Innebandy-VM damer – final väntar mellan Sverige och Finland

Tittat på en del innebandy emellanåt nu under innebandy-VM för damerna som spelas i Finland. Vad fantastiskt det är att bara kunna sätta sig vid datorn och starta en stream från någon match och titta en stund! De allra bästa matcherna är i min mening när det handlar om placering – då är det i regel jämna matcher mellan jämbördiga motståndare. Då är det svettiga och känslosamma dueller vilket gör att spänningen ökar. Ta till exempel matchen mellan Slovakien och Lettland som avgjordes på straffar – många straffar – där Lettlands lagkapten Gunita Karklina (förhoppningsvis fick jag stavningen rätt) slutligen överlistade Slovakiens målvakt med en härlig variant.

Såg båda semi-finalerna under kvällen också. Vilken oväntad spänning mellan Finland och Tjeckien! Det måste ha varit nervösa finskor där ute på planen, särskilt när Tjeckien satte det snygga 3-3-målet i slutminuten i spel 6-5. Ärligt talat, även om Finland var bättre och oddsen klart var i deras favör, så kunde det nog ändå ha gått lite hur som helst i en eventuell övertidsperiod. Det brukar ofta kännas extra skakigt under övertid och bollar lyckas ofta trilla in lite enklare än vanligt. Det snöpliga självmålet från tjeckiska målvakten med tre sekunder kvar satte dessvärre punkt för matchen och finskorna slapp ställa in sig på förlängning. Vinst till Finland alltså.

Sverige-Schweiz var också en bra match, om än aldrig riktigt spännande på det där sättet. Ingen nervositet eller känsla av att här kunde det ske en skräll. Sverige har ett väldigt bra lag och många duktiga spelare som det är roligt att följa. Anna Wijk är grym och Emelie Wibron får gärna skjuta, wow vilka skott hon kan dra iväg!

I morgon väntar final mellan Sverige och Finland, samt bronsmatch mellan Tjeckien och Schweiz. Det bör bli två laddade och spännande matcher, härligt!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.