Dalens silly season fortsätter – Tongivande spelare, framtidsspelare och Skellefteå

Precis som IBK Dalen har påbörjat försäsongen skojade min fru Maria om att även vi gjort det i och med att vi kommit igång med lite regelbunden badminton och innebandy på helgerna nu. Mina egna innebandyförmågor kan visserligen bara beskrivas som obefintliga, men jag slås varje gång jag greppar klubban att det är otroligt roligt att spela.

Och när jag ändå är inne på roligt tänkte jag passa på att göra ännu en silly-sammanställning medan alla har ögonen på U19-VM som närmar sig den totala höjdpunkten – brons- och guldmatcherna!

 

Från Umeå till Skellefteå

Jag börjar med att nämna att Dalen meddelat att forwarden Sanna Holmström flyttar hem till Skellefteå och därmed slutar i Dalen. På sistone har det huvudsakligen varit tvärtom, att flera spelare tar klivet från Skellefteå till Umeå, vilket jag bland annat återkommer till nedan.

Jag har inte noterat några fler som lämnar, eller slutar sedan föregående inlägg, däremot har det skett lite annat intressant på sistone!

 

Framtidsspelare förlänger

Jessica Lidberg som lämnade IKSU för spel i Dalen föregående säsong har valt att förlänga med två år.

Själv ser Jessica fram emot nästa säsong då hon ska ta för sig mer på planen och hon tror att Dalens spel kommer utvecklas ytterligare under den kommande säsongen, framför allt i det offensiva spelet.

Tränare Claes Bredemo är väldigt nöjd med förlängningen och beskriver Lidberg som en viktig spelare för Dalen som med sin vilja på planen visat att hon är en spelare för framtiden och som tar kliv framåt hela tiden (källa: http://www.ibkdalen.se/?n=1332).

 

Tongivande spelare fortsätter i IBK Dalen

Förlänger två år med Dalen gör även Felicia Lilja, en spelare som Dalen beskriver har vuxit fram till en av de mest tongivande spelarna i laget och som delade på kaptensrollen med Amanda Öhman under den gångna säsongen.

Felicia beskriver själv att hon trivs bra i laget och är laddad inför nästa säsong och att få bygga vidare på det de påbörjade under den säsong som varit. För egen del hoppas hon kunna utveckla blicken för spelet under kommande säsong.

Tränare Christer Jernberg beskriver Lilja som en otroligt viktig spelare under förra säsongen, en smart spelare med stor kapacitet och bra spelförståelse. Lilja är väldigt allround och kommer bli en viktig kugge under den kommande säsongen tillägger Jernberg.

Urban Karlsson stämmer in i lovorden och beskriver Felicia Lilja som en bra spelare som även gör andra spelare i laget bättre. Urban är väldigt nöjd över att Lilja valt att förlänga med Dalen ytterligare två säsonger (källa: http://www.ibkdalen.se/?n=1333).

 

Från Skellefteå till Umeå

Som nämndes ovan har Dalen gjort klart med ännu ett nyförvärv från Skellefteå. Denna gång handlar det om forwarden Alexander Hedlund från division 1-laget Gamla Stan IBK som skrivit på för tre år med Dalen.

Alexander beskriver sig själv som en allround-spelare med främsta spetskvaliteter i anfallszonen och känner sig redo för utmaningen att spela i svenska superligan. På kort sikt handlar det om att få så mycket speltid som möjligt och utvecklas medan målet på lång sikt är att vinna SM-guld med Dalen, berättar Hedlund.

Urban Karlsson är nöjd med värvningen och att Alexander Hedlund valde att komma till Dalen. Karlsson berättar att Alexander varit en av de bästa forwardsen i division 1 och att Dalen följt honom en längre tid och tror att det är dags att han provar på svenska superligan (källa: http://www.ibkdalen.se/?n=1335).

Alexander Hedlund har noterats för imponerande 140 poäng under 67 spelade matcher i division 1 och tar sålunda plats i Dalen tillsammans med de tidigare Gamla Stan IBK-spelarna Viktor Nystedt, Anton Åkerlund och Pär Forsman.

 

Vad har vi att vänta framöver?

Om jag även får försöka bidra med lite spänning tänkte jag hänvisa till vad Christian Hjort avslöjade tidigare – vi kan räkna med att åtminstone ett till nyförvärv presenteras på herrsidan i Dalen, men det låter samtidigt som om Dalen eventuellt hoppas på något ytterligare nyförvärv därutöver… Har Dalen några silly-bomber på gång? Åh, spänningen!

Jag har även ett intressant Dalen-inlägg på gång framöver, så glöm inte att hålla utkik! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.