Edward Riedl (M)

Arbetarrörelsen företräder inte längre de med ett jobb

I valet 2010 röstade bara 22 procent av de röstberättigade med ett jobb på socialdemokraterna att jämföra med att 32 procent av de med ett jobb röstade på nya moderaterna. Så när arbetarrörelsen idag är ute och demonstrerar under de röda fanorna runt om i landet så är det inte bara färre personer i demonstrationstågen utan en arbetarrörelse som inte längre är partiet som företräder de som jobbar. För faktum är att demonstrationstågen numer till stor del består av socialdemokrater och fackliga socialdemokrater snarare än vanliga arbetare. De som arbetar nyttjar snarare den här lediga dagen till att göra iordning hemma i trädgården eller bara vila ut.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. John

    Var har du fått denna slutsats ifrån ? För röstningen är ju anonym , eller hur? Förklara dig .Jag tycker att du liknar en propagandaminister med dina kommentarer som ofta är osanna .

  2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    De som har det tuffast i Sverige i dag, är de som inte har något jobb alls!
    De har så fullt upp med sin vardag, att de kanske inte har möjlighet att gå i demonstrationståg!

  3. Hans

    Så länge som det är tillåtet att ”köpa” röster via jobbskatteavdrag så kommer klyftorna som högern eftersträvar, att öka!

  4. Conny Forsström

    I den moderata drömvärlden finns ingen välfärd, och människor bjuder under varandra för ”privilegiet” att slita ihjäl sig för direktör von Swinhufwud. Detta scenario är det moderata Utopia.

  5. Leif

    Då har ni väl lyckats, plågar folk så att när man skall stå upp för sina rättigheter och åsikter så orkar man inte. Bingo Edward, mitt i prick.

  6. lf

    Så enormt syniskt av du Edvard Riedel! Massvis av människor hade samlats på torget i Umeå för att demonstrera för rättvisa och solidaritet.
    Jag var där själv.Var du där?Eller stod du och tittade bakom en gardin?
    Gamla människor,lite svårt att gå,unga människor och personer med utländsk bakgrund.
    Och du säger att i tågen går bara socialdemokrater och fackliga.
    Hur vet du det?
    Vad lägger du in i begreppet vanliga arbetare?
    Du Edvard,problemet med dig att du har ingen historia.
    Då man står på torget i Umeå och ser över grånade och äldre människor som efter ett helt arbetsliv har gett Sverige den standard som vi har idag,och det sker tillsammans med unga engagerade,då känns det bra.
    Men du Edvard nu kan du gå tillbaka och påta i trädgården.

  7. Meeeeeen

    Och dom som inte har någon historia att vara stolta över utan måste kalla sig ”nya”, ja dom står tydligen och är avundsjuka istället för att göra iordning i sin trädgård.

  8. Rogga

    Då visste väl folk inte bättre…men tur är väl det att människor fått upp ögonen nu och inser att dom röstade fel för ett par år sen.Nog ska Sverige bli bra igen när vi fått ett nytt och vettigt styrande som värnar om folket!
    Upp till kamp!!!

  9. stefan

    Ack sådant otroligt tydligt moderatsnack. Hur pass tillförlitliga dina siffror är vet jag inte, men att jag läser dom med en viss skepsis är väl inte så konstigt när man vet hur ni brukar dribbla med fakta…
    Men en sak slår mig i alla fall. Du talar hela tiden om de som har ett jobb. Resten då? Hur röstar alla arbetslösa och sjuka? Fast det är ju en grupp som ni bevisligen skiter i – eller hur!!?? Dessa nämns aldrig. Det s.k ”utanförskapet”, parasiterna, ”bidrags”tagarna.
    Att demonstrationstågen har färre deltagare än förr är ingen nyhet. Detta har pågått under en längre tid. Varför? Ja, det är inte bara demonstrationstågen som tappar deltagare, det gäller det mesta i samhället vad gäller engagemang och deltagande. Inget specifikt för dessa tåg. Men att du gärna vill få det att se ut som så, det förstår jag. Vinkla till det lite – det är ni ju bra på…..

  10. JonasE

    Vilket svammel…när till och med LO kan komma med bättre förslag för att få fler i arbete än Moderaterna, era förslag ser vi ju resultatet av…..det bidde inget, om man inte siffertrixar i vanlig Moderat ordning..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.