Tvivlade någon på Måns Parsjö Tegnér?

Var det någon som var tveksam inför säsongen huruvida Måns Parsjö Tegnér var redo för rollen som första målvakt efter att ha spelat som andra målvakt hos Falun, så kan de nog sluta med det nu… Dalens målvakt var helt klart matchens lirare och såg till att Dalen fick med sig en poäng mot Sirius som jagade tre poäng. Parsjö Tegnér gjorde inte en eller två, utan flera riktiga dunderräddningar. Jag tycker även att han presterat bra överlag under säsongen och faktiskt motbevisat eventuella tvivlare som var osäkra inför säsongen om han var redo för klivet till första målvakt. Något jag och min fru diskuterat är även den passion han visar på planen, till exempel när han gör en viktig räddning är han inte rädd för att visa och utropa sin glädje. Det påminner en hel del om den mycket karismatiske målvakten i Danmarks landslag under VM förra året, vilken jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, men som var en helt otrolig energispridare för sitt lag och även till publiken.

 

I övrigt var matchen mot Sirius idag rätt så sömnig i de två inledande perioderna. Dalen fick med sig tre powerplay, men lyckades varken förvalta lägena eller sätta press. Mattias Ljunggren avlossade visserligen ett fint skott i stolpen (såg det ut som i vart fall), men laget bör nog knappast vara nöjda med prestationen i numerärt överläge idag.

Pulsen höjdes både i matchen och hemma i vår soffa under tredje perioden, särskilt när Dalen drog på sig två utvisningar i nära anslutning och fick spela tre mot fem. Här klev Ketil Kronberg in och gjorde en helt makalös prestation och fick oss här hemma att i ärlighetens namn utropa rena glädjetjut. Dalen redde ut båda utvisningarna och matchen kunde efter en hel del pressande och avslut från Sirius sida gå till förlängning. Övertiden slutade mållös och matchen avgjordes därmed aldrig åt något lags fördel.

Några glädjande utropstecken för oss som följer Dalen var att det måste ha varit den bredaste trupp som kunnat mönstras på bortaplan under hela säsongen ännu så länge. Många spelade ändå bra, särskilt i målet och på backsidan. Vi fick se Martin Tokos tillbaka på planen efter sin skada, samt för första gången se Fredrik Edholm i Dalen-tröjan. Edholm, värvad från Team Thorengruppen inför denna säsong, drog under försäsongen på sig en fotskada av något slag, om jag inte missminner mig. Glädjande i vart fall att han verkar redo för spel! Jag har varit väldigt nyfiken på att få se honom i spel sedan jag hörde talas om värvningen under silly season i somras. Roligt också att Albin Andersson börjar synas mer på planen.

Det ska bli väldigt intressant att se Dalen framöver om de kan fortsätta ställa upp med så många spelare även på bortamatcherna. Jag och min fru har räknat med att få se Dalen i slutspel i år, och visst är känslan god nu inför uppehållet över jul och nyår för Dalen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.