Det har tagit lite tid, men här kommer lite kort några reflektioner efter innebandyhelgen som varit.

 

Helsingborg – Dalen (4-3)

Jag tänkte inleda med några korta reflektioner över mina tankar efter matchen mot Helsingborg senast. Vinst för hemmalaget Helsingborg, 4-3 – en match där den som glänste mest var Linus Nordgren i Helsingborg, wow vilken lirare! I övrigt fanns det tyvärr en hel del mer att önska från båda lagen.

Det är inte nödvändigtvis mer mål jag efterfrågar, men kämpaglöden och den intensiva pressen från Dalen finns inte där förrän i slutminuterna av matchen (precis som mot Falun). Det är inte tillräckligt bra för att vinna matcherna, och Dalen kan så mycket bättre än vad de visat nu mot Helsingborg och Falun.

Visst saknas Alexander Bodén? Intet ont mot Anton Åkerlund, eller någon annan av spelarna i Dalen som försöker fylla de enorma skorna i kedjan med Johan Eriksson och Ketil Kronberg, men kedjan har inte riktigt kommit igång. Jag saknar Bodén som egenhändigt kunde knyta näven och elda igång Eriksson och Kronberg när det var som allra nödvändigast för att vända matcher. Just nu skapas inte den press vi är vana vid att få se, men framför allt tycker jag inte att deras spel hittills riktigt kännetecknas av den lurighet vi brukar få se. Det har varit mycket svårt att komma till bra avslut och det har skjutits en del utifrån (i täck). Det kan och kommer bli bättre, jag är övertygad, men som nämndes i Innebandysurr, Johan Eriksson har hittills bara gjort två mål och kan betydligt mer än så. Nu gäller det att skapa förutsättningarna för att måltjuven Eriksson ska få igång målformen!

I övrigt stod Jim Johansson och Jonas Svahn för en vacker klassisk kontring i inledningen av matchen, medan Fredrik Edholm bombade in ett mål i power play efter att först ha skjutit ett antal skott i täck. Skönt att det satt där till slut, stackars målvakter när siktet väl är inställt!

 

Team Thorengruppen – Växjö (7-6)

Jag såg även Team Thorengruppen som slog Växjö på hemmaplan. Vilken kämpainsats och välförtjänt vinst av Thorengruppen! Emil Johansson och Adam Berglund såg riktigt bra ut och det är inte illa att ta tre poäng mot Växjö denna säsong.

 

Ikväll blir det hemmamatch mot Sirius. Uppsalalaget har visserligen bara en vinst på sex matcher, men även fyra oavgjorda matcher (!) och det talar för att de biter sig fast i matcherna och släpper inte efter, eller ger upp. Det kommer med andra ord krävas att Dalen går in helt och hållet i samtliga perioder för att vinna dagens batalj.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.