Lite reflektioner från veckan som varit

Även om tankarna just nu främst är riktade mot helgens höjdpunkt, Dalen borta mot Mullsjö, finns det utrymme för lite reflektioner kring innebandyveckan som varit. Det spelas visserligen mer högintressant innebandy idag, jag tänker framför allt på IKSU mot Kais Mora på damsidan (wow!), men även Helsingborg mot AIK på herrsidan känns intressant på flera sätt. Med detta sagt vill jag inte förminska de övriga matcher som spelas på något sätt, men dessa matcher lockar i alla fall min nyfikenhet lite extra.

 

IKSU – Kais Mora

Mötet mellan IKSU och Kais Mora är ett möte mellan två av de tre topplagen i damernas svenska superliga (Pixbo är nummer tre) och lär knappast göra någon besviken. Båda lagen spelar underhållande innebandy och huserar ett flertal stjärnspelare. Dessvärre ingår matchen inte i SSLPlay-abonnemanget vilket innebär att vi inte har samma möjlighet att följa flera matcher samtidigt på samma sätt som för herrarna. Vi konstaterade under morgonen, jag och Maria, att vi nog börjat bli bortskämda. Tidigare fick vi prioritera försiktigt, välja ut en match att följa och hoppas att den gav valuta för pengarna. Nu kan vi i stället följa flera matcher, samtidigt! Friheten med nya SSLPlay är fantastisk, men lämnar fortfarande utrymme för vidare innebandybegär. Kalla mig bortskämd då, men jag vill kunna följa damerna på samma sätt… Nåväl.

 

AIK – Helsingborg

AIK mot Helsingborg är visserligen inte ett så kallat toppmöte – men AIK lär ju vara rejält sugna på att spela bort den unkna smaken efter 17-2-förlusten mot Falun senast. Och Helsingborg, ja, de har sett riktigt bra ut hittills. Över förväntan, i alla fall över min förväntan. Om de fortsätter på den inslagna banan får vi se Helsingborg i slutspelet och då spricker mitt tips. Det kan jag dock ta, för det jag sett hittills har varit riktigt underhållande, så jag ser gärna Helsingborg i slutspelet – ledda av Mika Kohonen!

 

Veckan som varit

Det har varit en tuff vecka för Team Thorengruppen (TTG) som mött Storvreta och Pixbo, vilket resulterade i två förluster. Ingen skam i det dock. TTG har gjort en bra inledning på säsongen och skördat fyra poäng hittills, en vinst mot Warberg och en oavgjord mot Karlstad. Topplagen Pixbo och Storvreta hör inte till de lag TTG måste ta sina poäng mot för att hålla sig kvar i svenska superligan. Nästa vecka möter de Sirius, vilket däremot är en viktig match för båda lagen. Lyckas TTG ta nya tag efter två förluster mot laget från Uppsala? Det återstår att se.

Linköping förlorade först mot Helsingborg och sedan även mot Falun. De har väl inte riktigt kommit igång ännu, det finns mycket mer att ta av i den spelartruppen. Dock ser Falun riktigt bra ut i år. Känslan är också att försvaret har tagit några kliv framåt jämfört med föregående säsong, vilket är en nödvändig utveckling om de ska ta sig hela vägen till final denna säsong. Nästa torsdag möter de Dalen här i Umeå. Nervpirrande? Helt klart! Se upp för Emil Johansson och Alexander Galante-Carlström!

 
Dalen möter Mullsjö idag
Och känslan är alltid sådär när det spelas bortamatch mot Mullsjö. Det är i regel alltid en svår match och Dalen måste vara fokuserade och slita stenhårt om det ska bli tre poäng mot Mullsjö i Nyhemshallen. Ingenting kan sägas säkert – annat än att jag med säkerhet kan säga att både jag och Maria med nervös förväntan kommer sitta bänkade i soffan. Kom igen nu Dalen! Och glöm inte att föra oväsen från bänken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.