32 minuter

Information kl 18.00 på Kulturhuset, lokal Offerhällan!     (tidigare K1)

Åseles Fritidspolitiker var inbjudna och våra yrkespolitiker var närvarande.

Christer Berggren, den konsult som synat den kommunala verksamhetens plus och minus informerade. Han har arbetat ute i verksamheterna och pratat med anställda alla kategorier. Hans arbete är sammanfattat och slutsatser är formulerade. Som sittandes i kommunstyrelsen som har det övergripande ansvaret för att kommunen ska fungera, oberoende av partifärg hade jag fått informtion tidigare.

Som den fritidspolitiker jag är hade jag under fjolåret motionerat angående "Befattningsbeskrivningar". Ordet var fel valt och det skulle varit Arbetsbeskrivningar i min motion. Svaret jag fick var just att befattningsbeskrivningar var en mycket gammelmodigt sätt att tydliggöra arbetsuppgifter för anställd och mycket komplicerade att göra. Motionen var därmed besvarad.

Christer Berggren kommer nu fram till att den kommunala förvaltningen saknar Arbetsbeskrivningar.  Varför saknar anställda i Åsele beskrivningar på vilka arbetsuppgifter de skall utöra?

En inflyttad politikerkollega uttrycker sig så här:

– Åsele kommun uppfattar jag som ett svårartat fall av politikerstyrning av den operativa verksamheten. Med det följer att hela förvaltningsorgnisationen har anpassat sig från kommunchefen och nedåt till detta förhållande. Att skjuta på kommunchefen och övriga förvaltningschefer åtgärdar inte grundproblemet som är Socialdemokraternas krav på detaljstyrning av den kommunala verksamheten för att säkerställa kommunfackens inflytande och arbetstillfällen i form av kommunala arbeten och förtroendeuppdrag.

Den nya organisationen som Åsele nu vill arbeta mot KRÄVER en målstyrd verksamhet. Det har med all tydlighet meddelats politiker av alla kategorier under de utbildningsdagar som genomförts. Arbetsbeskrivningar är en del i en kommun som vill och har beslutat sig för en organisation som skall arbeta målinriktat.

Informationen i går tog 32 minuter. Peter Lindström själv förde talan och mötet avslutades.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.