Maria som Sveriges förbundskapten? – här är hennes lineup:

Så, som många av er säkert redan känner till slutar Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara, vilket innebär att hela Sverige väntar på beskedet om vem som tar över. Ryktena/gissningarna handlar mycket om Mikael Hill (tidigare tränare för Mullsjö) och Thomas Brottman (tränare för Falun), men jag har även sett gissningar kring Markus Puskala (förbundskapten U19-landslaget herrar om jag inte missminner) och AIK:s tränare Magnus Jäderlund. Och just det ja, glöm inte David Jansson (Schweiz landslag).

Det är alla goda kandidater i mina ögon, även om jag själv ska dra till med ett riktigt långskott – Iiro Parviainen (tidigare i Dalen när de tog silver och i Lettlands landslag VM 2014) – en tränare jag upplever fick ut maximalt av trupperna i både Dalen och med Lettlands landslag. Det var ärligt talat lite av en besvikelse att se Lettland spela VM 2016 jämfört med den fart och orädsla de visade i VM 2014. Nåväl, Parviainen är en tränare jag håller högt i vart fall.

 

Jag ska dock presentera ytterligare ett alternativ: min älskade fru Maria! Vi diskuterade en hypotetisk lineup för framtiden och det spårade kanske ur en aning, men för att övertyga er kommer här hennes lineup (med glimten i ögat), håll till godo:

 

Ledningen

Huvudtränare: Maria

Assisterande tränare: Joel Kanebjörk (vem kan peppa grabbarna bättre än Joel?) och Thomas Brottman ska vara med, om det så är som materialare eller någon hittepå-roll (självklart att Brottman ska till VM)!

 

Första formation

Rasmus Enström (c), Alexander Galante-Carlström och Alexander Rudd (forwards)

Lukas Harnesk (defensiv backpjäs) och Mattias Ljunggren (offensiv backskytt)

 

Andra formation

Jonas Svahn (c), Billy Nilsson (äntligen lite tuppkam i VM!) och Kim Nilsson (forwards)

Emil Johansson (offensiv back) och Robin Nilsberth (defensiv roll!)

 

Tredje formation

Marcus Berglund (skrällcenter VM 2018), Andreas Stefansson (campar motståndarmålet – målgaranti) och David Gillek (wildcard, skrämmer motståndare och fixar dubbelutvisningar vid behov)

Mattias Samuelsson (offensiv back) och Thomas Holmgren (offensiv och defensiv back)

 

Målvakter

Måns-Parsjö Tegnér (förste målvakt)

Johan Rehn (andre målvakt)

 

På bänken:

Anton Karlsson

 

 

Känner ni er övertygade? Jag ska nog ärligt säga att våra laguppställningar ser aningen olika ut! 🙂 Om ni däremot vill anlita Maria som förbundskapten hittar ni henne i Umeå!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.