Lär känna Dalen: #78 Lukas Harnesk

Lukas Harnesk (bildkälla: http://www.ibkdalen.se)

Kort bakgrund

Under silly season inför föregående säsong, alltså säsongen 2015/16, presenterade Dalen ett för oss okänt nyförvärv: backen Lukas Harnesk som lämnade Täby FC i allsvenskan norra för spel i Umeå och Dalen.

I början av säsongen 2016/17 skrev Lukas Harnesk på för ytterligare fyra år med Dalen, ett mycket glädjande besked och jag minns att jag och Maria imponerades stort av nummer 78 redan under försäsongen när vi gästade Scandic Cup som åskådare. Lukas gick in helhjärtat i närkamperna och duellerna, spelade fysiskt, tryggt och följsamt.

Vi var sålda redan då och det stod tidigt klart för oss att Dalen hade gjort en riktig kanonvärvning och att Harnesk skulle kunna fylla de stora skor det innebär att ta plats som back i svenska superligan och IBK Dalen!

Umeåpubliken har visserligen redan fått njuta av #78 på hemmaplanen under två säsonger nu, men jag tänkte att det skulle vara både roligt och intressant för Dalensupporters såväl som Harnesksupporters och andra innebandymänniskor att få en glimt av Harnesk. With that in mind ställde jag lite frågor till Lukas och fick några riktigt sköna svar – håll till godo!

 

I mina ögon är du en av SSL:s bästa skottäckare och väldigt duktig i det defensiva, men hur ser du själv på din roll i Dalen? Vilka direktiv har du från tränarna?

Jag tycker att jag är duktig på att acceptera den defensiva rollen. Jag har inga behov att göra poäng så länge laget vinner. Tränarna säger inte så mycket till mig för de vet att jag kommer göra allt för laget på banan, och att jag kommer sköta defensiven.

Finns det någon som täcker skott lika bra, eller bättre än dig?

Henke Sjöström är helt fantastisk på att täcka skott men jag tror jag är lite bättre när det går fort 😉

Jag upplevde att du var något mer offensiv i ditt spel mot slutet av säsongen och även så när på att hitta nätet vid något tillfälle. Var ditt offensiva spel en tillfällighet eller ett medvetet drag från din sida? Kan vi förvänta oss en mer offensiv Harnesk nästa säsong?

Jag jobbar ständigt för att bli bättre offensivt och en mer komplett spelare. Ni kommer få se en mer offensiv Lukas i framtiden.

Hur var det att möta Ketil Kronberg på träningarna när han precis slutade snusa?

ALLTID livrädd för ketil på planen.

När du gjorde ditt första mål i SSL chockade du innebandySverige med en nakenbild. Var det ett förlorat vad, eller hur kom det sig och fick du några roliga reaktioner?

Nej vi snackade lite i bastun innan men har inget emot att bjuda på mig själv. Nja, Blev lite shockad när pappa sa att det var kul

Har du någon särskild spelare i laget du gärna spelar tillsammans med framöver, nu när din backkamrat Patrik Suchánek lämnat för spel i Helsingborg?

Kommer verkligen sakna Patrik bredvid mig. Underbar människa och väldigt duktig spelare. Men nej alla är lika underbara!

Om du skulle rymma från ett fängelse tillsammans med en av spelarna i laget, vem skulle du välja och varför?

Jag skulle välja Anton Åkerlund för att han är så smart i alla situationer!

Vilken är din favorit-Hjortpic (@hjortpics på twitter)?

(bifogar)

Hjortpics

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.