlemmars bästa. Sedan kan både medlemmar och företrädare ha vilka politiska åsikter de vill, gilla vilket tv-program eller fotbollslag de vill utan att det är fackets ensak.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. Leif

  När man läser mellan raderna om vad som pågår med arbetarna från Kamerun som går på slavlöner så förstår jag inte hur en moderat skulle kunna sitta och strida för mina rättigheter. Det är såklart tråkigt att ni så uppenbart försöker undergräva svenska arbetare och dess löner, men kom inte med några krokodiltårar om att det är så synd om er.

 2. Conny Forsström

  Opolitiska fack?? Skojar du?? Moderaterna har arbetsgivarperspektivet och väldigt rimligt och troligt kan en person som sympatiserar med moderaterna anses sympatisera mer med arbetsgivaren än med medlemmarna när det kommer till kritan. Det är ju det ni i moderaterna är ute efter; nämligen att facken ska bli arbetsgivarnas knähundar.

 3. Kjell Hedman

  Undrar om man kan bli riksdagsman för moderaterna om man är vänsterpartiet??? Du får ursäkta herr Riedl men kan du verkligen varamotståndare mot föreningsfriheten. Facken måste ju få välja sina förtroendevala utan att du lägger din näsa i blöt. Det är bättre om Moderaterna som politiskt parti redovisar var alla miljoner till partiet kommer ifrån. Kan det vara vårdföretagen?

 4. Ante Johansson

  Jag håller med, facken borde vara opolitiska. Tycker du Edward som jag att även riksdagspartierna borde vara opolitiska och bara företräda sina medlemmars bästa?

 5. Edward Riedl

  Svar till Conny Forsström (2013-01-24 18:27)
  Det är dina fördomar som talar. Endast 20% av de som har ett jobb i Sverige röstade på S förra gången.

 6. Edward Riedl

  Svar till Kjell Hedman (2013-01-25 12:31)
  Nu är det ju inte samma sak. Lika lite som att du måste vara sosse för att heja på Björklöven eller vara moderat för att bli lärare. Alla val vi gör har inte med politik att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.