Livskvalitet och god hälsa

Vi behöver nya sätt att mäta välfärd för att styra samhällets utveckling mot långsiktig hållbarhet och livskvalitet. Därför har Miljöpartiet i regering lett arbetet med att ta fram nya och bättre mått för välfärd och utveckling utöver bruttonationalprodukten, BNP, som är det mått som traditionellt använts. Vad som är bra för människors hälsa, livskvalitet och vår gemensamma miljö ska få styra samhällets utveckling och ekonomin.

Nästa mandatperiod vill vi:

  • att människor ska få mer makt över sin tid. Vi vill genomföra reformer som sänker normalarbetstiden och ökar människors möjligheter att påverka sin arbetstid och sina arbetsvillkor.
  • bryta trenden med ökad ohälsa hos barn och unga. Vi vill förebygga och tidigt behandla psykisk ohälsa, och steg för steg förverkliga en köfri barn- och ungdomspsykiatri.
  • stärka suicidpreventionen genom ökade resurser till nationell kunskapsspridning och ekonomiskt stöd till organisationer som arbetar förebyggande.
  • satsa på hälsofrämjande miljöer genom att underlätta för sociala aktiviteter, utomhusvistelse och vardagsmotion där människor lever, arbetar, studerar eller leker.
  • driva att alternativa välfärdsmått blir styrande i budgetarbetet och i den ekonomiska politiken.

 

mabra

Vill du veta mer?

Läs vårt nationella valmanifest här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.