Mer Dalen-silly, duon, målvaktstalangen, straffläggaren, siste tjecken, ryggsäcken och publikmagneten

Det är med ömsom förtjusning och förfasning jag följer silly season och jag noterar att det hittills varit en del spelare som lämnar Dalen på både dam- och herrsidan. Det är kanske inte så konstigt att det är på det viset under inledningsskedet av silly season heller, med utgående kontrakt med mera… Nåväl. Jag ska samla tankarna och det jag noterat, med reservation för att jag kan ha missat någon eller något, men jag hoppas att ni i sådana fall har överseende!

Jag börjar med lite silly på damsidan där jag dessvärre måste påpeka att jag är alldeles för dåligt insatt för att skriva djupare reflektioner, jag har sett alldeles för lite av Dalens damlag, men jag har noterat ett antal sillynyheter jag ändå skulle vilja ta upp här. Det känns dessutom väldigt spännande att se hur Dalen kommer förbereda sig inför nästa säsong och vad Dalen kommer rusta med, för jag misstänker att Dalen är enormt taggade på att återta en av platserna bland slutspelslagen!

 

Nya tränarduon

Dalens damlag får en ”ny” tränarduo bestående av Claes Bredemo och Christer Jernberg. Jag skriver ”ny” eftersom Bredemo var tränare för damerna nu under säsongen som varit och vad jag förstår har de båda tränat IBF Dalens herrlag tillsammans förut.

En intressant lösning, tänker jag, och vill även passa på att slå ett litet slag för Christer Jernberg som jag följt ett tag på twitter och som jag upplever twittrar lite skönt rakt på sak emellanåt. Det ska bli roligt att se vad de lyckas åstadkomma!

 

Målvaktstalangen som lämnar

Jag noterade att Erika Johansson slutar i Dalen av personliga skäl. Vad jag förstått ska hon flytta ner till hemtrakterna i Stockholm. Jag har hört att hon gjort en gedigen insats och varit en spelare som stuckit ut positivt i Dalen.

Det har inte heller gått att undgå skriverierna kring Johansson som ifrågasatte det minst sagt märkliga (sexistiska) klädvalet på kvinnorna som figurerade i samband med prisceremonier m.m. under VM i Riga. Starkt och helt rätt av Johansson!

Tråkigt för Dalen att förlora en duktig målvakt, men SSL har gissningsvis inte sett det sista av Johansson!

 

Den minnesvärda straffläggaren

Jag läste även att Isabell Larsson lägger klubban på hyllan, i vart fall i fråga om innebandy på elitnivå. Jag minns framför allt Larsson från en straff hon lade tidigare som verkligen hette duga! Leta fram den om ni inte redan sett den, wow!

Dalen är därmed en spelare med uppenbart fin teknik fattigare inför nästa säsong!

 

Den siste tjecken

Jag har flaggat för det sedan en tid, att osäkerheten varit stor kring Patrik Suchánek som haft ett utgående kontrakt. Och nu har det blivit officiellt, den tjeckiske landslagsbacken lämnar Dalen och vad det verkar, Umeå, för spel någon annanstans. Det är vad jag förstått oklart var, men han har uttryckt intresse för fortsatt spel i SSL.

Och det är klart att Suchánek ska spela i SSL, han är alldeles för bra för att inte spela i SSL! Det är ett tungt tapp för Dalen som samtidigt innebär att Dalen därmed saknar tjeckiska landslagsspelare i laget för första gången på många år. Hur ska nu detta gå..? 🙂

 

Scalvinoni återvänder hem

Ja, det var kanske inte så oväntat. Snacket har varit ganska negativt kring Nico Scalvinoni i innebandysammanhang. Det har pratats om flopp och att han inte hängt med i den höga nivån i SSL, etc.

Jag kan tycka att det är lite hårt, även om jag förstår och kan hålla med om att det inte blivit som det gissningsvis var tänkt när Scalvinoni värvades.

Att det finns innebandy i den schweiziska landslagsspelaren är uppenbart, men kanske har det inte riktigt passat Scalvinoni att spela i ett defensivt inriktat och något identitetsförvirrat Dalen. Frågan jag ställde mig var om Scalvinoni skulle få chansen att fortsätta i Dalen och visa vad han g

 

Comebacken är över

Alexander Bodéns comeback är sedermera över. Bodén har meddelat att han inte kommer att spela nästa säsong, vilket kändes ganska väntat, men jag är glad att vi fick se den lurige taktikern göra comeback under säsongen som var. Det var mer än vad jag förväntat mig och jag väljer att vara tacksam över att vi fick ta del av lite extra Bodénmagi snarare än att gräma mig över att det nu är över. Tack Alexander!

 

Ryggsäcken

Jag fick nyligen även det tråkiga beskedet att en spelare som vuxit till att bli en av mina personliga favoriter på planen och som jag hållit lite extra på väljer att lägga av.

Jag har benämnt honom som en ryggsäck på motståndarna i forecheckingen där han gjort fina framsteg under säsongen, men främst har han nog i SSL gjort sig känd för det fina dragskottet. Ni förstår säkert nu att jag syftar på Jim Johansson.

Jag hade höga förhoppningar om att få se Johansson ta ytterligare kliv under nästkommande säsong, men kan dessvärre i stället konstatera att Dalen får klara sig utan den prickskjutande forwarden.

 

Publikmagneten stannar

Så, bland alla de dystra beskeden som florerat på slutet kring spelare som slutar och lämnar fick vi också något positivt att gotta oss i. Tack Eva Lindgren som uppmärksammade mig på detta i skrivande stund av detta inlägg! För er som är nyfiken finns det en artikel på Västerbottens-kuriren gällande detta.

Kan ni lista ut vilken spelare som valt att förlänga med Dalen om jag beskriver honom såhär?

Han är en offensivt inriktad back från Gamla Stan IBK med hög fart som blandar våghalsighet och variation med uttrycklig respektlöshet för det motstånd han ställs mot. I slutspelet dödade han på egen hand mer tid i numerärt underläge än någon annan spelare i Dalen, Kronberg och Svahn inräknat, och har vuxit fram som en riktig boxplayspecialist att sätta in när bollen vunnits. Och de applåder han nedkallat från läktarna är det inte många enskilda spelare som mäktat med denna säsong!

Känns det bekant?

Det går givetvis inte mot den beskrivningen att undgå slutsatsen att det är publikfavoriten Viktor Nystedt som meddelat det glädjande beskedet att han förlängt med Dalen! Härligt!!

 

Ryktesvägen

Jag läste även en intressant artikel av Värmlands folkblad där det nämndes att Dalen för en dialog med Karlstads Sebastian Degeryd, vilket känns mycket spännande känner jag spontant! Vi får se om det utmynnar i något.

En kommentar

  1. Pingback: Fyra spelare lämnar Dalen | #ibsilly

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.