Norrlandsderby – Dalen slog Granlo

Precis hemkommen från matchen i Umeå energi arena där Dalen vann med 10-3 mot Granlo. Stora siffror, men hur var matchen då?

Granlo började matchen direkt med ett högt tempo och hade en hög offensiv som ständigt jagade på Dalens backar. Dalen spelade inte heller för att sänka tempot vilket innebar att vi på läktaren fick bevittna fartfylld innebandy i hela första perioden (och under stora delar av matchen). Väldigt roligt att titta på!

Jag hörde folk på läktaren kommentera med förundran angående det höga tempot och den offensiva spelstilen Granlo höll där i första perioden. Jag tänkte att så länge Dalen inte börjar göra misstag med bollen och bjuder Granlo på något så kan dock det höga tempot snarare tala till Dalens fördel eftersom laget hade betydligt fler spelare att varva jämfört med Granlo. De kan väl omöjligen orka detta i sextio minuter speltid?

Direkt andra perioden började, gick dock Granlo in med samma fartfyllda spel och gjorde mål efter sexton sekunder. Det låg liksom i luften. Dalens första kedja såg inte riktigt ut att hänga med där. Granlo såg däremot ut att ha bestämt sig för att nu skulle det bli mål – klev in, och bara gjorde det!

Därefter blev dock känslan allt mer att Granlo fick svårare och svårare att orka göra de där extra löpningarna som hade behövts, medan Dalen i stället kunde växla upp och då kom också målen. Jag vet inte om Granlo skulle hålla med mig, men så kändes det i alla fall från läktarsidan. Granlo gav järnet första 25-30 minuterna av speltiden, men fick inte riktigt med sig poängen. Lägen hade de, men antingen sköts det utanför, räddades av Måns Parsjö-Tegnér, eller så lyckades Dalens försvar mota undan dem på något vis.

Om Granlo hade fått med sig ett mål eller två redan i början av matchen hade kanske matchbilden sett annorlunda ut. Så blev det dock inte och Dalen kändes efter andra perioden aldrig hotade om poängen.

 

Vi fick se en hel del mål göras, jag ska inte nämna varenda mål, men bland annat gjorde Johan Eriksson gjorde tre mål. Det är vi inte helt ovana vid att se, men imponerande ändå. Extra kul var det även att få se Lukas Harnesk göra sitt första mål för Dalen! Härligt!

Jag måste också nämna Martin Tokos som gjorde två mål. Han kämpar verkligen så hårt med sitt spel och visar sån glädje när han sätter bollarna och det gjorde oss (mig och min fru, men säkert andra med) så otroligt glada att han fick göra mål idag. Jag säger det igen, han är egentligen för duktig för att spela i en tredje kedja. Dalen har en riktigt bra tredje kedja, men jag håller fast vid det ändå.

Och när jag ändå nämner Tokos kan jag inte låta bli att ta upp hans landslagskamrat i det tjeckiska landslaget, Patrik Suchanek. Jag tror inte att han fick med sig några poäng idag, men han gjorde dock en bra insats med sitt spel. Jag tror att jag skrivit någon rad här i bloggen om att jag efterlyser mer spel med Suchanek och Tokos på planen samtidigt. Har jag inte det, så är det i vart fall något jag sagt till min fru vid ett flertal tillfällen. De är väldigt samspelta och skapar chanser tillsammans. Som idag till exempel, under spel i numerärt underläge (box play).

 

Kollat lite snabbt på tabellen nu också. Dalen fortsatt på en tredje placering. Dessvärre för Granlos del så vann Sirius mot Linköping på övertid ikväll. Granlo får därmed allt svårare att ta sig över bottenstrecket och ligger nu fem poäng efter Sirius vilka är närmaste laget. Än är det dock inte kört, fler matcher väntar och Granlo har uppenbarligen glöd och vilja. Kan de reda ut det här?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.