Tre poäng till Dalen i Nyhemshallen

Så blev det, till sist, vinst för Dalen med sex mål mot Mullsjös fem. Vinst med nöd och näppe. I slutet av tredje perioden var det nära att Mullsjö skulle tvinga matchen till förlängning, men Måns Parsjö-Tegnér lyckades hålla undan.

I Mullsjö stod David Gillek för tre mål under kvällens match och såg riktigt jobbig ut att möta där på planen för Dalens del. Även Daniel Gidske i Mullsjö såg riktigt bra ut, särskilt under andra perioden.

I Dalen inledde Jim Johansson starkt och gjorde första målet på ett lite klassiskt vis – frislag, och fortsatte sedermera att spela bra under matchen. Framför allt tog han viktiga löpningar och lyckades inte bara en gång, inte heller bara två gånger, utan hela tre gånger hamna fri mot Benjamin Löfdahl i Mullsjös mål. Nära, men inga mål. Johansson stod dock även för ett fint upplägg till Jonas Svahns viktiga 3-6 mål.

I denna match vill jag särskilt applådera de fina frislagen för Dalens del. När Albin Andersson gjorde 3-5 till Dalen gjordes det genom en lurig variant där allt talade för att Jim Johansson skulle ladda och dra iväg ett sedvanligt skott, men bollen lades i stället över till Andersson som resolut satte den bakom Löfdahl. Fort gjort och riktigt fint!

Det kan även tilläggas att Fredrik Edholm också gjorde mål i samband med frislag. Ett mål som var nära nog identiskt med Johanssons inledande mål i matchen.

Dalen ligger nu sålunda på en tredjeplats i tabellen, dock med en match mindre spelad än både ettan och tvåan. Och på torsdag väntar hemmamatch mot Falun. Det kommer att bli färgsprakande spänning och underhållning! Det kan bara inte bli annat när de två formstarkaste lagen drabbar samman i världens bästa innebandyliga.

I övrigt vill jag påpeka att IKSU slog Kais Mora med 11-8, medan AIK slog Helsingborg med 9-8. Växjö slog Karlstad med 9-7. Wow, ikväll har det bjudits på riktiga målkalas!

Observera dock särskilt den fina vändning som Höllviken stod för, när de vände underläge mot Storvreta, 4-0, till 5-6 i förlängning. Rejält imponerande av Höllviken – och något nedslående för svenska mästarna Storvreta som haft en tuff start på säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.