IBF Dalen till allsvenskan, bekantingar, IKSU-killen, pannbandslirare och speakern

Efter kvällens vinst i kvalet hemma mot Örnsköldsvik står det klart att IBF Dalen har tagit steget upp i allsvenskan norra! Riktigt imponerande av Dalen och ett stort grattis till IBF Dalen!

Jag och Maria såg matchen från läktaren och jag tänkte bara kort nämna några reflektioner här…

 

Gamla och nya bekantingar

Jag ska erkänna att vi inte har nämnvärt bra koll på spelarna i IBF Dalen eller Örnsköldsvik, men några bekantingar fanns det givetvis. Simon Sedin i Ö-vik imponerade med fina dragskott och det var även roligt att åter få se Andreas Berglund ta lite monsterlöpningar.

Att se unge Ludwig Svensson spela är ju en fröjd, riktigt skön stil när han går in rappt och tveklöst i närkamperna och vinner bollar.

 

”IKSU-killen”

En annan vagt bekant lirare, som jag och Maria sedermera internt gett smeknamnet ”iksu-killen”, är Magnus Enström som gjorde en bra match och även fick göra ett mål. Bakgrunden till smeknamnet kommer sig av att jag och Maria fått tokstryk när vi spelat mixinnebandy på IKSU vid några tillfällen samtidigt som Enström var där och han hade lekstuga – sprang bokstavligen 500 varv runt oss. Skicklig och ödmjuk kille är det intryck jag fått, var en rolig överraskning att få se han lira med andra i hans klass.

 

Pannbandsliraren och den sköna avslutaren

Vi skojade även om att Gustaf Rönnholm, pannbandslirare i matchen, gav lite av ett Patrik Rokka-intryck. Jag sa det mest för pannbandet, men Maria hakade snabbt på och gav honom smeknamnet miniRokka. Alla vet att pannbandslirare gör grejer och jag hoppas att både Rönnholm och Rokka tar det som en komplimang, för det är menat som något positivt!

En annan lirare jag inte sett tidigare var Rasmus Karlstén. Han visade prov på fina avslut och stod väl för två mål och en assist om jag inte missminner. Skön lirare med fina skills!

 

Cred till speakern

Vid mer än ett tillfälle konstaterade vi att speakern i matchen var riktigt bra. På ett lite halvavslappnat välmenande vis fick han oss att dra på smilbanden och skapade trevlig stämning i arenan. Cred till dig, vem du nu är! 🙂

 

Innebandyns huvudstad

Jag sticker inte direkt ut hakan när jag skriver det alla tänker, men fan vad det sprudlar innebandy om Umeå på både dam- och herrsidan! Grymt!

Det känns dessutom extra roligt att kunna gå och kika på kommande sköna derbymatcher mellan IBF Dalen och Umeå City! Nästa säsong lovar underhållning och det är i Umeå det händer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.