Det tunga artilleriet, otursveckan, flygande pannband och glädjen

”Urban-Karlsson effekten”

Det rådde ingen tvekan om att enormt viktiga poäng stod på spel ikväll när Dalen spelade bortamatch mot Karlstad. Bortalaget hade dessutom laddat med det tunga artilleriet, och nej jag syftar inte på Ketil Kronberg som forward (även om det är något skräckinjagande när han jagar ner någon stackare i sarghörnet) – jag syftar förstås på att Urban Karlsson följde med ned till Värmland för att hjälpa Dalen till segern.

Så som seden säger inom idrott ska det benämnas Efternamn-effekten när en tränare eller spelare kliver in och orsakar direkt effekt. Jag drar därför till med att kalla detta för Urban Karlsson-effekten!

Annars började kvällens uppladdning här hemma inför matchen med blandade känslor. Efter att ha noterat att Dalen vaskat om i kedjorna något var vi bland annat spända att få se hur Anton Åkerlund skulle agera som center tillsammans med kedjekamraterna Ketil Kronberg och Alexander Bodén.

Till vår stora förvåning och ännu större förskräckelse noterade vi även när matchen började att Kronberg gjorde sig redo för tekning. Jonas Svahn syntes ingenstans till, varken på planen, eller avbytarbänken.

 

Otursveckan

Det har säkert inte gått er förbi att Jonas Svahn saknades under andra perioden i derbyt hemma mot Team Thorengruppen senast. Detta berodde på att han fick åka in akut till sjukhuset på grund av ett slag mot halsen. Tack och lov visade det sig att Svahn mådde bra och han kunde dessutom återkomma lagom till tredje perioden.

I kvällens match mot Karlstad visade det sig att Svahn ännu en gång drabbats av otur. Tack och lov, säger jag igen, var det inte fråga om en kroppsskada denna gång, men däremot hade han missat ett anslutningsflyg till Karlstad och fick i stället ta sig med hyrbil i all hast till matchen i stället.

Tack Camilla Granström för att du håller oss uppdaterade kring Jonas!

 

Forecheckingen

I soffan diskuterade vi forecheckingen i Dalen och utsåg den spelare vi tycker gör det bästa jobbet med att stressa motståndarna där framme.

Det kan påpekas att Dalen har väldigt olika spelartyper som utsetts att hålla till längst där framme, vissa kvickare än andra, vissa lurigare än andra och vissa mer skräckinjagande än andra, men den spelare vi alltså nominerat till bästa ”forecheckare” i Dalen just nu är ingen annan än Jim Johansson.

Johansson vinner titeln välförtjänt genom hårt slit och antalet gånger han lyckas vinna bollar genom att stressa och utmana motståndarna.

Att han dessutom fick göra mål i kvällens match mot Karlstad känns som en bonus!

 

Målgesten – eller var det en målgest?

Patrik Rokka gjorde tre mål senast och visst var känslan att han skulle hitta nätet även i kvällens match. Han hade också en del chanser innan den slutligen satt där bakom Nicklas Lindehult.

Glädjen var total och här hemma satt vi förväntansfulla och väntade på målgesten som bara måste komma!

Rokka tog pannbandet och sprätte iväg det – något vi direkt tolkade som en målgest – men, vänta här nu, var det verkligen en målgest?

Nåväl, det var egentligen inte det viktigaste huruvida det var en målgest eller ej. Riktigt bra känns det dock att den konsekvent duktige Rokka fortsätter hitta poängprotokollet.

Med 21 mål på 29 matcher ligger Rokka på en 23:e placering i SSL över antalet gjorda mål (om jag räknat rätt) och jag tänker att 21 gjorda mål i ett Dalen som haft svårt att få till anfallsspelet under säsongen är riktigt bra!

 

Glädjen

Om ni inte såg matchen måste ni kika närmare på glädjen hos spelarna i Dalen efter att Mattias Wallgren gjorde det matchvinnande målet. Jag hoppas särskilt att det framgår av highlightsen den glädje Ludvig Svensson visade – jag tror ärligt talat att vi fick se glädjetårar!

En annan spelare som alltid bidrar med skönt kroppsspråk och tydliga känslouttryck är förstås den tokgivne toppspelande Måns Parsjö-Tegnér som bidrog med en enorm prestation mot Karlstad och som så många gånger förut ledde Dalen till poäng i slutändan.

Det var riktigt fint att se alla känslorna och så välförtjänt att vinsten äntligen kom för Dalens del!

Tre matcher återstår nu av den ordinarie säsongen för Dalen och det ser ut att kunna bli ett riktigt riktigt nervöst avslut med hemmamatch mot Falun i sista omgången. Om den matchen blir avgörande för Dalens möjligheter att ta sig till slutspel vet jag inte hur jag ska kunna hålla nerverna i schack på läktaren…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.